Migránsfalva

Zöldségek iránti önzetlen elkötelezettségem okán nekem is írnom kell a zöldek európai paralamenti frakciójának elnöknője, Ska Keller ötletéről.

A minap megjelent hír szerint az elnökasszony a menekültek nagyobb csoportjainak Kelet-Európai áttelepítését szorgalmazza, mégpedig úgy, hogy a lakosságcsere során egész szíriai falvakat kellene átköltöztetni, például Lettországba. A képviselőnő elmondta: egyértelművé vált, hogy a menekültek szívesebben mennek oda, ahol már honfitársaik is élnek, akik segíthetnek nekik az integrációban és a beilleszkedésben. „A szíriai falu ötlete egy lehetőség, amit fel tudunk használni. Például akkor, amikor a szír menekültek nem akarnak egyedül egy olyan országba települni, ahol még nincsenek letelepített honfitársaik.”

A politikus szerint az intézkedés elősegítené a bevándorlók integrációját. Valójában persze nem, és ezt mi, közép- kelet-európaiak meglehetős nagy pontossággal tudjuk. Hiába élnek idegen környezetben egyes népcsoportok, integrációjukat gyakorlatilag kizárttá teszi, ha zárt közösségekben, etnikai tömbökben, kisvárosokban, falvakban, vagy akár falutöredékekben a sajátjaik között élhetnek. Ez az együttélés a megtartó ereje a határon túli magyaroknak, vagy volt a nálunk élő németeknek, szlovákoknak, szerbeknek, amit el nem csereberéltük a nagyrészüket a világháborúk utáni össznépi elmezavarunkban.

De egész Európában nagy divatja volt ennek a lakosságcserének becézett kitelepítési programoknak, példának okért nemrég ugyanezek a mindenen meghatottan könnyező liberálisok győztesnek szavaztak meg az euróvíziós dalfesztiválon egy ukránérzelmű krimi tatárt, aki arról énekelt, hogy mennyire rossz volt, mikor Sztálin Kazahsztánba telepítette őket a hit-és egyéb testvéreikhez. Pedig – Ska Keller óta már tudjuk – Sztálin csak jót akart, az nem kitelepítés volt, hanem maga a gondoskodó szeretet.

Nem is érdemes erről sokat beszélni, annyira nyilvánvaló.

Hanem arról talán lehet pár szót mondani, miféleképpen tehetnénk otthonosabbá szír barátaink számára Európai új hazájukat. Nos, következzen néhány szerény javaslat, remélve, hogy az európai zöldek némelyiket felkarolják, s – kötelezettségszegési eljárás fenyegető rémének árnyékában – rá is illesztik Európára.

 1. A születő szíriai falvakat a szíriai (illetve a menekültek származásának megfelelően, afganisztáni, feketeafrikai, stb.) építészeti megoldásokkal kell létrehozni, egyúttal erőteljes időjáráskutatási programot kell indítani, hogy a vályog, homoktégla, pálmalevél stb. konstrukciók – klímánkon óhatatlanul bekövetkező – erózióját megfékezzük.
 2. A mikrokörnyezet kialakítása során kellő mennyiségű homokot kell biztosítani a menekültfalvak közelében, hogy a befogadottak igazán otthon érezhessék magukat.
 3. A falvakat el kell látni a szükséges mennyiségű kecskével, szamárral, tevével, szíriai aranyhörcsöggel, datolyapálmával, fügefával, hogy csak a legfontosabbakat említsem. A megfelelő flóra és fauna kialakításával garantálható, hogy új polgártársaink semmit se nélkülözzenek szeretett Európánkban.
 4. Nem hiányozhatnak a mecsetek, a hozzájuk tartozó imámok és müezinek, saria-bíróságok, ítéletvégrehajtók, illetve a korszerűen felszerelt műtők az esetleg szükségessé váló csonkolásokhoz, előre kiásott gödrök a megkövezésekhez, s a célszerűen kialakított közösségi terek, ahol a megbotozásokat, lefejezéseket végignézheti az ilyesmire szomjazó közönség.
 5. A befogadó államokat az Európai Unió kötelezze arra is, hogy hagyományaik ápolásának céljából biztosítsa az új lakosok számára a megfelelő szolgáltatásokat és bevásárlási lehetőségeket. Nyilvánvaló embertelensége miatt elfogadhatatlan volna, ha a szír, afgán, pakisztáni stb. falvakban a nők nem juthatnának hozzá a megfelelő csador-, nikáb-, burka- választékhoz, vagy esetleg több ezer kilométeres utazásra kellene vállalkozniuk, ha kislányukon egy egyszerű, hétköznapi klitoriszmetszést szeretnének megejteni.
 6. Ugyancsak el kell várni a befogadó országoktól, hogy a migránsok anyaországaihoz hasonló életkörülményeket teremtsenek az érkezőknek. Ennek keretében a fogadó ország hadserege és/vagy rendőrsége legyen köteles minimum háromhavonta felprédálni a falut, megerőszakolni a gyereklányokat, kicsit kegyetlenkedni a férfiakkal, esetleg időnként megbombázni a települést, szigorúan az otthonosság elvárása mentén.
 7. Természetesen jogok nincsenek kötelességek nélkül. Ezért a befogadott migránsokat is kötelezni kell arra, hogy biztosítsák a maguk és szűkebb-szélesebb környezetük számára a hagyományaiknak megfelelő életkörülményeket. Ennek keretében minden szír falu legyen köteles évente legalább egy robbanóövvel kellőképpen felszerelt öngyilkos merénylőt az európai polgárok rendelkezésére bocsájtani.

De ezt talán maguktól is megteszik…

Hozzászólások

A szerző: Ratius

Ez is érdekelhet

Nem egyirányú utca! – Nyílt levél Antonio Tajaninak, az Európai Parlament (EP) elnökének

Kár, kedves Tajani úr, hogy nem jut el önhöz ez a kis írás. Kár, mert …

9 hozzászólás

 1. Józsa Magda

  Legközelebb majd azzal riogat a Fidesz házi sajtója, hogy Soros György javaslatára a közel-keleti Mekka helyett a Magyarországi Medinába jönnek ezentúl az arab zarándokok. Amilyen hülyék a Fidesz szavazói, el is fogják hinni.

  • Paranoid Android

   Már meg is győztél mindenkit ezzel a kikezdhetetlen logikájú érveléssel.:)))

  • tíz millió emberből csak egy maroknyian vannak, akik félrebeszélnek, akár szándékosan is. Ez vagy te és a fajtád, de gondolom ezért kapod a fizetésed…

   • Szerintem jóval többen vannak! úgy emlékszem, hogy a balliberális társaság igen harsányan kürtölte világgá, hogy nincs is semmilyen kvóta, ezt csak Orbán találta ki. Aztán, hogy hogy nem eltelt cirka 8-9 hónap és kötelezettségi eljárás indult a kvóták miatt. Egyetlen balliberális sincs, aki magyarázatot adna, a szeptemberi hazugság cunamira. Mert ők, ha valami kellemetlen, akkor nem létezőnek tekintik.

  • Amúgy,pont a mohamed nevű pedofil két állomását említetted.
   Ez alapján különülnek el a muszlimok. Harcos,és kevésbé harcos hívőkre.
   mindenki tudja,hogy a győztes vezérük,melyik városba érkezett.

 2. Volt nálunk egy Beloiannisz nevű görög falu. Szánalmas volt, szerencsére a lakóinak 80%-a hazament Görögországba. Ezek a vadak viszont nem fognak hazamenni. De minden párhuzam sántít, ez is, mivel a görög európai nép. Ha lusták is, de azért dolgoznak. Nem túl lelkesen dolgoznak, de nem segélyre bazírozzák az életüket.

  • Nem tudom, honnan vetted ezt a hülyeséget. Beloiannisz még létezik. Többségük volt görög de több náció élt ott békességben. Amíg a lakosság nagy része vissza nem költözött nem volt szükség arra, hogy zárják a lakásokat, mert nem loptak egymástól, ha valaki építkezett szinte az egész falu segített neki. Az sem igaz, hogy nem szeretnek dolgozni, én személyesen ismerem Őket. Több olyan 90 körüli idős embert ismerek, akik a mai napig saját maguk termelik a zöldséget, gyümölcsöt -ellemben a sok pest környéki kertesházba költözött fővárosival, akik az amerikai módi szerint a fű-tuja-kutyaszar elrendezés található a kertjükben. Ez nem azt jelenti, hogy nem értek egyet a cikk szerzőjével. SŐT!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.