Orbán Viktor azzal tartja sakkban az EU országait, hogy még a végén megszavazza Ukrajna EU-csatlakozását


Hagyok időt. Nem olyan bonyolult ez, mint elsőre látszik. Az EU-t jelenleg még az tartja életben, hogy Magyarország az egészen kirívóan ostoba brüsszeli javaslatokat megvétózza, megfúrja valahogy. Ha nem tenné, már évek óta nem lenne EU.

Ha minden átmegy, amit azok az idióták akartak és akarnak, akkor a gazdasági összeomlás, a jelenleginél többszörösen tragikus migránshelyzet, a terrorizmus és mindezek teljes kiterjedése Közép-Európára már rég szétverte volna az egész miskulanciát, vagy akár már háborúban is állhatnánk az oroszokkal.

Az EU állam- és kormányfői nem mind hülyék. Sok közöttük a címeres barom, van néhány nettó elmebeteg is, de nem mind az. Viszont mindannyian olyan belpolitikai közegből érkeznek, amelyet teljesen leuraltak a szélsőliberálisok. az ember meg sajnos ilyen, 1000-ből 990 politikus idomul a közeghez, ahol tenyésztették. Egykor komoly országok vegetálnak évtizedek óta karakteres, önálló politikusok nélkül, akik képesek lennének megőrizni a személyes integritásukat és az országuk szuverenitását.

De azért azt elég sokan tudják, hogy mibe buknának bele bizonyosan a következő választáson. Ilyen egy rendes háború az oroszokkal és Ukrajna EU-csatlakozása. Ukrajna nem is ország, ezt eleve mindenki tudja. Csak egy külföldi titkosszolgálatok irányítása mellett szervezett rablóvezér koalíció által irányított terület, amelyre még a „román” államiság premisszái szerint sem lehet mondani azt, hogy állam. Alig jobb, mintha Líbiát vagy Szíriát csatolnánk az EU-hoz. Arról nem is beszélve, hogy az „ukrán” „szuverenitást” leginkább amerikai nagyvállalatok gyakorolják, Ukrajna tulajdonképpen egy amerikai mandátumterület informálisan. Ez utóbbit egyébként az EU olyan nagy és sűrű nyelvcsapásokkal vette tudomásul és olyan gyorsan, hogy észre sem vettük.

Orbán Viktor azon nagyon kevesek egyike, aki mind a brüsszeli adminisztráció meghatározó személyiségei esetében, mind a kormányfők és államfők esetében ismeri az illetők pszichiátriai státuszát, magyarul azt, hogy tényleg zakkantak-e vagy csak megjátsszák azt. Értékes tudás ez. Az igazi őrültekkel nincs miről tárgyalni, de szilárd ellenállás az agymenéseikkel szemben azért ér valamit addig, amíg nyíltan nem alakítják az EU-t diktatúrává, vagyis van szavazás.

A valóságérzékeléssel rendelkező állam- és kormányfők azonban pontosan tudják, hogy az Orbán Viktor nevű stabil EU-s intézmény kiszámítható működése nélkül mekkora bajban lennének, akkor nekik kellene vétózgatni a rendszeresen felbukkanó brüsszeli őrültségeket. Amit az ő közegük nem hogy nem támogatna, hanem a saját országukban nyírnák ki őket a liberálisok.

A helyzet egyébként kb. mostanra juthatott el oda, az ukrán EU csatlakozás ügyében, hogy a vétó, mint eszköz, fordítva is alkalmazható. Képzeljük csak el a helyzetet, a sok kretén dühösen, a néhány értelmesebb vezető meg abban a boldog tudatban áll neki szavazni, hogy az Orbán úgyis vétózni fog. Aztán egyszer csak azt látják, hogy nem.

Orbán gyakorlatilag ott és akkor egy szavazással szétverné az EU-t. Az EU vezetőinek több okból sincs terve arra az esetre, ha Ukrajna hirtelen az EU csatlakozás határára kerülne. Egyrészt az EU-nak erre nincs, erre sincs pénze. Ukrajna EU integrációja ugyanis drágább lenne sokkal, mint maga a háború. Attól most tekintsünk el, hogy az Ukrajnában honosított amerikai cégek lopnák el az európai pénz nagy részét, de Ukrajna jelenleg az 1940-es évek szintjén van általános állapotát tekintve, és akkor is évi 2-300 milliárd euróra lenne szüksége évtizedekig, ha nem lopna ott senki.

Ukrajna EU integrációja semmiféle megoldást nem jelentene a háborúra sem, illetve csak tovább mélyítené az EU válságát, hiszen gyakorlatilag végtelen szar minőségű amerikai tulajdonú „ukrán” dömping mezőgazdasági termékekkel árasztaná el az EU-t és kicsinálná az összes ország mezőgazdaságát. Azt meg, hogy az ukrán politikusok miként viselkednének az EU-ban, azt az eddigiek alapján el tudjuk képzelni. A végtelenül korrupt német, spanyol, görög, francia, stb. balos (és néppárti) EP képviselők megtanulhatnák, hogy milyen is az igazi korrupció, amit fegyverrel is megtámogatnak. És persze még pár millió ukrán zúdulna Európára, főleg, ha Ukrajna elveszti a háborút, és ahogy a dolgok most kinéznek, ez lesz a 2024-es év elsődleges problémája.

Az EU vezetésének semmire sincs terve Ukrajnával kapcsolatban, azon kívül, hogy ellopható pénzt akarnak adni nekik, a tagállamokéból természetesen, amiből nekik is visszagurul valami. Hogy is lenne más, hiszen semmiféle valóságérzékelésük sincs, ez kiderült az elmúlt bő 12 évben, csak fő állásban korruptak.

Aki a tagállami vezetők közül nem hülye, az pontosan tudja, hogy ez az egész csak színház. Az EU vezetői úgy tesznek, mintha a hangoztatott erkölcsi elveik szerint cselekednének és remélik a legjobbakat, vagyis azt, hogy valaki csak keresztbe fekszik a teljes összeomlásnak. Csak azt felejtik el, hogy elvitték az EU-t már a szakadék széléig, bármelyik nagy „ötletükről” szóló szavazás tömegesen hozhatja olyan helyzetbe a tagállamok jelentős részét, hogy többé nem engedhetik meg maguknak, hogy úgy tegyenek, létezik még az Európai Unió.

Az egyik szokásosan pofátlan ukrán „politikus” azt javasolta, hogy Ukrajnát Magyarország helyére vegyék fel az EU-ba. Hát ahhoz az EU-nak léteznie is kellene. Az EU addig létezik valóságosan, amíg a tagállamoknak, a közép-európaiaknak is, érdekük betartani a közös szabályokat. Az EU már most közelít a teljesen formális létezés állapotához, sokan lapítanak és csak a látszatra ügyelnek, de a háttérben és néha egyre hangosabban a nemzeti érdekeikre figyelnek.

Ukrajna csatlakozása és egy csomó jelenleg futó brüsszeli terv viszont már oda vezethet, hogy már senkinek nem érdeke úgy tenni, mintha az EU tényező lenne vagy létezne. Ne feledjük, Orbán Viktor, ha akarná, egy szavazással kicsinálhatná az EU-t. Elég lenne elintéznie, hogy felvegyék Ukrajnát.

Vezető kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ (b) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (j) az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltõ Spanyolország kormánya 47 állam, valamint az EU-s intézmények vezetõit hívta meg az EPC tanácskozására. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Már a szólásszabadságnak is annyi Brüsszelben, most lesz az utolsó olyan EP választás, amikor még megállíthatjuk a kommunistákat

  A Kedves Olvasó hunyja le a szemét és képzelje el, hogy egy gyönyörű virágos rét …

25 hozzászólás

  1. Királytigris

    Nagyon jó korrekt megállapítás, hogy Orbán vétójának a hiányában, Ukrajna felvételével, az EU összeomlik.
    Az EU és a nyugati tagállamok vezetőit Szaros Gyurka zebre vágta, ami az EU lezülléséhez, vezetői korruptá válásához vezetett.
    Ha jővőre a választások következtében nem lesz változás, vagy az újonnan választottak is korruptak lesznek, amire nagy esély van, akkor az EU-nak becsöngettek.
    Tehát a jelen katasztrófális, és a jővő sem kecsegtet sok jóval, ami az EU-t illeti.

    • .Nehogy már mi legyünk a fekete bárányok!
      Szavazzuk csak meg Ukrajna felvételét és tegyük a dolgunkat az EU elöíráda szerint.
      Vagyis ellenőrizzük a mezőhazdasági termékeket és ha az EU által tiltott vegyszerrel vagy GMO szennyezett akkor azt ne engedjük be.
      Viszont használjuk ki azt, hogy szomszédai vagyunk Ukrajnának.
      Többször jelentsük ki, hogy nem vagyunk ellenségei az ukrránoknsk és az oroszoknak sem.
      Ki kellene állni minden kisebbségi jogok. (az oroszért is) érvényesítéséért.

      • Királytigris

        Nem csak a veszélyes vegyszerek meg a GMO a probléma, hanem az, hogy az ukrán dömpingárú letarolja a mezőgazdasági piacot. Ennek következtében a magyar gazdák tönkremennek. A tönkrement gazdáktól meg majd bagóért felvásárolják a földeket.

  2. Királytigris

    Nagyon jó korrekt megállapítás, hogy Orbán vétójának a hiányában, Ukrajna felvételével, az EU összeomlik.
    Az EU és a nyugati tagállamok vezetőit Szaros Gyurka zsebre vágta, ami az EU lezülléséhez, vezetői korruptá válásához vezetett.
    Ha jővőre a választások következtében nem lesz változás, vagy az újonnan választottak is korruptak lesznek, amire nagy esély van, akkor az EU-nak becsöngettek.
    Tehát a jelen katasztrófális, és a jővő sem kecsegtet sok jóval, ami az EU-t illeti.

  3. apro_marosan_petergabor

    Meddig bírja – akarja bírni – Orbán a nyomást?

    • csakafidesz

      Szerintem Orbánnak már régen tele van a brüsszeli elmebajosokkal a hócipője. A legszívesebben hagyná a fenébe az egészet, de mi is itt vagyunk.

  4. csakafidesz

    Hoppá! Ez is egy megoldás. Szépen félreállunk és hagyjuk szakadékba ugrani a hülyéket. Csak nehogy minket is magukkal rántsanak!

    • Szeretem ezt a ParAndroid-írást. Egyre jobban szeretem. Szeretek vissza-visszatérni hozzá. Egyre jobban szeretem újraolvasni. Az idő múlása kihozza belőle a maximumot.
      Feleségre kellett volna valahogy íhy találnom.

  5. Nézzük_magát_a_dolgot

    Én Orbán úr helyében a következőképpen trollkodnám meg a sunyi lapítókat, akik azt várják, hogy helyettük megint mi vigyük el a balhét Nagy hangon kijelenteném, hogy nem ellenezzük élből az ukrán bővítést, ezért ha már mindenki megszavazta rajtunk kívül, akkor utoljára szavazva még egyszer megfontolva valószínűleg (LEHET!) hogy mi is elfogadnánk. Talán akkor egy-kettő megijedne, és nem maradnánk egyedül az elutasítássasal.

  6. igen, Orbán sztem már régóta a normális németek és franciák kijáró embere. Kevésbé elegánsan: már Merkel is sokszor őt tolta maga elé pofozo embernek.
    Éppenhogy ezzel tesz szívességet a normális köröknek, fals az a baloldali duma, hogy ha ő nem lenne, akkor dőlne hozzánk a pénz, meg minden jó.
    Nagy hiba, hogy az állítólagosan jobboldali újságírók is átveszik. Lentulai pl ezt harsogta a Paleverben, holott még a betelefonalo is tiltakozott. Aki beleegyezik abba a narrativaba, hogyha Orbán elmegy, akkor szeretni fognak és kapunk sok pénzt, az a jobboldali ellen dolgozik.
    Ha tudja, ha nem.

  7. Magyarosi Mihály

    Ukrajna EU-s felvételénél név szerinti szavazást kell kérni! Mindenki nyilatkozzon,igen vagy nem ,utána számoljanak el a döntésükkel saját országuknak!!/főleg a lengyeleknél lesznek érdekesek a következmények/

    • Soroéknak felérne az
      örökhitellel mig világ a világ leszednék az
      EU-s pénzeket maguknak azért sürgetik.

  8. Régi komcsi recept, hogy csak az országok romjain, a káosz által tudnak uralomra jutni.
    Az EU agyament tisztviselői most Európa tényleges érdekei ellen mindent megtesznek
    álszent ideológiájukkal, hogy földrészünket saját alapvető érdekeivel szemben a komcsi
    recepthez hasonló állapotba hozzák.
    Már csak az a kérdés, hogy a normalitásra és a szuverenitásra törekvő nemzetállamok
    hogyan tudnak kimenekülni a nagy összeomlásból.

  9. „Orbán gyakorlatilag ott és akkor egy szavazással szétverné az EU-t”
    /
    És Magyarországot belökné a pokolba.

  10. Ez még felvetésnek is rossz! Vagy a hosszú hallgatás után ezt vegyük beharangozónak?!

  11. A nyugati szarháziak Orbán hátán akarnak eu-s választást nyerni.
    Mint Meloni.
    .
    Elejtenek egy-két súlytalan kijelentést a migránsok okozta problémákról, és hogy le kell állítani, majd Orbánnal szelfiznek.
    Aztán, mikor megszavazzák őket, szarnak aznországukra, mint Meloni!
    .
    Ugyanez a műsor U Krajina csatlakozásával kapcsolatban, csak ellenkező vektorral.
    Az USA erőszakolja U Krajina tagságát, az EU több országának politikusai zsebre teszik a manit, de miközben gyalázzák, számítanak Orbán
    vétójára.

  12. Remek a cikk. Az EU-t Orbánnal az élen lényegében mi magyarok tartjuk össze.
    Ugyanis van egy csoportlélektani módszer amit ezek a Soros patkányok jól ismernek. Egy csoportnak mindig kell lennie egy bűnbaknak, akivel szemben össze lehet fogni a csoport tagjait és így uralkodni rajta. A bűnbak – ugye milyen ősi kifejezés – azt a szerepet tölti be, hogy mindenért őt lehet hibáztatni. A csapat tagjai a saját rossz döntéseiket úgy tudják kisebbíteni vagy semlegesíteni, hogy a bűnbakra mutogatnak, hogy ő mégjobban hibás. A mocskos, aljas vezető pedig folyamatosan bünteti, szidalmazza a bűnbakot, akinek soha nem lehet igaza, örüljön, ha megtűrik. A bűnbak büntetése, megalázása pedig figyelmeztetés azoknak akik még megpróbálnának ellentmondani a csoportgazdának, hogy ők is ugyanígy járhatnak.

    Volt két munkahelyem, ahol ezt élőben lehetett megfigyelni. Az egyikben remek hangulat volt, külsőkkel szemben összezártunk, kiálltunk egymásért mert a főnök egy remek ember volt, mindent megtett a beosztottjaiért, és elsimította az esetleges vitákat., a csoport pedig remekül teljesített minden téren.
    A másik munkahelyen pont fordítva: volt egy szociopata második ember és egy hasonszőrű zsarnoki hajlamú főnök, aki amúgy otthon a szőnyeg alatt kúszott két erőszakos lánya és hatalmaskodó neje terrorja alatt, és a beosztottjain állt bosszút. Ott volt egy aspergeres, de különben okos bűnbak mérnök, aki bármit mondott, rögtön ráugrottak. A másodember meg uszított is bár buta volt mint a tök, de így vívott ki magának félelem tekintélyt. A bűnbak elment szülni, erre egy másik kollégát nézték ki maguknak új bűnbaknak, és maradt minden a régiben, én meg leléptem ebből a fejlődésképtelen gyáva tagokkal terhelt amúgy mérnöki bandából.
    Nagyon sok múlik a főnökön, aki jelenleg Soros, és minden gyáva, buta politikus attól érzi magát valakinek, hogy az akolmelegben lapulva mindenért minket tesznek felelősnek.
    Ez annál is könnyebb – és már évezrede ez folyik – mert különleges nyelvű és ettől máshogy gondolkodó magányos nép lévén senki sem fogja pártunkat.
    Érdekes lenne kipróbálni, hogy nélkülünk melyik nép lenne az új bűnbak.

    • Egy bölcs uralkodónak mindig van egy ősi ellensége.
      Így annak biztosított a státusza és a túlélése 😉

  13. „…Szépen félreállunk és hagyjuk szakadékba ugrani a hülyéket…”

    Szerintem Vektor eddig is ezt csinálta amikor beleegyeztek a szankciókba,
    persze csak azokba ahol Magyarország nem vagy csak kevésbé érintett.

    Ha szomszédom bele akar ugrani a kútba akkor megteszi, bár azért bajom
    lesz belőle mert hívnom kell a mentőt meg a rendőrők is kérdezősködni
    fognak, hogy megtettem-e mindent, hogy mindezt meggátoljam. Na, ez
    volt tökben.

  14. a picsába ukrajna megyével. Üldözik ott az orosz és a magyar őslakosságot. Az oroszokat 10ezrével le is mészárolták Kievet legszivesebben úgy látnám mint Hirosimát. Megérdemlik. ukrajna soha nem volt mint ország.

  15. ITT A FASZ ZONGORISTA, TERJESSZÉTEK, EZ A BASZTARD AKAR AZ EU-BA JÖNNI!

    https://www.youtube.com/watch?v=HbmZrzN3WFE

  16. Szóval Orbán nem-vétózása tulajdonképen egy zseniális húzás volt miután egy konkrét UN tagság
    sok szempontból nem kivihető s igy az EU nagyon ráfog fázni minden ilyen kisérletre.

  17. Juhász Gyula

    Gerinctelen Orbán elárulta önmagát és Magyarországot. Le a Fidesszel. Februárban az ukránok megkapjak az 50 milliárdot. Akkor Orbán végleg leszerepel. Távozhat megszégyenitve.

  18. Istenkém, de nagy fasz vagy te, Gyula! Ukrajna NEM fogja megkapni februárban az 50 milliárdot. Egyébként is 4 évre lett volna elosztva.

  19. Tulajdonképpen az EU önfelszámoláson dolgozik. Jöhet a 27+2 szegény ország (Ukrajna, Moldávia) koncepció.
    Tetszik, nem tetszik, de az EU-nak távlatilag vége. Nekem tetszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük