A legesélyesebb ellenzéki jelölt


Megkaptam a legesélyesebb ellenzéki képviselőjelölt (Együtt), az esélyes ellenzéki jelölt (DK+), valamint a kormányváltó erő (Jobbik) jelöltjének az első szórólapját. Így elsőre abban tudtak megegyezni, hogy ki hogyan aposztrofálja magát. Egy szórólaptól nyilván nem lehet sokat várni, de arra bizonyosan elég, hogy minden lényegeset megtudjak az illetőről. Mindegyik meglepő módon jó véleménnyel van magáról, de bővebben nem részletezi, mire is alapozza ezt.

Kezdjük a koordinált jelöltállítás éllovasával a DK-MSZP-Párpeszéd-Szolidaritás gezemice jelöltjével. Teljesen ismeretlen figura, a leghalványabb politikai tapasztalat nélkül. Ilyen jelöltet akkor szoktak indítani egy kerületben, ha nyolcvan százalékos támogatottságot mérnek a pártszövetségnek ott, és az illető minimum 50 millával támogatta (mikroadományként) a párt kampányát és/vagy valaki nagyon közeli rokona a párt pesti vezetői közül. Vagy semmiféle esélyük nincs, és elvitetik valakivel a balhét, meg a kampányt egy közepesen esélyes önkormányzati listás helyért cserébe.

ÖSSZEFOGÁS ALERT!

A Jobbik jelöltje egy tanárember, aki önkormányzati képviselő is. Tipikus választás egy olyan kormányváltó párt részéről, amelynek nincs második vonala, tehát valóságos elitje, valamint esélye sincs arra, hogy megnyerjen magának névvel és ismertséggel rendelkező, valódi befolyással bíró helyi embert. Ez persze a DK-MSZP-Párpeszéd-Szolidaritás gezemicére is igaz, a szocialisták nálunk annyira kinyírták magukat, hogy szegfűt sem árulnak a virágos standokon.

Az Együtt jelöltje, aki mindközönségesen a legesélyesebb ellenzéki képviselőjelölt (én is kérek mindenkit, hogyha már az ellenzékre szavaz, akkor rá szavazzon), egy blogger, akinek van ugyan szakmája és szakmai múltja és jelene és bizonyosan jövője is (diktatúra ide, diktatúra oda), de az az igazi politikai ámokfutó, akinek fogalma sincs arról, hogy mibe keveredett, sőt általában arról sem, hogy miről van szó. De ő legalább ismertebb helyben, mint országosan.

Ezt a logikai csapdát gyakorlatilag senkinek nem sikerült megugrania az ellenzékből.

Az egyszerűség kedvéért a választókerületünkben az LMP jelöltje az Új Kezdet nevű párt alelnöke. Így jártunk. Nem szeretem valahogy azokat a pártokat, amelyekről még nem hallottam. Vagy ha igen, az információ kiégette az azt tároló idegsejtjeimet.

ÖSSZEFOGÁS ALERT!

Aztán megkaptam „A VÁLTOZÁS SZÖVETTSÉGÉNEK” szórólapját. Azt tudom, hogy mindegyik akarja a drágaságot, de melyikük Gollam? Szerintem a jobbszélső, mert az tutira számítógépes animáció, nem valódi emberi arc.

ÖSSZEFOGÁS ALERT!

Nekik itt nincs jelöltjük, a megyében sem, de töretlenül bíznak a listában, mert orkok mindenütt vannak.

Mind a négy jelölt és pártjaik is természetesen bizakodóak, mert mindnek van olyan közvélemény-kutatása, amely szerint, ha a Fidesz nem indul a választásokon és még néhány dolog szerencsésen alakul (járvány, meteorzápor), akkor neki van a legjobb esélye.

Persze egyetlen választás sem lefutott, de világosan látszik a jelöltekből, hogy az ellenzék nem kormányozni készül, hanem a vereségminimalizálásra törekszik.

Kevéssé ismert, de Medgyessy Péter is veszteségminimalizáló jelölt volt – igaz, országosan –, és senki nem gondolta komolyan, hogy ő nyerhet. Sajnos mi sem. Nyolc évvel fizettünk az életünkből ezért a tévedésért, lehet, hogy olyan nyolc évvel, amelyet nem ad vissza egyszer a sors.

Nehéz idők „gyünnek”, annyira nehéz idők, hogy meg se kell nézni, ki a Fideszes jelölt, arra kell szavazni.

Ez így kicsit didaktikusnak tűnik, de kollektív öngyilkosság lenne ezeket összeereszteni azért, hogy lemeccseljék, kinél legyen a kasszakulcs. Itt mindenki összefogott mindenkivel, viszont egymással nem. Megmondom őszintén, ebből számomra az következik, hogy egy dologban bizonyosan igaza van mindegyiknek. Abban, hogy nem bízik meg a másikakban. Mi miért is bíznánk meg bennük? Szerintem, amilyen hülyék, abban egyeznének meg, hogy minden nap másikuk őrzi.:))) És a második naptól már mindegy is. Fogadjunk, hogy a Feri őriz először.

Amúgy persze lehet, hogy ez egy koordinált jelöltállítás, és a végére csak egy maradhat. Viszont Magyarország többnyire alföld – és ez egy popkulturális utalás volt.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Szavazz a Facebook párt jelöltjeire!

  Szeretném, ha ezt most nagyon komolyan vennéd. Az életed, a boldogságod múlik azon, hogy most …

7 hozzászólás

 1. A maradék Magyarország többnyire tényleg Alföld,de volt Felföld is,meg… na hagyjuk.
  Az egyáltalán nem lenne vicces,ha ezek az Ön által említett „szakemberek” nyernének. Erőst aggódnunk kellene a kormányrúd épségéért is. Vajon,hányan is akarnák valamilyen irányba rángatni? Na ezen hajózási műveletek,megviselnék még a tengert is,nemhogy a hajót,illetve minket.
  Köszi,de nem.
  Most legalább tartunk valamerre. Úgyhogy maradok továbbra is,a jelenlegi kormányzásnál.

 2. Ezek tényleg nem akarnak nyerni!
  A szentendrei DK (és csatolt részeinek) jelöltjének szórólapjára azt hittem iskolai tablófotó reklám.
  A „festőművész, egyetemi hallgató” fényképe sok éves szakmai és élettapasztalatot sugall, amit a sarki játszótéren a mérleghintán és mászókán szerzett…
  http://jeloltek.dkp.hu/pic/kiraly_Miklos.jpg
  A Jobbik még nem jelentkezett, szerintem nem is fog, mert a komplett helyi vezetés lemondott.

 3. dbbasszúúúúús

  Sztálin és Hitfer is idegenekként irányították a hazánkat ,ezeket a balliberálisokat is külföldiek csicskáikkal együtt irányítják.

 4. Egyetértek az előttem szólóval.
  Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

 5. Nem szabad lebecsulni a hulyeseg hatalmat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük