Egyre kellemetlenebb Dobrev Klárának lenni

Vannak érzések, amelyek megszületésére nem számít az ember. Most, hogy rendszeresen találkozhatunk Dobrev Klára megnyilvánulásaival, amit az Európai Parlament alelnökeként követ el, valahonnan, a lelkem legmélyéből előkúszott valami halvány sajnálat Gyurcsány Ferenc iránt. Na, nem azért, mert betegesen empatikus lennék, hanem azért, mert ami szörnyű, az szörnyű.

Mindig rejtélyes volt, hogy milyen premisszák mentén következett be a Dobrev-Gyurcsány fúzió annak idején, de az elmúlt 17 évben, amióta Gyurcsány Ferenc bekerült a köztudatba, szerintem mindenki úgy gondolta, még azok is, akik ismerték Klárát az oviból vagy az isiből, hogy Klára az áldozat, akit egy politikai kalandor behálózott. Klára politikai karrierjének kiteljesedése óta az embernek az az érzése, hogy egy egykori szegény, naiv, vidéki, gátlástalan karrierista fiú került szörnyű csapdába.

Még az ultraliberális nőkommandó, Bernadettől Ágnesig, akik évek óta ijesztgetik a lakosságot, sem készített fel bennünket arra, hogy milyen tud lenni egy modern női politikus, ha igazi kommunista géneket hordoz. Ne feledjük, hogy Apró Antalt, a Nagy Imre-per irányítóját, nevezett nagypapáját Kádár baloldali ellenzékéhez sorolhatjuk és még Kádár sem kedvelte. 

Mint Sztálin elvtárstól tudjuk, a kommunisták különös emberek.

Sztálin elvtárs ezt úgy értette, hogy valójában nem nagyon emberek, mert nem jellemzik őket azok az emberi érzések, amelyek az emberi közösségekben alapesetben megakadályozzák egymás halálra kínzását, lemészárlását. A kommunisták, nyilván az eszme nagyobb dicsőségére, az egyik legaktívabbak voltak a velük egy csapatban játszók likvidálásában, a helyben szokásos legbrutálisabb eszközök alkalmazásában. 

A kommunizmus csak két eredményt tudott felmutatni a története során, először azt, hogy a kommunista vezetők felhagytak egymás lemészárlásával, majd sokkal később az alattvalóik lemészárlását is abbahagyták. Mindkét lépést az a szomorú ténykörülmény kényszerítette ki, hogy aggasztóan csökkent a potenciálisan legyilkolható emberek száma. Maga Hruscsov is azt tekintette pályafutása csúcsának, legfőbb eredményének, hogy az első titkári tisztségből történő leváltása után nem lőtték azonnal agyon a Kreml udvarán, hanem simán nyugdíjba vonulhatott.

***

Dobrev Klára egyik Facebook megnyilvánulását a következő mondatokkal kezdte:

Folytatódik a Fidesz vesszőfutása. Az előbb ért véget a LIBE (az emberi jogokkal és a demokratikus jogállammal foglalkozó) bizottság ülése. A finn elnökség programjáról kérdezhették a képviselők a finn kormányt. Rögtön az első kérdező néppárti képviselő volt. Mit gondoltok miről kérdezte a finn minisztert? Az egyes tagállamokban elburjánzott korrupcióról, a jogállam lebontásáról, a sajtószabadság elleni folyamatos támadás elleni fellépésről kérdezett. Egyértelmű volt, kire gondol. Ehhez csatlakozott a mi frakciónk, majd többiek is, szép sorban. A DK képviselői teszik a dolgukat, éppen úgy, ahogy megígérték.

Érdemes eme szívet melengető mondat mélyebb értelmét is ízlelgetnünk, hogy megérthessük, Klára asszony milyen leosztásban is képzeli el a politizálást. A Pallas Nagylexikon a következőt írja a „vesszőfutásról”:

Testi büntetés, melyet még a század elejéig minden hadseregben kiszabtak nehéz fegyelmi vétségek esetén a hadi törvényszék v. rögtönítélő törvényszék útján. Ezt a kegyetlen büntetést úgy hajtották végre, hogy az elítéltnek egy, a társaiból alakított kettős soron (utcán) át kellett futnia, mialatt ez utóbbiak mindegyike fűzfavesszővel ütést mért meztelen hátára. A vétség vagy bűn nagyságától függött, hogy a sor hány emberből állott és hogy hányszor kellett ezen az elítéltnek végig szaladnia. Olykor a végrehajtást több napra kiterjesztették, mely alkalommal olykor egy napot kihagytak (átugrottak), ami a büntetést súlyosbította, mert az új ütések az alig behegedt sebekre estek s így erősebb fájdalmat okoztak.

A semmiből az európai politika liberális elitjének első vonalába ugró Dobrev Klára büszke rá és élvezi, hogy pszichológiai értelemben vesszőfutást szervezhet meg, sőt, maga is beállhat a sorba ütni. Erre a szóhasználatával, a szöveg egészével nem is titkoltan utal. 

Dobrev Klára korábbi posztja szerint:

Egyre kínosabb fideszesnek lenni az Európai Parlamentben.

Ez a kínos fogalmának teljes félreértésén alapul. Valóban nehéz fideszesnek lenni az EP-ben, de kínosan azok a liberális politikusok érzik magukat legfeljebb, akiknek a lelkük mélyén van valami kötődésük a saját hazájukhoz még. Mert nekik kell naponta végignézni, hogy valaki lelkesen, buzgón, élvezettel árulja el a hazáját. Ezt csak egy vérbeli kommunista nem érzi kínosnak, és hát Dobrev Klára egy vérbeli kommunista, akinek az elvtársai, bármiféle szövetségese fontosabb, mint az országa vagy a nemzete. 

Minden mondatából süt a gátlástalanság, az empátia teljes hiánya, az a gondolkodásmód, hogy csak a politika és a hatalom létezik, semmi más nem fontos a legkevésbé sem. 

Dobrev Klára egyébként, nyilván egészen véletlenül, a napokban nemi erőszakkal és mindenféle nőellenes tevékenységgel (persze utólag) lebukott Martin Luther King híres mondatával kampányol a Facebook oldalán:

Van egy álmom.

Ami egy általa vezetett, külföldről az országra erőltetett diktatúra. 

Facebook hozzászólások

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Szabadság, szolidaritás és szerelem, e három kell nekem!

Mire gondolt a költő, és mit ivott előtte? Élő Norbert legesélyesebb, legtökéletesebb összellenzéki csodajelölt a …

19 hozzászólás

 1. Valahányszor világgá böfög ez hazaáruló, hazánk testén furunkulusként élősködő gyurcsotányné egyet a sok elme beteg víziói közül,annyi alkalommal kell le írni valójában ki ő és mi a célja!

  Ez az öszödi kígyóné a Bolgár maffia főnökkel való üzleti kapcsolata miatti felelősségre vonás elöl(mentelmi jog) menekül , a maffia vezérrel való ismeretségét először bolsi szokásnak meg felelőn csipöböl tagadta !!!
  Míg férje a Szemlőhegyi böszme kígyó levélben könyörgöt Merkelisztán kancellárjának, vonuljon már be(mint Szovjet unió,56-ban ősei kérésére) Magyarországba, mert ez az átkozott nép nem akarja vezérének!!!

  A villában ahol életét tengeti hogy is jutott, apró antal és piroska néninek meg tetszett,apró elvtárs hatalmánál fogva a Szemlőhegyi zsidó családot egy este,egy kis bőrönddel deportáltatta egy Recski pajtába, már ez magában is elég hogy meg ítéltessék,napjainkban hasonló jellemtelenségről tesz bizonyságot, hiába született bolsevik!!!!

  Célja eléréséért, hazánkból sorosista Brüsszeli gyarmatot,Magyarország népét a sorosenzusi Brüsszel RABSZOLGÁIVÁ tenné!
  Magyarország vezetésére, Brüsszel segítségével férjét az öszödi kígyót
  neveztetné ki,mert az isten adta nép gyurcsótányt 2006 óta nem kedveli,utálja !!!

  Emlékeztetőül, Dobrev Klára “DK rt.” 2010 előtt a fejlesztési ügynökség elnökhelyetteseként felügyelte az EMIR fejlesztését (az EMIR az európai uniós pályázatok nyomon követését szolgáló informatikai hálózatot jelenti)hol nem volt nyílt közbeszerzés, sem nyilvános pályáztatás ezért 17,9 milliárd forintot kellett visszafizetnie a magyar államnak!A népnek!

 2. Medvefütty

  Te Artistó, majd ha ráérsz, magyarázd már el, hogyan értette a Főni, hogy a második világháború tulajdonképp világháború volt!

 3. Nekem szintén van egy álmom.
  Abban az apródobrevgyurcsány klánt kötelezi a budapesti önkormányzat a villa körüli kerítés elbontására,és a munkásőrkommandó elbocsájtására.
  A többit,már sejti a tisztelt olvasó és hozzászóló közösség.

 4. Szerintem nem a Böszme hálózta be annak idején ezt a bolgár-zsidó tehenet, hanem éppen fordítva történt a dolog.
  A különleges emberek (lásd a kommunista Apró familia), észrevették ezt az alkoholista apától és proletár anyától származó (?) disznót a Baranya megyei pártbizottság feloszlatását követő zűrzavarban mint megfelelő alanyt, jövendő terveik végrehajtásához és elérték (akkori feleségét és annak rokonságát meg, – és kifizetve), hogy Pestre jöjjön ez a szépreményű emberszomorító lélekkufár.
  Innen már egyenes út vezetett a politikai és gazdasági életbe történő bevezetése a mostanság is divatos módszer alkalmazásával, um. “felépítették” a karrierjét.
  Bevezették az újgazdag (volt kommunisták alkotta) milliomosok körébe, Verebes István közreműködésével (de sok ripotot csinálta vele) a Nap tévé adásain keresztül is a köztudatba. A részleges közismertségbe.
  Majd a Megyó nevezetű (álnéven a D207 ügynök) sekélyes szoci politikus miniszterelnök (akit szintén a rossz emlékű Apró klán ültetett a trónra) is maga mellé vette ifjúsági és sportminiszternek.(!) Ki a fene kérdezte volna tőle, hogy van-e diplomája, vagy diplomamunkája, hiszen ilyen beosztásban (a szociknál más funkcióban sem) nem sok vizet zavart. Hitték naívan, de az anyós, a Piroska másként gondolta. Megpuccsolta a háttérből a Megyót és a nyakunkra ültette a Böszmét. A továbbiakat már (sajnos) ismeri a tisztelt magyar publikum.
  A lánya, a bolgár boszorkány, a Klára szégyelte ezt a “jobb” társaságban csak tébláboló, túlmozgásos embefélét, tehát csak úgy volt hajlandó törvényesen egy ágyba feküdni vele, ha nem kell felvenni a szlávosan hangzó nevét.
  Így maradt a köztudatban (?) a Dobrev Klára név, akinek a Piroska mama még pártot is alapíttatott ezzel a homunculussal, még nevet is találtak, de olyan furmányosat, ami kezdőbetűivel is jelzi, hogy ki az úr a háznál.
  DK, azaz Dobrev Klára párt. És, sajnos a leszerepelt munkásőrök, a secon hand kommunisták, a lejárt szavatosságú gazdasági és politikai “szakértő” emberfélék mind beálltak a zászlajuk alá, mert még mindig sokan (a szükségesnél többen!) vannak.
  Ami szerintem sajnos a jelenlegi kurzus hibája is…
  A többit már tetszenek ismerni, ott üti a magyart (hiszen ő nem az, egy csöpp magyar vér sincs az ereiben)
  ahol tudja, és zsidó rafinériával úgy adja elő, hogy a magyarokért dolgozik Brüsszelisztánban.
  Ja, én meg a római pápa ottani helytartója vagyok…

 5. Dobrev minden megnyilvánulása engem Niedermüller Péterére emlékeztet. Ő tudta szenvtelen arccal jócseledetként eladni folyamatos hazaárulását. Egy különbség viszont van köztük: Niedermüller valamivel nőiesebb.

 6. Ennek a Gyurcsány-Dobrevnek nem Magyarország a hazája, nagy ivben szarik a magyar emberekre. Benne van egy Orbán szálka, amit nem tud kivetni magából és ezért vakarodzik. Gátlástalanul hazudik mindent elkövet Magyarország lejáratásáért, de ezeknek nincsennek eredményei mert a magyarok átlátnak a Gyurcsány maffia klán szitán.

 7. “Sehonnai bitang ember,
  Ki most, ha kell, halni nem mer,
  Kinek drágább rongy élete,
  Mint a haza becsülete.”

  Kiseperni a fajtáját!
  Ennyi negatív kisugárzás 10 embernek is sok lenne.

 8. Ne szidjuk szegény bolgárokat. Nem ők tenyésztették, ők is kapták a fajtáját, s nyilván nem bánják, hogy eggyel kevesebb interkontinentális kazár rontja náluk a levegőt,hisz nyilván maradt nekik is ilyen “különös emberek” vagyis országpusztító pszichopatájuk bőven.

  • fürgerókalábak

   Így van. Ők még jobban rákeféltek a módszerváltásra mint mi. Az ottani hatalomátmentő komcsik szintén óriási pusztítást végeztek. Olyan amiből a bolgár nemzet soha nem fog kimászni.

 9. Akkor lesz a legkellemetlenebb,amikor majd megszólal a bankrabló bűnöző Vaszilev a dobrev-gyurcsótány kapcsolatáról!,akkor lesz majd remegés!

 10. Az a baj az ilyen mószer Arankákkal (na jó, Dobrev az Klára), hogy magukról nem szeretnek hallani, csak másokról gátlástalanul gyártani bármit.
  Valójában Gyurcsány felesége Dobrev Klárának egyre kellemetlenebb az EP-ben fideszeseket látni, mert azok sokat tudnak róla, és ráadásul tényeket. Egyre kellemetlenebb neki az EP-ben fideszeseket látni, mert azok profin átlátnak rajta és belemartak a portugál elvtársa nyugdíj-simlis alkalmazásába is, pedig olyan jól álcázták, és a végén még kiderítik az alelnöki poszt árát is. Kellemetlen, mert azok a csúnya fideszesek az országuk érdekeit nézik, és ha kell ráborítják nyilvánosan Feri összes mocskát is.

  Viszont megnyugtató lehet a fideszeseknek, hogy Dobrev Klára elég buta ahhoz, hogy bemutatás nélkül is bemutassa magát, ahogy azt fontoskodva megtette a leendő Bizottság már megválasztott, de csak nov. 1-től hivatalba lépő elnökénél!

  Azt pedig, hogy
  “a nemi erőszakkal és mindenféle nőellenes tevékenységgel (persze utólag) lebukott Martin Luther King híres mondatával kampányol a Facebook oldalán:

  Van egy álmom.”
  ugye nem kell félreérteni?

 11. Gátlástalan antimagyar attitűd. Lesz következménye, csak várni kell.

 12. Bulgár tehén.

 13. Hitbàny hazaàruló liberàl-bolsevik transzvesztita ez a ribanc klàrika!!!!!

 14. József Kiss(fb)!
  Néztem alinket, amit hoztál az érzékenyen bújó párosról. Amúgy isznak ezek eleget?

 15. István Hegedús(fb)!
  Libanciális elvtálsnő!

 16. Bakó László

  Van egy film 28 nappal később ebben agyhalott, élősködő,mindenkit kiirto csak romboló,minden normális emberi értéket elhagyó közösség tombol,ez a mai és régebbi magyar ellenzék és a nemzetközi liberális őket segítő tömeg,aztán néhány ember,mi a hagyományos értékekkel legyőzzük őket,kiirtani nem tudtuk beteg agyuk elveit, aztán hoztuk az újjáépítést,most azt remélik valaki elhozza nekik 28 hét múlva című folytatást,ott néhány túlélő agyhalott kis ideig,kis területen újra fertőznek, sokakat megölnek,mint az ellenzék ostoba nézeteikkel,ezt remélik,hogy még lehet nekik visszatérés,de e rész is azzal végződik,hogy a józan ész, emberi kultúra nyer a kis lázadó agyhalottak újra, végleg kiirtásra kerülnek, jó lenne az ottani megoldás, gyújtó bombák,vegyi hadviselés , célzott lövések,még kell tisztítani a mai társadalmat is tőlük,csak radikálisan lehet,mert a csótányok, patkányok, még egy nukleáris robbanást is túl tudnák élni,nem kell hagyni!!

 17. Magyargyűlölő zsidó, semmi több…

  A magyarországi zsidók kollektív bűnösök abban, hogy nem határolódnak el a magyargyűlölő, Magyarországot belülről támadó fajtársaiktól. Persze ebben a zsidóságnak nagy rutinja van, pl ’19-es patkánylázadás, ’45-ös pogromok, teljes kommunista idők…

 18. Apró papinak még reinkarnálódnia se kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük