A nagy CEU-s hiszti

Általános taktikája a fundamentalista liberális szélsőségeseknek, amely ideológiának a CEU az egyik közép-európai központja (idősebbeknek: A CEU a liberális ideológia „foxi-maxija”, Marxista-Leninista Esti Egyeteme), hogy heti rendszerességgel kell valamiből olyan botrányt kreálniuk, amellyel bizonyíthatják, hogy őket üldözik.

Ezen a héten éppen az van soron, hogy valami kormányzati soros (ha-ha tehát rendszeresen ismétlődő) ellenőrzésen fennakadt néhány felsőoktatási intézmény, köztük a CEU is. Nyilván innen az embernek a leghalványabb fogalma sincs, hogy mit ellenőriznek, hogy jól ellenőriznek-e és hogy az egésznek van-e bármi értelme. De ettől még a hülye és értelmetlen törvényeket be kell tartani.

Sőt, a betarthatatlan törvényeket is be kell tartani.

Erre a hírre a CEU vezetése, meg az egész hálózat, igen mértéktartóan és politikasemlegesen olyan  hisztériázásba kezdett, mint aki tudja, hogy semmi esélye (még szándéka sincs rá) a jogszabályoknak, se a korábbiaknak, se az eljövendőknek megfelelni. Az a baj, hogy most már mi is tudjuk, hogy nagy ívben tesznek ezek a magyar törvényekre, semmi más érdekük nincs, mint vallási-ideológiai intézményként terjeszteni az eszmét. Persze ezt eddig is tudtuk, de mégis csak vicces, hogy ezt az Amerikai Követség ügyvivője írásba is adja.

A magyarországi CEU holdudvar persze jobban megijedt, hiszen ezekben a nehéz időkben, amikor az állami pénzből már nem nagyon lehet olyan témákban doktorálni, mint például a „A kispéniszűség szerepe a katolikus férfiak tömeggyilkossá válásában”, akkor minden kifizetőhely létkérdés.

Szerintem nekünk méltósággal kell viselnünk az új Révaik, Zsdanovok, Rosenbergek (ez nem zsidózás, ő a nácik fő ideológusa volt) képzését a saját országunkban. Csak arra kell ügyelnünk, hogy a normális fiatalok, akik mondjuk nem a következő témában akarnak doktorit szerezni: „A nők elnyomása és a rasszizmus a Római Birodalomban”, azok ne tévedjenek be ebbe az intézménybe. Arról sajnos nem vagyok meggyőződve, hogy pártunk és kormányunk mindent megtesz ezért, de ez mindazok hibája is, akik gondosan elkerülték a CEU-t, meg azoké, akik ott lettek mindenkinél okosabb hívei a nyitott társadalomnak.

Mert nem tettük időben nevetségessé ezt az elmebajt és nem vettük időben komolyan, csak akkor, amikor már sok száz fiatal vált ennek a végletesen embertelen ideológiának az áldozatává.

És ha ezek a fiatalok külföldre menekülnek innen, jószívvel reméljük, hogy be tudnak illeszkedni valamelyik világváros értelmiségi közegébe, ahol az ilyen mondatok elhangzása nem röhögést, hanem megértő elismerést vált ki: „Ha férfinak születtem volna, akkor ma nő lennék.”

Nincs erről mit beszélni, ez az őrjöngés is elmúlik egyszer.

Hozzászólások

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Nem egyirányú utca! – Nyílt levél Antonio Tajaninak, az Európai Parlament (EP) elnökének

Kár, kedves Tajani úr, hogy nem jut el önhöz ez a kis írás. Kár, mert …

8 hozzászólás

 1. Ha jól értettem Lázár urat 18 idegen intézményből 17 nem felelt meg a törvénynek.
  Szerintem elgondolkodtató. Már az is,hogy van 18 külföldi intézmény.

 2. Szerintem abszurd, hogy egy még el sem fogadott törvény alapján visszamenőleg próbálják szabálytalannak minősíteni a CEU működését. Ilyesmi csak Örkény István vagy Kurt Vonnegut írásaiban szokott előfordulni.

  • A programakkreditáció hiánya nem a jövőre, hanem a jelen működés hiányosságára utal.

   Magyar egyetem nem működhet akkreditáció nélkül…. rendszeres felülvizsgálattal.

   Az igen világhírű tudományos nacionalizmus tanszék amúgy figyelemreméltó…..

  • 2011-ben hozták a törvényt
   Időnként ellenőrzik a működését.

 3. Winkler Tomi

  Nevetséges marhaság, hogy a CEU ne lenne akkreditálva. Akkreditáció nélkül el sem indulhatott volna a képzés, egy csomó hatóság ellenőrzi az egyetemek működését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.