Fekete-Győr András szelfit készít vagyis egy "jóembert" fényképez. Fotó: Hatlaczki Balázs

Nem elég jó embernek lenni, „jóembernek” is kell látszani


Szegény Medgyessy Péter mondott valami olyat, hogy nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Ez azért volt zseniális mondat, mert akkortájt már a 95 százalékos baloldali sajtófölény sem tudta elintézni, hogy a szocik és a szabaddemokraták tisztességesnek látsszanak. Az a feltétel pedig, hogy velük kapcsolatban a tisztességesség emlegethető, sohasem állt fenn.

Az idők változnak, a haladó liberális és baloldalon a tisztesség már nem lényeges tulajdonság, a fizetett aktivisták tisztességesen megdolgoznak a pénzükért, nyíltan, nem is titkolják, hogy meg-, illetve le vannak fizetve. Szóval rendesen le van papírozva minden forradalmi, világmegváltó tevékenység, hazaárulás, osztályárulás, multinacionális vállalatok számára végzett lobbitevékenység.

A haladó oldal már rég nem is kísérletezik azzal, hogy ne tűnjön annak, ami: egy hatalmas maffiának, aki ki akar rabolni mindenkit, el akar pusztítani minden embert, amely nemcsak jognak, hanem egyenesen jó cselekedetnek tekinti az abortuszt, a jóemberség feltételének a háború támogatását, a szabadság részének és diadalának a testcsonkítást és a hormonkezelést, különösen a gyerekeknél, és hosszasan lehet sorolni az elmebaj minden más haladó megnyilvánulását.

De ez lényegtelen, mert ez mind jóemberség, mert akik csinálják, támogatják, végrehajtják, le- és kivágják, beadják, eltörlik, megsemmisítik, megkínozzák, azok mind-mind jó emberek, akik legelsősorban a lehető legjobb embernek gondolják magukat, hiszen az ideológia éppen aktuális parancsa szerint járnak el, tehát rosszat nem tehetnek, rossz emberek nem lehetnek.

Mindez azért érdekes, mert Magyarország, a magyar kormány az orosz–ukrán háború esetében szintén a saját erkölcsi parancsolatai alapján jár el, a valódi menekültekért mindent megtesz. A „jóemberek” szerint azonban ez nem elég, ugyanis a lényeg nem a jó cselekedet, hanem az, hogy jót cselekedőnek is látszódjunk! Vagyis miközben jót cselekszünk, 3 percenként posztoljunk a közösségi médiába, adjunk ki közleményeket az oroszok brutalitásáról, szavazzunk meg bármilyen baromságot az EU-ban meg bárhol, a következményeire való tekintet nélkül és napi háromszor vegyünk részt az oroszok elleni „gyűlöletfélórán”! Ez utóbbi alatt fröcsögő nyállal szidjuk az oroszokat, tiltsuk be az orosz kultúrát, és legyünk kreatívak új szankciók, büntetések kitalálásában. Én rögtön javaslom a gyógyszer- és oltóanyag-szankciókat, amely segítségével Szaddám idején az amerikaiak legalább százezer iraki csecsemőt öltek meg, és lám, mégis milyen nagy szeretettel fogadták utána a felszabadító amerikai csapatokat.

Kár, hogy az oroszok nagyobbak és fejlettebbek, de biztos csak lehet nekik ilyen „jóember” módon ártani!

Csak nem vagyunk elég kreatívak, mindjárt meg is büntetem magam, elhalasztom egy évvel a nemváltásomat, ugye látjátok, hogy szenvedek? Sőt, annyira megbüntetem magamat, amiért nem voltam elég kreatív az oroszok vegzálásában, hogy egy egész életre elhalasztom a nemváltásomat, átadom a lehetőséget egy momentumosnak, mondjuk Fekete-Győr Andrásnak. Mondjátok, hogy nem vagyok jó ember. Ha aztán majd a dolog elfelejtődik, azt mondom, hogy már két nemváltáson is túl vagyok (duplán jó ember) és a háború miatti tiltakozásom miatt halasztom a harmadikat, hogy újra nő lehessek.

Magyarország gyakorlatilag mindent ugyanúgy tett, az európai egység jegyében, mint ahogy azt Brüsszelben, akarom mondani, az USA-ban kitalálták, mert a „jóemberség” ősforrása ugyebár Amerika. Csak nem voltunk eléggé lelkesek, továbbá szóba mertük hozni az örömóda éneklése közben, hogy az adott szankciókba mi beledöglünk, az oroszok meg fel sem veszik. És ezt a lelkesedést kérik rajtunk számon igazából. Úgy kellene tettetnünk a lelkesedést, ahogy azt az európai politikusok képesek bemutatni. Mondjuk egy részük tényleg annyira hülye, hogy lelkesedik a háborúért. De jelentős részük pontosan kitanulta, hogy miként kell „jóemberként” megmutatkoznia, szinte mindegyik képes akaratlagosan sírni, vászonra kívánkozóan képes szomorúságot tettetni, sokuknak feltételes reflexe van ilyesmire, a (Szlava) Ukrajini, Zelenszkij, Kijiv, LMBTQ fonémák hallatán azonnal elindul a nyálelválasztása. Akinek ez nem megy, annak azonnal vége. Tapsolni nem elég, ragyogni kell a boldogságtól akkor, ha Zelenszkij esetleg fizikailag, netán online beúszik a képbe.

Hát, drágáim, ezt kellene gyakorolnunk. A „jóemberség” lényege tehát az a csodálatos érzés, hogy annak érezzük magunkat; a valóság, más emberek sorsa, érzései ebbe nem játszanak bele. Jó cselekedeteinknek tehát látszaniuk kell rajtunk. Az összes többi nem is fontos.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Öregem, vannak jobboldali celebek is!

  Rengeteg olyan dolog van, amit az ember nem akar tudni, de a „közösségi média” valahogy …

13 hozzászólás

 1. Faszombathy Pál

  Nem Medgyessy mondta, hogy nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani, hanem Kósáné Kovács Magda. Medgyessy egy ilyen bonyolult mondat megalkotására képtelen lett volna.

  • Hogy is tudott volna, hiszen csak egy bankigazgató volt. Kommunistáéknál ahhoz semmiféle szellemi képesség nem kell. Lásd Apró Piroskát, aki Dobrev Klárika anyukája. Tudjon lopni, utána habzó szájjal másra ráfogni és máris bármire alkalmas.

 2. Azt kérdezem csak ezzel a cikkel kapcsolatban, ami nem erről a gazfickóról szól: Mi a frászt keres a címképen ez a genya szaralak??? /Se nem tisztességes, se nem látszik annak… /

 3. Brüsszeli, ukrán és amerikai szemszögből nem az a jóember, aki élelmiszert, gyógyszereket, ruhát, áramfejlesztőt küld Ukrajnába, óvodát épít nekik, a menekültjeiket befogadja, eteti, iskoláztatja, munkát ad nekik, hanem az, aki sisakot, lőszert, fegyvereket, harckocsikat, taposóaknákat és rakétákat küld Ukrajnának.

 4. Még ezt a mondást se tudták jól elmondani.
  Ugyanis ennek csak akkor van értelme, ha azt állítja magáról, hogy:
  tisztességes vagyok, csak valami okból nem latszom annak. (még ilyet?)
  Hát akkor tegyünk a latszatert, ez a megoldás.

  • Megzavartak és én is belezavarodtam.
   a az első pont az,, hogy latsszunk tisztességesnek (joembernek), az, hogy igazából mik vagyunk, az csak a kettes pont.
   Medgyessy erre gondolt, az tuti.
   Mert ismerte az elvtarsakat. (Fiúk gyengül a hatalmunk, most már adni kell a látszatra is.)

 5. Menj a francba te hülyegyerek Fekete Györ, anyádat fényképezd mikor apádon van és dicsekedj velük a parlamentben.

 6. Dr. Belák Ferenc

  Miért kell ennek a szemita pofának a képét feltenni az oldalra.
  Hányni tudnék, ha ránézek.
  Nem kell ennek a liburnyáknak publicitást teremteni.

 7. …azt meg, hogy mi a jócselekedet azt én mondom meg. Miért is? – kérdeznék a rosszemeberek.
  Mert én jóember vagyok ergo nekem jogom, sőt kötelességem megállapítani, hogy ki nem jóember.
  Ez egy kicsit a 22-es csapdájának alapelveként hat, de egy jóember ezt nem találja hülyeségnek, ettől jóember.

  Vagyis a jóember definíciója:
  Jóember az, aki gyűlöli a CO2-őt, a meleg napsütést, mert felforr tőlük a föld, ezért a jóember együtt brühög a szegény jegesmedvékkel, de nem ám a jégtáblán, csak a szomszédos jóember-kocsmában.
  A jóember gyűlöli azokat akik húst ennének, de nem azért mert a hús miatt le kell vágni a tenyészállatokat, hanem mert sokkal jóemberesebb ha sokszázezer rovar életét oltjuk ki egyetlen ebéddel.
  De a jóember szereti a gyerekeket. Sülve, főve, pörköltnek vagy zöld szójának, természetesen megabuzálva, átoperálva Jancsikát Juliskává, Juliskát Jancsikává, hisz a jóember támogatja a hormongyógyszer és és gendergyártó ipart.
  A jóember tiszta, s nagyon rendben tartja a portáját, autóját. S hogy ez a tisztaság és a nemjóember piszkossága kontrasztosabb legyen, hát átdobálja a szemetét a nemjóember szomszédainak kertjébe. A jóember az autójából kiszórja a szemetét, használt palackját a nemjóembereknek összeszedni az árokba.
  A jóember természetesen csak buzi lehet, de ragaszkodik a társa átveréséhez, hogy politikai érdekből eljátszhassa a családot, ezért még szemét behunyva képes gyereket nemzeni. A legjobbemberek pedig más gyerekét nevelik, mert ők aztán azonos neműként legjobban tudnak szülők lenni, kivéve azokban az időpontokban amikor a szülői szeretetükből megtanítják a gyerekeiknek, hogyan kell a szülőket szexuálisan kielégíteni.
  A jóember gyűlöli a háborút, ezért, hogy minél hamarabb véget érjen, ad sok fegyvert más adójából, hogy minél többen halljanak meg minél gyorsabban, de csak azért, hogy ne maradjon írmagja se más országok rosszembereinek, és csak jóemberek maradhassanak a bolygón.
  A jóemberek az immungyengítő ál-védőoltásokat is szeretik, de nem szeretik a nem humanista halálbüntetést, és ezért nemesebb, ha emberek kínokkal hosszan haldokolnak, mert ha túl sok rosszember maradna a Földön, akkor esetleg azok megkérdeznék, hogy használható szakma tanulása és értékelhető munka helyett miért nem dolgoznak még tévedésből sem a jóemberek?
  A jóember amúgy egyeduralkodóan birtokolja a bölcsek kövét, utálja a biológiát és a mérnöki tudást, és mint a becsület és humanista kultúra bajnoka mindenhez odaragasztja magát, aztán meg megsértődik, ha a rosszemberek kinevetik.
  A jóember akkor is gyűlöli a nőket, ha maga XX kromoszómás, ezért mindet elkövet, hogy rosszember nők helyett férfibarmok (bocsi: jóemberek) nyerjenek sportban, börtönben, s nói szépségversenyen stb.
  A jóember nemes humanista lélek, és mint az úttörő mindig segít. Mármint a gazdáinak.
  S végül a jóemberek 2 jogi kötelező paragrafusa:
  1. § A jóembernek mindig igaza van.
  2. § Ha mégse lenne igaza, akkor az 1.§ lép életbe!

  Valamit kifelejtettem?

 8. Valóban Kósáné Kovács Magda fordította meg az eredeti mondást a 2002-es választási kampányban, ami részéről érthető volt, hiszen az eredeti szöveg emlegetésével :

  „Nem elég tisztességesnek látszani, annak is kell lenni!”

  kivégezte volna az ellenzéket, pedig az lett volna velük kapcsolatban a megalapozott! Mert ki látott már olyan tisztességes embert aki gazembernek akar látszani, és épp egy szoci vezetőnek kell győzködni a hülyeségről való leszokásról!

  Medgyessy a Kárpátok James Bondja címet nyerte el, amikor valahol azt találta mondani, vagy sejtetni, hogy titkos tisztként a PM-ben a KGB ellen harcolt.

 9. A magyar politikatörténet egyik legnagyobb nímandja fegyőr. De el kell ismerni, a Gulyás-féle interjú során érdemben elhamvadt, az előválasztáson hamvait szétfújta a szél, de egy veréb méretű főnixmadárként még mindig ott ugrál, csipog és szarik a Várban. Van benne politikai ösztön, nem igazán akar dolgozni.

 10. Nem mMedgyessy mondta, hanem a Lendvai Ildikó. De mindegy is.
  .
  Medgyessy azt mondta, hogy “az szdsz tele van korrupcióval”.
  Meg is phccsolták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük