Beszélnek-e rendesen magyarul Magyar Péter EP-listájának hallgatag jelöltjei?


Panaszkodik a Telex (ön valószínűleg Latex néven ismeri), hogy nem adnak neki interjút (és másnak se, csak azért nem panaszkodnak) Magyar Péter „internetes szavazással” „kiválasztott” EP-listájának jelöltjei. Az a kérdés merül fel, hogy miért nem? Ennek két oka lehet, annyira homály nekik minden a hazai politikában, hogy még a baráti kérdések is összezavarnák őket, vagy és ez is valószínű ok, egyszerűen nem beszélnek elfogadható mértékben magyarul.

Péter, meg a videódoki nyilván igen. És valószínűleg az összes többi is beszél valamennyire magyarul, csak arra nem alkalmas, hogy anyanyelvi beszélőként adjon interjút újságíróknak, hiteles magyarként, magyar választók számára. Legfeljebb, mint idegenbe szakad hazánkfia, akcentussal, kicsit fura szóhasználattal, különös fogalomválasztásokkal. A témát itt már mi is megénekeltük, de olyan nagyon nem cuppant rá az igényes ellenzéki közönség.

Ez meg ugye, főleg ha több jelöltre is igaz, nagyon kellemetlen képet festene a kádereivel már úgyis folyamatosan zamatos botrányokba keveredő Magyar Péter projektről.

Nagyon nehéz ezen a két indokon kívül másikat találni arra, hogy miért is nem kampányol ez a sok okos, világlátott hazafi, akik az eddigi fizetésükhöz képest csekély összegért fogják megmenteni Magyarországot a gonosz Orbántól az Európai Parlamentben.

Némileg meglepő lehet, hogy a Telex is ki van ezen akadva, de ennek egyszerű oka van, érzik, hogy az ő jelentőségük is csökken azzal, hogy a „messiás” tanítványai rajtuk keresztül sem kívánnak megnyilvánulni a magyar választók irányába. Ez nem így volt megbeszélve. A telexesek már tudják, hogy az ő gazdáik is részestulajdonosok az új projektben, és most döbbenten érzékelik, hogy ki vannak hagyva az egészből. Meg is vannak sértve.

Az is érdekes, hogy sem a belpesti értelmiség, sem a hozzá hasonlóan felvonuló csodaváró közönség fejecskéjében nem merül fel a kérdés, miért is jó az, ha látványosan kvázi külföldiekre cseréljük az eddigi, főleg provinciális hazaárulással foglalkozó ellenzéki EP-képviselőket? Donáth Anna családilag olyan amilyen, Cseh Katalin pedig külföldi ugyan, de azért magyar anyanyelvű, nem a nyelvi korlátok miatt nem képes emberi gondolatok értelmes kifejtésére. A Facebook algoritmusa nekem hetek óta csak momentumos és DK-s hirdetésekkel kedveskedik, sok mindent elmond, hogy a két nőciről gyorsabban ugrok tovább adrenalin jelleggel, mint Dobrev Kláráról. Nem mennyiségi az iszonyok közötti különbség, hanem minőségi. A Fletó és B. neje (B., mint becses) rendesen elvégezte azt a munkát, ami a politikai túléléshez kellett, valahol érthető, hogy már a Momentum is mennyire kellemetlen volt nekik, hát még most a Magyar Péter-féle behatolási kísérlet. Utóbbi kettő ugyanis külföldi pénzzel és szakértőkkel akarja kitenni őket a Munkáspárt és az MSZP mellé. Nem akartam azzal szembesülni, hogy Klárán és Ferin túl milyen szörnyetegek élnek még.

Most tehát képzeljünk el olyan entitásokat, amelyeket még filterrel sem mer ráengedni a magyar nyilvánosságra a Facebook! Mennyire kell műanyagnak, nagyképű seggarcnak lenni ahhoz, hogy még az AI által ellenőrzött avatarod sem adhat interjút egy telexes újságírónak a Skype-on keresztül? Mert arra azért már rájöttek ezek a birodalmi rohamosztagok mellett működő propagandaszervek, hogy élőben még egy telexes „újságíró” is elborzad az Európai Egyesült Államok jövendő „elitjébe” tartozó, kultúra nélkül, külországban nevelt, ideológiailag küldetéstudatos, nemzeti érzést nyomokban sem tartalmazó üres senkiktől. A telexesség, a 444-esség nem a végső állapot, annál van sokkal rosszabb is.

Ez pont olyan egyébként, mert nincs új a nap alatt, mint amikor Rákosiék hazajöttek Moszkvából és rövid úton leszámoltak azokkal a kommunistákkal, akik a nehéz időket itthon csinálták végig. A sztálini Moszkva persze egyelőre veszélyesebb hely, mint Brüsszel, legalábbis a frakcióharcok vérességét tekintve, de akik hosszú időt töltöttek a létező liberalizmusban, gyanakodva tekintenek azokra, akik itthon maradtak és ideológiailag beszennyeződtek, mert megkötötték a maguk kis kompromisszumait az orbáni diktatúrával. Például elmentek egy Azariah (ha így hívják) koncertre a Puskásba és azzal végül is legitimálták a stadionépítéseket.

Tehát újra megkérdezek minden kedves Magyar Péter rajongót: miért is jó, hogy külföldiek képviselnek minket az Európai Parlamentben? Attól, hogy valaminek a neve magyar….

Vezető kép: 20240517 — Magyar Péter Pilisvörösváron kampányol // fotó: Hatlaczki Balázs


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Szavazz a Facebook párt jelöltjeire!

  Szeretném, ha ezt most nagyon komolyan vennéd. Az életed, a boldogságod múlik azon, hogy most …

11 hozzászólás

  1. Tehetős Totó

    Ravasz volt M(„egg”váltó) Péter időzítése. Nem lesz idő a kijózanodásra…

  2. Szerintem már megvolt a kijózanodás. (Minden csoda 3 napig tart.)

  3. ez a hugyos péter feljelenti orbánt rágalmazásért anyádat jelentsd hülye gyerek

    • Ugyan már! Ezek lózungok a figyelem ébren tartására. Na, meg a háttértáncos, kertész, sofőr, Ripacs-nagyervin, a gida. 😂

  4. a külföldi magyarok is inkább felfüggesztve szeretnék látni ezt a poloska tetvet,

  5. “Attól, hogy valaminek a neve magyar….”

    Hááát,… ja! Meg Valentin, vagy Petrus.

    ( jut eszembe, hogy Vajna is a lett volna, aztán hoztaa magyarul beszélő svájci és egyéb helyeken nevelkedett, identitás nélküli amatőröket és tolta beléjük a milliárdjainkat “magyar film” jeligével. Gyanútlan magyar meg tapsikolt a megvásárolt FOS-Car díjnak, s nem vette észre, hogy a magyar filmnek kaput. De ez már egy másik téma. De valahogy mégis….)

  6. Ez a szaralak Magyar Péter jobban nézne ki ha egy kottont húzna a fejére mint ebben a nöi napszemüvegbe. Biztos a jövendöbeli anyosától kapta Sájer Máriátol aki már 4 évet ült sikkasztás csalás és 1200 ember megkárositásáért. Ès ez a ge…láda Magyar Péter még büszke ezekre és ezekkel akarja vezetni az országot. Elmész te a ku…a… ba te gerinctelen féreg.

  7. Kompromisszumot azért kötnek az itt élő balosok, mert még van bennük egy kis normalitás. Azért kell már idegeneket felberelni, mert azok tojhatnak mindenre, ani itt van, könnyen odébb állnak .
    Én rendületlenül csak azokat nem értem, akik itt laknak és ezekre szavaznak.

  8. HÁT PERSZE, AZ IS BIZTOS,HOGY LÓFASZT IS ISMERIK, MERT AZZAL TESTVÉREK, EZEK A GECILÁDA NYOMORULTAK.

  9. Nézzük_magát_a_dolgot

    Tudnak-e rendesen magyarul a Messiás jelöltjei? Egy tartásáról, nemzeti öntudatáról lassacskán lemondó országban van ennek jelentősége? A médiából ömlik ránk a nyelvrontás, a belpesti sváb-morva eredetű sajátos „tájszólást” szinte kötelezően használó riporternők és bemondónők szájából. Érdekes, hogy a rendkívül bájosnak és szeretni valóan kislányos kiejtésmód túlyomórészt a nőkhöz köthető, és nemcsak az alja kereskedelmi adókon, de a köztévében és az Echo-tévében is. Ezek az „a” hang helyett rövid „á”-t ejtenek, de már az se ritkaság, hogy hangsúlytalan helyzetben ez a rövid á is kezd átmenni e-be: „ÁZT MONDTË”. Ékes bizonyíték a tudatos nyelvrongálásra az, hogy a köztévé tudományos magazinjában az MI által generált Bíró Ada is akcentussal beszél. Ha már mesterséges pipi, és meg lehet választani a beszédmódját, miért nem lehet pl. azt megoldani, hogy a ránk ömlő budapesti szenny helyett adásonként változóan egy-egy tájegység hangján szólaljon meg, feltüntetve, hogy melyik tájegységhez köthető. Pl.Palóc: „Áz embërëk ázt mondtaak” Dunántúl: Az embërëk azt mondták, Pesti: Áz emberek ázt mondteek stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük