Macron, te hülye, nem hadüzenet kell, hanem nyilvános tárgyalási ajánlat!


Macron, a franciák legújabb Napóleonja azon elmélkedik egy rakás másik idiótával közösen, akik sajnos részben más európai országok vezetői, hogy csapatokat kellene küldeni Ukrajnába. Nyilván hadüzenet nélkül, mert az az európai módi.

A hülyéknek külön jelezném, hogy nem vagyok ruszofil, tehát nagyon nem szeretnék az orosz birodalom határvidékén élni, sem kívül, sem belül, de realitás anyánk, az a rohadt k*rva azt osztotta, hogy vagy Ukrajna lesz egy félig független, orosz befolyás alatt álló ország, vagy az orosz határ ott lesz, ahol a szovjet.

Lehet, hogy ez húsz év felőrlő háborúba kerül nekik, de ők olyanok, hogy képesek ilyesmibe belemenni. A Szovjetunió lehet, hogy sokkal erősebb volt a teljes birodalommal, mint a mostani Oroszország, viszont ennek a mai országnak nem kell viselnie a birodalom fenntartásának iszonyatos költségeit. És az oroszok most nem is egy hidegháború miatt csúcsra járatott nyugati haderővel állnak szemben.

A háború jelenlegi állása mellett lassan illene hozzászoknia minden eddigi optimistának, hogy az amerikaiak nem tudják megtartani az ukrajnai pozícióikat. Ez a tipikus kisgömböctempó volt a részükről, az orosz birodalom legfontosabb részére akarták betenni a lábukat. Az oroszok meg nem hagyták. És két év után most új helyzet van: az ukránok kezdenek elfáradni, és ez úgy látszik, új ötletekre sarkallja a nyugati vezetőket – például lehet, hogy érzékeny gazdasági pozíciói vannak a franciáknak is Ukrajnában.

Vajon milyen következményei lennének annak, ha bilaterális megállapodások alapján az unió tagállamainak egy csoportja, akik NATO-tagok is, harcoló alakulatokat küldenének Ukrajnába, mondjuk megtámogatni a frontot? Kárpátalján értelemszerűen nincs értelme első vonalas alakulatokat állomásoztatni, tehát marad a front. Oroszország például hadüzenetnek tekintene-e egy ilyen lépést? Miután nem Oroszország támadná meg Franciaországot, ezt csak nem lehetne mondani, tehát ez nem lehetne NATO-beavatkozás alapja. Csak egy sima orosz–francia háborúé. Teljesen értelmes háborúé persze, hiszen hány ezer kilométer is van a két ország között?

Még ha nem is képzeljük magunkat tábornoknak, azért az alapvető számokkal és tényekkel tisztában lehetnénk. Vajon hány olyan francia, német, holland, belga stb. hivatásos katona lenne hajlandó elmenni egy olyan hadszíntérre, amelynek a halálozási és súlyos sebesülési rátája 20 és 60 százalék között van, hát még, ha kiemelt célpont az adott alakulat az oroszok számára? Az eredeti azovosok hány százaléka élte túl?

Egyáltalán mit szólnának a nyugati országok közvéleményei, hogy potenciálisan ezzel a lépéssel hadat üzennek az oroszoknak? Az fel sem merül egyetlen országban sem, hogy sorozzanak, arról nem is beszélve, hogy hány hónap, inkább év egy sorállományt kiképezni az ukrajnai háború viszonyaira. Egyszerűen nincsenek olyan harckész alakulatai egyetlen európai országnak sem, amelyek alkalmasak lennének rövid távon arra, hogy keleten bevessék őket. Ilyesmire helyből az idegenlégió sem képes – az egy alapvetően gerillák elleni hadviselésre, tisztogató hadműveletekre alkalmas erő. Igaz, arra nagyon, de nem tudom, hogyan hatna a harcértékükre, ha napi szinten lőné és rakétázná őket az orosz nehéztüzérség.

Ha nyugati csapatok keverednének a keleti frontra, az oroszok biztos nagy áldozatokat is vállalnának, hogy ezerszámra gyilkolják le őket, tekintet nélkül a saját veszteségeikre. Vajon hány száz német vagy francia halott kell ahhoz, hogy Macront és azt a másik hülyét kihámozzák a hivatalából és meglincseljék? Csak egy megjegyzés a háború szociológiájáról: Európában az őslakosok között az egygyerekes, maximum kétgyerekes családmodell az uralkodó, ha van család még egyáltalán. Képzelje el a kedves olvasó, hogy az egyetlen 20 éves fiát egy Macron-szerű képződmény el akarja küldeni Ukrajnába harcolni. Én a francia apák helyében biztos kipróbálnám, hogy a Macron golyóálló-e. A liberális és zöld politikusokat biztos könnyebb agyonverni, mint bevenni Moszkvát.

Az EU-nak nyilvános és világos béketárgyalási javaslatot kellene tennie Oroszországnak. A javaslatnak tartalmaznia kellene azt, hogy a békeszerződés garantálja Oroszország számára Ukrajna semlegességét, amennyiben Oroszország is garantálja azt a nyugat számára. Aztán majd a titkosszolgálatok elbabrálnak egymással, de legalább már nem ölik egymást tovább. Elsőre ennél többet nem ajánlhatunk, de az oroszok sokkal többet akarnak majd. És jelentős részét meg is fogják kapni, attól tartok. Ha nem tárgyalásokon, akkor véren fogják megvenni. Ha lenne szuverén Európa és annak lennének értelmes államférfiai az országok nagy részében, akkor ezt tennénk. Nem akarnánk vért.

De ezek a barmok csapatokat akarnak küldeni. Macronnak biztos bejönnek az egyenruhás fiatal fiúk. A totális háborúkhoz általában elég egy-két őrült. Amerika messze van, egyre messzebb. Tajvant valahogy sokkal közelebb érzik magukhoz, mint Európát.

A liberálisok krokodilkönnyeket ejtenek Navalnijért, de szerintük az ukrán katonáknak kötelességük meghalni a fronton. Csak abban lehetünk biztosak, hogy közülük egyet sem találnánk a fronton: ha jönnének az oroszok, ők menekülnének először nyugatra vagy ők adnák meg magukat először az oroszoknak, és adnák aztán a magját az új pufajkásoknak.

Na, kidühöngtem magam. Ilyen lehetett 1939 tavasza. Remélem, az ősze nagyon más lesz.

Vezető kép: Emmanuel Macron francia elnök sajtótájékoztatót tart az Ukrajna megsegítésére összehívott támogatói konferencia végén a párizsi államfői rezidencián, az Élysée-palotában 2024. február 26-án. Fotó: MTI/EPA/Reuters/Gonzalo Fuentes


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Az Európai Parlament gonosz emberekkel van tele

  Sajnos az emberi világ tele van olyan problémákkal, amelynek a világ szabályaiból következően nincs erkölcsös …

21 hozzászólás

 1. Puncius Pinatus

  Napjainkban különösen a haladás és a gondolkodás időszakában, az így gondolkodó megválasztott vezetőket, akik százezrek, milliók halálát kívánják előidőzni egy háborúval, nyomort, dögvészt, éhezést hozni a megmaradottaknak, azonnal agyon kell lőni, vagy az életét bármilyen formában azonnal kioltani!
  Ilyen emberek részére nincs, nem lehet kegyelem!!!
  Nincsenek elszánt bátor „terroristák, merénylők” akik ezt megtennék, az emberiség érdekében nevében???

 2. Hülye Mc’Donalds Napoleon 👎

 3. –Minden nap bizonyítékot lehet találni arra, hogy a liberálisok aberrált életmódja értelmi fogyatékosságot okoz, mely szadista gyilkos vágyakat termel ki , akár aberrált gyilkos háború kirobbantásával is.

 4. Ez a Macron egy állat barom, mit keres ez egy nagy ország élén minden áron háborut akar egyenlö a szemét Zelenszkijvel.

 5. István Kopasz

  Ez a Macron egy idióta! Úgy látszik, hogy újjá akarja építeni Párizst és más francia nagyvárost, vagy nagyon bízik a vaskupola – rendszerükben? Tényleg ezeknek elment az eszük, hogy a cikkben leírtak véletlenül sem jutnak az eszükbe? Én azt hiszem ezután, hogy egyre többen bíznak és drukkolnak Nyugat-Európában Oroszország gyors háborús sikerében Ukrajnában, ha ilyen hülye, kretén vezetőik miatt nem akarnak az ukránhoz hasonló porig lerombolt városokat atomsugárzással! Oroszország – ha a Nyugat besegít Ukrajnának támadó harcoló csapatokkal – akkor minden védekező megoldása erkölcsileg indokolt, mert az már részüktől honvédelem, és igazuk van, mert joggal hihetik, hogy a NATO akció Oroszország felszámolására, szétdarabolására irányul.

 6. Inkább Pestet akarja megint szetlovetni, mint Parizst, ez némiképp érthető a részéről. Ha meg közben az idegesítő Kelet Európaiak is fogynak, az dupla haszon nekik. Én tényleg csak a cseheket, meg a lengyeleket nem értem, hogy miért mennek ebbe bele. Persze, jut eszembe, Pragat már a múltkor is megkimeltek, nincs olyan rossz emlékük az ilyesmiről….
  Hülye szemetek az itteni embereikkel együtt.
  Bár komolyan vennék magukat és elmennének személyesen a frontra végre szabadon gránátokat „ejteni”.

 7. Androidunk nincs egyedül a dühével. Sokan vagyunk így. Nem azért dolgozunk a folyton emelgetett nyugdíjkorhatárig meg azon is túl, nem azért szülünk gyereket, neveljük föl, hogy egy vagyis egy halom buzi patkány kiküldje gyermekeinket meghalni egy olyan testvérháborúba aminek semmi értelme, és semmi közünk sincs hozzá.
  Az emberi társadalom a folytonosságra épül, a szaporodóképes egyed családot alapít, taníttatja, felneveli gyermekeit, segít az unokák nevelésében, hogy a fiatal szülők tudjanak a társadalmat eltartva dolgozni, bízva abban, hogy öregkorára a gyerekei, unokái segítenek neki, gondozzák, ha rászorul.
  Erre itt vannak ezek a pszichopata szörnyetegek, amik csak jó pénzért lógnak a társadalom nyakán, ha nem élnének, észre se vennénk a hiányukat, ráadásul olyan szellemi fogyatékosok, hogy a saját eltartóikra importálják be azon vallási gyilkosokat, amik deklaráltan nem fogják ezt a hazaáruló politikusi csürhét sem eltartani. S ez még nem is elég a Macron féle rohadékoknak, értelmetlen háborúkban pusztítanák tovább a saját potenciális szavazóikat, arra számítva, hogy a férfiaik nélküli védtelen fehér társadalmakra rögtön rárontana a muzulmán csőcselék, tovább szegényítve azt.

  Mennyi lenne nektek aljas politikai söpredék ami elég? Nem elég, hogy a covidtól fiatalok halnak tömegesen, hogy rátok dolgozók öregkorukra nyomorognak, ti meg öngyilkosságba külditek őket? Nem elég, hogy a mezőgazdaságot hazavágjátok, hogy rovarevésre kényszerítsétek az eltartóitokat, azzal a tökhülye gondolattal, hogy majd a muzulmán köcsögök rátok szavaznak? Dehogy fognak rátok szavazni, hisz aki a saját rasszát, választóit ilyen aljasul elárulja, az nekik se kell.
  S mit fogtok csinálni, Macron, Baerbock, Meloni, Tusk…. stb. mikor nem lesz aki eltart titeket, amikor nem lesz aki megvéd titeket, amikor nem szavaznak rátok a muzulmánjaitok, és a saját testőrségetek fognak kirángatni a fészkeitekből, hisz a fehér férfiak halottak lesznek, vagy kinn a fronton, és muzulmán testőrök fognak leszámolni veletek?

 8. Macronkáról olyan infók jártak, hogy a rocsildok emböre, ez nem sok jót jelent.Lassan ötszáz éve , ha az éppen itt állomásozó birodalom parancsolta, mindig mentünk, mert zsarolás, ígéret, megvásárlás stb. célt ért.Most esetleg az ukrán-magyar halászati együttműködés keretében küldünk hálócsomózókat a Don partjára kezdésnek, oszt evés közben jött meg az étvágy alapon, egyre beljebb mentünk az erdőben.Már szinte unalmas.

 9. Nem hülye. Végrehajtó.
  Hányan nem buzik a nyugati államok élén?

 10. Az elmebajos macron talán Sztálintól tanult, aki azt mondta : „Egy ember halála tragédia, százezreké történelem …”

 11. Szekeres Jenő István

  Eddig csak olvastam és hallgattam az ostoba rizsájukat, de ez a barom Mikron kivágta nálam a biztosítékot!
  Egy atomhatalmat, ráadásul a legnagyobbat, aki 6 600 atomfegyveren csücsül nem lehet legyőzni! Fenyegetni meg pláne nem! Oroszország nemcsak darabszámban, de az atomfegyverei méretében is veri a világ össze államát. Az országot nem lehet legyőzni hagyományos fegyverekkel sem, mert olyan méretű, hogy az utánpótlás biztosítása logisztikailag lehetetlen. Erről tudna mesélni Hitler és Napóleon is. Mire Moszkváig elértek simán szétestek, és akkor még az időjárásról nem is beszéltem. Ha feltesszük, hogy mégis sikerül, akkor hogyan lehet fenntartani egy ekkora méretű országban a hatalmat? Lehetetlen küldetés!
  Én még ennyi kretén EU vezetővel nem találkoztam. Hihetetlen méretű agyzsugorodásban szenvednek!

 12. Eddig csak olvastam és hallgattam az ostoba rizsájukat, de ez a barom Mikron kivágta nálam a biztosítékot!
  Egy atomhatalmat, ráadásul a legnagyobbat, aki 6 600 atomfegyveren csücsül nem lehet legyőzni! Fenyegetni meg pláne nem! Oroszország nemcsak darabszámban, de az atomfegyverei méretében is veri a világ össze államát. Az országot nem lehet legyőzni hagyományos fegyverekkel sem, mert olyan méretű, hogy az utánpótlás biztosítása logisztikailag lehetetlen. Erről tudna mesélni Hitler és Napóleon is. Mire Moszkváig elértek simán szétestek, és akkor még az időjárásról nem is beszéltem. Ha feltesszük, hogy mégis sikerül, akkor hogyan lehet fenntartani egy ekkora méretű országban a hatalmat? Lehetetlen küldetés!
  Én még ennyi kretén EU vezetővel nem találkoztam. Hihetetlen méretű agyzsugorodásban szenvednek!

 13. Óriási a felháborodás világ szerte. Jól térdenlőtte magát ez a hülye 👎

 14. nem hülye a Macron hanem beteg.
  hiszen az iskolás tanárnénijét vette el feleségül. Még mindig tanul tőle.
  VIVE LE FRANCE!

 15. Tények2024-02-28 : 18:28

  Nem a tanárnénijét vette el, hanem az osztálytársának az anyját. Ami persze semmivel nem jobb.

 16. Nagy eséllyel Macron belebukik a tegnapi produkciójába. Valakinek ugyanis el kell vinnie a balhét, mert a Bilderberg nem számított ekkora és villámgyors felháborodásra. Ezt mutatta, hogy ugyanazok, akik már hetek óta arról hazudoznak, hogy az oroszok meg fogják támadni Európát, most nem győznek elhatárolódni Macrontól, mert érzik, hogy a mezőgazdaság módszeres tönkretétele ellen egész Európa egységesen tüntet, ilyenkor nem éppen a legjobb figyelem elterelő módszer világháborúról prézsmitálni.
  A NATO vezérkari dögkeselyűi sem győzik bizonygatni, hogy dehogy küldenének csapatokat a pöcskirálynak…mert félnek, hogy a fejük hamarabb gurulna le a nyakukról, annyira minden megalázott, kifosztott európainak egységesen jutott eszébe, hogy ezeket a szörnyetegeket fogják bedobni a pereputtyukkal egyetemben a frontra, akár fej nélkül is…

  Pedig ez egy szándékos műsor volt, Macron egyedül nem merte volna kiböfögni. Soros-Clinton-Obama klán ugyanis azt tesztelte, hogy mi, európai fehérek mennyire vagyunk vevők egy háborúra. Miután érik egy fázis a Bilderbergnek, pláne, hogy Trump áll nyerésre, most azt tesztelték a Rothschildok, hogy a köznép mennyire hiszi el, hogy a cca 220 milliós orosz-oroszokhoz hű társulat meg merné-e támadni az USÁ-val, Kanadával együtt hatalmas létszámfölényben lévő NATO-t.
  Úgy fest, mi itt és a hozzánk hasonlóan épeszű emberek nem vették be azt a már két éve mantrázott nevetséges hazugságot, hogy az ukránok Európát védik, mert különben Putyin seregei már Berlin, Párizs, Stockholm utcáin masíroznának. Az imádott zöldpizsamás bohóc kezd kikopni, és mint a felmérések is igazolják, a nyugati polgár nem óhajt hullazsákba kerülni. De ahogy Soros megjósolta, azt viszont nagyon nem bánná a nyugati népség, ha a keletieket kiküldhetné egymást legyilkolni, és nemcsak Ukrajnában, hanem a mi országainkban is szerezhetne vagyonokat és ide zsuppolhatná az özvegyek, árvák eltartására a behívott muzulmánjait.
  Figyeljük: most jön a második fázis: vagyis a magyar, lengyel, szlovák, román, bolgár kormányzatok megdolgozása, hogy minket küldjenek meghalni.
  Mert nemcsak a Bilderberg szörnyek, nemcsak a buzi libsik, de az átlag nyugati is boldogan betelepülne a mi otthonaikba, és cselédnek használná az özvegyeinket és árváinkat.
  Vagy nem pont ezt akarják már évtized óta, hogy ránk sózzák a behívott migránsaikat?
  Vagy nem pont ezt csinálják az ukránoknak odaöntött fegyverekkel, hogy ha nem lesz már ukrán, megszerezzék az ő földjüket és ingatlanjaikat?

  • Ja, teszteles volt… na de hol vannak a többmillios tüntetö tömegek Europa fövarosaiban, hol a dühödt anyak, akik fiaik egy idegen haboruban valo lemeszarlasa ellen az utcara mennek? Ebböl a szempontbol a teszt eredmenye: hat bizony, finoman adagolva, meg ezt is eltürjük. Es majd ha a mi fiainkat viszik megdögleni, nyilvan akkor majd meg azt is. Mint eddig is mindig. Fel kene mar ebredni ebböl a letargiabol.

 17. A HÜLYE EGY TÚL FINOM KIFEJEZÉS.
  ELÉG AZT MONDANI, HOGY ÁLLAT…

 18. Macron micron-nyi agya…

 19. Pórász Ármin

  Makronnak szóltak, hogy az Afrikából kiszoruló idegenlégiósokat nem kellene Franciaországba vinni, mert úgy járnának, mint az oroszok a Wágnerékkel. Jobb híján ez az ötlete támadt, meg a megfelelési kényszer is sarkalta.

 20. Putyin rögtön beszart?Ja,nem….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük