Magyarország a világ egyik legjobb helye

Lassan véget ér ez a felettébb kellemes ősz, ami persze a végzet előhírnöke, hiszen a globális felmelegedés következménye. Legalábbis a haladók szerint. Szerintem meg Magyarország jó helyen van, és így, a megfelelő történelmi pillanatokban mi is jó helyen vagyunk. Például azért is, mert errefelé a háborúkat be lehet fejezni, és be is fejezik. Errefelé még a rossz, vesztes békék is jobbak, mint a győztesek békéi másfelé. De ez sokaknak nem tűnik fel. Aztán errefelé az emberek is békésebbek, a tömegmészárlás rendkívüli esemény, nem a mindennapok része, mint Londontól Fokvárosig, Párizstól New Yorkig, ahol az ilyesmik a nagyvárosi élet kapcsolmányai a hivatalos álláspont szerint. A szabadság következményei, ahogy a szabadság fogalmával elmebeteg módon visszaélő haladárok fogalmazni szoktak.

Haladó felebarátaink szerint Magyarország egy szar hely, főleg miattunk, retrográd konzervatívok miatt, akik nem engedik az ő világmegváltó terveiket kibontakozni. Komoly metafizikai különbséget jelent, hogy mi, konzervatívok nem tekintjük rossz helynek Magyarországot olyan csekélységek fennforgása okán, hogy szeretett országunk állampolgára Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Donáth Anna vagy Fegyőr András. Magyarország annyira jó hely, hogy nevezettek és hasonszőrű társaik, illetve az ő szavazóik léte nem képesek érezhető mértékben rombolni abbeli meggyőződésünket, hogy ez az ország a legalkalmasabb hely az emberi életre. Apró hiba csak a világ szövetén, hogy nevezettek pont azt akarják felszámolni, a rendet és a nyugalmat többek között, amit eleink vérrel, szenvedéssel és napi szorgalmas munkával évszázadok alatt oly erősre teremtettek, hogy kibírt törököt, osztrákot, németet és oroszt, nácit, kommunistát és liberálist. És őrült társadalommérnökök számtalan kísérletét, Kun Bélától Szálasi Ferencen át Rákosi Mátyásig, Kádár Jánostól Gyurcsány Ferencig. 

Ha ez nem lenne magától értetődő, érdemes elképzelnie az embernek a világ számtalan helyének mindennapjait.

A világ sok részén a háború vagy egy folyamatos vallási, ideológiai, etnikai konfliktus a napi valóság része. A normális átlagember bármikor járulékos vesztesége lehet egy olyan agressziónak, amely nem ellene irányul, vagy személytelen áldozata csoportba szervezett elmebetegek világmegváltásának. Magyarországon az emberre a legnagyobb veszélyt bizonyos prémium autó kategóriák tulajdonosainak felsőbbrendűségi komplexusa és gyorshajtási hajlama jelenti. Ami ellen ugyan nem lép fel kellő eréllyel a rendőrség, de mégse ugyanaz, mint amikor öt-hat hadúr gondolja úgy, hogy az ember hátsókertje az ő birtoka, és ezt az ügyet a nevezett területen katonailag intézik is napi rendszerességgel. A világ fele most olyan, mint a harminc éves háború idején Európa, sőt sok helyen sokkal olyanabb, számtalan háború folyik egy térségben egyszerre. 

Európai ésszel ez úgy képzelhető el, mintha minden közelebbi és távolabbi szomszédunknak lenne otthon nagy kaliberű ismétlőfegyvere, és a gyerekek homokozóvödör körüli konfliktusától a parkolási vitákon át a csendháborításokig mindent fegyverrel intéznének el egymással, a konfliktus kirobbanásakor, vagy tíz évvel később, ötletszerűen, amikor olyan hangulatba keltek fel reggel.

Akkor minden napunk olyan lenne, amit a zseniális Rejtő Jenő kifejezése jellemez a legjobban, miszerint „valaki hirtelen ötlettől eltelve lövöldözni” kezd. 

Ehhez képest micsoda megkönnyebbülés, hogy nálunk nincs szabad fegyverviselés, valamint nem kívánunk olyan kultúrákkal vegyülni, ahol van. Sőt Gyurcsány Ferenc szabadon sétálhat az utcán, Bokros Lajost sem pofozta fel senki az utcán (csak egy szegény nyugdíjas tévedésből egy közepes hasonmást), pedig a minden megszorító csomagok öregapjának idején több százezer ember ismerkedett meg újra az éhezéssel. Micsoda önfegyelem! Nem becsüljük ezt eléggé és különösen haladó felebarátaink nem ébredtek rá arra, hogy milyen közel vannak ahhoz, hogy lebontsák, például további elmebetegek és elmebetegségek tömeges importjával ezt a csodás társadalmi békét. 

Liberális felebarátaink ugyanis komolyan gondolják, hogy nekik ez a jelenlegi Magyarország nem felel meg. Az a szabadság nekik nem felel meg, amelyben mi is szabadok vagyunk, olyat szeretnének, amelyben csak az ő szabadságuk létezik. 

Magyarország egy jó hely, és jobb nem valószínű hogy lesz, de rosszabb, sőt sokkal rosszabb még lehet.

Ideje felébrednünk, hogy ez a kellemes világ, Amiben élünk nem a természet ajándéka, hanem sok millió türelmes ember napi önfegyelmének, munkájának eredménye. Ha túl sokan unják meg fenntartani, hirtelen vége lehet. Egy reggel arra ébredhetünk, hogy minden elmebeteg a maga betegsége szerint kezdi intézni az ügyeit. Megérkezik a november hamarosan, hideg lesz és eső. Annak is megvan a maga szépsége, amíg van mivel fűteni. 

Facebook hozzászólások

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A tudatlanság és alkalmatlanság ámokfutása, avagy a XXI. századi forradalmár kórtörténete (áltudományos elemzés)

Észrevétlenül beszivárogtak az életünkbe a forradalmárok. Az 1870-es évektől, a Párizsi Kommün körüli tömegmészárlásoktól kezdve, …

11 hozzászólás

 1. “Bokros Lajost sem pofozta fel senki az utcán..”
  Márpedig amíg élek,erre igényt tartok! És a gyurcsányit sem fogja megmenteni a mentelmi joga ettől.

 2. Érdekes, hogy emberek egyszerre jutnak ugyanarra a gondolatra. Tegnap – becszsóra – a családi vacsoránál beszélgettünk például a kislánnyá átoperálni szándékozó züllött amerikai “anyáról”, s egyéb itteni-ottani elmebajosokról. Akkor sóhajtottunk fel, hogy “sose gondoltuk volna, hogy egyszer még örülünk, hogy Magyarországon és nem a csodás nyugaton élhetünk, hisz itt (még) kimondhatunk bármit, Kanadában már azért is meghurcolnak, ha nem megfelelő nemi névmással szólítod meg a gendert. Itt nem szervezkednek nyíltan a politikusok megölésére, USÁ-ban már mozgalom van Trump fizikai megsemmisítésére. Avagy Salvini belügyminiszter rendeletét azonnali hatállyal meg tudja akadályozni, felülírni egy maffia és/vagy Soros fizetési listáján lévő korrupt bíró.
  Ma jó magyarnak lenni. S az a legfőbb feladatunk, hogy ez így is maradjon, és Butapenstet is visszaszerezzük a túlságosan jóléttől unatkozva a biztonság helyett politikai káosz-kaladra szavazó butáktól..

  • Salvini belügyminiszter rendeletét azonnali hatállyal meg tudja akadályozni, felülírni egy maffia és/vagy Soros fizetési listáján lévő korrupt bíró?

   Naprózsa,
   Hasonló nálunk is történt, PS írása volt tán egy pécsi bíró fordult az Európa Bírósághoz, a migránsok
   kiutasító végzése bírósági semmissége miatt.

 3. Most már biztos, hogy ezt a felületet is a Dob utcából irányítják!

  • Te utánad kiabált Fasházy a parlamentben, transzparensre is felírta a nevedet!
   El ne késs.

 4. “Kun Bélától Szálasi Ferencen át Rákosi Mátyásig, Kádár Jánostól Gyurcsány Ferencig. ”
  Vajna antikulturális ámokfutását is túléltük.

 5. Józan emberek hozzánk fognak költözni Európából. Ki hitte volna?

  • Kara Kozgun

   A saját ló dicsérete

   Az értelmes, vagy csak a tapasztalt, jó emlékezettel megáldott ember számára az újságok, és a TV-rádió „tájékoztatatása” nem egyéb a „saját ló” dicséreténél.
   Miért, mikor dicsérik a lovat? Mert el akarják, el kellene adni. Akkor mégsem olya jó az a ló? Mert az igazán jó lovat, vagy bármi mást, ami igazán jó, hasznot hozó, azt megtartani igyekszik az ember. Eladni azt kell, és akár hazugsággal is felértékelni, agyon dicsérni, amitől meg akarok szabadulni. Ahhoz meg igazán nagy eladó, (előadó) művésznek kell lenni, hogy az egyelő szegénység eladása folytán legyünk vagyonossá! Szocializmus bajnoka reklámozása útján váljunk nagytőkéssé, és közben hiteles embernek tartsuk (reklámozzuk) magunkat. Mi több, megköveteljük a tiszteletet. Faarccal megkoszorúzzuk az áldozatunk sírját, és fújt kiáltunk a fújólókra! Valóban nem EURÓPAI! Műfelháborodásuk az akasztófa-humor világa a szó átvitt és valódi értelmében! Ma még, most még nem fojthatják kötéllel torkunkra a kacagó ingert. Az óvatosság soha sem árt. A zsarnokság ELLEN FORRADALMÁROK megbocsájtottak a pribékeknek, a pribékek számára a nagylelkűség meg-bocsájthatatlan!
   Mivel az ígért törvényes felelősségre vonás másodszor is elmaradt, azt hiszik nem is olyan rossz az a ló. Sánta is, kehes is, lehet tüdő, vagy bármilyen baja, akad buta, vagy kispénzű ember, aki vevő rá, és akkor eladható! Ami eladható azt el kell adni, „kereskedelmi” alapszabály! Akit be lehet csapni, az meg is érdemli, az ő erkölcsük szerint. Lehet, hogy nekik van igazuk?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük