Trianonnal egyetlen nemzet sem járt jól


A Párizs környéki békék következményeként szoktak tekinteni a második világháborúra, de a közép-európai népek sorsában nem szokták számba venni a nyugati hatalmak békerendszer-teremtő ámokfutását.

Szerencsés ember az, aki simán ki tudja választani élete legnagyobb tévedését a hosszú felsorolásból. Én azt mértem el, hogy 1989 után a nyugati országok nem kirabolni fognak bennünket, hanem tényleg segíteni akarnak nekünk és egy demográfiailag, gazdaságilag és katonailag stabil Közép-Európát akarnak, amelyben tényleg mindegy egy magyarnak, hogy melyik utódállamban él. A történések ismeretében ilyesmi az eszükben sem volt, gyarmatosítani akartak, de hülyék voltak hozzá és még a saját társadalmaik stabilitását sem voltak képesek megőrizni, nemhogy az egész kontinensét.

A fene tudja, hogy 1918 után mit akartak itt létrehozni, de amit sikerült, az a nyugati civilizáció legnagyobb fiaskója, háborúk és újrakalibrált nemzeti gyűlölködések szülőanyja. Nem is érdemes a nyugattal foglalkozni, azzal, hogy mit is gondolnak ezek a világról, milyen elveket hangoztatnak, csak azt kell megnézni mi sült ki ebből az egészből. Jól jártak-e például a románok Trianonnal? A területi gyarapodáson kívül csak azt tudják felmutatni száz év után, hogy elüldözték a szászokat, üzemszerűen nyomorgatják kínozzák a magyarokat, ennyi az egyetlen örömük.
Pontosan annyira vannak lemaradva mindenben Európa mögött, mint bármikor korábban, a lakosságuk jelentős része nyugatra vándorolt már. Ja és volt például Vasgárdájuk meg egy Nicolae Ceaușescu nevű elmebeteg diktátoruk. utóbbi majd 25 évig kínozta őket.

Gyakorlatilag végig nyomorogták az elmúlt 100 évet, és csak azzal vigasztalhatják magukat, hogy a magyar ellenzék képzeletében legalább lehagyták Magyarországot. A magyar ellenzék szerint gazdaságilag, kulturálisan egyaránt és ott korrupció sincs. Lehet röhögni.

Éppen a napokban jelentette be az egyik potentátjuk, hogy életük és vérük ugyan Amerikáé, de azért az oroszokkal nem fognak háborúzni, mert abból még bajuk lehetne. Nem hülyék, pontosan tudják, hogy az oroszok előbb bombázzák meg őket, mint az amerikaiak. Habár ügyes politikával ezen azért lehet változtatni, elég csak rosszul időzíteni az átállás időpontját.

A horvátok a magyar királyságban élvezet szinte teljes önállóságukat 70 évre lecserélték egy szerb dominanciájú Jugoszláviára, egy usztasa-csetnik ügyintézésre, olasz és német megszállásra, és egy alapos polgárháborúra. A szerbek mostanra mindent elvesztettek, amit az első világháború után kaptak, persze miután ugyanazt végigjátszották pepitában, mint amit a horvátok. Ja és most őket pont úgy nyomják el például Koszovóban, mint ahogy ők bárkit bármikor korábban. Mondjuk a szerbeknek is csak egyetlen örömük maradt, hogy mindent leverjenek a Vajdaságba szorult magyarokon. Annak most ugyan vannak jelei, hogy a szerbek felfogták, hogy nem mi vagyunk az ellenségeik, de ez sosem fog beégni végleges programként a szerbek krokodilagyába, ha rápacsálnak megint, elfelejtenek mindent.

Az osztrákok, mint nyugati ország, megúszták a kommunizmust, de a nácikat korábban nem, tőlünk loptak egy nagyobbacska területet azért, mert lopni jó. A csehek meg a szlovákok is egy érdekes 70 éven vannak túl. A cseh dominanciájú Csehszlovákia annyira bejött a szlovákoknak, hogy minden lehetséges alkalommal evakuáltak belőle. A németek által gründolt Cseh protektorátus is egy remek hely volt, ahogy a szlovákok is kiélvezhették a Tiso-féle bábállamot. A csehek egyébként abban különlegesek, hogy a magyarokkal való mindenféle együttélés nélkül rühellnek bennünket lankadatlan buzgalommal. Talán azért, mert a Habsburg birodalom időszakában összegyűjtöttek egy alapos kisebbrendűségi komplexust maguknak. Most éppen németbarátok, talán a remek történelmi tapasztalatok miatt. Még a területeinkre sem ácsingózhattak, habár a két világháború között Szlovákia lelkes csehesítése közben biztos felmerült bennük, hogy Pozsony után milyen remek cseh város lehetne Budapest is.
A szlovákok sem tudtak egy működőképes államot összegrundolni, ők is csak a magyarok gyűlöletében lelnek némi örömöt, amikor meg pihennek, akkor a cseheket utálják kicsit.

A nyugat, a kisbetűs nyugat akkora seggarc, hogy még egy nemlétező országnak is képes volt területet adni belőlünk, az Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaságnak. Az már tényleg mindennek a teteje, hogy még az ukránok is kaptak elnyomni való magyart maguknak.

Egyetlen utódállamnak sem jutott eszébe normálisan bánni a magyarokkal. Viszont mindazokat az elnyomási eszközöket kéjesen alkalmazták, amelyeket összehazudoztak a magyar királyságban átélt elnyomatásukról a békekonferenciáknak. Közép-Európában a mi vérünkkel és a mi földünkkel fizettek ki évszázadokra a nyugatiak mindenkit. Nem lesz nyugtunk amíg valahogy ez a szított magyargyűlölet el nem felejtődik valahogy. Pedig a magyar királyságban mind gyarapodhatott és békében élhetett volna. És persze a hülye osztrákok összes bűnét is a mi nyakunkba varrták.

Ezek ilyenek, szokjuk meg, fölösleges jobban reménykedni.

Vezető kép: Csókakõ, 2020. augusztus 9. A Csókakő vára alatti Nagy-Magyarország tér szoboregyüttesének legelső alkotása a 2007. augusztus 31-én felavatott Trianon-emlékmű, mely Máhr Ferenc szobrászművész és Révay Gyula fafaragó mester közös alkotása.  MTVA/Bizományosi: Faludi Imre


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Szavazz a Facebook párt jelöltjeire!

  Szeretném, ha ezt most nagyon komolyan vennéd. Az életed, a boldogságod múlik azon, hogy most …

15 hozzászólás

 1. Mindenki rosszul járt összességében, de részleteiben óriásit nyertek a szlovák, románok, szerbek. Főleg az elit.

 2. Nem hiszem, hogy a Nyugatnak Trianon fiasko.
  Az a mi tevkepzetunk, hogy ők jót akartak, csak nem sikerült.
  Nem akartak jót és ez sikerült is nekik.
  Most is ezt csinálják.
  Kíváncsi vagyok, tudtunk e most jobban helyezkedni, vagy ezek mindenképp el akarnak minket veszejteni.
  Rajtuk nem is csodálkozom, de a magyar kollaboránsokon igen. Az importált magyarul beszélő ügynökökon nem, de aki itt nőtt fel és mégis a hazája ellen mukodik-, azon nagyon.
  Milyen alávaló emberek ezek?????

  • angelblind652

   Most, itt is elmondanám a következőket: amennyiben megérjük jövőre azt a tisztességet, hogy elnökölhetünk az Európai Unióban – fél évig – kellene egy olyan „IGAZI VITANAPOT” tartani Magyarországról, TRIANONRÓL. Miért? Mert az emberek emlékezete igencsak rövid. Valószínűleg a parlamenti képviselők létszának fele, kis „jóindulattal” háromnegyedének fogalma sincs arról, hogy alig 100 éve, jogtalan, igazságtalan büntetés érte Magyarországot! És láss csodát, most a mai Európai Unió pont azokból az országokból áll, akik ezt a gyalázatot elkövették ellenünk. Szinte érthetetlen, sőt Magyarország részéről mazochizmusnak tűnik, hogy belementünk ISMÉT A CSAPDÁBA. Persze, tudom, hogy a határon túli magyarjainkat így egy kicsit közelebb gondoljuk hozzánk. De a kár annál sokkal nagyobb, mint amit nyerni reméltünk ezzel a lépésünkkel. Gondolják át! Ha harc, hát legyen harc!

 3. -Természetesen meg kell gyászolni a trianoni diktátumot, ami maximálisan igazságtalan volt.
  Magyarországnak akkor nem volt semmiféle katonai fedezete , és a békediktátum ezt fejezte ki.
  Az I.világháború után Törökországot is fel akarta osztani több darabra az antant hatalmak, de a törökök szembe szegültek, és az antant kudarcot vallott.
  -Sajnos Magyarországon a hazaáruló Horthy Miklós aláíratta a trianoni békediktátumot, ha török lett volna akkor Törökországban ezért nem sokáig hagyták volna életben, rögtön megkapta volna a selyemzsinórt .
  -Tehát mivel elmúlt 103 év és egy Magyarország által aláírt békediktátumról van szó, ezért nem érdemes ezt annyira feszegetni.
  Inkább okulni kell Horthy Miklós hazaárulásából.
  -Az én szüleim felvidéki születésűek voltak, és 1945-ben hazatelepültek Magyarországra.
  Ezek után egy magyar embernek nincs sok értelme idegenek között élnie, de ha megpróbálja akkor ne csodálkozzon ha problémái adódnak.
  Nagyon helyeselhető ha Magyarország támogatja a határon túli magyarokat, de vannak észszerűségek amiket figyelembe kell ven

  • Európa nem csak velünk tolt ki. Egyetlen ésszerűen gondolkodó nemzet van Európában, aki vissza tudta volna tartani Európát a migrációtól, az ukrajnai háborútól, és az egyéb őrültségektől, A Magyar Királyságnak lett volna elég ereje ahhoz, hogy Európa kilengéseit, a nyugat országok őrjöngéseit megfékezze. Mivel bennünket tönkretettek, nincs senki aki megállíthatná ezt az egész őrületet. Vetélytárs lettünk volna, le kellett bennünket törölni a térképről. A vágyaik nem teljesültek, ma is itt vagyunk, de Európa békéjét, nyugalmát már nem tudjuk megóvni. A gonosz irigységükre nagyon ráfáznak, ők lesznek az első áldozatok. Nekik eszük nincs, mi meg sajnos gyengék vagyunk. Talán a magunk békéjét meg tudjuk őrizni, de másokon segíteni már nem tudunk.

 4. K!
  Olvastál már arról, milyen követelésekkel léptek fel az ellenségeink?
  Ha nem írtuk volna alá a békét, mivel -jól írod – „katonai fedezetünk” nem volt, azt csináltak volna, amit akarnak.
  Valakinek alá kellett volna írni így vagy úgy.
  Emlékeztetőül: a románok a Tiszánál szerették volna a határt meghúzni, a csehek Vác, Salgótarján, Miskolc, Sárospatak birtokába szerettek volna kerülni, a szerbek Pécset, Baját, Szegedet is követelték. A közös cseh-szerb határról már ne is szóljunk, Vas, Sopron, Moson vármegye talán Győrrel együtt került volna hozzájuk.
  De szerintem simán lehetett volna sokkal rosszabb is.

  • Horthy Miklós katona volt, ez volt a hivatása, neki kellet volna a katonai fedezetet biztosítani, ezért nem volt fedezet, a hazaárulás miatt.
   Ha nem lett volna Horthy hazaárulása, akkor biztos lett volna katonai fedezet.
   Az akkor körülmények között is lehetett volna katonai összevonást mozgósítást végrehajtani, csak kényelmesebb volt a gyáva hazaárulás.
   Nem kell a hazaárulást megmagyarázni .

   • Te mit sem tudsz a történelmunkről, te tökkelütött hülye.
    Hallottál már 1914-ről, 1919-ről, idióta?!
    Horthy bta szét a magyar hadsereget?
    Ki tanította neked a történelmet?
    Hadházy?

 5. K! Fuhh, válogatott badarságokat írsz. De ez megszokott, minden cikk alatt ez van, ahová írsz. Baromira tanulatlan vagy, hogyan nevezed te magyar hazafinak magad?!
  Hogyan biztosította volna Horthy a hadsereget? Miből? Kiből? És mekkora sereget? Honnan vette volna a fegyvereket, hogyan mozgósíthatott volna a kifosztott országban?
  „A román hadsereg 1919. augusztus 8-áig 1235 tisztet és negyvenezer katonát ejtett foglyul, 350 ágyút (köztük kettő 305 mm-est), 332 géppuskát, 52 ezer puskát és 87 repülőgépet, ezenkívül nagy mennyiségű lőszert és szállítóeszközöket zsákmányolt.” Miután a Tanácsköztársaság hadserege vereséget szenvedett, a magyar katonaság még jobban szétszéledt, mint 1918-ban. Horthynak 5-600 fős könnyűfegyverzetű gyalogsága ha volt Szegeden, az antant engedélyével jöhetett be Budapestre egyáltalán, miféle ereje lett volna az országnak 1 új (cseh) és két régi (román, szerb) és intakt sereg ellen?
  Nem az a a baj természetesen, hogy véleményed van, a baj az, hogy fingod sincs arról, amiről írsz.

  • A magyar értelmiség 500 éven keresztül csak magyarázkodott, és Magyarország sohasem nyert meg egyetlen háborút sem, csak jelentéktelen csatácskákat.
   A magyar értelmiség csak azt tudja hogy magyarázkodik, és udvarol a megszálló hódító gyarmattartónak, úgy mint Horthy Miklós, és cserében „helytartóságot” kap az idegen uralkodótól, akinek a javára kizsákmányolja és sanyargatja a lakosságot.
   A magyar értelmiség lusta és buta, tanulatlan és műveletlen, és a gyarmatosító hatalma mögül BUTÁN okoskodik a lakossággal , akit kizsákmányol és szegénységben tart.
   Ez folyik 500 éve.

 6. Ludas Mátyás

  A környező országokban Trianon egy örömünnep. Ők azóta boldogok, miközben folyton rettegnek, hogy mikor veszítik el a lopott holmit. Nem veszik észre, hogy valójában ők is a nyugati gyarmatosítók „oszd meg és uralkodj” elvének az áldozatai. Ha megmaradt volna egy jól működő közös birodalom, mint anno a Monarchia, ami fejlettségben Olaszország vagy Spanyolország szintjén volt, nem lehetne így kihasználni a benne élőket. A lakosságszáma alapján ez az EU 2. legnépesebb országa lehetne. Persze ha egyben maradt volna, Hitler se tudta volna könnyen a hatalma alá hajtani, majd nem került volna szovjet uralom alá, és most nyugat-európai szinten élnénk. Szóval van mit ünnepelni, csak nem Kelet-Európában.

 7. A történelem most fog számlát bemutatni a nyugati gyarmattartó, a kelet-európai, köztük az orosz embereket és minket is mint hülye kifosztható barmokként kezelő bagázsnak. Biztos vagyok abban, hogy kelet, de főképp Magyarország történelméről a nyugati tankönyvekben kb. olvashatatlan kisbetűs lábjegyzetként van szó, ha egyáltalán írnak rólunk mint „éhenkórász” barbárokról.
  S pont ebből a nemisvagyokkiváncsirátok hozzáállásból adódik, hogy ennyire gyűlölnek. Pedig mi szóltunk, hogy az iszlám minden békésmenekültvagyok színjátéka ellenére ölni és területet foglalni jön, dehát ugye mi keleti barbárok honnan is tudhatnánk az iszlámról, csak többszáz évig védtük nyugatot tőlük, és a hátrányaink leginkább ebből adódtak, mi nem akartunk senkit közben gyarmatosítva kifosztani, abból gazdagodni.

  S félelmetes abba belegondolni, hogy most is mi vagyunk Európának a fő ellenség, minket akarnak kiirtani, mikor már torkukon a no go zónakés, minket tartanak nem embernek, akik még egy félévig se alkalmasak látszat EU vezetőnek.

  Egy biztos: ha nem lesz se ukrán, se magyar , se szerb férfi, mert kellene a földünk, házaink arra az időre mikor a nyugatiaknak a most Ukrajnából beszerzett fegyverekkel nekiesnek a 4-5 szörös túlnépesedett muzulmán világ segítségével a migránsok és vendégmunkások ivadékai, akkor nem lesz segítség, mi kiirtott magyarok, ukránok nem fogunk tudni harcosokat adni nyugati népek iszlám elleni honvédő harcaihoz a „Gerilla” féle vallási polgárháborúban.
  S ha nyugati végtelenül önző és birkává hülyített átlag őspolgár azt hiszi, majd idejön keletre és új biztonságos hazát szerez a mi kárunkra, az nagyon téved. Mi nem leszünk akik megvédjük őkelméket, és amit el se tudnak képzelni, hogy nyugat leigázásával nem fognak megelégedni a muzulmánok, nekik semmilyen terület nem elég, ide is akarnak majd hódítani jönni, és már senki sem fog nyugati őslakosnak segíteni harcolni.
  Dehát mit is érdekli nyugati bagázst. Fő hogy a magyarok végre nem lesznek…

 8. Károlyi és gyurcsány harisnyás bandája

  A padovai demarkációs vonal, Magyarország határa volt.

  Ezt írta felül Károlyi és harisnyás bandája Belgrádban.

  Az akkori anarchista csőcselék tette lehetővé azt, hogy Erdélyt a Marosig 10 e fős, román birtokba vegye. A légiós, félkatonai csapatok, is e körüli létszámban voltak.

  Képzeljük el azt, hogy olyan kaotikus állapotot teremtett az akkori liberális társaság, minta most, kb 10 ezer fős város lakossága birtokba tudná venni Szlovákiát.
  Nem felvidéket írtam, mert így jobban kidomborodik a lehetetlen, ami akkor bizony meg tudott történni.

 9. „elüldözték a szászokat”
  És az ő Zelenszkijük egy komprádor szász lett.

 10. budapesti csőcselék

  A budapesti csőcselék sokszor okozta az ország tragédiáját, ahogy az Őszirózsás – forradalom után is hatalomba emelték Károlyi Mihályt, Kun Bélát! De nézhetjük 56-ot is, milyen sok értelme volt szembeszegülni a világ legnagyobb katonai hatalmával! Kb. egymillió magyar elmenekült az országból. De vehetjük a mai összefosás – ellenzék hatalomba emelését is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük