Lesz-e háború az oroszok ellen?


Nem akarok háborús hisztériát kelteni, de mások igen. Ha lesz háború az oroszok ellen, akkor egyetlen bánatom, hogy legyengülve a sugárfertőzéstől nem lesz erőm részt venni azoknak a politikusoknak a családostól történő meglincselésében, akik csapatokat küldtek Ukrajnába.

Ugyanis bármely házastárs (ha nem hagyományos, akkor is), szerető, szülő, leszármazott, közeli barát, nagynéni, nagybácsi, unokatestvér elemi kötelessége, hogy lemérgezze azon politikai befolyással rendelkező rokonát, aki háborút akar az oroszokkal. Legyen az akár egy gerontofil buzzancs, vagy egy debil demokrata párti szenátor, esetleg csak egy olyan széplélek, aki az oroszok megadásán kívül másról nem akar tárgyalni Putyinnal.

A nagy hülyeségek nagy tetteket kívánnak, nehogy már az erkölcsi elveink megakadályozzanak minket a helyes cselekvésben, vagyis jelen esetben a túlélésben.

Tegyük fel, feltéve, de meg nem engedve, hogy reguláris amerikai, francia, német, lengyel, stb. csapatok bukkannak fel a saját zászlajuk alatt, esetleg NATO kötelékben az ukrán fronton. Ebben az esetben csak egy dolgunk van mielőtt nekiállunk atombunkert építeni a ház alatt, hogy kilépünk a NATO-ból és deklaráljuk a semlegességünket. A közvetlen találatokat talán elkerüljük ezzel, és mielőtt még idefújja a szél a rádióaktív szemetet, talán lehet egy jó fél napunk, ami alatt megihatjuk az összes alkoholt, amit gondosan felhalmoztunk korábban.

Érdemes elgondolkozni azon, hogy milyen katonai döntéseket implikálna az oroszoknál az, ha ügydöntő mennyiségű és minőségű nyugati haderő jelenne meg a keleti fronton. Kevés dologra lehet biztosan fogadni, de arra igen, hogy ennek a haderőnek nem sok katonája élné meg a felsőbbrendű nyugat végső győzelemét, ami abban nyilvánulna meg, hogy az USA kettővel több közepes méretű orosz városra dobott sikeresen atomot, mint amennyi nyugatira az oroszok. Ki is vonhatná kétségbe egy ilyen győzelem számszaki, stratégiai jelentőségét? Hiszen objektíve igaz, hogy a Vörös Téren 6 százalékkal magasabb a rádióaktivitás, mint a Capitoliumnál! Igaz, hogy mindkét helyen a halálos szint hússzorosa, de akkor is!

De vissza a diadalmas kezdetekhez, tehát hirtelen felbukkan párszázezer NATO katona valahol Donyecknél. Sok katona, sok célpont. Ez egy teljes technológiai felvonulás lesz, teljes légierővel, teljes légvédelemmel. Az oroszok biztos nem lőnének ki rájuk mindent, amijük van, biztos nem kockáztatnák a légi erejük nem kis részét, hogy megmutassák a nyugati közvéleményeknek, hogy azok mire számíthatnak. Én készséggel elhiszem előre is a rettenetes orosz veszteségeket, de ez nem olyan lövöldözés lesz, mint amikor az irániak, meg a Hamász, meg a Hezbollah durrogtat a vaskupolára. Itt hiperszónikus rakéták fognak potyogni az égből száz számra, olyan túlterheléses támadás keretében, ahol több ezer, több tízezer célponttal kell foglalkoznia a légvédelemnek. Ebben a csatában egy menetben égetnek majd el minimum 20-30 milliárd dollárnyi katonai felszerelést, meg pár tízezer embert. Az oroszok hisznek benne, hogy van annyi halott, ami elrettenti az ellenfeleiket. Akár igazuk van, akár tévednek, a rengeteg halott garantált.

Lesznek majd diadalmas hadijelentések, még az atom előtt, hogy egy elesett nyugati katonára öt-tíz- sok elesett orosz jut, hogy az oroszok minden eszközüket elhasználták erre az egy kétségbeesett ellencsapásra, de ettől még sok ezer nyugat-európai és lengyel családnak kell majd azzal szembesülnie, hogy a férjük, fiúk nem jön haza. Lehet, hogy sokkal többnek. Egy darabig persze lehet titkolni a veszteségeket, mesterséges intelligenciával el lehet hitetni, üzeneteket imitálva, hogy az adott katona él, de ennyire talán még az emberek nem hülyék.

Aztán ha áttörték a frontot a diadalmas nyugati erők, biztos nem fognak az oroszok taktikai atomfegyvereket bevetni itt-ott. Az oroszok olyanok, hogy nem. Inkább megadják magukat.

Mondjuk talán abban megegyezhetünk, hogy minimum kétszázezer nyugati katonát kellene Ukrajnába küldeni, a NATO minden európai fegyverzetével, beleértve a szinte teljes légvédelmet, hogy meg lehessen állítani az éppen most fenyegető orosz előretöréseket, vagy esetleg komoly területeket lehessen visszavenni az oroszoktól.

Jelenleg a teljes európai NATO-nak nincs ennyi háborúképes első vonalas katonája, még az amerikaiak sem tudnának csak hónapok alatt ennyi embert összekaparni, és persze csak a hadseregen kívülről. Arról nem is beszélve, hogy ez egy teljesen újfajta háború, amiről már rengeteg tapasztalat van, de azt nem egy három napos tréning alatt fogják átadni mondjuk egy afganisztáni veteránnak sem. Ha ma elkezdik kiképezni ezeket az embereket százezer számra, akkor is csak fél év múlva lesznek bevethetőek. Ha optimisták vagyunk. Arról sem beszélve, hogy lehet-e több százezer olyan katonát találni, akik hajlandóak elmenni harcolni az oroszok ellen. És persze az oroszok majd bevárják nyugton és türelemmel, amíg felkészülnek ellenük.

És ha ez nem egy hivatásos, tehát önkéntes hadsereg lesz, akkor vajon mit szólnak majd a nyugati közvélemények ahhoz, hogy valamiféle sorozást kell bevezetni?

Nehéz más olyan dolgot találni, ami ennyiféleképpen lehetetlen vagy abszurd, mint a jelentős méretű nyugati csapatok bevetése Ukrajnában. Ez azonban nem szokta megakadályozni az újkommunista, újliberális politikai vezetéseket nyugaton, hogy bepróbálkozzanak.

És a még egyszerűbb lelkületű felebarátaink kedvéért: Abból, hogy nem akarunk háborúzni vele, semmiféle formában nem következik az, hogy szeretjük az orosz birodalmat.

 

Vezető kép: Budapest, 1990. május 18. Szovjet katona áll a szovjet hadsereg plakátja elõtt a pestújhelyi szovjet katonai kórház kerítésénél. A szovjet hadsereg távozása alkalmából készített plakát felirata: Minden jót magyarok! MTI Fotó: Bartos Gyula


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

16 hozzászólás

 1. dr. Kolompár G.

  „Nehéz más olyan dolgot találni, ami ennyiféleképpen lehetetlen vagy abszurd, mint a jelentős méretű nyugati csapatok bevetése Ukrajnában. ”

  Köszönöm, egyetértek. Azonban ilyen esemény abszurditását elhallgatni, és aztomháborúval az embereket riogatni – politikai, választási előny szerzése céljából- elég aljas dolog. Bárki is teszi.

 2. Nagyon,jó kép,ugyanezt szerettük volna látni,abban az időben, Németországban! Amikor is az amerikai csapatok,mennek haza! A Varsói Szerződés feloszlott,a szovjet csapatok elhagyták , hazamentek,az NDK területéről. Az amerikaiak,miért nem mentek el az NSZK-ból? Hogy is van ez?

  • Királytigris

   Az van, hogy Gorbacsov egy naíva volt.
   Nem ismerte azt a történelmi igazságot, ahonnan egy nagyhatalom kivonul, oda a másik nagyhatalom bevonul.

 3. Sajnos lesz háború az oroszok ellen! Túl sok érdek szól az ukránok „háborúban tartása” mellett! A Nyugat GDP-je huszonötszöröse az oroszénak, így aztán a sorosista f@szopók joggal bízhatnak abban, hogy Oroszország előbb-utóbb, mégiscsak bedobja a törülközőt… A háború jó üzlet a fegyvergyártóknak, az energetikai cégeknek, s már a háttérben szerveződik egy giga Marshal terv is, a háború utáni Ukrajna újjá építésére! Csak „hab a tortán”, hogy a jól fizetett brüsszeli bürokraták és NATO tisztek sem igazán akarják feltárni saját totális alkalmatlanságukat, így aztán inkább kirobbantanák a III. Világháborút, mintsem, hogy lelepleződjenek ország-világ előtt…

  • csakafidesz

   Nem fogják bedobni a törülközőt. Egészen mást fognak bedobni, de ahhoz képest Csernobil kismiska volt.

 4. — A Nyugat GDP-je (USA+EU) huszonhétszerese az oroszénak , de ez azért nem olyan hiteles még akkor se ha a wikipédiából lett kimásolva. Más a GDP számítási szisztéma Oroszországban, és más az USA-ban EU-ban.
  –Különben is egy háborút nem biztos hogy a GDP különbség dönt el.
  *******
  –Volt egy II. világháború, és akkor az USA ledobta az atombombát Hirosimára és Nagaszakira.
  Sokan meghaltak, de mégis még többen túlélték. Tehát nem biztos hogy a helyzet olyan végzetes mint ahogyan a fenti cikk leírta. Mindenesetre Medvegyev legutóbbi spekulációja találgatásra ad okot, hogy mely nagyvárosok lesznek benne a „szórásban”.
  –Szerintem nem lesz semmi probléma, a szájtépés ellenére béke lesz.

  • csakafidesz

   Te végtelenül hülye vagy! Anno az amerikaiak azért dobtak láncosbombát, mert 10 bomba összeláncolva egészen másképp hat, mint tíz egymás után. Az egyszerre felrobbanó atombombák olyan hőfokot adnak, amihez a nap belseje lehet hasonló. Minden elég azon a területen.

   • –Nem kell „lehülyézni” azt akiről azt gondolod hogy nem ért veled egyet. Nagyon primitív a másik lehülyézése, semmi sem indokolja.
    –Szerintem is nagyon veszélyes a helyzet, a II. világháború óta nem volt ilyen súlyos veszély.
    –Magyarország a mohácsi vésszel kezdődően 500 éven keresztül sohasem nyert háborút.
    –Ezért létfeltétel hazánknak a béke, és ha már politikusaink a békére törekszenek, akkor már nagyobb a valószínűsége annak hogy semmi probléma sem lesz.
    –Aki a FIDESZ-re szavaz az a békére szavaz.

 5. Ha Oroszország háborúzik Amerikaval, akkor miért nem egymást lövik keleten? Harcoljon Vlagyivosztok New-Yorkkal direktben ,felőlem nyugodtan.
  Minket hagyjanak ki.

 6. Királytigris

  Teljesen világos, hogy ebből az USA által szított, bennünket eszközként használó USA háborús örületből ki kell maradni!!!
  Ha belebonyolódunk, egy nukleáris csapás következtében egész nemzetünk elpusztulhat! Ne feledjük el, hogy csak 10 millióan vagyunk, és nem 100 millióan. Egy népes országnak nagyobb esélye van, hogy nem pusztul ki teljesen a nukleáris csapás következményként, de nekünk semmi esélyünk sincs!
  Kedves politikusok!
  Ilyen következmények bekövetkezésének a tudtával hadováljatok a háborús uszításokkal, meg “Ukrajna megsegítésével”!
  Ui:
  Egy hidrogénbomba epicentrumában több millió C fok van. Minden hamuvá válik. A bomba lökéshulláma 40-50 km. Ebben a sugarú körben minden épület összeomlik. Ha valaki egy földalatti bunkerben a túl is éli, ha feljön, mert egyszer fel kell jönni, akkor a rádióaktív sugárzás végez vele. Ha távolabb van, akkor a sugárzás következtében “csak” rákot kap, és abba hal bele. A robbanás magas hőfoka miatt a hamu, a por és a törmelék, az intenzív termikus feláramlás miatt a sztratoszférába rohan fel, ott felhőt képezve eltakarja a Napot.
  Egy kiterjedt nukleáris háború esetén az egész földfelszínt ez a hamu, por és törmelékfelhő befedi. Több évre nukleáris tél köszönt be. Megszűnik a növények fotoszintézise, mert nincs napfény, valamint rádióaktív fertőzött lesz minden. Az esetleges túlélők vagy a sugárzásba hal bele, vagy éhenhalnak, vagy előbb megfagynak. Lehet választani!

  • Már benne vagyunk. Hadviselő félként, a hazánk egy részét megszállva tartó, ún. „ukrajna” oldalán. Minden szankciót megszavaztunk (10-12-t??) pénzzel, ellátással, amivel csak lehet, támogatjuk a zs.-k vezette szövetséget. Ami ne csoda. Hiszen nem ‘magyar-reneszánszt’, hanem ‘zsidó-reneszánsz’-ot építget a helytartó, bevallottan.

 7. –Szerintem is nagyon veszélyes a helyzet, a II. világháború óta nem volt ilyen súlyos veszély.
  –Magyarország a mohácsi vésszel kezdődően 500 éven keresztül sohasem nyert háborút.
  –Ezért létfeltétel hazánknak a béke, és ha már politikusaink a békére törekszenek, akkor már nagyobb a valószínűsége annak hogy semmi probléma sem lesz.
  –Aki a FIDESZ-re szavaz az a békére szavaz.

 8. dr. Kolompár G.

  Azt kell mondjam, sokan bekajálták a kormány riogatását, anélkül, hogy átgondolták volna az egészet.
  Az első kérdés: Kinek az érdeke egy atomháború? Senkinek. Akkor mire a feltételezés, hogy kirobban?
  (Itt mindjárt leszögezném, hogy egy-két taktikai atomfegyver bevetése még nem „atomháború”.)
  Az USA és nyugat Európa választások elé néz. Szarul állnak a baloldali és liberális elvtársak. És az egész rendszerük. Ugyanis az USA szeretné magával rántani Európát abba a nagy semmibe, ami rá vár az eladósodottsága és a világban egyre erősödő USA elenesség okán. Ebben a folyamatban már most sem jelent semmit Európa GDP-je, mert az vagy van, vagy nincs. Az USA irányította Európáben ez pedig egyre kisebb lesz. Egy oroszok elleni háborúban pedig nulla lenne. Az oroszok – egyedül a földkerekségen- minden tekintetben önfenntartók tudnak lenni akár évtizedeken keresztül is. Európa erre nem képes. Ráadásul senki nem mérte fel, hogy a nyugati lakosság miként áll a mostani baloldali pártok farokméregetéséhez, és az ebből eredő esetleges háborús veszélyhez. Szerintem a többség torkán nem lehet letolni – ahogy Izrael ártatlanságát sem – hogy az oroszok meg akarják támadni Európát. Ugyanakkor az USA nem olyan bátor, hogy saját maga menne neki az oroszoknak. NATO egység pedig nem létezik. Ha az oroszok bekemémyítenének szanaszét szaladnának a NATO nagyarcok, nemhogy egymásért kiállnának. Ezt ők is tudják. Azb arcuk azért nagy, mert ugyan uszítanak Pityuin ellen, mégis tudják, hogy pont putyin az, aki csak tényleg akkor nyúlna atomhoz, ha már más lehetősége nincs. Akkor sem bizos, hogy elsőként. (ahogy erre példa a franciának csúfolt pajeszkirály) Szerintem semmi másról nincs szó, mint a mostani vezető politikusok preztizsharcáról, és az USA seggének makulátlan kinyalásáról. De ez kevés – szerencsére – egy atomháborúhoz. A Fidesz riogatása azonban elég lehet egy hírtelen pánik kirobbanásához, és akkor tényleg mehet a magyar gazdaság a levesbe. Ennyit arról, hogy Orbánéknak mi a fontosabb. A választások megyerésével elkerülhető presztizsveszteség, vagy az ország nyugalma. De aki tényleg azt hiszi, hogy pár Fidesz eu képviselő megválasztása megfordítja a jelenlegi világpolitikai állapotokat és elhárul egy atomháború veszélye, az nyugodtan jelentkezzen nálam, a következő havi cukros tej adagját cumiban én állom.

  • Több mint száz évig sulykolták az amerikaiak fejébe: „Mindenki minket irigyel, mert jobban élünk mindenkimásnál. Az irigység óceánja vesz körül bennünket.“. A zsigereikig hatol ez a dogma. Potenciálisan mekkora csalódott tömeggel kell számolniuk az elkövetkező egy-két évben, ha egyszeriben nem csak itt-ott kínaiak, oroszok, arabok, de majdnem mindenki jobban fog élni, mint az amerikaiak?

 9. Kedves Android, ön ma igencsak optimista üzemmódban van. csak hogy tisztábban lássuk a folyamatokat elárulom, hogy mit szól a nyugati közvélemény a sorozás bevezetéséhez, speciel Németországban, ahol ezt már naponta pedzegetik.Semmit. Nichts .Nyicsevo.
  es várhatóan ez így is marad. A többihez is ugyanezt fogja szólni.

 10. A liberálisok ma háborút akarnak, tegnap meg megszüntették a kötelező katonaságot. Nagyszerű!
  Egy liberális nem akar harcolni, majd harcolnak helyette a jobboldali nemliberálisok. Nagyszerű!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük