Így járhatunk mi is, ha a Nyugat nem akar békét.

Ki a jó és ki a rossz? „Békét most!”


Nehéz kérdés ez az anyukánkon túli világban. Az óvónénik általában jók, de szinte mindenkinek volt olyan, akit nem kedvelt és aki nem kedvelte. Szociopatáknak az is összejöhetett, hogy a dadusok közül sem csípte senki, sőt, az elsős tanító nénije is rühellte. A szerencséseket nemcsak az apukája szerette gyerekkorában, hanem boldog nagypapák és nagymamák, és ambiciózus, családalapítás előtt álló nagynénik és nagybácsik is sürgölődtek körülöttük.

De a szívüknek kedves, „jóként” identifikált matektanárnőkkel csak az olyan őrültek rendelkeznek, mint én, aki valami miatt nemcsak meg tudtam szerettetni magamat velük, hanem saját magamban is csiholtam valami érzelmeket az irányukba, pedig a matek iránti affinitásom gyermekkoromban azért nem verdeste az egeket.

Viszont a katonaságnál az embernek nem szokott kedvenc kiképzője lenni és felettébb kevesen szokták az általuk felsorolt jó emberek közé felvenni azt a tiszthelyettest, aki a laposkúszás rejtelmeire oktatta őket.

Ugyanilyen rejtély az, egyesek miért érzik szükségét annak, hogy a világot jókra és rosszakra osszák fel országok, politikusok, multinacionális cégek és hollywoodi sztárok szintjén. Az országok és a politikai rendszerek szeretgetése pedig a végképp értelmezhetetlen kategóriába tartozik. A Föld nevű bolygó felszínét belakó entitások érzelmi rendezése etikai alapon pedig komoly kérdéseket vet fel. Például kifejezetten szeretem Nathalie Cardone Hasta siempre című számát, magát a zenét is, továbbá a klipje is nagyon jó. Az énekesnő kifejezetten jó nő, nem is fukarkodik ennek a bemutatásával, a hangja is kellemes, a képi megvalósításba is sok pénzt tolt bele valaki annak idején.

Ettől függetlenül Che Guevara egy mocskos, elmebeteg szadista kommunista tömeggyilkos, aki rosszabb halált érdemelt volna, mint ami jutott neki. De jó a nő, jó a zene, és egyébként is, ha a hetvenes évek KISZ-táboraiban a Commandante Che Guevara alapszintű elgitározásával be lehetett csajozni, ki vagyok én, hogy ebbe belekeverjem a Che elvtárs és társai által elkövetett élveboncolásokat.

De ahhoz már rettenetesen hülyének kellett lenni, hogy egy Balaton-parti padon, szúnyogban dús környezetben elkövetett jól sikerült petting hatására valaki forradalmárnak álljon a harmadik világban, mert hátha ott több is összejön. Ha valakinek nem lenne meg, már a korai hetvenes években is az elmebetegség csalhatatlan jelének tekintették, ha valaki rajongott a Szovjetunióért.

Tehát az alapelv az, hogy semmi nem függ össze semmivel, a nagyhatalmi politika holmi erkölcsi kérdésekkel végképp nem. Az embernek a személyes jellegű szeretgetést a ritkán látott, de ajándékot azért hozó nagynénik szintjén be kell fejeznünk, utána csak azokat kell megszeretnünk és szeretnünk, akikkel olyan személyes viszonyba keveredhetünk, amelyben mindketten jól érezzük magunkat. Esetleg még a kutyák, a macskák és a lovak, esetleg egyéb személyes kötődésre képes állatok jöhetnek szóba. Nem teljesen értem, hogy egy háborúban miként válik drukkerré az ember, főleg egy olyan háborúban, amelyhez semmi közünk sincs. Igazából ez olyan, amikor egyesek Magyarországon teljes lélekkel a Barcelonának vagy a Real Madridnak drukkolnak. Persze azzal nincs semmi baj, ha az emberek kiengedik az érzelmi gőzt bizonyos futballesemények, évszázados versengések vagy geopolitikailag is értelmezhető nemzetközi mérkőzések kapcsán. Ha kikap a válogatott fociban, az némileg nemzeti tragédia, ha a vízilabdázók kapnak ki, az meg fura, mert ők alapjáraton tényleg inkább nyerni szoktak. De végül is a valóságban – leszámítva a hangulatunkat – ezeknek semmi jelentősége nincs.

De egy rendes háború, amelyet egy birodalmi tudatú agresszív nagyhatalom vív egy magát középhatalomnak képzelő, amerikai érdekeket kiszolgáló, egyébként működésképtelen ország ellen, ami a határvidékén és az érdekszférájában található, az nem hangulati aláfestő elem.

Különösen, mert ez pont mellettünk történik. Nagyon rövid az a lista, amelyen felsoroljuk, hogy az ukránok és az oroszok a múltban mi jót tettek. Az a lista meg nem is létezik, amelyre a velünk kapcsolatos jó cselekedeteik kerülnek fel. Ahogy az a felsorolás sem, amelyen az egymással kapcsolatos jó tetteik szerepelnek. Ha azonban az oroszok és az ukránok által elkövetett tömeggyilkosságokat akarjuk összegyűjteni, lesz munkánk napestig. Azzal a szintén végtelen jellegű gyűjteménnyel is így járnánk, amely az egymás ellen elkövetett bűneiket tartalmazza.

Ha már erkölcsi, esetleg etikai álláspontot keresünk magunknak, akkor talán a béke nevű állapot lehetne az, amely alapállapotában a legkevesebb tömeggyilkosságot tartalmazza.

Mondjuk arrafelé, nem is messze, a béke is tartalmaz némi gyilkolászást, de mégis kevesebbet, mint amivel egy átlagos amerikai béketeremtő művelet járni szokott. Már nemcsak a XX. század legfontosabb fogalma a járulékos veszteség, hanem a XXI. századé is. Észre kellene vennünk, hogy a háborúban sem az erősebb, sem a győztes nem bűntelen; az ukrán golyó pont olyan csúnya sebet üt, mint az orosz.

Megdöbbentő, hogy a nyugatnak és nem mellesleg általában a haladó liberálisoknak is, továbbá a mi kis saját bejáratú erkölcsi és értelmi fogyatékos ellenzékünknek mennyire ismeretlen az az álláspont, amelynek a lényege az: Békét azonnal!

A hatvannyolcasok egyik jelmondata volt gyakorlatilag, hogy kellene adni egy esélyt a békének. Most ezek a nyomorult hatvannyolcasok úgy gyűlölik a békét, mint általában minden társadalommérnök a matematika tanárnőjét. Ezek a barmok a győzelmet hívják békének, és az USA és a társadalmi haladárok összes vereségét elfelejtik azonnal, vagy olyan kisiklásnak minősítik, amelyet az ellenség aknamunkája okozott.

Békét akkor lehet azonnal kötni, ha a háborúnak semmi értelme sincsen, mert az aktuálisan jobban álló félnek is lehet olyasmit ajánlani, ami megéri neki. A vérrel megszerzett területekről az oroszok soha sem fognak kivonulni, ez számukra a Szovjetunió feladása utáni legfontosabb tapasztalat. A Nyugat ígéretei pontosan annyit érnek, mint Sztálinéi, vagy ha már itt tartunk, mint Putyinéi. 1991 után volt egy kegyelmi pillanat, amikor pacifikálni lehetett volna az oroszokat, be lehetett volna fogadni őket Európába. Talán még most is be lehetne engedni őket egy olyan békeajánlattal, ami az orosz európai terjeszkedés határait ott állapítja meg, ahol most az orosz hadsereg áll. Minden szankciót, megkülönböztetést el kell felejteni, de világossá kell tenni, hogy a balti államok és Finnország elleni akciók azonnal teljes NATO-beavatkozást eredményeznek (a jogi helyzet a baltiak esetében most is ez). Fehéroroszország és a maradék Ukrajna is orosz érdekszféra, de Európában ez a vörös vonal mindkét félnek, a Nyugat sem próbál minden oroszbarát vagy semleges rezsimet destabilizálni az orosz határok mentén. Minden létező gazdasági és kulturális módon össze kell kapcsolnunk magunkat az oroszokkal, hogy senkinek se jusson eszébe háborúzni. Most még (talán) elég erősek vagyunk hozzá, hogy az oroszoknak is nagyon megérje ez, mert ezt a békét még gazdasági erő és olyan katonai erő szavatolja, amely nem kétségbe vonható.

Az ukránok (leginkább a jelenlegi rezsim) nagyot buknak, de nem ők lesznek az első ország, amit a nyugat beáldoz. Nekünk, magyaroknak meg elég, hogy most legalább nem leszünk rajta a beáldozandók listáján. De pillanatok alatt rákerülhetünk, pedig mi ezt az adót már többször megfizettük.

Olyan ez, mint a matek érettségi: rohadt nagy szívás, lehet gyűlölni a matektanárt, az érettségi bizottság elnökét, az írásbelinél a feladatok összeállítóit, de a matek kettes nélkül nincs tovább. A nyugati politikusok már régóta kibújnak a matek alól, de most a valóság rájuk rúgta a budiajtót, ahová az oroszok elől zárkóztak. Most még eldönthetik, hogy a Dnyepernél legyen a formális orosz határ vagy a Kárpátoknál, ha meg három hónappal később döntenek, akkor esetleg Záhonynál. De egy rendes harmadik világháborút is össze lehet hozni, ha marad a jelenlegi politika. Békét most!

Követeljük ezektől a kretén nyugati politikusoktól, hogy kössenek békét végre. Amíg még megtehetik.

Januárban az összeomlott német gazdaság romjai közt fűtetlen lakásokban fagyoskodó muszlimok fogják felmelegíteni a helyzetet, és azt sem lehet kizárni, hogy a feldühödött középosztállyal közösen akasztgatják fel ezeket az idiótákat. Ha nincs reális nyugati békeajánlat, akkor sohasem tudjuk meg, hogy Putyin kötne-e békét. Putyin és Oroszország nem jó vagy rossz, hanem csak van, létezik, de azt nagyon. Háborúban állunk, csak még nem ért ide a front.

Ennek a tudatában kell rámásznunk a jellemtelen, gyáva és ostoba brüsszeli, nyugati politikai elitekre.

Vezető kép: Rakéta becsapódása nyomán keletkezett kráter a kelet-ukrajnai Bahmutban 2022. június 24-én.
MTI/AP/Efrem Lukackij


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Német villámháborús tervek Oroszország ellen 2024 tavaszán

  Csak nehogy kitalálják az oroszok, hogy Németországot is nácitlanítani kell. Ezt ugyanis a németek maguk …

19 hozzászólás

  1. „ha a hetvenes évek KISZ-táboraiban a Commandante Che Guevara alapszintű elgitározásával be lehetett csajozni, ki vagyok én, hogy ebbe belekeverjem a Che elvtárs és társai által elkövetett élveboncolásokat.”
    .
    Ezt gondolja át, és fordítsa le Auschwitzra, Gulágra és Recskre.
    Bemelegítésnek.

  2. SZABADSÁGOT BUDAHÁZYNAK!

    FERENCZ ORSOLYÁT FŐPOLGÁRMESTERNEK!

    Oszt jónapot!

  3. atörökszultán

    „Rámászni a nyugati politikai elitekre?” Mégis ki másszon rá pontosan kire? A nyugat önnön tébolyában megingathatatlan. Az orosz saját igazában való hite megrendíthetetlen.
    A háború démona örvényszerü. Örvénylö örület. Nincs elöre megírt forgatókönyve. Ezt tudják azok is,akik Oroszország és Európa elpusztítására szövetkeznek. A tüzzel játszanak. Mindannyiunk életével játszanak.

  4. Az imperialista G7 dönt, a világ szenved tőlük.
    Ha vilàgháború lesz, a Föld északi féltekéje elpusztúl, de a jó hír az hogy Afrika és Del-Amerika sértetlen marad.Brazília lesz a világ vezető állama. Európa le lesz törölve a Föld felszínéről, aki élve marad, délre vándorol menedékjogért esedezve valahol Brazíliában, Chilében, Paraguay-ban, Argentínában, Dél+Afrikában….Kezdjünk el portugálul és spanyolul tanulni.
    Németországban most Paraguay a legnépszerűbb, ahová a gazdag émetek menekülnének az atomháború elôl.

  5. Azt hiszem a Mandineren olvastam a nagynevű egyetemi tanár, nezetközi jogásszal egy interjút az ukrajnai háború megitéléséről. A tanult kolléga felsorolt számtalan nemzetközi szabályt, amit Oroszorszég megsértett, semmibe vett az agressziiójával.
    Pusztán az érdemtelenséget felejtette ki, mint a két fél között fennálló valós viszonyt.
    Tudjuk a jog szerint az ajándék, de még a hagyték is visszakövetelhető érdemtelanség fennállása esetén.
    Ukrajna ajádékba kapta annak idején a még fennálló Szovjetuniótól a területét és az
    önálló államiságát.
    Az ajándékozóval történt szembefordulással ezekre érdemtelenné vált, és a jgutód Oroszország az ajándékot most teljes joggal visszakövetelheti!

    • Kocajogász

      Tanult kollégámra, a maximálisan ballibretard Kajtár Gabócára gondol, akinek egyetlen szerencséje, h. még eddig nem volt módom ismertetni a jogait: JOGÁBAN ÁLL HALLGATNI. Folytatva a hindu (?) bölcselettel: csak akkor szólj, ha a mondanivalód értékesebb a csöndnél! Ezt tudnám mondani a Paranoiásnak is. Che speciel ORVOS volt, és mint börtönparancsnok A DISZNÓ-ÖBÖLBEN A HAZÁJÁRA TÁMADÓ AMCSIK KISZOLGÁLÓIT őrizte és büntette, és volt akkora barom, h. pénzügyminiszteri bársonyszékét felcserélve menjen egy szál Kalasnyikovval „forradalmat csinálni” té és tova (semmibe véve Lenin idevágó téziseit!). Pont annyira volt tömeggyilkos, mint Fingpincsi, akinek a főni félig az altestében lakozik – a másik fele Repedt Masnis Kardigánéban.
      Che Guevarát A KUBAI NÉP SZENTKÉNT tiszteli, és VI. Pál is azt mondta róla, h. ha bűnös, a népért tette, amit, és majd Isten ítél fölötte. Android nem isten, és még csak nem is ember.

      Novorosszija KÉTSZÁZ ÉVE orosz, 85-95%-os orosz anyanyelvű többséggel. 100 éve a Párt (VI. Lenin efftáss) kanyarintotta oda Fukkrajnához, h. a nyugati, banderista NÁCI felfogást a nyugati munkásság proletár öntudatával ellensúlyozza (nem vicc!!). Nos, fukkrajna NÁCI maffiaállam lett, ahol Bandera nemzeti hős stb. stb., és számomra, német-görög zsidó számára nem annyira vicces, mint Nógrádi számára, h. 80 évvel a „sajnálatos események” után birodalmi német zászlók alatt, horogkeresztes és farkashorgos lobogó alatt, Hitler- és Bandera-alak és idézetekkel teletetovált, Waffen/Totenkopf/Galizianer SS-jelvényekkel gyilkolják két OROSZ zsidó (Waltzman/Zelenszkij) parancsára az ukrán állampolgárságú oroszokat, pusztán azért, mert oroszok, és nem fogadják el Nuland öt milliárd dolláros Majdan-puccsát, a nyelvtörvényt meg pláne nem!

      Kajtár Nagyonkretén Gabóca azt találta mondani, hogy az állítólagos (??) 14 000 polgári áldozati szám sem elég alap az „agresszióhoz”. Agresszióhoz valóban nem, azonban Gabóca nem ismeri a nemzeti jogot, pedig a perbeszéd-versenyekre ő készíti az ELTE-ÁJK-sokat, sokat… Vagy NEM HAJLANDÓ az ide vonatkozó passzust kikeresni. Putyin elnök úr speciel fejből idézte, amikor Gatyaereszt portugál ex-kommunista efftárssal a hooooosssszzzzúúúú asztalnál beszélgetett. Engem rendszeresen ki szoktak moderálni, ha a PREEMPTÍV önvédelem jogára hivatkozom, holott most pontosan ez állt fenn: A KÖZVETLEN fegyveres támadás a Donbassz ÉS KRÍM ellen. A parancskönyvek előkerültek, amikben le van írva, h. hol, mikor, melyik alakulatnak mit és hogyan kell tennie…

      Előkerült valami 28 amcsi fenntartású biolabor anyaga is, amiben állítólag ukrán vezetéssel, de amcsi felügyelet alatt „békés célú” kutatások folytak. Nuland másfél órát nyekegett ezekről, neten megvan. Nos, erre a Pentagon benyögi, hogy NEGYVENHAT ilyen labor működött fukkrajnában, de Hudjos Bidé anyja életére esküsznek, hogy aztán tényleg mind békés céllal…

      Kirill pátriárka márc. 6-iki prédikációjában azt mondta, h. ez a háború az L+ lobbi és a normalitás között zajlik. Már hogy a fészkes fenében ne lenne közünk hozzá??? Megszűntünk kereszténynek lenni, vagy mi?

      Nekem a Commandante, Che Guevarát egy gyönyörű, teltkarcsú görög lány tanította meg, aki a fasiszta hunta elől menekült hozzánk. Szebb volt, mint Nathalie Cardonne…, bár ő is csodálatos.

      Béke nem lehetséges, hiába toporzékolnak azok, akiknek ez van kiadva. Putyin nehezen szánta rá magát erre a különleges katonai műveletre – de ha már belekezdett, akkor végigcsinálja: demilitarizálja és nácitlanítja fukkrajnát, aztán megkérdi a népeket, h. hol és hogy akarnak tovább élni. Donbassz már döntött, Krím is – Kárpátalját 1991-ben megkérdezték, de a fukkránok azt mondták, h. a szavazólapon a régi fukkrajna bélyegzője volt, ők meg immár az új fukkrajna, ergo-vigyorgó: nem kötelezi őket semmire. Aha.

      Be lehet fejezni a szájtépést. Akkor lesz béke, ha Putyin eléri a célját, és 80 évvel a második vh. után legalább megint 80 évre rendet tesz a világnak ezen a részén. Fogalmazhatok közönségesebben is: Meg lehet szagolni neki, ha engedi a sorszámhúzást… Atomhatalmat NEM szankcionálunk, 2-4-6000 éves kultúrákat nem szankcionálunk – hanem MÉLYSÉGES és lehetőleg kölcsönös – tisztelettel viseltetvén irántuk kölcsönösen előnyös feltételekkel KERESKEDÜNK velük. És ennek feltételeit az adott atomhatalom, és nem egy eszement szemita vénember fogja megszabni!!!
      Drukkolni persze lehet, h. győzzön az igazság – itt és most pedig az oroszoknak van igazuk. Az egypólusú világrendnek vége, MOST MÉG eldönthetjük (?), hogy zuhanunk a semmibe az L+ lobbi utolsó, vonakodó csatlósaként, vagy híd-szerepet töltünk be Bezzegnyugat maradéka és Kelet között. Nyugati politikai elit nincs – sorosista bilderberges DS-csicskák vannak. Azokra meg másszon rá a legközelebbi Armata v. Terminátor.

  6. A legelkeserítőbb, hogy a „nyugati agresszorok, a Gxx maffiózói” azt képesek mondani, hogy aljasságuk majd évek múltán, de ártani fog az orosz medvének. Ezért, tovább kell folytatni az EU tönkretételét, és érdemes most kibírni a teljes összeomlást! Ez az igazi agybaj!

    • Kedves Vica; mint gondolkodó és cselekvő ember majd felrobbanok a tehetetlenségtől; naponta az arcunkba hazudnak nevetve, kéjesen; buzik, férfinők, mobilfüggők, tolvajok, gyilkosok, bolondok, alkoholisták és drogfüggők; egy ledolgozott élet után úgy a szemétbe dobnak mint egy porszemet…

      • Kocajogász

        Én akkor kerülök robbanásközeli helyzetbe, ha magukat keresztény/tyénnek hazudó miniszterelnökök és kormánytagok mocskolják az „orosz agresszorokat”, és lőparancs helyett szájkaratéznak az illegál ó- és újmigrincekkel. A mi pénzünkön, a mi (jobb, nyugodtabb) életünket kockáztatva.

  7. Az oroszoknak van igaza minimum azért mert az ukránok is oroszok, és az ukrán vezetés így hazaáruló.
    Az ukránok már 8 éve náci népírtás végeznek, és ezt a népírtást csak az oroszok tudják megállítani.
    Az igazság az hogy az oroszoknak(ukránoknak) meg kell védenie önmagukat a náci USA-tól és a náci EU-tól.

  8. Érdekes mert a II. világháborúban többek között az USA OLDALÁN részt nem vett svédeket svájciakat ….. ez miatt nem b@szkurálták USA-ból és a többi ilyen országból.

    • Ez jó meglátás, hiszen a svéd hadiszállítók (meg is gazdagodtak) szállították a nehézvizet.
      A svájciak pedig jó orgazda módjára befektették (meg is gazdagodtak) a rablott értékeket illetve árverezés utáni árukat.
      A Vichy-i kormány nácikkal együttműködése hadianyag szállításban és katona toborzásban, a zsidó lakosság kiszolgáltatásában sem csekélység. Kötve hiszem a hivatalosan elismert – a valóság tizedét mutató – adatokat, hiszen Európában náluk él a legtöbb zsidó.

      Sőt a Román királyság teljesen önálló hadvezetéssel rohanta le a mai Ukrajna és Moldova déli részét, egészen a Krímig hatolva.

      • atörökszultán

        @ Namond Jut eszembe. Jöhet a föispán. Bánunk már van 12 éve. Or Bán! Specially for you! höhö…

        • A MAGYAR OR SZÓ LEHETSÉGES ETIMOLÓGIAI KAPCSOLATAI

          Az or alapszó – m képzős változata az orom, nyelvjárási személyragos alakváltozatai: uromja, urma. A magyarban az
          or tőszóként ’kiemelkedés’ jelentésben kiszorult, csak az – m képzős származék őrzi e jelentést.
          A régi orozat és a nyelvjárási ormozat származék jelentése azonos az
          orommal.
          Az ormó „csekély hosszanti dudorodás’ származéka is létrejött, vö.
          ormós ” szántóföld, melynek a közepe domború, „gerinc szerű kiemelkedés” és ’vízből, illetve környezetéből kiemelkedő, rendszerint művelésre is alkalmas földterület.
          Másik képzővel (- gy~-ny) jött lére az ormágy~ormány származék.
          Az ormágy szó nyelvjárási jelentései: ’környezetből kiemelkedő dombos rész, földhát’ és ’lápos területen levő kemény talajú sziget’

          BÁN (1) szó jelentése a szláv jelentés halandzsától eltekintve.
          Jellemzően előfordul a perzsa nyelvben, tökéletesen egyező kimondással: bán (a zendben és szanszkritban: van), melynek értelmezései ügyelő (őrző), v.mivel bánó, gondviselő, felügyelő, pl. bághbán-kertész (kerttel bánó), darbán-ajtónálló (ajtóval bánó), marzban-határőr, cupan-juhász (?csobán, zsupán?).

          Innen ered talán ispán szó is, a szanszkrit, (esetleg a jazig/ászi nép) asz>aesz>as>es>isz >iis= harci, katonai felvigyázó, ?csatár? , harcos gondozó?
          (Lésd: Aspandan, Aszpahan, Iszfahán – Harcitábor,# aszkar asker, esker, askar, esger> aszkari – fegyveres, katona.)

          Or-bán > (láposvidéki) kiemelkedés, bakhát – őrszem.

          /Az érdekességként és a Sári, Sari, Sarin, Sarec(z) vezetéknevűek kedvéért a szkíta-szarmata eredetű, sar- hasonló harci, hadi jelentésű szó, töve a sarboz, sarbâz, sarbaz, s(z)árdár, s(z)arang – hadfi, harcos, csatár, hős, eggyel a többiek felett álló katona jelentésű szavaknak/

          A Bilibok/Bilibók vezetéknevű nemzettársak kedvéért megjegyzem, nevük jelentése Jelzőhegy, különösen ha Erdélyből Csík környékéről származnak.
          Őseik figyelő szolgálatot láttak el a hasonlónevű hegyen, szolgálataik pediglen egy pusztával jutalmaztattak.

  9. atörökszultán

    @Paranoid Android Nota bene. A jelenség, melynek mibenlétére választ keresünk mindannyian, pontosan definiálható. Kinél is keressük a választ? Természetesen a legnagyobbaknál. Itt kínálja magát pölö Hamvas Béla Mester. Mit is mond a nagy Mester?Azt mondá,hogy a keleti vallások és asztrológia évezredek óta ismerik ezt a jelenséget,melyet úgy hívnak:- KARMA TORLÓDÁS. (Franz Baader)Ami annyit tesz,;-Az ember életében EGYIDEJÜLEG föllépö, KARDINÁLIS jelentöségü, a létet ALAPJAIBAN,döntöen sorsot befolyásoló események,történések megjelenése egyszerre, elementáris erövel.Miért lenne ez másképpen a világ jelenlegi állapotát illetöen? Egy karma torlódás tanúi és elszenvedöi vagyunk,melyben NINCS IDÖ SEMMIRE- egyik történés még be sem fejezödött,máris itt van a másik, az események nem akkor érkeznek az életünkbe,mikorra be voltak tervezve,hanem érthetetlen módon egyszerre és logikátlanul a megoldás elemi reménye nélkül EGYMÁSRA TORLÓDNAK. Amely természeténél fogva növeli a káoszt és a reménytelenség érzetét. Annál is inkább,mivel köztörvényes bünözök és kalandorok irányítják jelenleg a világot.A spiritualitástól megfosztottak világa ezt természetesen nem értheti. A megoldás? A probléma megnevezése az elsö lépés. Nem kis lépés. Peace.

  10. Ki a jó és ki a rossz?

    Attól függ ki kérdi.

  11. Békeharcos

    Le kell atomozni a ruszki náci terrorista barbár állatokat és béke lesz.

  12. csakafidesz

    Anno mi nem az Oroszokat utáltuk, hanem a Szovjetuniót. Én gyerekfejjel átéltem az 56-ot, a suliban gáz volt hármasnál jobb jegyet kapni oroszból. (Megjegyzem az orosz tankönyvben volt olvasmány Leninről, a partizánokról, a Nagy Októberi szocialista forradalomról, de nem tanultuk azt, hogy „éhes vagyok, merre találok egy vendéglőt”, és azt se vették bele az orosz tankönyvbe, hogy „kérem mondja meg ez a troli hová visz?”)
    Számomra Oroszország mai felnőtt fejjel Tolsztoj, Csehov, Dosztojevszkij és Szolzsenyicin hazája. Itt festett Repin, aki Renoir színvonalán állt és számos zeneszerző is orosz volt. Kiváló tudósok is voltak, vannak az oroszok között, és az egész világon a Mengyelejev táblázat a kémia laptétele.
    A lehető legnagyobb ostobaság krampuszt csinálni minden oroszból és kitiltani az orosz zongoristát a hangversenyről.

  13. atörökszultán

    @Csocsó Kiszelly Zoltánnak van fönn egy újabb elöadása a Youtube-on. Érdemes meghallgatni. Ultrahang,youtube.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük