Német villámháborús tervek Oroszország ellen 2024 tavaszán


Csak nehogy kitalálják az oroszok, hogy Németországot is nácitlanítani kell. Ezt ugyanis a németek maguk már megtették. Na nem 1945 után, akkor nem, hanem az elmúlt pár évben, és most is lelkesen intézik. Például kicsapták a hadseregükből pár éve a szélsőjobboldali nézetekkel gyanúba hozható katonáikat, akik állítólag a különleges alakulataikba menekültek a külvilágban tomboló liberalizmus elől. De az elhárítás éber volt, nincsenek már nácik a német hadseregben (itt lehet még mosolyogni).

Ez így rendben is volna, de akkor mi a francért beszélgetnek német főtisztek és katonai tervezők orosz hátországi célpontok elleni rakétacsapásokról, amelyeket német gyártású fegyverekkel akarnának megvalósítani? Főleg gyakorlatilag nyílt vonalon, az orosz titkosszolgálatok füle hallatára?

A félreértések elkerülése végett: minden hadsereg gyakorlatozik minden módon, tehát kidolgoz és elemez a végrehajthatóság szempontjából lemodellez mindenféle célpontok elleni támadásokat. Jó, általában titokban, nem valami Zoom-konferencia jellegű brainstormingon, ahol a magas állású résztvevők egyébként éppen a világ különböző pontjain héderelnek. Képzeljük el mondjuk az orosz reakciót abban az esetben, ha ezekkel az ominózus német Taurus rakétákkal az „ukránok” romosra rakétázzák, vagy csak megpróbálják kiiktatni a Krími hidat. A már korábban lehallgatott német terveknek megfelelően. Hát nehéz lenne beadni bárkinek is, hogy az ukránok lettek hirtelen ilyen ügyesek.

Nincs nagyobb illúzió a világon jelenleg, mint a német stratégiai autonómiáé, de Németország jelenleg egy hadsereg nélküli ország. Hiába vannak korszerű haditechnikái, például nyolc modern, de karbantartási és egyéb problémák miatt évek óta és éppen használhatatlan tengeralattjárója, jó rakétái, ha azok száma és az egyéb tartalékai alapján csak legfeljebb egy félnapos „háború” elbliccelésére lenne képes. Az élőerő problémájáról nem is szólva.

Jagel, 2023. június 16. Olaf Scholz német kancellár (az előtérben) egy Eurofighter harci gép pilótafülkéjéből integet. Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan
Katonai, szociológiai, pszichológiai és politikai okokból – egyszerre, de mindegyik ok önmagában elégséges ehhez – Németország egy modern dandárt sem lenne képes bevetni a határain kívül. Németországban már nincs sorkötelezettség 13 éve, tehát a harminc év alattiaknak semmiféle katonai képzettsége sincs, de az idősebb korosztályokból sem nagyon lehetne egy korszerű hadviselésre alkalmas szárazföldi erőt felállítani belátható időn belül. A jelenlegi 180 ezer körüli német haderő jelentős része specialista, tiszt, a minimális logisztika biztosítója, egy rendesen feltöltött dandárt sem tudnának belőlük összekaparni és a keleti frontra küldeni. Arról nem is beszélve, milyen lelkesek lennének ezek az emberek, a rokonaik, meg úgy általában a német közvélemény. Akkor ugyanis azért csak felmerülne már a közbeszéd szintjén a gondolat, hogy mi lesz, ha azok a nyüves oroszok visszalőnek.

Oké, Németországban van egy nosztalgiafaktor a keleti hadi túrák vonatkozásában, dédpapi, nagypapi jó eséllyel meglátogatta az oroszokat, de a tömeggyilkosságok édes ízén kívül más kellemes emlékük nem lehet, mert a ruszkik viszonozták a látogatást.

Az egész NATO az elmúlt két évben nem akart vagy nem tudott annyi hadianyagot szállítani Ukrajnának, hogy az érdemben megcsapja az oroszokat. Mondjuk egy egymilliós hadsereget kellett volna rendesen felfegyverezni. Persze lehet azon mélázni, hogy keleten olyan háború folyik, amelyben nem legyőzni akarják az oroszokat, hanem felőrölni, ez az egész egy nagy stratégia része, de ezt az ukránoknak biztos nem mondták meg, másrészt a sikeressége sem tűnik maradéktalannak.

E dolgozat célja persze nem a nyilvánvaló citálása, vagyis a NATO szárazföldi harci képességének korlátos voltára történő rámutatás, hanem a német hadi lélek elemzése. A németek 1941-ben úgy támadták meg a Szovjetuniót, hogy legalább egymillióval kevesebb katonájuk volt, mint ami reálisan, egy ortodox tervezés alapján kellett volna ahhoz a hadművelethez, nem is beszélve a korszerű páncélos hadosztályok csekély számáról, illetve a légierő hiányosságairól és az utánpótlás korlátairól. Iszonyatosan túlvállalták magukat és csalódottan vették tudomásul, hogy nem jött össze a lehetetlen. A harcászati és hadműveleti sikereik ellenére elvesztek a végtelen orosz mélységekben. Nem jöttek a csodafegyverek, nem volt elég a nemzetiszocialista elszántság és akarat, és az alacsonyabb rendű szlávok, oroszok nem törtek meg. Jó, az ukránok egy részét tudták integrálni a végső megoldásba, de végül az oroszok, a kommunisták végső megoldása győzedelmeskedett.

Jagel, 2023. június 16. Olaf Scholz német kancellár (k) egy felderítő konténer előtt Jörg Schröder ezredessel, egy repülőszázad parancsnokával (b) és Ingo Gerhartz altábornaggyal, a német légierő vezérkari főnökével (j) a németországi Jagel légi támaszpontján. Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

A jelenlegi világhelyzetben nem lehet gyakorlatilag nyilvánosan ellenséges hadmozdulatokat tervezgetni Oroszország ellen. Ráadásul olyanokat, amelyek egyébként az oroszokkal gyakorlatilag hadban álló ukránok kedvenc tervei között szerepelnek és már többször is próbálkoztak vele.

És végül: a világ tele van hülyékkel, akik azt hiszik, hogy Ukrajnában totális háború dúl, hogy a modern háború ilyen, és ilyen is lesz. Aki ezt gondolja, az nemes egyszerűséggel segghülye.

Elmondom, hogy milyen lesz ez a háború, ha egyszer beindul. Onnan fogjuk tudni, hogy az egyik reggel nem lesz áram, internet, benzin és kaja, állandóak lesznek a légiriadók, és még talán kilotonnás atomokat is fognak dobálni a hazafias lelkesedéstől áthatott felek egymás fontosnak gondolt célpontjaira. Aztán jön majd azonnal a hatvan–nyolcvan százalékos életszínvonal-zuhanás, éhezés, teljes gyógyszerhiány. Kóbor martalócbandák kóborolnak majd szerteszét, akik elveszik a polgári lakosságtól mindazt, ami még megmaradt nekik. Nagy részünk belehal a nélkülözésekbe, a fiatal lányok, asszonyok soha többé nem lesznek biztonságban. A túlélés lesz az egyetlen jó dolog, ami megmarad, már amennyiben lesz még életösztön. És az aktuális túlélők irigyelni fogják azokat, akik már az elején meghaltak.

Ukrajnában egy nagyon korlátozott dúl jelenleg, a háborúzók eddig gondosan ügyeltek rá, hogy ne eszkalálják a konfliktust. Már beleszoktak a dologba, az eddig alkalmazott eszközökkel akarnak nyerni az oroszok, és így védekeznek az ukránok is. Ha valamelyik fél túlzásba is esett, a másik félrenézett, mert az átélt borzalmak után mindkét fél kerüli a totális háború felé történő elmozdulást.

Ha a nyugati országok katonai akciói lépik át a vörös vonalat, sokkal nagyobb a konfliktus elszabadulásának veszélye. Leállhat a világkereskedelem, atomterrorizmus ütheti fel a fejét, Európában is felbukkanhatnak olyan területek, ahol megszűnik az államhatalom, ahogy Afrikában, vagy a Közel-Keleten szokás. Mi már – bármennyire is vannak ennek pszichológiailag érthető okai – elfelejtettük, hogy milyen volt az 1944–45-ös orosz bevonulás. Gyilkosságok tízezerszámra, minimum félmillió nemi erőszak, a harci cselekményeken kívül.

Az oroszok viszont nem felejtették el, mit műveltek a németek náluk 1941 és 1945 között. Tudom, nem lesz kellemes hallani, de a százszorosát annak, amit itt az oroszok. Falvak százainak, ezreinek a teljes lakosságát gyilkolták le. Gonoszabbak voltak a polgári lakossággal annál, mint amit a kommunisták előtte műveltek velük. Ez mindent elmond, azt hiszem. Ad némi támpontot arra vonatkozóan, hogy miként is reagálnak majd az oroszok, ha a németek újra oroszokat gyilkolnak. Biztos, ami biztos, szétlőnek mindent.

De akkor a németek (is) miért provokálják az oroszokat?

A jelenlegi nyugati politikusok tulajdonképpen átlagemberek, nem a személyes kvalitásaik vitték őket a csúcsra, hanem a szükségszerűség. Egyszerűen egy a középszerűek közül mindenképpen csúcsvezető lesz. Manővereznek a külső nyomások között, nincs személyes viszonyuk a háborúhoz, az is csak egy lehetőség.

Két dologban az eredeti, 1989 előtti kommunista propagandának sajnos igaza volt és van: ne háborúzz az oroszokkal és a háborús uszítókat meg agyon kell verni. Ez utóbbit – hiszen ez helyben is bír relevanciákkal – javaslom mindenkinek megfontolásra.

Vezető kép: Jagel, 2023. június 16. Olaf Scholz német kancellár (j) egy Airbus A400M katonai szálító repülőgép méretarányos modelljét kapja Ingo Gerhartz altábornagytól, a német légierő vezérkari főnökétől a németországi Jagel légi támaszpontján 2023. június 16-án, az Air Defender 2023 hadgyakorlat ötödik napján. Ez a NATO történetének legnagyobb szabású légi hadgyakorlata, a manőverekben 25 ország 10 000 katonája és 250 légi járműve vesz részt. Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A VAR csak tovább rombolta a focit! (Liverpool-Manchester City 1-1)

  Nem abban kívánok állást foglalni, hogy tizenegyes volt-e az az esemény, amelynek során egy City-játékos …

20 hozzászólás

 1. Tudományos libsizmus

  Kiket fognak a friccek vajon Oroszország ellen küldeni? Gendereket, buzikat, feminista aktivistákat? Női ruhába öltözött tábornokokat?

  A mai „német” hadsereg nem Wehrmacht.

 2. László Tóth

  Egyetértek a fenti cikkel. Afelett azonban még mindíg nem tudok túljutni, hogy a korábbi köztársasági elnök atlantista volt. Elmagyarázná valaki, mit jelentett NK atlantistasága? A mai fiatalokat látva el nem tudom képzelni, hogy háborúzzanak, pláne Amerikáért???? Persze látva az ukránokat az ember elgondolkozhat arról, hogy ott hogyan sikerült kiprovokálni a háborút. Mindenképpen óriási gonoszság kellett hozzá.

 3. „…fél túlzásba is esett, a másik félrenézett,…”

  Itt, gondolom, nem az ukikra gondolt a költő mert ők az anyjuknak is
  nekiugranának a jelen helyzetben. Itt inkább az ukrán véreb pórázának
  a másik vége lenne az esélyesebb és érthetőbb magyarázat

 4. Dr. Belák Ferenc

  A Wehrmacht nem bírt az oroszokkal. Napoleon sem. A tatárok sem. A német lovagrend sem. Egy kicsit olvasni kellene a húgy agyú nyugati politikusoknak. Ezeket össze kellene fogdosni és felrobbantani felettük egy atombombát. Akkor talán tisztába jönnének azzal, hogy milyen egy atomháború.

 5. Persze a német megint úgy gondolja, hogy a háborús dulas csak Kelet Európában történne , náluk otthon maradna a nyugis jólét.
  A legrosszabb Amerika, rohadt nagy biztonságban hiszik magukat ott a külön kontinensen.
  Mi itt sokkal jobban tudjuk, hogy mitől kell félni, nem ártana, ha valahogy ők is érzékelnek.

 6. De ki az a naiv lélek, aki szerint Macron és németek a saját hadseregükkel óhajtanak háborúzni? Ilyen magasrendű humanisták, akik százmilliószámra fogadják be azokat a senkisetudja-miafrancelől-menekülő áldott kísérőnélküli 40 éves muszlim kiskorúakat, akik tesztosztreron-áldozatként kínai prostit és német főorvost egyaránt késelnek? Ki az az elvetemült lélek aki arra ítélné ezeket a nyugati csudajóembereket, akik férfiként szülhetnek és merő jóságból apatejjel szoptathatnak kisfiúkat a gender maszturbáló szobás nyugati óvodákban, hogy adják életüket a keleti nem is homo sapiensi lényekért?
  Ilyen magasrendű kultúrájú népeket vétek, sőt bűn lenne odadobni a gusztustalanul heteroszexuális orosz barbároknak, mikor ott élnek azok a primitív lengyel, magyar, román, bolgár ősemberek keleten, akik harcolhatnak azért az Európáért, amibe csak földrajzi értelemben, merő civilizáltsági udvariasságból tekintjük mi szuper nyugati emberek őket európaiaknak.
  Igaz, hogy ezek a közép-keleteuropid fajtájú undorítóan gyerekpárti és pedofilellenes népségek ganéznak ki alattunk és a kedves muszlim vendégeink alól nap mint nap, meg ezek munkájából tudunk jól élni, és fogalmunk sincs keleti, meg orosz emberszabásúak nélkül hogy élnénk, még a végén vissza kéne szoknunk dolgozni is, de erre most ne legyen gondunk. Fő az, hogy az Ukrajnának nevezett magánbirtokaink és ukránoktól elvett vagyonainkat ezek a magyar,lengyel, cseh stb. barbárok megtartsák nekünk.
  Miiiiii????? Vannak páran akik szerint ott azok is emberek? Kérem, ez nagy tévedés! Amelyik képes gyereket szülni, anyát anyának nevezni és az apa sem szülő II. , gondosan felnevelni, és félteni a háborútól a gyerekét, az a primitív népség csak ne merjen oxigént fogyasztani, nem érdemli meg, hogy éljen…….

 7. „…és még talán kilotonnás atomokat is fognak dobálni a hazafias lelkesedéstől áthatott felek egymás fontosnak gondolt célpontjaira.”

  Talan? Esetleg nagyon is biztosan…vajon mi rettentene el a szoban forgo atomhatalmat az atom hasznalatatol, ha, mint tudjuk, egy konvencionalis haboruban eselytelen a NATO ellen? Meggyözödesem, hogy egy kezdetben akar konvencionalis NATO-orosz haboru eseten az atmenet nuklearba törvenyszerü. Nincs, ami ezt a dinamikat akkor meg megallithatna.

  • csakafidesz

   Nos ezért kellene a NATO-nak visszafognia magát, mert jobb, ha nem provokál ki egy atomháborút. Azt is lehet, hogy „megnyeri” a NATO, ha az ő bombái erősebbek, csak éppen nem lesz senki aki túléli a győzelmet.

 8. Keresztes hadak dúlták fel Constantinupolist, megingatva ezzel a rivális Keletrómai birodalmat, miközben nem ez volt meghirdetve másodjára, de már elsőre sem. Tartsuk emlékezetben az esetet!
  Tintanyaló ügyintéző luvnyák leépítették a haderő döntő részét, amivel néhány évnyi távlaton elhárították saját fejük felől a rend felborulása után óramű következetességgel beálló katonai junták gyors hatalomra jutását.
  Szétrúgták az eurázsiai kelet-nyugati kapcsolatokat, pusztán azért, mert az arab kőolajszármazékok nem az egyetlen elérhető energiahordozók Európa (s főként Európa keleti része) számára.
  Aki még annál a pontnál is kozmopolitábbra, szabadelvűbbre, megvilágosultabb filantrópusszá akarja pozícionálni magát a mai tömegessé vált hírcsere világának közélete előtt, mint amilyen pontot eddig sikerült (közös erőfeszítésük eredményeként) elérniük – nos, az gyakorlatilag kibukfencezik ennek a kisegítőiskolának az ablakán. Diogenész lepottyan a Föld pereméről.

 9. csakafidesz

  „Leállhat a világkereskedelem, atomterrorizmus ütheti fel a fejét, Európában is felbukkanhatnak olyan területek, ahol megszűnik az államhatalom”
  —————————————————————————————————————————————–
  „atomterrorizmus”
  Nos, ha bevetik az atomfegyvert akkor járulékos dolog lesz az államhatalom megszűnése. Előtte az élet szűnik meg.

 10. Az mindent elmond a légierőről, hogy egy századparancsnoknak ezredesi rendfokozata van. Bújtatott munkanélküli, ingyenélő.

 11. Ungarn über alles !

  Adofnak is a blitz-krieg b*zott be – meg az állati gőg

 12. futóbolond

  múltkor is bejött, ahogy előtte napóleonnak is… itt mindenki hülye?

  • Ha kétszer ugyanazzal a módszerrel nem jött be, akkor harmadszorra majd egész biztosan!

 13. Ih bin partizán!

 14. A XX.sz.-ban két gyilkos pusztító háborút zúdítottak Európára a németek. Na húzzanak a sunyiba!

  • Hogy érted azt, hogy a németek? Az első két gyilkos világháborút is ugyanaz a nyugatot uraló, nemzetközi zsidóság zúdította Európára, amelyik a mostanit is erőlteti.

 15. Az oroszokat csak a mongolok tudták legyőzni. A mongol puszták -20-25 fokos teleihez szokott nomádok és a teleket is a szabadban tartott ménesekben átélő szívós lovaik számára az orosz tél nem jelentett akadályt.

  De vissza a NATO-hoz.

  Milyen lenne ma egy német villámháború? Hát … háború ami nagyjából addig tartana mint a villám!

  Az ukránokat hülyíti 2014-től a Nyugat, majd a NATO a tagsággal, harcoljanak, hogy gyengítsék Oroszországot, gazdaságilag, katonailag!
  Erre mi történt? A béna, röhejes szankciókkal sikeresen padlóra küldték az EU gazdaságát, Oroszországé meg pörög, a NATO tagállamok minden selejtezhető fegyverzetüket elküldték Ukrajnának, lőszer tekintetében mindent kipucoltak, ráadásul a gyártási kapacitást régen leépítették (legfeljebb Oroszországtól vehetnének), az ukrán élőerő kimerülőben és ez csapda, azt nem tudják pótolni, bár a modern fegyvereikhez kezelőket is adnak, vagyis a NATO már ott van.
  Az oroszok meg az egész NATO-val, EU-val szemben hátrálva a fronton 22-ben átszervezték a hadsereget a tapasztalt hibák kiszűrésével, feltöltötték az 5 éven belül sorkatonai szolgálatot teljesítőkkel és ellátva új fegyverzettel, aztán megindultak a meggyengült, kivérzett ukrán (NATO) erők ellen akik a kiürült raktárak miatt sírnak és menekülnek!

  Szakértők számolgatják, hogy a NATO sokkal erősebb a hagyományos fegyverzet terén. Valóban. De mint fentebb olvashatjuk a német tengeralattjárók bedögölve – Ursula elintézte a német haderőt, a fele harcképtelen, a nő csak a pénzszóráshoz ért – , a dánok most adták át a teljes tüzérségüket, a NATO hadgyakorlatra induló mindkét brit anyahajó lerobbant stb.

  Ennek ellenére valóban annyira idióták a NATO tervezői, hogy az oroszoktól a megtámadásuk esetén hagyományos fegyverzettel várnak választ? A NATO egy fene nagy hadgyakorlatot tart, szimulálva egy orosz támadás visszaverését, amikor az orosz haderő éles helyzetben szerzi a tapasztalatokat a legmodernebb NATO fegyverzet leküzdésének módszereiről, úgy hogy azokat nem ukránok kezelik!

  Ezt az orosz haderőt nem fogják feleslegesen pazarolni!

  Egy NATO támadásra az oroszok a választ taktikai atomfegyverekkel adhatják meg, ami a jobbik esetben mindenki kijózanít, és leállít, a gyűlölködő briteket, franciákat és németeket is!

  • atörökszultán

   @ Vizöntö
   „Fülig Jimmy nem vette le a szemét a Kapitányról. Kavarja ez itt most a dolgokat,vagy nem kavarja?” Rejtö Jenö: Piszkos Fred közbelép

   Oroszországgal kapcsolatban a Nato, a nagybetüs Nyugat állandó és legfontosabb kérdéséröl van szó. Elég kemények-e az oroszok,szükség esetén,ultima ratio-ként atomcsapással válaszolni a Nato folyamatos provokációira,vagy csak blöffölnek?

   A még élö, a második világháborút fiatalon megélt generáció tagjai, a józanul és az oroszokat kellö tisztelettel megítélö,jól ismerö generáció tudja,hogy nem szabad öket alábecsülni.
   A kiváló elemzö,Robert C. Castel sem hagyott kétséget afelöl,hogy az oroszok bizony nem anyámasszony katonái és adott esetben nem fognak habozni az atomfegyverek bevetésével.
   A nyugati,de a többi eszement háborús uszítónak(lengyel,balti stb.) is tanácsos lenne,ha magukba szállnának és nem feszítenék a végsökig a húrt.

 16. Ha kitörne a harmadik világháború, akkor én már most előre szólok, hogy én férfiként NEM vagyok hajlandó a mi mai modern, Feminista nőink-lányaink-asszonyaink védelmében harcolni!

  Mi több, a megerőszakolásukhoz nem is kell majd megvárniuk az ellenséget, ha értitek mire célzok…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük