Meghekkeli-e a választásokat a Facebook?


Mit tesz Isten, a választások előtt két hónappal egyre határozottabban érzékelhetjük, hogy mindannyiunk szeretett Facebook-ja, hogy, hogy nem, megváltoztatta valahogy az algoritmust és a nem liberalizmus-kompatibilis tartalmak valahogy kevésbé jutnak el a felhasználókhoz.

Persze az is lehet, hogy a cenzor beállításain változtattak valamit  vagy egyszerűen már nem szelektálnak a szólásszabadság-párti feljelentők bejelentései között, azokat helyből igaznak fogadják el. Veszélyes útra léptek ezzel a liberálisok, hiszen egy „magyar tavasz”  gründolása olyan vonzó lehetőségeket ígér, mint egy közép-európai, eddig kirívóan stabil, jó állapotú ország káoszba taszítása.

Mert mi másnak lehetne tekinteni egy a náciktól a kommunistákig ívelő koalíció hatalomra jutási kísérletének támogatását?

Ezt egyébként, ha éppen nem a „centrális erőteret” kell megdönteni, akkor haladóék az ilyesmit „weimarizálódásnak” szokták hívni. A polgári közép felszámolásának projektje akkor is a nácik és a kommunisták összefogásának a következménye, ha  a kommunistákat liberáliskánt, a nácikat meg cukisodó néppártként próbálják meg eladni. Az is közös pont a 85 évvel ezelőtti eseményekkel, hogy a projektet akkor is nagyvállalatok finanszírozták, igaz akkor a nemzeti nagytőke, most pedig a nemzetek feletti nagyvállalatok. A cél is más, akkor a nemzeti érdek – igaz téves feltevéseken alapuló – megvalósítása volt a cél, most azonban egy olyan világkormányzat helyzetbe hozása a cél, amely minden lokális érdeket és értéket zárójelbe tesz.

Ez egy háború, amelynek célja az, hogy a szereplők megszerezzék a hír- és tartalomfogyasztó emberek valóságérzékelése feletti teljes befolyást.

A valóságérzékelés átalakulása az okostelefon-függőség drámai terjedése óta elképesztően felgyorsult. Az átlagember egyre inkább a Facebook hírfolyamának  hisz, és nem a saját szemének. A Facebook már egy hangulat- és valóságszabályozó eszközzé lépett elő miközben irányítói teljesen rejtve maradnak. A Facebook az első perctől kezdve arra törekedett, hogy olyan igényeket elégítsen ki, amelyeket ő maga kelt fel. Politikai szereplőként történő megjelenését ez a tulajdonsága, képessége tulajdonképpen automatikusan involválta.

Az amerikai liberálisok röhejes bukása Trump ellenében rádöbbentette a Facebook urait, hogy rendszerük meghekkelhető. Na, nem úgy, ahogy ők állítják, hanem úgy, hogy pont azokat a módszereket mások is felhasználhatják amelyeket maga az FB is a saját jelöltje érdekében bevet.

Hiszen a FB-nek nyilvánvalóan van saját jelöltje minden országban, ahol jelen van.

Ezt a hibát jól láthatólag Magyarországon már nem akarják elkövetni, ki akarják szorítani a jobboldalt az internetes kommunikációból. Olyan liberális oldalak kerülnek be a látszólagos fősodorba, amelyekről senki nem hallott, és olyan írásokat osztanak meg több ezren, amelyek eleddig az olvasatlanság és az olvashatatlanság homályában rejtőzködtek. Olyan oldalaknak van százezer követője magyar viszonylatban, amelyek a semmiből bukkantak fel a választási kampány izgalmában.

Önmagában nem vall sok jóindulatra, hogy egy olyan tartalomközvetítő és tartalomválogató médium, mint a FB, egy országgyűlési választás kampánya kezdetekor változtatja meg az „algoritmust”, amely kifejezés ebben ez esetben eufemizmus a „cenzúra” szóra.

Sosem értettem, hogy független országok állampolgárai hogyan bízhatják a legbizalmasabb adataikat, az életük minden adatát egy magántulajdonú amerikai óriásvállalatra. Közismert, hogy az amerikai multik mennyire etikusak, jelenleg például azon dolgoznak, hogy rávegyék a nemzeti kormányokat a levegő bevonására a piaci folyamatokba.

Az ijesztő nem is saját adataink idegen kézbe adása, hanem az, hogy az FB és a hasonló cégek olyan hálózatkutatási lehetőségeket szereznek meg ezekkel az adatokkal, amelyekkel  maga az Atyaúristen sem rendelkezik.

Nem az számít, hogy a Nagy Testvérek tudják rólunk, milyen pornót nézünk, hanem az, hogy  el tudja intézni, hogy másfajtát nézzünk.

Az FB az általa ingyen kínált szolgáltatás segítségével elérte, hogy olyan befolyásolási technikákat tesztelhessen, amelyekhez képest a kereskedelmi televíziózás agymosása maga a normalitás. És mi, felhasználók semmilyen módon nem ellenőrizhetjük, hogy a közösségi vélemény, a közösségi nyomás, amivel találkozunk, valóságos-e, vagy pusztán az FB tulajdonosainak politikai és gazdasági érdekeit fejezi ki.

Javaslom mindenkinek, aki a szívén viseli az ország függetlenségét és nem hiszi, hogy a külföldi nagyvállalatok jóindulata irányunkban annyira magától értetődő, folyamatosan ellenőrizze személyesen, hogy az FB tényleg a rokonai, barátai ismerősei véleményét közvetíti felé, vagy megpróbálnak egy liberális buborékot fújni köréje, amelyben Karácsony Gergely alkalmas miniszterelnöknek.

A migránsok valóságosak, az őket megállító kerítés is valóságos.

Az európai társadalmakba beilleszkedni kívánó muszlim nem valóságos, de a segély, amit kifizetnek neki, az nagyon is az. A szocialisták által éppen most megígért 200 százalékos rezsicsökkentés nem valóságos (nem is válik azzá), de a 100 százalékos gázáremelés majd az lesz.

Az Facebook valóságos, de a gombolyaggal játszó macska, a boldog transzszexuális kisfiú és az örök élet nem az (amit az ellenzék éppen megígér). És a boldogtalan munkatárs és szomszéd nem Orbán Viktor meg a kormány miatt boldogtalan, az alkesz nem a Fidesz miatt szegény, hanem magától.

A hódmezővásárhelyi sajnálatos események mögötti közösségi média háttér alapos elemzése és az arra adott reakció pedig az élet és a halál közötti különbséget jelentheti a választásokon.

Különben felkészülhetünk Gyurcsány Ferenc visszatérésére.

Na ne már!


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Miért áll minden liberálison jól a náci egyenruha?

  Újabban a liberálisok Hitlerben is felfedezték a született antiorbánistát, ami tulajdonképpen nem is meglepő, hiszen …

24 hozzászólás

  1. Rabló Idő

    Valentin-napi cikkében Soros attól fél, hogy létrejönnek nagy, felhasználóik személyiségére vonatkozó adatokban bővelkedő információ-technológiai monopóliumok (elsősorban Oroszo.-ban és Kínában), melyek szövetségre lépnek tekintélyelvű államokkal (is), üzleti célból, és ezáltal megkönnyítik az ilyen államoknak a teljhatalmát polgáraik szabad akarata – freedom of mind – fölött.

    https://www.project-syndicate.org/commentary/social-media-security-threat-by-george-soros-2018-02

  2. Rabló Idő

    http://lovasistvan.hu/2018/02/27/a-noi-eroszak-elleni-tuntetes-videojat-letiltotta-a-facebook/

    A női erőszak elleni tüntetés videóját letiltotta a Facebook

  3. Ezért nem voltam soha a fb-on. De mára tökmindegy, már hangalapon lehet adatot gyűjteni, ha be van kapcsolva a telefonod. Volt, hogy visszaköszönt olyan téma a youtube ajánlott videói között, amiről aznap beszélgettünk, de soha nem kerestem rá sehol. Ha e.mailezel, vagy bárhová beregisztrálsz névvel, címmel online, onnantól mindegy, nem kell faszbukk, látható leszel. A fb szimplán egy kémprogram.liberális agymosással. Zuckerb lesz schwarczgyuri utódja. Kb.

  4. Több cikknél is tapasztalható volt, hogy a Facebook, jelentősen cenzúrázza, azokat a dolgokat vagy személyeket, akik a tradícióra és a keresztyénségre apellálnak, és nem a neoliberalizmusra. Azt is tapasztalhatjuk, hogy miközben a BALLIBERÁLIS agybajosak bátran beszélhetnek trágár módon a kormánypártról és a szinpatizánsokról, addig ez visszafele nem lehetséges. Ennyit a facebookról.

  5. heroes_never_die

    Chapeau P. A., ez a cikk a szokásosnál is plasztikusabban mutatja be a tényeket.

  6. A Facebook soha nem fog tudni akkora és olyan szemérmetlen hekkelést bemutatni Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánban egy választáson mint az ÉN maffiám.

  7. Feltételezem a Gyurcsány féle maffiára gondolsz?
    Amit itt felsorolok…persze a megértéséhez kell némi előképzettség.

    Mindenszo.hu
    2017. május 8. ·
    ÍME Gyurcsány Ferenc lopott vagyona!
    Gyurcsány Ferenc ősszeharácsolt és lopott vagyona, tulajdona
    Altus Rt. ROTAB Kereskedelmi Kft. ALDO Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Tanácsadó Kft. Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft., illetve jogutóda a MOTIM Rt.
    Gép- és Felvonószerelő Vállalat, majd Gép- és Technológiaszerelő Rt., végül ARK Vagyonkezelő Rt. Béta-Roll Hengergumizó Rt. Tisza Műtalp- és Gumigyártó Kft. Acélkar Kft.
    Dunántúl Termékenység Egyesülés EMO-WIND Kft. M-Automatika Kft. MOTIM Műkorund Kft.
    MOTIM-Kádkő Kft. MOGÉPSZER Kft. MESZ Kft. MAVIKA Kft.
    A múltbeli közvetett vagy közvetlen tulajdon:
    ACCES V. Vagyonkezelő Kft. DÉTELL Szolgáltató Kft. GPS Vagyonkezelő és Gazdasági Tanácsadó Kft.
    Balassagyarmati Fémipari Kft. Fönícia Kereskedelmi Kft. Fittelina Ingatlanbefektetési és – hasznosító Kft.
    FORTUS Rt. ROE Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. SZÍV-ŐR Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
    Perfekt Rt. Bakonyi Bauxitbánya Kft. BAUXIT Bányavagyonkezelő Kft.
    Nomentana Kft. Agóra Marketing Tanácsadó Kft. Altus Consulting Gazdasági Tanácsadó Kft.
    Altus Luxemburg S.A.H. PARTAGAS MANAGEMENT Kft. PERTIA Könyvvizsgáló Rt.
    PERFEKT-Akadé mia Oktatási és Szolgáltató Kht. ÁRKÁDIA-HOTELS Üdültetési Kft. Enviroinvest Kft.
    Hír-Rádió Kft. M.A.B . Ingatlanhasznosí tó Kft. TMI Kft.
    LBS ECONET Rt. Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft. Perfekt Karrier Kft. Bajalog Kft. Első Magyar Timföldipari Kft. GER-COM Kft.
    MOTIM-KERLANE Kft. MOTIM Alumíniumszulfá t Kft. Balassagyarmati Fémipari Rt.
    Vezető tisztség betöltése a múltban (felügyelő bizottsági tagság):
    NSZ 1999 Lapkiadó Rt.
    Hidrotechnika Rt.
    Sárvári Mezőgazdasági Rt.
    Vasiterv Tervező Rt.
    MOGÜRT Rt.
    Azon cégek állami megrendelései és támogatásai, melyekben valaha szerepet vállalt
    cég neve állami megrendelések állami támogatások
    Perfekt Rt. 393 095 136 Ft 12 500 000 Ft
    TMI Hungary Kft. 300 795 Ft 0 Ft
    Bakonyi Bauxitbánya Kft. 5 796 597 Ft 0 Ft
    Perfekt-Akadémia Kht 2 919 950 Ft 0 Ft
    Altus Rt. 142 034 050 Ft 13 596 256 Ft
    NSZ 1999 Rt. 3 750 000 Ft 3 000 000 Ft
    Hidrotechnikai Kft. 0 Ft 25 000 000 Ft
    MKH Kft. 12 860 213 Ft 0 Ft
    Enviroinvest Kft. 22 750 Ft 43 029 775 Ft
    Béta-Roll Hengergumizó Rt. 3 139 515 Ft 537 000 Ft
    Sárvári Mezőgazdasági Rt. 283 760 000 Ft 0 Ft
    Motim Kádkő Kft. 0 Ft 1 311 000 Ft
    Összesen: 847 679 006 Ft 98 974 031 Ft
    Az államtól kicsalt többlet széndioxid kvóta külföldre eladásából évente
    további 80-100 millió Ft.
    Fittelina Kft.: elcsalt áfa: 15-20 millió Ft. Privatizációnál vállalt rekultiváció költségének elcsalása: 250-300 millió Ft. pl. Bakonyi Bauxitbánya esetében. Őszödi üdülőjét az állammal (velünk) vásároltatta meg úgy, hogy Szilvási Gyuri barátjával állami pénzért béreltette havi 2.5 millió forintért. 25 millióba került nekünk. Amíg le nem járt a „bérleti szerződés”, meg sem közelítették.
    Üresen állt a ház több mint egy évig. A MOTIM-et az anyósa segítségével vásárolta(?) meg 700 millió körüli összegért, de előtte a raktárakat több mint 2.5 milliárd Ft. (!) értékű nyersanyaggal töltötték fel. A gyáron belüli környezetszennyező – anyagkezelést ellenőrizni sem tudják, mert nem engedik be az ellenőröket. Százmilliós kárt okoznak évente. Ami nem csak az összeg nagysága miatt bűncselekmény. A villanyáramot lényegesen olcsóbban kapja. Hogy a nyereség meglegyen, mi fizetünk. ElQró segítőkész anyósa, Apró Piroska ✡ – akinek az apja az 1956-ban a Kossuth téri tömegbe lövető Apró (Klein) Antal ✡ -, a Magyar Nemzeti Bank bécsi fiókjának kifosztásában jeleskedett, amit végül be is zártak. 70 milliárd (!) forintunk úszott el nyomtalanul. A bagóért megvásárolt és állami pénzen több mint százmillióért felújíttatott ún. képviselői klub összesen 130 milliónkba került.

  8. Nna, Te hülye gyerek (csüngőhasú disznó), ehhez mit szólsz. Ha cáfolod, akkor csak a tételes cáfolat lehet a valódi, a többi humbug.
    Olyan mint TE emberként.☺

    • Nagyon le vagy maradva: a vasárnapi vásárhelyi maflás óta megtiltottam a sorosozást, gyurcsányozást mert az keményen dolgozó kisemberek besokalltak tőle és most a lakájmédiámnak kármentést kell folytatni.
      A Lendvai utcában a kommentelésért járó béred mellé kérj egy naptárt is, mert fletó már kb 9 éve nincs kormányon.

      • kalász miklós

        Az nem zavar kreténkém, 9 éve kormányra készül ? Nagyon beteg egy ember vagy f@szikám.

  9. Ritkán nézek be a FB oldalra, írni meg egyáltalán nem írok be semmit. Amikor benézek, hogy a kéretlen üzeneteket töröljem – ami nem mindig sikerül – csak a volt mszmp tagok, valmint az általuk megosztott ismeretlenek uszítását látom. Egy, őket vagy a balliberálisokat bíráló bejegyzést, megosztást nem látni.
    Arra gondoltam, hogy az ismeretségi körömbe tartozó konzervatív emberek nem mocskolódnak, ami öket ismerve, igaz is lehet. A cikket elolvasva azonban elbizonytalanodtam. Lehet, hogy csak a Lendvai-féle demokratikus cenzorok dolgoznak hatékonyan?
    A tájékozott konzervatív ember tisztában van azzal, hogy ezek a mocskolódások nettó hazugságok, ugyanakkor azt az érzést kelti benne, hogy egyedül van, itt mindenki a kormányt pocskondiázza, senki nem áll ki mellette.
    Egyébként az egész FB-t, bár lenne benne hasznos dolog is, de ahová fajult, azt rendkívül kártékonynak tartom, megpróbáltam törölni az oldalam, de nem sikerült. Elképesztő, hogy mennyi meggondolatlan ember, főleg fiatalok tesznek ki magukról, sőt ismerőseikről is, később ezerszer megbánt közleményeket, fotókat.
    Tombol a nárcizmus, közepesnek sem mondható nők posztolják”művészi” fotóikat, várva ismerőseik álszent dicséretét.
    A másik dolog, ami elgondolkodtató, hogy nagyon sokan, komoly beosztású emberek munkaidőben is ott kalandoznak a FB-on.

  10. Bezzeg, ha ez a sok üzem, Dr. Orbán Viktoré lenne, MEKKORA NYIVÁKOLÁS LENNE MÁR ! MINDENKI MENJEN EL SZAVAZNI,HOGY MEGLEGYEN A KÉTHARMAD ! AKKOR JÖHET AZ ELSZÁMOLTATÁS ! 167 milliárd ! Csüngőhasú ! EBBŐL MENNYI A TE RÉSZED ! MEGNÉZZÜK !!

  11. Facebook=Nosebook
    Egyáltalán, minek kell facebook profil? Racionális érveket még senki nem tudott mondani, mire jó ez a kék szar?

    • Rabló Idő

      Az elején barát- és társkeresés, magányosságtól való szabadulás érdekében kell a profil, de célt érve már függőség miatt kell, és azért, nehogy megsértsd a többi függőt.

      • A barát és társkeresés címén eltöltött időt,lehetne a családjára is fordítani. Na ez a rész,az ami ezeknek az agyukból törlésre került.
        És a lájkolás,az,ami végképp egy baromság,mert van aki megsértődik (hallottam egy beszélgetést),hogy nem lájkolta,ezért szóba sem állok vele többé. 🙂

  12. HA VALAKINEK VAN KIS ESZE—NEM HASZNÁLJA A FACEBOOKOT —MOCSKOS,HAZAÁRULÓ SZOCLIBEK —HOGY BAYERT IDÉZZEM: KRETÉN IDIÓTA —— BÉRKOMMENTELŐK GYÜLEKEZŐ HELYE!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük