London, 2024. március 9. A palesztinokat támogató tüntetõk vonulnak Londonban 2024. március 9-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Tayfun Salci

Isten és Darwin egyszerre csodálkozik


Amióta Richard Dawkins lelkes ateista, egyébként okkal híres lelkes evolucionista tudós rácsodálkozott, hogy ő tulajdonképpen kulturális keresztény, megtekinthetjük újra, immár sokadszor, hogy milyen is az, amikor a forradalom felfalja saját gyermekeit.

Dawkins persze nem a saját eszéből jött rá, hogy akcionista ateizmusa, amelyet számtalan tehetséges tudós és művész kortársával együtt művelt, csak szimpla keresztényellenességnek bizonyult, hanem abból, hogy öreg fehér férfiként mit remélhet a woke-tól és a muszlimoktól. Nem az zavarja, hogy Isten helyére nem a tudomány, a ráció került, hanem Allah, a drog, illetve a határtalan szabadság mindennél károsabb illúziója, hanem az a még halvány felismerés, a világ még sokkal szarabb hely lett, mint volt.

J.K. Rowling a Harry Potter könyvek írója is rendesen szembesül az általa képviselt ideológia elszabadulásával. Az írónő nagyon feminista ugyanis, aki pár éve döbbent rá, hogy korábbi eszmetársai éppen lelkesen dekonstruálják a Nőt!, pont ugyanazzal az irracionális gátlástalansággal, ahogy azt a feminácik korábban a nők és a férfiak közötti széttéphetetlen biológiai kapcsolattal tették. Hiszen biztos, hogy a nők és a férfiak egymás nélkül jól elboldogulnak majd. Mondjuk persze a feminizmus eredeti felvetései biztos nem voltak rendesen végiggondolva, ha a jelenlegi eredményeit le lehet belőlük vezetni. Mondjuk tényleg, a Kedves Olvasó valaha is el tudta képzelni azt, hogy nők megerőszakolásával üzemszerűen foglalatoskodó pszichopatát női börtönbe zárnak pusztán azért, mert az azt mondja magáról, hogy ő nő? Mennyire kell ehhez hülyének lenni?

Hiába, ha nincsenek isteni törvények, akkor az ember bármit megtehet, hiszen az értelmünk használatának kötelessége is eredetileg isteni törvény. A butaság a legeslegnagyobb bűn.

Charles Robert Darwin angol természettudós, 1809. február 12-én született Shrewsbury-ben.
Meghalt 1882. április 19-én Downe-ben (Kent). MTI Fotó

Istenre az embereknek akkor is szükségük van, ha Isten nem létezik. Allah például bizonyosan létezik, amennyiben megtaláljuk az iróniát abban a kétes értékű istenbizonyítékban, hogy Londonban például simán agyonvernek az utcán, ha kétségbe vonod ezt. A liberalizmus világméretű győzelmének ékes bizonyítéka, hogy egy nyilvánvalóan zsidó embert azért csesztettek a rendőrök, és fenyegettek letartóztatással (természetesen csak a védelme érdekében) Londonban, mert balszerencséjére egy palesztinpárti tüntetés mellett vitt az útja. Ezzel pedig veszélyeztette a köznyugalmat, hiszen látványával a helyi közel-keleti lakosságot a helyben szokásos lincselés élvezetére emlékeztette. És miután tudjuk, milyen nehezen állnak ellen a kísértésnek, nyilván a létezésével kísértő hibája a bűn, amit ellene elkövetnek. A nyugati civilizáció isten tudja hányszor kísérelte meg már ezt a gondolatot elhessegetni magától, sajnos mindig elbukunk, legutoljára a két baloldali ideológia a nácizmus és a kommunizmus mondta fel ezt a kereszténységen alapuló közmegegyezést. Most a liberalizmus teszi ugyanezt. Sajnos mindhárom „egyhülyeség”.

Ne lopj szegénytől, ne ölj, ha nem muszáj

Énekelte a Sexepil a nyolcvanas években, felismerve a lényeget, hogy a kapitalizmus és a szocializmus is felmondta a kereszténység minimálprogramját. Most a liberalizmus teszi ugyanezt, ideje észrevenni.

Minden ideológia működik egy kicsit, a normalitás titka mindig az, hogy nem szabad bigottá válni és részletkérdéseket ügydöntő főszabállyá emelni. Azt azért agyon lehet verni, aki minket akar megölni, de nem kötelező. Minden döntésképes felnőtt azzal a másik döntésképes felnőttel szexel, aki hajlandó vele. Viszont felnőttek nem traktálhatják a gyerekeket elfogadás és érzékenyítés címén a szexuális vágyaikkal. Az elmebaj magánügy, a tünetei mindenkinek saját magára tartoznak. Más elmebaja semmiféle módon nem ró kötelezettségeket rám, akik szerint igen, azokat kell először zárt osztályra vinni. Vannak területi joghatósággal rendelkező országok és minden ember valamelyiknek az állampolgára. Stb. És ezek nem jogok, hanem elemi racionális döntések, mert ha nem így cselekszünk, akkor pillanatok alatt mindennek vége.

Ne feledjük őrültből mindig van elég!

A keresztények Istenének egyik legfőbb parancsa, az egyház másra koncentráló tanításai ellenére, hogy pont olyan elszántsággal nem kell mártírrá válni, ahogy agyonverni sem szabad senkit kétes nekibuzdulásokból. És ez a parancs mindenkire érvényes, az összes többi hülyére is. Aki meg hagyja magát agyonverni rendszerszerűen a saját hazája utcáin az nem érdemel saját hazát, ebben Isten és Darwin bizonyosan egyetért.

Vezető kép: London, 2024. március 9. A palesztinokat támogató tüntetõk vonulnak Londonban 2024. március 9-én.  MTI/EPA/Tayfun Salci


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Vajon Nádas Péter el fog-e határolódni a woke-tól?

  Vagy esetleg a sikeres fehér férfi mivoltától? Nekem bármelyik jó. Mint bizonyára önök is értesültek …

16 hozzászólás

 1. A kereszténységet meghaladni nem lehet, az objektív dolgokat lecserélni szubjektív dolgokra nem lehet. A kommunisták azt hitték, hogy Jézusabbak Jézusnál, a fasiszták azt hitték, hogy nincs Isten és az Erő az egyetlen valóság, a liberálisok meg azt hiszik, hogy minden az egyén döntésén alapul, még az is, ha a liberalizmussal atomizált embet agyonverik az utcán azok akik még nem eléggé atomizáltak/liberalizáltak ehhez. A liberálisok jelenlegi receptje szerint a bajok általános gyógyszere a még több liberalizmus. Harcolnak az illiberális Orbán ellen, ő a főellenség, a főgonosz.

  • Tisztelt bl,
   figyelemre méltó a hozzászólásainak fejlődése.
   Ugye a Sátán egyik neve: szetdobàló; a másik neve: emberölő kezdettől fogva: a többi neve: testvéreink vádolója; a megkötöző; a megrostáló; a megszállott; a kísértő; ” világosság” angyala; a hatalom hamissága; a hazug; sárkány; az ősi kígyó; ördög; az égből letaszított; földi és érzéki; ellenaég, stb.
   A legjobbakat.

 2. –Maximálisan egyetértek….”legutoljára a két baloldali ideológia a nácizmus és a kommunizmus mondta fel ezt a kereszténységen alapuló közmegegyezést. Most a liberalizmus teszi ugyanezt. Sajnos mindhárom „egyhülyeség”.”
  –Azzal egészíteném ki, hogy a keresztényellenesség, és az ateizmus valójában az 1789 franci forradalom által került hatalomra, ahol rögtön azonnal megkezdték a tömeggyilkosságokat a gilotin nyaktiló által.
  –Az ezt követő vérengzések után visszavettek a népírtásból, de burkolta látensen tovább folytatták felforgató tevékenységüket, olyan szólamok és célok hirdetésével, hogy „szabadság testvériség egyenlőség” , melynek elemei megjelentek a liberalizmusban, nácizmusban és a kommunizmusban , és rendszeresen pont az ellenkezőkét valósítják meg már 235 éve , és hitegetik az embereket ezzel a szélhámos szöveggel.
  –Magyarországon ezek a felforgató véresszájú eszmék képviselői először a szlovák származású Kossuth Lajos kártyalúzer és sikkasztó, továbbá a királyokat akasztani akaró szlovák származású Petrovics(Petőfi) Sándor voltak , akik belehergelték hazánkat az 1848-1849-es vereségekbe és vér és ember veszteségbe.

  • Tisztelt K,
   utolsó bekezdésével nem tudok egyet érteni. Sztem nem az 1848/49-es forradalaom és szabadságharc volt a fő baj, hanem az azt paralizáló Kiegyezés és következménye a Osztrák-Magyar Monarchia, ami út volt a világháborús résztvételhez az osztrákok-németek oldalàn, majd Trianon diktátuma. De nem kell borúsan felfogni, hiszen MINDEN, ami történik, Isten Történelemkönyvébe elmozdíthatatlanul rögzítve van. Ennek fő vonulata: MINDEN Isten dicsőségét fogja szolgálni!!! Térdet fog hajtani mindenki! A libsik végső bukása, az emberi tettek is, az enyém is, az Öné is Őt fogja szolgálni! Szogálni fogjuk. Ez a jövőnk, ha tetszik, ha nem tetszik… Vagy beleállunk Isten dicsőségébe, vagy irány a Kárhozat. Megmenekülésünk fő szempontja hit Őbenne; a legfőbb bűnünk, ha már hitetlenek vagyunk: a Tízparancsolat tagadása, az ember EGOjának imádása. Kétségtelenül a liberalizmus és a mindenféle emberimádó eszme a legborzalmasabb, mellyel Isten végül Isten le fog számoln (Jelenések könyvei).

   „hogy végrehajtsák MINDAZT, amiről Kezed és Akaratod ELŐRE ELRENDELTE, hogy megtörténjék.” (ApCsel 4,28.)

   Hiába is kapálózik az istenellenes horda: „a férfi is szülhet” elmebetegségével, vagy a háború, a migráció támogatásával, meg va Írva minden ésbmindennek a reakciója és mi végre fogunk hajtani mindent…
   A legjobbakat. „Hogy a ti hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Isten erején nyugodjék.” (1Korintus 2,5)
   Ahogy Efézus 1,5-12 kijelenti:
   „Eleve elhatározván, hogy minket a maga fiaivá fogad Jézus Krisztus által az Ő akaratjának jó kedve szerint, KEGYELME DICSŐSÉGÉNEK MAGASZTALÁSÁRA, amelylyel megajándékozott minket ama Szerelmesben [Krisztusban], Akiben van a mi váltságunk az Ő vére által, a bűnöknek bocsánata az Ő kegyelmének gazdagsága szerint. Melyet nagy bőséggel közlött velünk minden bölcsességgel és értelemmel, Megismertetvén velünk az Ő akaratjának titkát az Ő jó kedve szerint, MELYET ELEVE ELRENDELT MAGÁBAN, az idők teljességének rendjére nézve, hogy ismét egybeszerkeszt magának mindeneket a Krisztusban, mind amelyek a mennyekben vannak, mind amelyek e földön vannak; Ő benne, akiben vettük is az örökséget, ELEVE ELRENDELTETVÉN Annak ELEVE ELVÉGZÉSE SZERINT, aki MINDENT az ő akaratjának tanácsából cselekszik, Hogy legyünk mi magasztalására az Ő dicsőségének, a kik előre reménykedtünk a Krisztusban”

   • Sajnálom,…:
    –1848-1849 problémáiról tények és bizonyítékok beszélnek.
    Sajnos a mohácsi vésszel kezdődően 500 éve Magyarországon NEM TÖRTÉNTEK olyan események amire büszke lehetne a magyar lakosság…..SAJNOS.
    –Talán majd most a FIDESZ hátha sikereket ér el.

 3. Jelentem, megyek a belvárosból hazafelé az aglomerációba. 6-osról le. Tartok a 4-es metróhoz. Egy arab (!) kinézetű ( nem román cigány!) alak, magyarul sem tud, de tartja a markát.

  Nekünk van hajléktalanunknelég! Mi a durva anyjukat keresnek ezek itt?!

  Orbán azt mondja, nem akarunk bevándorló ország lenni. A fővárosban minden 10., aki szembejön, kínai, vietnàmi, török, arab, mindenféle más náció. És most már kéregetők is vannak köztük, rendőr meg sehol.

  Miről is van itten nagyba’ szó?

  • Sztem számoljuk meg az összes befogadott ferdeszemut és jelenthetjük az Uniónak, hogy mi teljesítettük a befogadókvótát. Az arabokat tehát megtarthatják.

 4. Tisztelt gyozo2018,
  Ezek szerint a kéregető mondta, hogy Orbán hozta őt az országba.
  Nem gondolja, hogy a kéregető jóember pont azért tartotta a markát, mert nincs pénze, lévén illegálisan tartózkodik itt?! De hiszen pont a moslékosok akarják ide betelepíteni ezeket. Akkor mi a hiba?
  A legjobbakat.

 5. Denett Dániel

  Paranoid Android ismét alaposan mellétrafált. Dawkins nem tagadta meg a nézeteit, csupán annyit annyit mondott, hogy a keresztény kultúrkör egyes aspektusai – különösen a vallásosságtól való eltávolodás a felvilágosodás és a szekularizáció formájában – vállalhatóbbak számára, mint mondjuk az sharíát képviselő iszlám dogmatizmusa. Ettől a brit biológus még ugyanúgy vehemens ateista, mint eddig (ahogy Darwin is az volt). Hiszen csak olyan dolgokat fogad el igaznak, amelyek empirikusan vagy logikai úton bizonyíthatóak (Isten létezése nyilvánvalóan nem ilyen). Dawkins tudománynépszerűsítő munkássága példaértékű az irracionális babonák és vallási hiedelmek elleni harcban. Az életműve korherens és megalapozott, nincs oka a szégyenkezésre.

  • Dawkins szétnézhetne egy kicsit a bölcsészek háza táján is, mert például a gender is épp olyan irracionális, mint egy középkori babona.

  • vizesnyolcas

   Darwinra előszeretettel hivatkoznak az ateisták, de ő maga nem lett ateista. Felfedezéseit a saját nyilatkozatai szerint eleinte úgy élte meg, hogy Isten a Bibliában közreadottnál mélyebb bepillantást engedett meg neki a természet működésébe. Később a felfogása változott, de a nézeteiben inkább agnosztikus lett, mint ateista.

 6. Talán az eleve eleve elrendelés elvébe nincs elég ismeretünk. Soha nem lesz. Ez nem az ember dolga.

  Ám a szabad akarat már az ember ügye. ÁLLJUNK A MINDENKORI JÓ OLDALÁRA. igyekezzünk, Törekedjünk.
  Nem kis feladat.

  Jó, hogy lehetséges a bűn bocsánata. Mert vétkezhetünk szóval, tettel, hallgatással is. Kár, hogy mi -protestánsok nem élhetünk ezzel. De ott van – mint gyónószék saját lelkiismeretünk – és a feloldozás későbbre tevődik. Ha ugyan…

  Én nem hiszem, hogy lehet Isten nélkül élni, de legalább Isten reménye nélkül.

  De ha talán nincs is a Teremtő, de itt van a mi élő lelkiismeretünk. Ez sem semmi, mert a mi igazi
  kincsünk. Az emberi lét ékköve.

 7. Annyira jók ezek a mondatok, nem nagyon van mit hozzáfűzni… Némelyik különösen élesen hasít, mint egy nyílvessző a levegőben, és természetesen pontosan célba talál.
  Gratulálok!

 8. Sajnos, de való, t. ParAndroid, hogy az őrület nem magánügy, olyannyira nem, hogy az első görög poliszok lakosai már tisztában voltak ezzel (akkoriban még megoldható volt egy kézenfekvő isten bosszújának tekinteni, ami akár el is múlhat az illetőről); olyannyira nem az, hogy manapság egyesek a magántitok definíciójának továbbfejlesztésével-kiterjesztésével próbáltak volna dűlőre jutni ügyében (pl. a megfigyelésedet végző emberek vagy gépek hamarabb veszik észre a valamilyen mentális kificamodásodat, mint te magad, vagy olyan következményét fedik fel valamely tettednek, amire megfigyelésed nélkül talán soha nem derült volna fény; mi ilyenkor a teendő?).
  Az egymásra rátromfolással gyorsőrülő woke dolgában csak azt tudom ismételni, amit a „Német villámháborús tervek Oroszország ellen 2024 tavaszán“ bejegyzéshez kommentáltam: ha ketten azon kezdünk el versengeni, hogy melyikünk tud jobban a balszél felé pozicionálódni, akkor előbb-utóbb egyikünk kibukfencezik az ablakon. (Ha kettőnél több oldal száll be, mint történt pl. a párizsi Konventben, akkor az eredmény még brutálisabb lesz.)

  • javaslom megtekintésre a Különvélemény (Minority Report) c. filmet, ami pont a zárójeles rész extrapolációjáról szól.

   Az őrület magánügy/közügy kérdésköre sajnos pont olyan, mint a „fizessenek a gazdagok” –> ki a gazdag? Aki tud gépsonkát venni, nem csak parizert? Aki kaviárt eszik? Ki mondja meg, ki a gazdag? A kétkulcsos adó gyurcsányista szuperbruttós idejében láthattuk, hogy a kétműszakos gyári melós a rendszer szerint már GAZDAG volt, hiszen a felső (32%x1,27=40.6%) adókulccsal adózott.

   Ugyanígy: ha én szeretem a gumicukrot, vagy az 1940 előtti postabélyegeket gyűjtöm, akkor az hobbi? Megszállpttság? Őrület? Ki tudja megmondani? Ki tudja eldönteni? A mesterséges intelligencia (AI)? Vékony jég az…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük