Na, és ki jön ki a legjobban az olimpiai pályázat visszavonásából?


Azt csípem a liberálisokban, hogy a kétszázhetvenedik alkalommal sem képesek felfogni, hogy Orbán és a Fidesz a válsághelyzetekben mindig képes olyat lépni, amit a liberális politikusok és értelmiségiek el sem tudnak képzelni.

A Fidesz fájdalmas mosollyal javasolta az olimpiai pályázat visszavonását, majd elkezdte mantrázni azt, amit még egy párezerszer el fog ismételni: Az ellenzék kihátrált egy össznemzeti ügy mögül. Lesz majd óriásplakát, bal felén az olimpiai javaslatokat megszavazó ellenzéki képviselőkkel, jobb felén meg ugyanazok írnak alá a momentum standjánál.

És minden alkalommal, amikor az ellenzék véletlenül megszavaz valamit, mondjuk a bébifókák menedékjogát, meg lehet kérdezni tőlük, hogy mikor vonják majd vissza.

Persze azért ez jelentős presztízsveszteség a Fidesznek. Ennél csak az lett volna sokkal, de sokkal, de sokkal nagyobb probléma, ha a választások előtti politikai őszön elbukjuk a pályázatot. És erre komoly jelek voltak, mind az amerikaiak, mind a franciák a tőlük megszokott módon bedobták a durcit, hogyha nem nyernek, örökre megsértődnek.

Amúgy már az aláírásgyűjtés előtt is lehetett hallani, hogy a NOB úgy fogja a saját újdonatúj eco-olimpiai rendezési elveit semmibe venni, ahogy azt csak egy jól fizetett és jól lefizethető tagokkal rendelkező, hatalmas pénzek felett exponáló világszervezet tudja.

Mondjuk a liberális asztaltársaságok pártok is felvehetnének valakit, aki ért a politikához, meg valakit, aki a kommunikációhoz. Meg akarták akadályozni az olimpia megrendezését. Sikerült. Biztos nem lesz olimpia Budapesten 2024-ben. Mondhatnák, végre sikerült rávenni egy helyes döntésre a kormányt. De nem. Ők most azt harsogják, hogy a kormány megfutamodott. Hogy mi elől, azt nem sikerült még pontosítani. Viszont megpróbálják most azt kommunikálni, hogy ha a nép a népszavazáson megszavazta volna az olimpiát, sőt, ha mondjuk érvénytelenség miatt nem érvényesen szavaz ellene, akkor ők tulajdonképpen támogatták volna pályázatot.

Ha ugyanis az olimpiai projektnek vége, akkor ez a kampánytéma ugrott. És ez a lehetőség most esett le nekik.

Ezzel az aláírásgyűjtéssel ellőtték azt a fontos kampánytémát, hogy bebukott a ‘24-es olimpiai rendezés. Az egész buli ugrott. Ha feltesszük azt a nem túl valószínű lehetőséget, hogy megkapjuk a rendezést, akkor azt lehetett volna nyomatni, hogy hatalmas bukta lesz, mindent el fognak lopni, stb. De mindez ugrott. Csak azért, mert a Fidesznek volt annyi esze, hogy a nemzeti konszenzus hiányára hivatkozva kihátrált még a balhé legelején a rendezésből.

Megjegyzem, a liberálisoknak eszükbe sem jutott, hogy csak Magyarországon kell nemzeti konszenzus ilyen formában egy olimpiai pályázathoz, az ország mérete, a vidék és a főváros ismert viszonya és amiatt, mert az ellenzék csak itt nem annyira megbízható, hogy gondolkodás nélkül visszavonja az adott szavát (emlékezzünk Kovács László 23 millió románról szóló kedves szavaira).

A legnagyobb bukó persze a Momentumé. Az összes Párizsból kapott eurót ellőtték egy olyan kampány megindítására és megalapozására, amelyet végül nem is tartanak meg. Ők vannak csak igazán felháborodva. Egyből kiderült, magasról tesznek ők az olimpiára meg a pestiekre, a népszavazási kampánnyal akartak pártot építeni és a médiafigyelmet ingyen megszerezni. Semmiféle tervük nem volt ezen kívül, még egy B témát sem sikerült attól a nagy körúton belüli szürkeállománytól elbugázni.

Marad a hiszti.

A Fidesz megúszta az őszi balhét, egyedül azt a kárt kell valahogy eltüntetnie, hogy a támogatói ízléséhez képest nagyon gyorsan kihátrált a buliból. De ez nyúlfarknyi problémácska ahhoz képest, hogy a népszavazási kampány hónapokra tematizálta volna a közvéleményt és valószínűleg rosszul is sült volna el a Fidesz szempontjából, akkor, amikor már sokkal több pénzt elköltöttek volna a rendezési kampányra és maga a népszavazás ténye is minimalizálta volna Budapest esélyeit.

Persze ettől még az ellenzéki pártok elárultak egy újabb nemzeti konszenzust, az adott szavukat, meg a nemzetet.

Minden adandó alkalommal verjük bele az orrukat ebbe!


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Német villámháborús tervek Oroszország ellen 2024 tavaszán

  Csak nehogy kitalálják az oroszok, hogy Németországot is nácitlanítani kell. Ezt ugyanis a németek maguk …

24 hozzászólás

  1. A Mo-Mo által beígért -a Pártlélektől plagizált- „országjárást” ki fogja finanszírozni? Vajon mind a 132 párttag -jól felkészült párttagok, természetesen- résztvesz rajta?

    • homoródkarácsonyfalváért

      én a helyükben nem mennék vidékre, ott fejbeütik a trógereket

    • Vidéken,kevés az esélye egy belvárosi jampecnek a túlélésre,amíg eszünkbe jut a mécs ebtársuk méltán híres mondata Rólunk.

  2. Péter Pál

    Itt a lényeg ebben az írásban.
    A létező legtaktikusabb lépést lépte meg a Fidesz nagyon okosan.
    Most az egész fekáliát az ő nyakukba vissza kell borítani.

  3. ilyen gyorsan és ilyen látványosat bukni, mint ahogy a nolipikonoknak sikerült, sztem eddig még senkitől sem láttunk.
    ehhez képest gyurcsányi egy sikertörténet :-))))

  4. Figyi, Android, szerinted miért is nem láthatta volna előre mindenki, hogy Orbán mit fog lépni? MINDENKI PONTOSAN tudta előre, hogy ezt fogja lépni, elárulom neked, nem volt benne abszolúte semmi meglepetés. Orbán soha nem mert még beleállni egy olyanba, amit nem nyerhet meg 100%-ra, és mivel az olimpiának se budapesti, se országos támogatottsága nincs már (nézd meg a közvélemény-kutatásokat), MIDENKI tudta előre, hogy be fog szarni és visszalép.

    • Paranoid Android

      Hát a kommunikációjukon nem látszik.:)))
      Azt te csak reméled, hogy a Vitya megijed.:)))))
      Tőletek biztos nem.
      A liberálisok árulásának következményeit minimalizálta az ország számára.
      Így jártok ha a sok delttáns egy politikussal kezd.:)))

      • Tőlem nem fontos, nem én vagyok a MoMo.

        De most komolyan. Attól, hogy most mindenki kárörvendően belenyomja a Fidesz orrát abba, hogy még két héttel ezelőtt is azt mondta Orbán: ha az emberek úgy akarják, akkor népszavazás lesz, tényleg ne legyél már ilyen bugyuta. Igen, ez most a kommunikáció, és nemcsak most, légy erős, évekig fogják Orbán orrát belenyomni ebbe.

        Ettől még mindenki, tényleg mindenki tudta előre, *mindkét oldalon,* hogy ha meglesznek az aláírások, akkor a Fidesz kihátrál egy népszavazásból, mert nem meri kiírni, mivel rég megnyerhetetlen a számára.

        • Paranoid Android

          Ja. Vesztes népszavazásba csak a Fletó volt elég bátor beleállni.:)))
          Amúgy meg leírom lassan neked:
          Ha elmegyünk a népszavazásig, akkor már annyira legyengítettük a pályázatunkat, hogy semmi esélyünk nem lenne nyerni. Akkor se , ha érvénytelen a népszavazás, mert már a folyamat elég.
          Persze el lehett volna költeni az egész pénzt és bukni, ahogy szerették volna, hogy elég nagy legyen a botrány, de ennél azért a jobboldal okosabb.
          Fogadjunk, hogy egy hónap múlva elfelejtjük az egészet és újra 4-es metrózunk.:)

          • Így sincs semennyi esélyünk, tudja jól mindenki. De nem, ha elmegyünk a népszavazásig, annak semmi megatív hatása nem lett volna a pályázatra (csak magának az elutasító eredménynek). Most ezt fütyörészed a sötétben, persze, hogy a népszavazás maga ártott volna, de ez egész egyszerűen nem igaz. Lehet, hogy magadat át tudod verni vele, de másokat nehéz lesz.

        • Paranoid Android

          Miért ne lett volna esélyünk? Ha a Fidezs nem gondolta volna komolyan az esélyt, akkor egy biztos buktárt miért ment volna bele?
          Abszolút bíztak benne, hogy összejöhet.
          Az fáj, hogy megint rápacsáltatok. Közel 4 hónapos balhét reméltetek még, aztán nyissz már vége is van.
          Én elismerem, hogy nem volt elegáns, de veletek legyen elegáns az akinek két transzcsótány a biológiai anyja.:)))

          • Mert nincs esélyünk, a kormányban maguk is 5% köré lőtték be.

            De ez végül is mindegy, úgysem fogjuk meggyőzni egymást. Csak arról akartalak lebeszélni, hogy elhitesd magaddal: nem tudták volna előre elképzelni, hogy Orbán ezt lépi. Erre mondtam, hogy légy erős, el tudták. Mindenki, akivel beszéltem korábban, el tudta, és gyakorlatilag biztos volt benne, hogy ha elég számú aláírás lesz, akkor ez fog történni.

            Ne törődj vele, hogy most kihasználják a kommunikációs lehetőséget, és azt nyomják, hogy na de hogyhogy nincs népszavazás? Ezt így kell, te is pont ugyanezt ezt tennéd. De se mást ne nézz hülyének, se főleg magadat ne mutasd már ennyire butának, mert nincs értelme.

    • Na figyi Péter! Ilyet ugyan még nem írtam le senki adresszére, ha gondoltam is , szóval, a szarvas hülyét magadnál keresd.
      Hol láttál, hogyan képzelsz el egy olyan valamirevaló államföt aki belemegy egy „nem 100%-os buliba”.

      A cikkíró úgy kapta el a helyzetet amilyen az ténylegesen. A „mindenkidet” akik mindent tudtak elöre, azokat pedig teheted a füstre.

      Ha egyáltalán lehetséges, akkor el lehetne gondolkodnod, érdemesebb lenne mindannyiuknak arról elgondolkodni, hogy mit jelent egy nagyobb méretü, valszeg kitanított, vamilyen sötét, hogy ne mondjam, fekete mélyböl csak úgy felmerülö fiatal politizáló szélhámos müködése és mit, ha ez a fajta még el is találna szaporodni.

  5. Liberàlisok? Màr ettől a szótól is borzadok! Ami rossz,csak hozzâjuk köthető! A hatalom éhségük
    kielêgíthetetlen,éppen ezért mindent megtesznek,hogy a Kormânynak keresztbe tegyenek!
    Üzenem,hogy megfosztottâtok az Orszâgot,a Magyar Nêpet az Olimpia esêlyêtől!
    Süllyedjetek el,bolonduljatok meg,ahânyan vagytok!

    • Ezek az egykori marxista-leninista judeo-bolsevik családi háttérrel bíró budapesti aszfalti zelóták. Akiknek a felmenőit 1867. november 25.én az akkori XVII. törvény cikk értelmen meggondolatlanul emancipálták. Ezzel megpecsételve és megbéklyózva a magyarság jövőjét. Nos ezek a „Judeicus Hungariensis Speciesek” vegyék elő a Tórát, a Sulhan Aruchot, a zsidó szokásjog gyűjteményét. Tanulmányozzák a zsidó nacionalistákat, akik megteremtették a demokratikus zsidó régi-új nemzetállamot. Járjanak a zsinagógákba. vegyenek részt a zsidó hitközösségek életében. Legyenek boldogok és jó zsidók. Ha túlteng bennük az energia, akkor aliyázzanak és építsék saját zsidó nemzetállamukat. De ne pofázzanak bele mindenbe, ami nem rájuk tartozik. Legalább is nem a saját történelmi és etnikai eredetközösségükre.Rögeszmés liberális sipítozás, destrukció, nekifeszülés helyett véssék az agyukba JIRMIJAHU nagy próféta intő szavait, amely megtalálható Jeremiás könyve 29. fejezet 7. mondatánál
      „וְדִרְשׁוּ אֶת-שְׁלוֹם הָעִיר, אֲשֶׁר הִגְלֵיתִי אֶתְכֶם שָׁמָּה, וְהִתְפַּלְלוּ בַעֲדָהּ, אֶל-יְהוָה: כִּי בִשְׁלוֹמָהּ, יִהְיֶה לָכֶם שָׁלוֹם. ”
      Ez fonetikusan héber nyelven így hangzik: (Askenázi) „V’Dirsu Esz Solajm hoir aser higlészi eszhem somo vöhiszpállu báádo el – Adonaj ki bislajmo jihje lohem solajm”. (szefárd nyelven pedig így ) V’darsu et salom hair aser higleti etchem sama v’hitpallelu baado el – Adonaj ki beslomo jihijelachem salom.” Vagyis magyarul: „És keressétek azon város békéjét, ahova számkivettettelek és imádkozzatok érte az Örökkévalóhoz; mert az ő békéjében lesz számotokra is béke.” Vagy más fordításban:
      „És igyekezzetek a városnak jólétén, a melybe fogságra küldöttelek titeket, és könyörögjetek érette az Úrnak; mert annak jóléte lesz a ti jólétetek.”
      http://i.imgur.com/O5Y3TjT.jpg

    • Azt nem tudom,de erős sejtelmeim vannak,hogy a nolimpiátok Párizsból kapta a 17 milliót.
      Rohadjatok meg együtt,vagy külön,az Nekem mindegy.

  6. Paranoid Android

    Dékány Ilona hozzászólását moderáltam, mert hozzászólása ütközött a judeobolsevista, liberálplutokrata világösszesküvés által előírt kommentelési szabályokkal.:)))))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük