Vissza kellene adni az USA-t a tengertől a tengerig az indiánoknak!


Vagy az angol királynak. És eleve mennyire gázos név ez az indiánok! Hiszen ők az igazi amerikaiak, nem a fehérek, feketék és hispánok. Mondjuk tök érdekes, hogy a fehér, arab, fekete tüntetők nem ezért tüntetnek, hanem azért, hogy a zsidókat takarítsák ki az eredeti országukból. Pedig az indiánok kiirtása és deportálása alig volt történelmi mértékben régebben, mint Izrael újraalapítása.

1989-ben persze mi is tüntettünk, nagyon távoli ügyekért, mert a kommunisták éppen Kínában, Romániában, a Baltikumban, meg bárhol, ahol gondolták éppen lövettek. De hát akkor még itt is kommunisták voltak, nem hívták még liberálisnak magukat, egy dolognak tűnt az egész. A kommunizmus sehová nem való, egyetlen embernek sem szabadna kommunista elnyomás alatt élnie, és hát mi magyarok akkor is jogosultak voltunk ezt érintettként megmutatni és követelni a kommunizmus felszámolását.

De távoli háborúkkal kapcsolatban az ember azért fontolja meg az álláspontját. Az 1968-as diáklázadások óta, meg a vietnámi háborúhoz kapcsolódó mozgalmak ereje alapján mindig is volt egy ilyen vágy a haladókban, hogy de jó lenne azt a káoszt megismételni újra, gyújtogatni egy kicsit, lincselgetni, de legalább összeverni azokat, akiken nem látszik eléggé a progresszív lelkesedés.

A BLM ezt a lehetőséget megteremtette az USA-ban pár éve, az iszlám meg Európában adott alkalmat a szokásos élvezetek gyakorlására, pogrom, terrorizmus, haladás. Azért megnézném mi lenne azokkal a bátor fehér amerikaiakkal, akik mondjuk az indiánoknak akarnák visszaadni Amerikát. Amilyen hülye ott mindenki, pár percig még örülnének is nekik, de aztán eszükbe jutna, hogy akkor kevesebb jut a dél-amerikaiaknak, az afroamerikaiaknak és a muszlimoknak. Aztán ennyi is lenne. De persze ezért is a zsidókat tennék felelőssé valahogy.

Amúgy bármilyen egészséges antiszemitizmusból az következik elsőre, hogy Izrael legyen nagy és erős, hogy a zsidóknak eszébe se jusson annyira szétszéledni, mint legutoljára. Persze az amerikai egyetemi diákság és kommunista professzorai eleve a zsidók teljes agyonverésében gondolkoznak, mint következményben. Sose felejtsük el, hogy a kommunizmus echte antiszemita eszme, hiába játszottak és sajnos játszanak benne nagy szerepet zsidónak látszó egyének. Az igazi kommunista olyan mint S. György közismert „judeobolsevista komiszár”, ahogy annak idején a népiskolai tankönyv például Kun Bélát aposztrofálta. K. Béla se volt semmiféle összefüggés mentén se ember, se zsidó, ugyanúgy gyűlölt minden kicsit is normális zsidó embert, mint bármilyen magyart. A gyűlölés volt a lényeg, és a XIX. század végének ideológiai forgatagában a városokban vallásukat, kultúrájukat vesztő második, harmadik generációs bevándorló zsidó családok fiai közül sokan, akik nem voltak képesek beilleszkedni, az egyébként meglepően befogadó magyar társadalomba, ugyanúgy a rombolás élvezetében találták meg magukat, mint most a hasonló cipőben járó muszlimok. Csak az iszlám elég erős ideológia ahhoz, hogy ne kelljen egy helyi ideológiai hülyeséget átvenni az erőszakhoz.

Mondjuk az Amerikába bevándorlók sem az indiánokhoz asszimilálódtak, hanem az eredmény alapján a nagy semmihez, ezért tűnik úgy innen távolról, hogy olyan agresszív az amerikai „kultúra”, azért annyi a drogos, meg a semmirevaló ember. Amíg az Európa stabil kultúráiból érkező családok értékei és viselkedési mintái működtek, addig elvoltak valahogy, de saját kultúrát nem sikerült építeniük. Nem meglepő tehát, hogy vonzó számukra a kommunizmus.

Rengeteg a pszichológiai hasonlóság a régi és az új kommunisták között, csak legfeljebb az a különbség, hogy más ideológiai felütéssel akarják a magukévá tenni minden más ember tulajdonát. A mai progresszívek pont annyira minden részletre kiterjedően akarják megmondani, hogy neked hogyan is kellene élned, mint Rákosi apánk. Sőt sokkal jobban.

Minden népben, minden vallásban, sőt még a vallástalan, kultúráját is elvesztett nagyvárosi embermasszában sok-sok rendes ember van. Én még rendes kommunistát is láttam, sajnos többet annál, hogy nyugodt lelkiismerettel támogathassam az összes kommunistákra vonatkozó helyes semlegesítési eljárást.

Szóval csak annyit szeretnék hozzátenni, hogyha valakinek egyre súlyosbodó társadalmi igazságérzete van, akkor itt nálunk csodás tüntetéseket lehetne rendezni az amerikai követség előtt a címben hivatkozott felvetés mentén. Aztán, ha győz az ügyünk, a sziú, meg az apacs törzsi tanács eldönti, hogy mit csinál a helyi feketékkel, arabokkal, fehérekkel, sárgákkal. Ugye milyen szarul hangzik ez? Különösen ha a fehérekre vonatkoztatjuk? Most szólok, hogy egyébként a zsidókat a fehérekhez számolják majd. Pontosabban a fehéreket a zsidókhoz.

Szerintem minden egyetem legfőbb feladata annak megtanítása a hallgatók számára, hogy a világ sokkal, de sokkal bonyolultabb hely, mint azt hatéves korunkban feltételezzük. Tehát szerintem minden olyan társadalomtudományi szakot be kell zárni és elvinni a tanárokat élethossziglan kapálni, ahol egy fogalommal és annak néhány szinonimájával akarják leírni a világot. Ez az egy fogalom ugyebár az elnyomás, és a sok komcsi nyominger csakis ennek szinonimájaként használ minden mást a patriarchátustól a feminizmuson át az interszekcionalitásig.

A pokolba vezető út haladóéknál nem jószándékkal, hanem agresszív butasággal, rosszindulattal és naivitással van kikövezve.

Vezető kép: New York, 2024. április 26.
Izraelt pártoló ellentüntetõk a Columbia Egyetemnél tartott palesztinpárti megmozduláson New Yorkban 2024. április 25-én, amikor több New York-i egyetem után az atlantai Emory Egyetem és a fõvárosi George Washington Egyetem területén is sátortábort létesítettek palesztinpárti hallgatók. Az 50 legnagyobb amerikai egyetem több mint felének területén tartottak palesztinpárti tüntetéseket az elmúlt egy hétben. A megmozdulások nyomán összesen több száz embert vettek õrizetbe a hatóságok tiltott tevékenység, illetve magánterület megsértése miatt.
MTI/EPA/Justin Lane


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Elmebeteg bemutató koncert

  Gyurcsány Ferenc kulturáltságára és mértéktartására nagy szüksége van az ellenzéknek, ebben a Kedves Olvasó bizonyára …

18 hozzászólás

  1. Nincs hozzá elegendő számú „indián“, és Amerika sincs már meg olyan formájában, amelyben elvétetett tőlük. A Kína felé fizetendő tartozásokat kicsoda törlesztené? Olyasmi rémlik fel előttem, mint nálunk a földosztó-kampányok (előtt, alatt,) után, amikor viharsebesen vissza is vettek mindent (meg még annál is többet!) a szerencsétlen újdonsült tulajdonosoktól.
    Fosztogatást megelőző osztogatást megelőző fosztogatást megelőző osztogatás….

  2. „De távoli háborúkkal kapcsolatban az ember azért fontolja meg az álláspontját.”

    Igen, nem ártana.. Kár hogy az egész írás aztán állásfoglalás az egyik fél mellett.

    Jelenleg nem az a probléma hogy átveszik a fehér-zsidó gyűlölő soros pénzelte anarchisták a hatalmat az USAban, hanem az, hogy a cionisták bombákkal és gépfegyverekkel űzik ki a bennszülötteket Gázából, pont olyan érvek alapján mint a amit a címben is olvashatunk. Egy több ezer éve nem létező királyságra hivatkozva.

    Izrael megszálló erő gázában, nincs sző önvédelemről meg hasonlókról – főleg az után hogy ők is támogatták a hamaszt hogy legyen érvük pont egy ilyen katonai művelet végrehajtására, illetve azért hogy az ún. palesztinoknak ne legyen egységes érdekképviselete.

    Ha óvatos akarsz lenni a távoli történésekkel kapcsolatban akkor talán nem kéne befeküdni a propagandának amit az AIPAC meg hasonló lobbik által nyilvánosan felvásárolt washington/kongresszus/szenátus csöpögtet az arcunkba.

    Az egyetlen amit mondani lehet hogy elég az öldöklésből, és nem az idióta és súlytalan anarchista tüntetőket kiemelni a történetből mintha nem gyilkolná 10e számra civilieket senki pusztán területszerzés céljából.

    Csak halkan jegyzem meg, ha a hamasz likvidálása lenne a cél arra egészen más módszereket kellene alkalmazni – példáül az USA csecsén csüngő Katarban meg egyéb helyeken kiiktatni a hamasz vezetést, akik persze nem Gázában sütkéreznek…

    Visszataszító egy írás, gusztustalan csúsztatásokkal.

    • Paranoid Android

      Bár ilyen egyszerű lenne a világ. A Hamász megszűnése például nyilván nem érdeke sem az oroszoknak, sem az USA-nak. Hiszen ha az lenne, már rég kinyírták volna a vezetőit, ahogy azt helyesen megállapítod. A Hamász vezetőinek likvidálása valahol külföldön csak Izrael érdeke, de egy ilyen izraeli lépés pont olyan komoly feszültséget generálna mint a szíriai iráni objektum megsemmisítése. És attól még a gázai-övezetben harcoló erők potensek maradnak. És még száz hasonló megfontolandó érv.
      De ez amúgy egy gúnyos írás, ami azokon a kreténeken gúnyolódik, akik tőlük sok ezer kilométerre lévő háborúk miatt vergődnek, miközben a saját országukban is van számtalan hasonló méretű probléma.
      Mindig örülök az olyan kommentelőknek, akik tudják az objektív igazságot. Egy ilyen komment már majdnem egy jó kis liberális alapon elkövett tüntetés. A mennyországba jutsz. 🙂

      • Elnézést ha túl nyers voltam, de kinyílik a bicska a zsebemben az amerikai propagandától. Főleg hogy ezek a tüntetések aztán olyan jogalkotáshoz vezetnek majd ami a leg sötétebb kommunista időket idézi.

        Az nem igaz viszont hogy a komoly feszültségek viszatartanak itt bármit, az irániak elleni támadás sem okozott problémát és „hazai” terepen nem kellene légicsapásokkal operálni, sokkal kevésbé feltűnő eszközöket is lehetne alkalmazni.

        Bibi szerintem rájött hogy az USA nem sokáig lesz ott meghatározó tényező, és gyorsan le kell játszani a meccset a „mocskos” arabokkal.
        ha nem is ő akkor pár állatias szélsőjobbos tag a kormányzatban akik nélkül választásokat kellene kiírni.

        Nagy félelmem hogy a fidesz az újdonsült amerikai konzervatív haveraival (akik semmivel sem jobbak mint a demokraták, lásd Lindsey Graham vagy bármelyik republikánus leszámítva azt a párat akiken kórusban röhög a kongresszus mint MTG) beleviszi az országot egy olyan kapcsolatrendszerbe ami csak arra jó hogy morálisan kinullázzuk magunkat mert USA nem lesz már az a világpolitikai tényező ami volt egy évtizede, és teljesen befele fog fordulni.

        Amúgy szeretem az írásaidat, csak azért hogy egyetértsek ritkán kommentelek.

  3. Jó cikk, nagyon jó cikk..

  4. „…az indiánok kiirtása és deportálása alig volt történelmi mértékben régebben, mint Izrael újraalapítása.”
    Ez már mekkora hülyeség! Amerika felfedezése őta, kb. 500 éve zajlik az indiánok írtása. Izrael létrejötte 1948.
    Ez még történelmi léptékben is jelentős különbség.
    Egyébként feldobok egy párhuzamot…
    Egy nép erőszakkal elfoglalja az adott területen élő őshonos nép életterét, arra hívatkozással, hogy az ókorban az ő országuk volt. Folamatosan szorítják ki az őshonos népet a sajátjaik betelepítésével, elvéve jogaikat, nyelvét, és identitásukat.
    Nos, miről van szó? Erdélyről vagy Izraelről? Csak ennyi a baj a zsidőkkal.

  5. ELSÜLLYESZTENI MINT AZ ATLANTISZT
    A VILÁG LEGOCSMÁNYABB TERRORISTA CSŐCSELÉK FÖLDJE.

  6. csakafidesz

    A szerző ezt írta: „Én még rendes kommunistát is láttam”. Nos meg kell állapítanom, hogy a szerző mulasztást követett el, mert a rendes kommunistát ki kell állítani valahol. Vurstliban, vagy egzotikus állatok gyűjteményében.

    • Tuloz. En is lattam, tobbet is. Az mas kerdes, hogy kisse butuskak voltak.

      Ne feledje az aranyigazsagot: „Senki nem lehet egyszerre okos, becsuletes es
      kommunista. Ha okos es kommunista – nem becsuletes. Ha okos es becsuletes –
      nem lehet kommunista.” Ez nyitva hagyja a lehetoseget, hogy becsuletes
      es kommunista legyen – de akkor szuksegszeruen butuska. Egyebkent ezek is
      „szivtak” rendesen Kadar alatt, de ettol csak kevesen vilagosodtak meg.

      Ch d V

    • Egyebkent ugyanez a sema, a „pattern” ma is. Megdobbento, hogy korunk kommunistai (szep szot talaltam ra valahol: „bolsewoke”) kozul, foleg muciologus korokben hanyan vannak, akik tulajdonkepp tokeletesen, oszinten elhiszik azt a rengeteg sorsronto baromsagot, amit hirdetnek.

      Ne ertsen felre, ez nem az apologiajuk, ellenkezoleg: veszjelzes. Ugyanis a gonosz, de okos ellenseggel valahogy meg meg lehet birkozni, De ha ez a nyalas, teljes hittel (!) lila kodben uszo tarsasag atveszi az uralmat, az a vegunket jelenti. Az oveket is persze, de ez csekely vigasz.

      Ch d V

  7. Ebül szerzett jószág ebül vész el.

  8. Ungarn über alles !

    vissza kéne-kell adni az ‘indiánoknak’ a őseik földjét, de úgy ám hogy parttól-partig vízbe terelni a betolakodókat – ha nem tudnak úszni, vessenek magukra !

  9. Mindig ugyanazok a kérdések:
    -mikortól számítjuk a történelmet? Ha valamit elloptam, de aztán visszalopják tőlem, akkor én csak színtiszta áldozat vagyok?
    -hogy lehet az, hogy zsidó embert rá lehet arra venni, hogy Izrael elle harcoljon?
    Tegnap a tévében volt egy találó megjegyzés: bizonyos bölcsész szakok csak arra jók, hogy elvegzesuk után valaki egyből tanítsa. Sajnos a nagy tanszabadság ide vezetett, mindenki válogathat a tantárgyak és oktatók között, így aztán az oktatók pedaloznak a buta diákok kegyeiért. Ez automatikusan csökkenti a színvonalat, már látni….
    Ugyanitt sátor eladó, kölcsönözhető, ez a mai aktivisták nélkülözhetetlen kelléke, akkor is, ha szobában kell felverni.

  10. Mókuscickány

    Mindent vissza a dinoszauroszoknak!

  11. „A gyűlölés volt a lényeg..” – most is az a lenyeg es csak az. Ugyan lehessen mar valami moralisnak felturbozott aljassag leple alatt következmenyek nelkül gyülölködni. Egy olyan vilagban, ahol a legegyszerübb realitasokat sem szabad a nevükön nevezni, mert az gyülöletbeszednek szamitana, egyre nehezebb tarsadalmilag elfogadott szelepet talalni a gyülölesnek. Ugy tünik, hogy az antiszemitizmus ma is/megint elegge elfogadott ahhoz, hogy EZ legyen AZ a szelep.
    Megyünk szepen visszafele a közepkorba.

  12. Éljen a Fidesz! A zsidóság védelmezője. Ezt a jóindulatú, becsületes népet mindig szerették, csak a gonosz nácifasiszták gyűlölködnek ellenük. Jó, hogy van egy Orbân Viktor!

  13. Ha Kun Béla nem volt zsidó, mert nem követte a vallást, akkor a legendás hatmillióból is le kell vonni azokat, akik nem követték az ortodoxiát? Mert ugyebár akkor ők sem voltak zsidók. Logikailag…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük