Seggre esés


Mintha nem nyertünk volna Hódmezővásárhelyen. És egy olyan alaktól kaptunk ki, aki csak morfológiailag különbözik a hasonlóan sikeres Medgyessy Pétertől. Oké, szar volt a jelöltünk. Oké, pocsék volt a kampányunk. De ennyire egy olyan helyen nem lehet kikapni, ahol nem nyert libsi-bolsi jelölt harminc éve.

Miféle önvédelmi mechanizmusaink vannak, ha nem vettük ezt észre?

Rohadt nagy saller, de még időben jött. Remélem.

Egy választás sosincs megnyerve, és ha valóban becsületes és titkos a választás, akkor az eredményét sem lehet megjósolni. Ja, és ennyit a diktatúráról.

Ez persze csak egy polgármester választás, de a helyi Fidesz teljesen elveszítette a kapcsolatát a sokat emlegetett valósággal, ha nem érezte, hogy halad lefelé a lejtőn.

A valóság semmit sem számít, ez a politika alaptétele.

Az számít, mit éreznek a választópolgárok. A választópolgárok meg láthatólag nem voltak hanyatt esve az eredményektől. Mert akkor egy rossz jelöltet is megválasztottak volna.

És fél kilenckor a jobboldali sajtó még nem rakta ki a címlapra, hogy citromba haraptunk. A PestiSrácok az első, de ez keserű vigasz. Mi is lehettünk volna gyorsabbak. Még fél órára sem szabad szembe menni a valósággal.

Gyerekek, a kegyelmi állapot véget ért, a választók lehet, hogy megbocsájtottak Gyurcsány Ferencnek.

A politika a valóságok egyeztetéséről szól. A politikusoknak meg kell győzniük a szavazókat arról, hogy az ő valóságuk az igazi.

Jelenleg ott tartunk, hogy teljesen világosan teljesíthetetlen ígéretekkel le tudtak nyomni bennünket. Az új hódmezővásárhelyi polgármester egyetlen ígéretét sem fogja tudni betartani. Ezt, akinek elemi ismeretei vannak az önkormányzati rendszerről, az tudja. Még a rá szavazók nagy része is tudja. A hódmezővásárhelyiek egy év balhét vásároltak maguknak és lehet, hogy ugyanilyen úri gesztussal fogják elküldeni az ígéreteit meg nem tartó polgármesterüket a sunyiba a következő önkormányzati választáson.

Országosan ugyanez van. Olyanokat ígérnek már most az ellenzéki pártok, amit nyilvánvalóan nem lehet betartani. Ha a náci-bolsi-zöld koalíció nyer, akkor meggyőződésem, hogy tíz év múlva nem lesz Magyarország.

Az ország mindent elveszít, amit az elmúlt nyolc évben visszaszerzett.

De az biztos, hogy rohadtul nagyon akartak üzenni nekünk valamit a választók. Én személy szerint vettem az üzenetet.

Változtatnunk kell. Nem ugyanabban a valóságban létezünk. És nekünk kell változtatni, mert a választók nem fognak. Ez nem a Sorosról, meg a pénzről szólt, ez arról, hogy a drága választók meg vannak sértődve. Remélem nem mindenütt, mert akkor a legrosszabb idők jönnek vissza.

Én rendesen meg vagyok ijedve.

A jobboldali közösségnek újra kell terveznie ezt a beszélgetést a választókkal. Vissza kell szereznünk a magyarok többségének a szívét. Ez akkor is így lenne, ha ma egy országos választáson nyertünk volna.

A csata csak most kezdődik és nagyon világosan kirajzolódott mekkora a tét.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

104 hozzászólás

 1. Mindenesetre annyi bizonyos, hogy nem fogunk unatkozni április 8-ig.

 2. Colin MacLeod

  Nem baj gyerekek, elveszítjük a választást. Nem lesz semmi, csak káosz, anarchia, muszlim invázió, népirtás, járványok. Ezt akarjátok? Amikor a Mad Max találkozik a Cyborg sátánista csordájával.
  Esetleg valaki olyan világba akar élni mint a Hegylakó második vagy ötödik részében. Ha ez a vágyatok akkor megfogjátok kapni. Csak azért mert utáljátok Orbánt.

  • Magyrország

   Nem lesz semmi ilyen, te troll. Ha a fidesz kikap, annyi lesz, hogy normális országban élhetünk. Ha úgy gondolod, menekülj. Vagyis menekülj nagyon gyorsan 🙂

  • Tomanovics László

   Rendes fidióta vagy, megdicsérlek. Nem szaroztál sosem azzal, hogy megismerd a magyar helyesírás szabályait. de azért osztod az észt, holott ilyen ökörnek a hatodik osztálya sem nagyon lehet meg 😀 😀 Szoptatok, surmók 😀 😀

  • te tényleg elhiszed, h a Fidesz nélkül itt kataklizma lesz? érdekes, mintha a szocializmusban a kommunisták is ugyanezt szajkózták volna. nem ismerős a történet?

  • AZ ilyne agyamanet hülyeségek maitt kaptok ki.

 3. Győzni fog Saul Alinsky nálunk is?

 4. Egyáltalán nem meglepő az eredmény: az emberek jelentős része stabilan a migránshordát importáló hazaárulókra szavaz, csak vesszen a zorbán. Soros vidéki ‘civiljei’ pedig százmilliókkal ki lettek tömve a közelmúltban, hogy megvegyék a bizonytalan vagy közömbös szavazókat.
  A fidesznek mozgósítani kell határon innen és túl, ha nem akar egy 2002-es zakót megint. A mostani buktából még rosszabbul jönne ki az ország.

  • Tomanovics László

   pedig juj, de nagyot fogtok szopni. Mert a bunkó, idióta előbb-utóbb alulmarad.

  • Szerintem idd meg a reggeli kavedat, szivj egy jo cigit , es engedd , hogy atmelegitsen az ebredo napocska.
   Nincs Soros -terv, soha nem is volt (ja, 89-ben , de akkor a penze a Fideszre es az Szdsz-re ment).
   Pennzel a fidesz-mediak lettek kitomve, a hulyeseggel meg a fejek( akormany penzebol, nem partkasszaboL)
   Baj van a fejben, vagy a fej van a bajban.

   • Van soros terv,ezt még a magadfajta marhák is tudják.

    • Ennyire megbolondítottak téged is?

     • És téged?
      A magadfajtáknak minden nap el kell ismételni,mit mondott a g.soros?
      Értelmezési problémátok van? Vagy van az a pénz,amiért ennyire marhák vagytok.

   • jaja soros terv sincs – aztan meg majd _erdelyi_ noverek nem lesznek a korhazakban, hogy kecsereljek alattad az agytalat, orvos is csak a draga magankorhazakban – na neked az nem jar – majd mehetsz a csatkai javasasszonyhoz vabelgyulladassal

  • Tanácsadó

   A Fidesz annyira leépült, hogy nincs aki mozgósítson és nincs kit mozgóstani. Annyira hülyének nézték, lekezelték, megalázták a képviselőiket, tagjaikat, értelmiségi holdudvarukat, választóikat, hogy a végén tényleg csak egy marék hülye maradt. Ez teljesen törvényszerű folyamat, gondolom Orbán is így számolt…

   • id.nagytamas

    Amit leírtál, az nagyjából Cuki Gabira igaz. Amit senki nem mért, mér. Vajon hova szavaz az az egy millió ember aki a jobbikban csalódott?

  • Milyen migránshordáról beszélsz? Egyelőre Rogánék árusítják ki az országot…

   • Te még itt tartasz? Migranshorda valóban csökkenőben, legalábbis délről nézve, de csak azért, mert – érzékelve a bajt -, felépült a kerítés. De arról csak a süketek (meg az olyanok, mint te) nem akarnak tudomást szerezni, hogy az olasz partokra mind a mai napig ezrével érkeznek a migransok, sőt egyre többen jutnak be Spanyolország no meg Portugália partjainál. Ebben az felháborító, hogy a nyugat ezt a krízishelyzetet úgy szeretné feloldani, hogy szét akarja teríteni az embercsempészek által Európába szállított emberáradatot a tagállamok között, – ha jól tudom a mai álláspontjuk szerint: Mo-ra csekély 10 ezer migrans telepiteset tervezik/évente. Ennek alapján meghívom a barátaimat, azok barátait a születésnapomra, de mivel nálunk ennyi ember nem fér el, no meg az idegenek felét sem ismerem, ezért „kuruckám” hozzád küldöm őket, de ragaszkodom, hogy kaviárral meg pezsgővel traktáld őket, mert ez így dukál. Benne vagy? No látod milyen egyszerű, csak logika nincs benne.

 5. meg kell bizonyítani az embereket arról,hogy igenis lehet ,és kell ebben az országban tervezni a jövőt!van értelme a munkának,ami normális korrekt bérekkel kell jutalmazni,tudomásul kell venni,hogy elege van az embereknek,és látják azt is ,hogy egyébként nagyon sok pénz van ebben az országban,ami be kell látni igencsak kevés ember kezében összpontosul!És igen el kell számoltatni a régi kormányt az elcsalt milliárdokról,csak így lehet kárpótolni az embereket és maximális hitet beléjük tenni!!!Kérem olvassák el!!

 6. Mondjuk kezdjétek azzal, hogy visszaadjátok az embereknek azt a 3000 mlliárdnyi manyup pénzt, amit elloptatok.
  Folytathatnám még a sort, de dolgozzatok csak, életetekben először…

  • Ha hallgattál volna, bőlcs marad(hat)tál volna. … azt a 3000 milliárdnyi manyup pénzt, amit elloptatok. Figyelj! Csak, hogy világos legyen: a kötelező magánnyugdíjpénztárak életrehivása a többségében külföldi érdekeltségű biztosítók biznisze volt, amit egy SZDSZ-es hölgyemény teljes mellbedobással támogatott. Ami egyben azt is jelentette, hogy ahhoz, hogy az esedékes nyugdíjakat ki lehessen fizetni, az állami nyugdijkasszából hiányzó pénzösszeget a költségvetésből kellett hónapról-hónapra kiegészíteni. Ugyanis a dolgozótöl levont ún. nyugdíjjárulék jelentős része idegen kézre került, mert hogy azt a biztosítók kapták meg. Még a Bajnai kormányzása idején született az a rendelkezés, – mivel ők is rájöttek arra, hogy ez hosszútávon különösen nem járható út -, ezért már csak a fiatalabb korosztály számára lett kötelező érvényű. Így aztán szabadon dönthetett a delikvens, hogy marad vagy vissza lép az állami nyugdíjrendszerbe. Bár ugyancsak megcsappant a biztosítók bevétele, de a fiatalok magasabb jövedelme alapján még így is megérte nekik. Való igaz, hogy 2010 után megszüntette a kormány a kötelezővé tett belépéssel működő magánnyugdíjpénztárakat, AKI PEDiG HOZAMOT ÉRT EL, MEGKAPTA a PÉNZÉT. (Akkor miről is beszél?)
   Ezzel a döntéssel sikerült kiegyensúlyozni az állami nyugdijkasszát, oda nem kellett állami forrásokat pumpálni és így az államadósságot tovább növelni. Ennyit erről!

 7. Sobri Jóska

  vagy egy éve írom online kommentekben, a fityesz kommunikációja egy kalap sz@rt sem ér. -nem mintha az ellenzéké nem lenne f.s, de népben az marad meg, amit megakar tartani. Fel sem merül benne, -mert nem súgja meg neki senki kommunikátor, hogy térjen észre, mert ha nem a fityeszre szavaz vége az életének. Hallotta e valaki a médiában az utolsó 2 évben, hogy ha nem a fityesz nyer, nem lesz nyugdíj, egészségügy, iskola, semmi nem lesz csak félelem. Példák tömkelege van, de elhatalmasodik egy agybaj, ami orbánfóbiába csap át. Orbánt és kormányát nem kell szeretni, de az ország és a nép élete függ a hatalmon maradásától. Helyette Karácsony? Berni? A böszme? Már kezdik a ködösítést, hogy nem szedik szét a kerítést. Hallotta valaki, hogy riporter rákérdezett volna: Nem szedik szét a kerítést, értjük, mondják. De a kapukat kitárják e? Hoppá. Kérdezik a sorosbandát az EU-ban arról, miért lenne jó nekünk a migránsok ezreinek befogadása? Elmondta ezt valaki? Már ENSZ eminense is ezt mondja, rákérdezett valaki, hogy böszmeúr magyarázza már el a magyarnak, hogy miért lenne jó befogadnunk? Tehát a kommunikáció, a média egy trutyi.

 8. Törőcsik István

  „És egy olyan alaktól kaptunk ki, aki csak morfológiailag különbözik a hasonlóan sikeres Medgyessy Pétertől.”
  Nem, koma, itt bizony nem morfológiai, hanem minőségi különbség van.
  De dobáljátok a sarat tovább nyugodtan, alázzátok, becsüljétek le a más véleményen levőket, a másként gondolkodókat, nyilvánítsátok ballibsinek, sorosbérencnek a kritikusokat.
  És persze szégyenítsétek meg a saját embereteket („szar volt a jelöltünk”), pedig ő bólogatott, aláírt, nyilatkozott, ahogy kellett, a bukásról ő tehet a legkevésbé.

 9. Erdelyi Gabor

  Ilyen a lakajmedia. Harombol harom helyen toroltek a hozzaszolasom. De legalabb latszik hogy faj nekik. Bastya elvtars van ujda hatalmon, de ugyanaz lesz ennek is a vege.

  • Akkor,miért nem mész az ebtársaid közé akármelyik libsi portálra?
   Ja? És hogyan lehetséges,hogy a cenzor,most nem törölte a „tartalmas” hozzáokádásodat ?

 10. Legalább már meg van, hogy melyik városba kell telepíteni a migránsokat, ha soros mégis lenyomja a torkunkon őket…..
  árulók ! Tényleg ki voltak eddig is tömve nyertes pályázatokkal, meg fejlesztésekkel.
  Most legalább több jut máshova, remélem egy fillért nem kapnak ezután…

 11. sanyivagyok

  Isten óvja szeretett hazánkat!
  Csak egy kérdés: a szavazatszámlálók ugye nem megint libsik voltak? Mert 2002-ben ez történt.

 12. Ezt én sem értem… Komolyan elemezni kell, mi történt.
  Mennyi hirtelen lakcímváltoztatás volt, illetve milyen suttogó propagandát terjesztettek az alpolgármesterről, mit ígérgettek az új fazonnevében?

  • Ezt pont a Fidesz oldaláról mondod? Megáll az ész! Elios-ügy, utolsó napok ocsmány szórólapja, hazugásgok garmadája, a széllelbélelt plébános ökör nyilatkozata („a pénz már a számlán van”)… A minimális önkritika hiánya és az arrogancia miatt bukik ez a szemét, embertelen, focistadionépítő maffia. Maguk tezsik érte a legtöbbet, mert a „csendes többség” becsületesen és nyugodtan akar élni, még ha a fidesz számára a „becsület” szó tartalmatlan fogalom is. Hát ez a baj!

   • Ez pont a soros oldalrol mondod? Megall az es! A negyesmetro ugy nemhogy a harmadat loptatok el de egesz pestmegyet is kiraboltatok nem az utolso napok de minden egyes nap ocsmany szorolapjai a hazugsagok garmadaja, a hazaarulok okor nyilatkozatai.. A minimalis onkritika hianya es az arrogancia miatt fog _megint_ bukni aprilisban ez a szemet tolvaj embertelen korhazprivatizalo hazaarulo ellenzeki maffia.
    Te teszed erte a legtobbet a „csendes tobbseg” becsuletesen is el szemben az LMP-SZDSZ-MSZP-Egyuttkulon csicskakkal akik elvarjak hogy mas eltartsa oket akiknek a „becsulet” szo tartalmatlan fogalom ahogy neked is!
    Hat ez a baj!

 13. Mi ez az önostorozás, nem értem minek?
  Megkaptak mindent a Hmezővásárhelyiek, nekik a Soros-Simicska-Jobbik-DK sakálkórus kellett, hát szopjon a bűnös város, mostantól ellesznek zárva a pánzcsapok, ez a sorosbérenc amerikai migráns nem fogja kitölteni a ciklusát, sőt…

 14. Sehonnani bitang ember

  A FideSS droidok, elkövettek egy égbekiáltó hibát, s ez lett a végeredménye.

  A kérdés csak az rájönnek e valaha mi volt az a hiba?

  Remélem nem.
  🙂

 15. AZEMBEREK NEM HISZIK EL, HOGY MIGRÁNSHORDÁK FENYEGETIK AZ ORSZGFOT. MINT AHOGYAN JELENLEG NEM IS FENYEGETIK. ELÉGÜK VAN (NEKEM LEGALÁBBIS ELEGEM VAN A SOROSOZÁSBÓL. A NEGATÍV KAMPÁNY KONTRAPRODUKTÍV. ELÉG VOLT A BICIKLIK TÚLTOLÁSÁBÓL. EGY HETE HALLJUK A MÜEZZINT (ÓCSKA, PRIMITÍV FIDESZES PROVOKÁCIÓ). ÍME, A HATÁSA!

 16. Vén Csataló

  Nincs mese, el kell gondolkodni, hogy mi történt Hódmezővásárhelyen. Nem élek ott, de sajnos van épp elég (rossz) tapasztalatom fideszes önkormányzati emberekkel. Nem lehetetlen, hogy egy kicsit mohók voltak az urak arrafelé és sikerült túl sok helyi lakost magukra haragítaniuk. (Egyébként tudok olyan településről, ahol mindig magasan nyer a fideszes országgyűlési képviselő, de a fideszes önkormányzatot úgy hajtották el legutóbb, hogy a lába nem érte a földet.)
  Szóval az, hogy ez a Márki-Zay nevű nímand nyerhetett, az bizony nagyon elgondolkodtató. És nem elégséges az a magyarázat, hogy milyen csúnyán kampányolt az ellenzék. Ez nem magyarázat, csupán magyarázkodás. Mélyebbre kell menni, mélyebbre kell nézni, ásni. Mert Magyarország nem engedheti meg magának, hogy visszajöjjön és kormányra kerüljön a Brüsszel seggében lévő posztkommunista ellenzék. Ez most valóban végzetes lenne, mert azokat a változásokat, amik ebből következnének – konkrétan Magyarország elárasztását muszlim migránshordákkal – nem lehet visszacsinálni!
  Úgyhogy szedje össze magát a kampánycsapat, fejtse meg kíméletlen őszinteséggel, hogy mi történt, küszöböljék ki a hibát és nyerjék meg 2018-at. Mert a vereség történelmi léptékű, megbocsáthatatlan hiba lenne. Főleg ha tényleg egyes potentátok mohósága lenne az ok.

  • Héjja testvérek, Farkas Sándor, és Gyapjas Károly(Lázár nagybátyja) vásárolták fel a Csongrád megyei és a Bács-Kiskun megyei földek zömét.

  • te tényleg valami fasiszta lehetsz, ha más népeket ennyire lenézel. szerinted azok ennyire hülyék, h pont ide akarnak jönni? amikor a magyar emberek lassan már Romániába járnak át dolgozni? 😀

  • Megbolondultál te is? Miféle migránsözönről bezsélsz?

  • Tanácsadó

   Több fideszes ment el, mint 2014-ben. Csakhogy ellenzéki meg háromszor annyi, mint amikor lefutottnak, érdektelennek érezték a meccset. A Fidesznek nincs tartaléka, mert tehernek érzik az emberek a kormányzását, ha mást nem, az állandó ellenségkeresést és sorosozást, a hazug konzultációkat mindenképpen. A párton belül persze van tartalék, elő kellene venni az értelmesebb és tisztességesebb arcokat, Pokornit, Illést és így tovább. Mindössze azt kellene helyrehozni a saját szervezetükben, a médiában és az igazságszolgáltatásban 1 hónap alatt, amit az utóbbi 5-10 évben lezüllesztettek:)

  • Vén Csataló

   Lehet, hogy félreérthető voltam, ezért írt ide több komcsi-libsi troll is. Szóval nem azt kértem, hogy ideöklendezzétek a gyűlöletfélóráitpok anyagát.
   Azt kértem, hgy a Fideszes kampánycsapat derítse fel a hibákat. És ez a kettő véletlenül sem ugyanaz. Tekintve, hogy ti biztos, hogy nem akartok jót se a Fidesznek, se Magyarországnak, így kifejezetten ajánlott nem a ti tanácsaitok alapján módosítani bármit is a stratégiában. Különös tekintettel arra, hogy kizárólag komcsi-libsi sajtó mocskolódó paneljeit vagytok képesek visszaböfögni.
   Nos, még véletlenül sem gondolom, hogy bármiben is autentikus forrás lennétek.
   Ahogy például az az információ is hamis, hogy az ellenzék több szavazatot kapott, mint 2014-ben. Mind a kormányoldal, mind az ellenzék csaknem pontosan ugyanannyi szavazatot kapott Hódmezővásárhelyen, mint 2014-ben, még a részvétel is stimmelt. Annyi volt a különbség, hogy 2014-ben háromfelé szavazott az ellenzék, most meg bemásztak egy „független” jelölt mögé. Kiváló stratégia volt. Most már csak ugyanezt kell megcsinálni 106 egyéni választókerületben, mindenhonnan kivonni a pártjelölteket, és találni egy-egy kiváló független jelöltet, aki persze mindenki támogat. Semmi az egész, és máris megbukott a Fidesz-kormány. 😀

 17. Fidesz nem létezik, egyedül Orbán Viktor van. Ezek a hódmezők pedig túl jó dolgukban úgy érzik, megengedhetik maguknak, hogy egy retardált legyen a a város első embere. Lelkük rajta.

 18. sanyivagyok

  Az idősebb szavazókat emlékeztetni kell a liberálfasiszta ámokfutásra, rendőrterrorra.
  Az időközben nagykorúvá vált fiataloknak meg elmondani a 2002-2010 időszak borzalmait.
  Rendőrterror, gazdasági züllés, korrupció, devizahitelezés, IMF kölcsön, bezárt kórházak, iskolák, vasútvonalak.
  Különben mindenki saját bőrén fogja újra érezni hamarosan.
  Az ország kincstárai tele vannak, döngnek a libsik a hatalom körül, mint az éhes döglegyek,

  • Te nem sanyivagy, hanem szánalmasvagy. De hiába is magyaráznám, korlátoltságod kizárja, hogy megértsd. Ezért inkább csak fogadd el tényként, hogy hülye vagy, fiacskám.

 19. Vicces hely ez !
  Ök a korhazbezarasokra es az anarchiara szavaznak …
  Furcsa egy tarsasag, mert amikor meg az volt tiltakoztak es tüntettek.

 20. NAGY ZAKÓ VOLT DE TALÁN MOST FEL ÉBREDNEK A FIDESZES SZAVAZÓK HA FONTOS HAZÁNK SORSA

 21. Építik a Szeged Hódmezővásárhely villamost. Bár keresztül megy Kishomok városrészen, de ott nem lesz megállója. Cserébe viszont lesz autobusz, és vonatjárat ritkítás!Van Elios lámpa, emeletes körforgalom, emeletes dupla körforgalom.

 22. Még forró a kása emberek!
  És a nap is hosszabb, mint a kolbász.
  És lesz még választás Magyarországon.
  És utána lesz még önkormányzati választás is.
  Majd mindezek után rendezzétek meg a temetést.
  A hódmezővásárhelyiek azt kapták amit kértek. (A többségük legalább is…)
  Inkább előbb, mint utóbb kiderül mi a jó nekik.
  Aztán ne legyen ajvékolás, ha nem ezt a lovat akarták azok, akik akarták!
  A tárgyilagos, higgadt elemző írásért gratula a szerzőnek.
  Bár előbb kellett volna megírnia…

  • „A tárgyilagos, higgadt elemző írásért”
   Bearanyoztad a napomat, koma! 🙂 Majdnem beszartam a röhögéstől!

 23. Azzal egészíteném ki az előzőekben leírtakat: valahogy nagyon nem tetszik ennek az új polgármesternek a fizimiskája. Igaz, még jelöltsége idején sem tetszett. Másként fogalmazva, van benne valami visszataszító…

  • Hallottad volna tegnap esti szövegét a HÍRTV-ben. Majdnem sikerült végig kínlódnom. Igazi demagóg, nulla retorikai képességgel. Vásárhely megválsztotta, hát vigye!

 24. Szegyenlem Hodmezovasarhelyt,kozel van a hatar……..lesz majd uj falubeli.l

 25. HMV: Hazaáruló Vásárhely

 26. Elios-ügy, batidai kastély, ocsmányul hazug szórólapok…
  Az a ti nagy bajotok (és az értetlenségetek oka), hogy csak az anyagii előnyökben tudtok gondolkozni: „a Vásárhelyi választó pl. miért van megsértődve? Ez a város úgy ki lett tömve, mint az egyszeri új lány a műintézményben. Mi bajuk van ezeknek? ”
  Ha hiszed, ha nem, az emberek többsége becsületesen akar élni és egyszer kiborul a bili. Fel se tudjátok fogni, hogy miért, be is valljátok. Csak így tovább!

  • Osztrak szamlak, Gyurcsany, Simon, a jobbikos jatekgep maffia, ellenzeki vallalkozok siserehada az EU-penzek korul amibol a Monakoi, Genfi to patjan es a Francia rivierian vasarolt kastelyokbol ugatnak az ellenzeki elvtarsak.
   A momentum gazdaja aki a cegeben szinte csak diakmunkasokkal dolgoztat mernoki munkat vegeztet diakokkal annyiert amennyit egy szakmunkas kap. Cegledi aki maramar aldozat mikozben szemrebbenes nelkul meglopja a diakokat.

   Aki ezekre szavaz az pont ilyen szegyentelen. Amit te kinalsz a kizsigereles a tolvajlas a meglopas – a megalazas az a vilag ami vegre 2010-ben elmult. De te ezt akarnad vissza nyilvanvalo, mert egy normalis orszagban ahol a tehetseg es szorgalom szamit – ami fele elinditottak Magyarorszagot a hozzad meg az ellenzeiekhez hasonlo banda es a pereputtyuk soha nem rugna labdaba.
   Ez faj nektek

 27. Amíg nincs normálisabb alternatíva, mindig a Fidesz-re fogok szavazni !! Ugyanakkor jobboldaliként őszintén örülnék, ha lenne egy tisztességes, hazája történelmét tisztelő, Mo-t a nyugatnak aprópénzért nem kiárusító
  baloldal. Akik építenek és nem rombolnak. Ha most hatalomra kerülnének, az lenne a duma, hogy a Fidesz minden ellopott, örüljünk, hogy élünk. Nem építenének tovább semmit, CSAK lopnának. Mint ahogy azt mindig tették. Brüsszelnek MINDENBEN igazat adnának, cserébe aztán a korrupciós lista végére kerülnénk rögtön. A nép ezt elfeledni látszik. Balos erkölcsi nullákat készülnek visszatenni a hatalomba. Azzal egyetértek, hogy a Sorosozás (még ha jórészt igaz is), nagyon túlzásba lett víve. Engem is régóta irritál ebben a mennyiségben és dedós szájbarágós stílusban. Fidesz, ennek vessetek mihamarabb véget, mert magatok alatt vágjátok a fát !

  Az emberek gyarlók, a hatalom közelében mindenki elszáll előbb-utóbb.

 28. TEKINTIK PÉLDÁNAK?

  Egy időben lekevert pofon észhez térítheti az eltévelygőt. Most megtörtént.
  Le kell vonni a tanulságot és változtatni! (ha még nem késő)

 29. Fogtor Fogpor

  „Jelenleg ott tartunk, hogy teljesen világosan teljesíthetetlen ígéretekkel le tudtak nyomni bennünket. Az új hódmezővásárhelyi polgármester egyetlen ígéretét sem fogja tudni betartani. Ezt, akinek elemi ismeretei vannak az önkormányzati rendszerről, az tudja.”

  Azt nyilatkozta, hogy amit a fidesz ígért és nem tartotta be, azokat terjeszti újra elő. Lehet, hogy tényleg betarthatatlan. :))

 30. Péter nem egy alak. Tudományos Ph.D. fokozata van gazdaságtörténetből, amilyen végzettsége a cikk írójának nincs.Emellett közgazdász sőt még mérnök is.

  • Szaralak.
   A diplomáival,meg kitörölheti,hiszen épelméjű felelősséggel járó munkahelyekről kidobták. Alkalmatlan lehetett,a feladatra.

 31. Kiskunhalasról is írni kéne! Ott miért volt fordított az eredmény?
  Mellesleg van előképe Márki-Zay sikerének. Esztergom: 2010. Utána jött a káosz. A “független “polgármester dacosan szembehelyezkedett a fideszes többségű képviselő testülettel. De a város látta kárát! Nem azért mert kívülről betartottak a városnak, hanem mert Tétényi pm. asszony azt gondolta, hogy a pm. diktálhat a képviselőknek. Tétényinek sem volt programja, de kikezdhető volt az esztergomi fideszes pm. Itt Lázár ellen szavaztak. Esztergomban Meggyes ellen. Hic Márki-Zay! Hic salta!

 32. szilamérné

  Olvasom a fenti Fb hozzászólásokat, elkeseritő, ahogy szajkózzák a baloldal frázisait A fideszesek „urizálnak”, magas lóról beszélnek, megalázzák az embereket, lopnak, stb. Tudják egyáltalán, miket irnak, gondolnak? Ezek a kijelentések a tömény proli irigység megjelenési formái. Nem veszi észre senki, hogy visszaköszönnek az 50-es évek paneljei? Miért teszik ezt? Nem veszik észre, hogy az elmúlt évek során hogyan épült, szépült az ország? Nem érzik a saját zsebükön, hogy gyarapodnak? Mindig a másik zsebében kell kurkászni? Senki nem érzi, hogy egy nyugodt, konszolidált országban él?

  Remélem, hogy az Alinsky módszer ellenszerét még időben előkapja a Fidesz, mert rémálom lesz, ha ez a katyvasz – összefogás – hatalomra kerül. Hazánk a tét!

 33. TEKINTIK PÉLDÁNAK?

  Csak nehogy Esztergom sorsára jusson (Tétényi Éva!) Hódmezővásárhely!
  Ugyanez volt a felállás. Ellenzéki polgármester, kormánypárti többséggel.

  • Vén Csataló

   Hát ez már legyen a Hódmezővásárhelyiek problémája. Nem túl okos dolog egy az egyik irányban egyértelmű erős többséggel rendelkező képviselőtestülettel szemben álló polgármestert választani, mert ez automatikusan működésképtélenséget eredményez. Esztergom így járt. Hódmezővásárhely tanulhatott volna az esztergomiak kárán, de nem akart. Hát akkor most a saját kárán fog tanulni. Ha meg annyira váltást akarnak, 2019-ben az egész fideszes csapatot elküldhették volna egyben polgármesterestől, képviselőstől. Ésszerűség tekintetében ez lett volna a jó megoldás. Na de miért is várnánk ésszerűséget ettől a kétségbeejtően buta ellenzéktől? Így most lesz egy tehetetlen polgármester Hódmezővásárhelyen, aki a 2019-es önkormányzati választásokra pont hogy teljesen le fogja amortizálni saját magát (meg persze a várost).

 34. Szőke ciklon

  Olvasgatva a kommenteket, megállapítható, hogy megint rengeteg „partrizán” került elő.

 35. Emberek!! A Fed annyi pénzt nyom amennyi kel !!! Így történt . 80 van éves 56- os ( ez az igazság!!!!!

 36. Valóság 1.: Szerintem sokat segítene, ha egy hétgyerekes katolikus embert, aki egy egyházközség világi elnöke nem balliberálisoznátok le.
  Valóság 2.: A papnak, aki a saját közössége ellen prédikált a saját templomában, mise keretében anyagi érveket előhozva valóban le kell vonni a tanulságot. (vö. „Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is. /Mt 6,24/)”
  Valóság 3.: A kereszténységében a legerősebb jelölt nyert (külső szemlélő számára). Azt nem tudom, hogy a szavazók is ezt akarták, vagy véletlenül alakult így, de ez a helyzet. A legkevésbé ballib jelölt nyert, aki az iszlámtól is a legmesszebb van. Talán őt kellett volna a helyi Fidesznek vagy legalább a KDNP-nek is támogatni.
  Valóság 4.: Ti „Pesti” srácok vagytok. Én is. Nem mi fogjuk a helyi részkérdésekre megadni a választ. Ha azonban Úgy indít a helyi Fidesz, mint Tétényi Évával, akkor be fogják nyújtani a számlát április 8-án is.

 37. „Sok lúd disznót győz, de liba marad!” Vásárhely mint régi katonaváros, telve bolsevik kövületekkel és leszármazottaikkal. Nekik mindegy, hogy mi lesz jövőre, a mának élnek és most boldogok. Különben „mindig elégedetlenek és irigyek.” Ahogy Wass Albert írta az Ember az út szélén című könyvében. A jelenlegi Kormány és tagjai pedig szedjék össze magukat és állítsák maguk mellé azokat, akik még magyarok szeretnének maradni és unokáiknak nem multikulti országot kívánnak a nyakukba varrni, mert igen nagy bajt hozhat ránk április 8-a!

 38. Vásárhely legnagyobb tanulsága. a fideszmaffia verhető.

 39. Elegük lett végre a korrupt, hazug gecikből, meg azokból, akik ehhez asszisztálnak meg tapsolnak (pl. belőled). Érted már?

 40. Ebben a seggre esésben benne van a vejem maffia típusú lámpaüzlete, a stadionépítések, kisvasutam ügye is.

 41. „Remélem nem mindenütt, mert akkor a legrosszabb idők jönnek vissza.”

  Hát, kedves Zsolt, még eljöhet az az idő, amikor nem lopja szét a Fidesz az egész országot. Én elhiszem, hogy ez téged rendkívüli rettegéssel tölt el, de azért az az igazság, hogy messze nem mindenkit. Egyre kevesebben gondolják, hogy Magyarországnak nem juthat jobb, mint ez a tolvajbanda, amelyiknek te is oszlopos tagja vagy.

 42. „a választók lehet, hogy megbocsájtottak Gyurcsány Ferencnek.”

  hát az a választók részéről egyenlő lenne az öngyilkossággal

 43. Xanax József

  A fideszes jelolt nevet alig lehetett olvasni a mediaban, minden errol a Marki-Zayrol szolt. Meglehet, szandekosan…

 44. BALRA MAGYAR

  KEDVES BALLIBSIK !

  Úgy hallottam, hogy TI MINDENT TUDTOK előre-hátra, oda-vissza.

  2 dolog nagyon érdekel.

  1. 17-nek a 14 hány százaléka ?

  2. NEM TUDJÁTOK véletlenül, hogy Kiskunhalason ki győzőtt tegnap és hány százalékkal ?

  Türelemmel. alázattal és köszönettel VÁROM szives VÁLASZOTOKAT !

  SZÉP NAPOT !

  Üdv. stb

  • A fideszes, elég alacsony részvételi arány mellett, mindenféle ellenzéki összefogás nélkül, egy teljesen érdektelen helyen. Ez viszont kiemelkedő figyelmet élvezett, mert a Fidesz egyik stabil, emblematikus helye, az egyik velejéig korrupt, emblematikus figurájának állandó hátországa, ahol mindent megtettek az ellenzéki jelölt lejáratására, ellehetetlenítésére, a választók megfélemlítésére.

 45. Lehetséges hogy megismétlődik a húsz évvel ezelötti forgatókönyv. Amint a gazdaság és a reálbérek stabilizálódtak, és növekedni kedzdtek, hirtelen mindenki annyira balos lett, és Orbán elvesztette a választásokat. Miután a baloldali kormányzat lehetetlenné tette az ország önfentartását, szétrabolták az egészet, sőt rálőttek a 2006-os tüntetőkre, mindenki fideszes lett, és a gazdaság nehézkesen, de elkezdett újra stabilizálódni, a bérek emelkedni. Most eljutottunk oda, hogy elég vastagnak kezdik érezni magukat az emberek, így már nem szükséges a nem szimpatikus pártot megválasztani a túlélés érdekében, szavazhatunk újra arra, akinek jobb a frizurája. Feri bűneire sem emlékeznek már a legtöbben, szóval most legyen tánc, osszák ki nekünk az eddig felhalmozott tartalékokat és dajdajozzunk államcsődig. Majd utána megválasztjuk Orbánt újra, aki mint a házinéni, majd rendet rak a buli után. Ha akkor még él. Ha nem, úgy járunk mint a görögök, de ez nem érdekel minket, mert a pillanatban élünk és nem érdekel a holnap.

 46. De ki nyílt a csipája, de lehet csak a picsája az ellenzéknek.
  Ordibáltok, hogy mit meg mennyit lopott a fidesz. Mint ha Gyurcsány; Bajnai; Medggyesy nem ezt tette volna.
  Mint ha a politika nem erről szólna, mindegy ki van hatalmon.
  Persze, most minden más lesz, aki most jön, az az új Megváltó aki elhozza Kánaánt.

  A különbség az, hogy azok a városok, mint Hódmezővásárhely is, akik A vezető elitbe tartozó politikusok (pl.: Lázár) körzetei, kiemelten támogatottak.
  Több pénz, több munkalehetőség, fejlődő infrastruktúra és stb. amit kapnak az ellopott pénzből. Jut is, marad is. Ha nem Lázár körzete lenne és egy országos fideszes politikusé sem, vásárhely maradt volna az ami, porfészek.
  Kivakarták őket a szarból, de nekik ez nem volt jó, ők rendet, becsületet akarnak! Zorbán takaroggy!

  Remélem elzárják a csapot, nemzetáruló senkiházi bitangok, mert ezt érdemlitek.
  Aztán nézzük meg, mire mentek az új, egekbe magasztalt Zörej gyerekkel a fejetek felett.

 47. Trubadúr doboz

  Adok egy tippet. Lehet, hogy pont abból lett elegük, hogy ha valaki egy picit is mást gondol, vagy kritikát mer megfogalmazni az már soroscsicska meg hazaáruló. Pedig pont akkora baromság mint hogy minden Fidesz szavazó agyhalott zombi.

 48. Köszi ezt az írást Zsolt, mert elvek mentén született és ettől hiteles. A frankót mondtad és ez most nagyon kellett. Talán ez a vereség is kellett, mert túl elkényelmesedett a Fidesz és ami még rosszabb, eltűnőben volt az alázat is. Rendet kell vágni a Fideszben, ez az alap. Elvek kellenek és hitelesség. Orbán Viktor köré újra hiteles elvpolitikusok kellenek többségében. Az általad leírtak, illetve az ellenzék és a szimpatizánsaik gúnyos és arrogáns magatartása a győzelmi mámorukban (amely megmutatja az igazi, vállalhatatlan arcukat) viszont talán elegendőek még ahhoz, hogy kellően összerántsák a mi régi, értékek és elvek mentén voksoló szavazótáborunkat. Velük nem foglalkozott a Fidesz mostanában, pedig ők a mag. Utána azonban egy nagyon mély önvizsgálat és éles váltás szükséges. Vissza kell térni az alapokhoz. Egy nap alatt kiderült ugyanis a magatartásukból az, hogyha ez a szedett-vedett ellenzéki banda valaha is nyerni tud, akkor ennek az országnak vége. Nem szabad most abba a hibába esnie a jobboldalnak és a sajtónak, h. tegnap semmi nem történt és nyerni fog a Fidesz. Tanulni kell ebből és változtatni.

 49. Error Flynn

  A Hódmezővásárhelyiek mélyen szégyelljék magukat, hálátlan prolik, Lázár alatt akkorát fejlődött a város, mint 100 év alatt, de nekik az ámerikás migráns kellett, egyék meg amit főztek-bár nemsokáig lesz mit enniük.:DDD

 50. Kedves Fidesz hívők ,
  a szocialisták már jó ideje 10 % körül támolyognak, de reményeim szerint Ti gyorsabban eléritek ezt a támogatásiszintet lefelé és ott a politikai homokozóban megbeszélhetitek hogy ki és mennyit lopott – esetleg mehetnétek együtt a dutyiba is – ha nem nagy kérés !!

 51. Zsolt Bede-Fazekas

  Olvasván a hozzászólásokat azon törtem a fejem, hogy vajon miért keresi fel a balliberális (ellenzéki) polgár a jobboldali portálokat?!
  Mi mozgatja öket, amikor pl. az általuk mérhetetlenül gyülölt és lenézett Pesti Srácok honlapjára barangolnak?
  Az rendben van, ha valakit érdekel a másik oldal véleménye, hiszen jómagam is olvasom/nézem/hallgatom a baloldali véleményeket, de soha nem jutott még eszembe, hogy „otthonukban” elkezdjem anyázni a másként gondolkodókat.
  Miért oly fontos egy balliberális számára a másként érzö, más értékrenddel felruházott emberek közé menni csak azért, hogy kigúnyolja, pocskondiázza öket?
  Mi lehet a célja?
  Mert az biztos, hogy nem a békesség, az épitö szándék!

  Nincs abban valamiféle képmutatás, hogy ezek az emberek (állítólag) „normális országot” akarnak magunknak, a jelenlegi vezetök beképzeltségével van bajuk, és akkor nagyképüen tapossák földbe a másként gondolkodókat!?
  Nem azért jönnek erre a portálra, hogy olvassák a másik oldal véleményét hanem azért, hogy jól megmondják a frankót az általuk lenézetteknek!
  Talán el sem olvassák az itt közölt cikkeket, vagy csak felületesen; a lényeg, hogy azokat akik egyetértenek a portál tartalmával (itthon vannak), azokat elküldjék melegebb éghajlatra.
  A hangnemböl és egyáltalán… számomra az következik, hogy ezek a (hivatalos?) megmondóemberek, az ellenzék „szarkeverö” részét képezik.
  Elnézést kérek tölük, de másra em tudok gondolni.
  Jómagam, jobboldali/konzervatív emberként, mint már említettem, képtelen lennék azért megjelenni egy ellenzéki portálon, hogy ott elmondjam mindenféle mocsoknak a honlap tartalmával egyetértöket.
  Ha érdekel valami, akkor elolvasom, levonom a konzekvenciákat, és továbbállok.

  Félreértés ne essék nincs azzal gond, hogy valakinek más a véleménye, de tegye szívére kezét a kedves ellenzéki anyázó és mondja meg; tényleg tájékozódni jön ide, vagy csak azért, hogy a konzervatívoknak bevigyen egy hatalmas balost és porig alázza öket!?
  Az ország, a Hazásja iránti aggodalom füti mikor elkezd gépelni, vagy a másik iránti gyülölet!?
  Nagyon fontos, mert nem mindegy!

 52. Már Kész Zoltán esete is mutatta, hogy baj van. A migránskérdés segített elfedni a bajt, de ma már lehet Caligula lovát is megszavaznák képvisrlőnak a Fideszt utálók. Szerintem most egy jó nagy adag HUMORRA van szükség! A békemenet se megoldás, mert akik utálják ezután is utálni fogják. Bár az is igaz, hpgy az még rosszabb lenne, még elbizonytalanítóbb lenne, ha nem lenne…

 53. Rabló Idő

  „Ez nem a Sorosról, meg a pénzről szólt”

  De, Márki-Zay számára arról is szólt, ezért nyalt be a libsiknek, vallás ide vagy oda. Más városban is akadhat ilyen megélhetési polgármester, aki fél, hogy jövőre nem választják újra, ezért könnyű zsákmánya a baloldali összefogásnak.

  http://hvg.hu/itthon/20180225_MarkiZay_Peter_a_HVG_Portreban_Soha_nem_azonosultam_sem_a_baloldallal_sem_a_Jobbikkal
  “2004-ben hivatalosan kivándoroltunk Kanadába
  Mivel kisebb városban éltünk, ahol nehéz házat bérelni, vettünk egyet, de a 2008-as ingatlanválság után vesztettem rajta 27 ezer dollárt – a ház meg a banké lett.
  Lényegében ötéves kirándulás volt, kevesebbel jöttünk haza, mint amennyivel kimentünk.
  [azért akartak hazajönni,] Hogy a gyermekeink magyarnak nőjenek fel”

  BLABLA!
  hivatalosan KIVÁNDOROLT (milyen indokkal is?) … megszívta a kivándorlást, 2008-ban tönkrement … EZÉRT jött haza 2009-ben, “kevesebbel, mint amennyivel kiment”

  http://hvg.hu/itthon/20180226_MarkiZay_A_felelem_lekuzdese_volt_a_legfontosabb

  “karácsony második napján sógoromék eljöttek hozzánk, és megbeszéltük, mi van, nincs állásom és elindulok a politikába. Azt mondta erre, biztos van b-terved. Nincs B terv! Ennyi.”

 54. A minap azt olvastam, (talán Spiler blog?), hogy Vásárhelyen a Fidesz jelöltje szinte darabra annyi szavazatot kapott (lényegében azonos részvételi aránnyal), mint a legutóbbi alkalommal (közel az 50%-hoz), csak ezúttal mindenki más szavazója ellene szavazott. Amennyire tudom Vásárhelyen a korrupció, a korrupció gyanújával illethető ügy kevesebb mint pl. Pécs esetében, így aztán igazán ijesztő.

 55. Csak szólok,hogy az öreg filantróp fia Alex kapcsolatban áll ezzel a tulképzett 3-nevü emberrel.Kanadában nyilván jól felkészitették, érzékenyitették erre a feladatra.Nem véletlen, hogy Soros U$ G.Marcika megélhetési forradalmár is kivette részét a kampányból. Lézer Jani arroganciája és elbaltázott nyilatkozatai is hozzájárultak a Fidesz vereségéhez, de nem lehet nem észrevenni azt a összezárást, amit a „demokratikus ellenzék” megvalósitott.
  Itt összeért minden,mintha Rákosi söpredéke (befogott orral)összeállt volna a nyilasokkal, s a sok megtévesztett jóhiszemü ember is vevő volt azokra demagóg kampányszövegekre, melyeket a csőcselék sajtója mindennap felböfögött. (Index,Hir TV,sajnos a MN is)
  Várjuk ki a végét, ez a zayos ember még csak most kezdi az ámokfutást, a hangrögzitő a zsebében csak az első jelzés, hogy nem 100-as.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük