Amikor a katonák is sokkal jobban akarják a békét, mint a haladó politikusok


Tele van a hócipőm azzal, hogy állandóan olyanok ellen kell érvelnünk, akik minden a saját ideológiájuk és érzelmeik mentén értenek félre. A hülyék pár napja attól kaptak idegrohamot, hogy a magyar vezérkar új főnöke egy félmondatban nem teljesen pontosan mondta fel az aktuális liberálmarxista történelemértelmezést a második világháború kezdetével kapcsolatban.

Én voltam katona, de nem akartam katona lenni és nem is váltam katonává, viszont rengeteg nagyon hasznos, habár talán drágán megvásárolt tapasztalatot szereztem abban a másfél évben. Tehát nem igazán értem, miért akar valaki hivatásos katona lenni, de az ezzel járó áldozatot nagyon tisztelem, főleg azokét, akikről éles helyzetben kiderül, hogy alkalmasak is a feladatukra. A liberálisok közkeletű elmebaja volt régen, amikor még pacifisták méltóztattak lenni, hogy gyűlölték a katonákat, mert természetesen nem a politikusokat okolták a háborúkért, hanem a katonákat.

Ez az USA-ban odáig ment, hogy a vietnámi háború idején már a sorozott közkatonákat is gyűlölték, amikor azok visszajöttek a háborúból. A nyugat-európai pacifisták is utálták a NATO-t, a katonákat, és a pártjaik, ha hatalomra kerültek, mindenütt leépítették a hadseregeket az elmúlt évtizedekben. Egyszerű igazságnak tűnt a számukra, hogy ha nincsenek katonák, akkor nem lesz háború sem. A sorkatonaságot mindenütt megszüntették, ami tetszik, nem tetszik (nekem például nem tetszik), de a fiatal férfiak „életbe rázásában”, felnőtté tételében mással nem pótolható szerepet játszott. A nyugati társadalmakban és már nálunk is, a fiatal férfiak fizikai és lelki megterhelésének kimaradása a szocializációból a most már nyilvánvalóan káros következményekre vezetett.

Mindannyian (szinte) meg akartuk úszni a katonaságot, és a katonaidő alatt mindent megtettünk, hogy akadályozzuk a rendszer működését és a lehető legtöbbet szakítsunk ki magunknak az időből a lógásra és a szórakozásra. Egy zárt katonai rendszerben destruálni stresszes és fárasztó, pont olyan készségeket fejleszt tehát a dolog, ami a katonásdihoz is kell. És ha jó a kiképzés, az ember megtanul egy csomó olyan dolgot, mint például a másokkal való nagyon szoros együttműködést, és megtapasztalja az egymásrautaltságot és az összezártságot szélsőségesebb viszonyok között is. Ma ezt a Való Világ-szerű műsorok homoszexuális változatából kellene megértenie egy fiatalnak. Fizikai képzésről meg persze szó sincs. Pedig jól kiképzett, katonáskodni tudó férfiak nélkül nincs túlélni képes társadalom.

Tudom, revelatív megállapítás lesz, de nemcsak a sorkatonák nem szeretik a háborút, hanem a hivatásosok döntő többsége sem, legfeljebb néhány őrült, aki a ferde hajlamai kiélése érdekében akar kommandós vagy világuraló hadvezér lenni. A vezérkarok a gyors győzelmeket szeretik, a végrehajtható feladatokat, amelyek nem járnak a saját hadseregeik jelentős meggyengülésével. Például az ukrán vezérkar bizonyosan undorodik Zelenszkijtől és a bandájától, még akkor is, ha a nemzeti hevület, a korruptságra való beteges hajlam és a hatalomvágy össze is köti őket. Mert a katonáikat feláldozó hülye civilekről pontosan tudják, hogy jelentős részük öt percet sem bírna ki éles körülmények között, nemhogy a front forró pontjain. És azt is tudják, hogy milyen döbbenetes veszteségeket szenvednek el a csapataik ebben az egyáltalán nem szükségszerű háborúban.

A magyar vezérkar új főnöke tehát nem szeretné kipróbálni sem magát, sem a Magyar Honvédséget semmiféle háborúban, csak azt szeretné elérni, hogy a magyar politikusok tárgyalási pozícióját bármilyen geopolitikai kérdésben erősítse egy olyan ütőképes katonai erő, amely képes nagyon jelentős károkat okozni bármiféle ellenségnek, és így megfontolásra kényszeríteni bármiféle latorállamot, hadurat, elmebeteget a környezetünkben.

Nyilván nem a szellemi fogyatékosok számára volt kalibrálva a következő, idegrohamokat kiváltó mondata:

Gondoljunk bele a második világháborúba, 1939-ben a német–lengyel háború lokális háborúnak indult, és mi lett a vége? Nem fogták meg – ha fogalmazhatok így – időben békefolyamattal az eszkalációt, és ez elvezetett a második világháborúhoz.

Mennyire seggfejnek (hogy egy katonai szakkifejezéssel éljek) kell lenni ahhoz, hogy ezt bárki is félreértse?

A második világháborúhoz az első után kialakított „békerendszer” vezetett, amelyet aztán katonailag és politikailag nem voltak hajlandók megvédeni a nyugati hatalmak. Pont úgy, ahogy most is, leszerelték a hadseregeiket és politikai eszközökkel kavarták a szart. Beáldozták a kreálmányukat, Csehszlovákiát, ahogy tulajdonképpen az osztrák függetlenséget is. 5 évig nézték tétlenül a német felfegyverkezést. 1937-ig a franciák és az angolok ketten lerendezhették volna a németeket. Elidegenítették maguktól az olaszok afrikai kalandjai miatt a most újra felhasznált „erkölcsi” alapon Mussolinit. Nagyon határozottan távolságot tartottak a Szovjetuniótól, erkölcsileg szintén nagyon helyesen, igaz, amikor végveszélybe kerültek Sztálinék, felismerve, hogy a szovjetek veresége Anglia pusztulását is jelentené, döbbenetes mértékű katonai felszerelést és élelmet, illetve nyersanyagot juttattak nekik.

1939 szeptemberében az angol és francia garancia a lengyelek számára nem ért semmit, a nyugati hatalmak akkor már katonailag nem voltak elég erősek. Na meg persze Londonban és Párizsban remélték, hogy esetleg az oroszok és a németek összekapnak Lengyelországon, Molotov–Ribbentrop-paktum ide vagy oda, és akkor hátba támadhatják a németeket. Ahogy Sztálin is abban reménykedett, hogy nyugaton egy nagy veszteségekkel járó állóháború alakul ki 1940 tavaszán, és akkor ő támadhatja hátba a németeket.

Oldalak tucatjain keresztül lehet sorolni azokat a várakozásokat, amelyek politikailag és katonailag aktuálisan reálisnak tűntek, hogy aztán a valóság elsöpörje őket. Isten viszont mindig a hatalmasabb és erősebb seregek oldalán áll – ennek a mondásnak az igazságtartalmát a második világháborúnál semmi sem mutatja jobban. A mai fegyverek nyelvén szólva: Isten mindig a nagyon sok atomfegyverrel rendelkező országok oldalán áll.

A német–lengyel és az orosz–ukrán háború geopolitikai és stratégiai hasonlósága egyébként kísérteties. Persze nem úgy, ahogy a liberális idióták gondolják. Ebben az új háborúban ugyanis a Szovjetunió szerepét Kína játssza. Európának az oroszokkal kellett volna kiegyeznie ahhoz, hogy a világtörténelem ideiglenesen vagy végleg – ki tudja – ne költözzön valahová Kínába. Ehelyett az oroszokkal háborúztatjuk az ukránokat. Miközben hagyományos katonai értelemben az oroszok sokkal gyengébbek, mint a NATO, atomhatalomként legyőzhetetlenek. Oroszország nemcsak a saját felfogása, hanem sajnos a tények alapján is védekező háborút vív, és nem azért nem élünk vele békében, mert nem lehet vele megegyezni, hanem mert az USA nem akar. Kína lesz az új CCCP, körülbelül tízszer akkora méretben, mint a névadó. Oroszországból lesz az új Németország, csak éppen nem lesz annyira megrogyva, mint az eredeti, sőt, végül össze is paktumoznak majd a kínaiakkal. Ez olyan lesz, mintha a keleti front örökre „befagyott” volna 1942-ben.

Persze még mindig jobb (statisztikai alapon) amerikai fogságba kerülni, mint oroszba, különösen, ha jól el tudod játszani az LMBTQ-személyt, és feltéve, ha nem muszlim terroristák közé csuknak mindenféle jogokat mellőzve „Gitmón”. De az ilyesmi a világtörténelemben nem szokott számítani.

Az állítólag atlantista és amerikai bekötöttségű „vkf” egyértelművé tette ezzel a mondatával, hogy mi a véleménye a nyugati politikusok háborús mániájáról. Egyébként a katonák pontosan tudják, hogy ennek a háborúnak az egyetlen nem végzetesen tragikus kimenetele a konfliktus befagyása. Minden más szinte bizonyosan eszkalációhoz vezet és totális pusztításhoz. Ilyen hülye nyugati politikusokkal bizonyosan megállíthatatlanul.

A vezérkari főnök persze fogalmazhatna hülyebiztosan, de az sajnos a liberálisok létezése következtében fizikai lehetetlenség.

Tehát: az összes nyüves háborúbuzi szerint jobb volt egy bármilyen időleges vagy stabil béke helyett a következő majdnem hat háborús év, annak minden szörnyűségével együtt. Az igaz, hogy szegény lengyelek vitték volna el a balhét magukban, de szerintem sokkal rosszabbul a konszolidálódó nácizmussal és sztálinizmussal sem jártak volna, mint azzal, ami valójában történt velük. Az ukránoknak meg mondja meg valaki, hogy ebben a háborúban ők a lengyelek.

(A gyengébbek kedvéért: ez a gondolatsor csak az idézett mondat formális jelentéséről és a szinte biztosra vehető szándékolt jelentéséről szól, nem az új vezérkari főnökről.)

Vezető kép: A Honvéd Vezérkar fõnökének jelölt Böröndi Gábor altábornagy a kinevezése elõtti meghallgatásán az Országgyûlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén 2023. május 2-án. MTI/Illyés Tibor


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Öregem, vannak jobboldali celebek is!

  Rengeteg olyan dolog van, amit az ember nem akar tudni, de a „közösségi média” valahogy …

8 hozzászólás

 1. Én statáriumot vezetnék be: Aki kimondja, hogy támogatni kell az ukránokat, vagy fegyvert, pénzt akar küldetni nekik, azt éjjel letartóztatnám és másnap már a frontvonalon ébredne.
  Megnézném, hogy ezek a mocskok mennyire élvezik, ha nem másokat és más szülők fiait küldhetik ki meghalni, miközben ők itt tépik a szájukat.

  • Az egyik szemem sírt a másik nevetett, örült mikor megszünt a kötelező katonai kiképzés! Örült mert nem kell 28 hónap értelmetlen időt eltölteni olyan vamiért aminek kevés értelme volt. 3 hónap alapkiképzés bőven elég lett volna hiszen a komoly,drága fegyverek és rendszerek kezelését és folyamatos fejlődését csak hivatásos katonák kezébe érdemes és biztonságos adni és még sok számos ok miatt. A másik szemem sírt mert sajnálom azt a gyakorlati tudást,élményt, fizikai változást, alkalmazkodási képességet , pontosságot,rendszerességet és kötelező tisztelet adás amit meglehetett szerezni mindenkinek ami késöbbiekben sokszor hasznos az életben.Aki szándékosan vétett az rögtön érezhette a börén a hátrányát,a büntit.. Ami normális evolúciós törvény mert,ha tilosban,pirosban kockázatos úton jársz elöbb vagy utóbb baleset ér mint ahogy a dzsungelben, étel leszel valakinek. Manapság nem akar senki katonáskodni a hazát megvédni pedig a haza a házat is jelenti ahol az apám,anyám,feleségem,gyermekeim élnek,ha őket veszély fenyegeti akkor elbúlyok elszaladok??? Sokak számára a védelem odáig terjed,hogy ne anyázzál mert ez meg az lesz…. Erős emberek sokasága. Talán Őket és sok sok fiatalt meglehetne győzni, ne hogy már néhány tízezer jól szervezett idegen masirozzon a házunkban, a Hazánkban ! Talán egy 2×3 hónapos kiképzés 2évre osztva még egy jó buliként is elmenne a fiataloknál. A lényeg Ne vessen vissza senkit a Tanulmányaiban és a Munkájában mert régen 25 hónap erről szólt.

   • Igazad van Kell az Emberfiának valami nevelés közösségben! Pl:bajtársad van! Vigyázz a harceszközre! Vigyázz magadra és vigyázz honfitársadra! Vigyázz az országra! Bár ezt nem egészen így mondták 85-ben!Nekem ez így jött le

   • Hú, kedves Miklós, és kedves Jobboldal hozzászólók!
    Hogy milyen parázs veszekedés lett nálunk ma abból, hogy én is egy féléves kiképzést javasolnék a férfiaknak, tapasztalva, hogy a mi időnkben még tényleg sok kétéves sorkatonaságot már pár év múlva szinte minden férfi úgy emlegeti mint egy kalandot, és szinte minden kötelezően volt kiskatona egyetért abban 40-50 év távlatában is, hogy szükség volt a szabályok és fegyelem, meg a bajtársiasság megtapasztalására a férfivé váláshoz.
    Talán nem véletlen, hogy most ennyi a mamahoteles, gyámoltalan béta hím, vagy rosszabb esetben buzi, aki nem vállalja fel a harcot , felelősséget az életért és a jövő nemzedékéért is, a homokosok esetében azt is gyanítom, hogy ezért keresik egy másik hím társaságát is, hogy az védje meg őket…
    Hiába, a kemény és sokat nélkülözött nemzedék igyekszik megvédeni és mindent megadni a gyermekeinek, hogy nekik ne kelljen küzdeni, aztán sikerült egy ilyen sok nyápic gyíkvállú kis nebáncsvirág szájhőst felnevelni, akik tétlenül bámulják az ellenséges hordákat ahogy leigázzák Európát.

 2. Naprózsa! Tökéletes igazság.

 3. apro_marosan_petergabor

  Kissé (erősen) zavaros ez az értékelés. Kikerüli a tényeket s vágyvezérelten fantáziál, ezt eddig a baloldal tette csak. Ne vegyük át tőlük, nekik sem vált be.

  1. Putin óriásit hibázott, mikor megtámadta U-t. (Sztalin, Hitler nem, mikor lerohantk Lo-t)
  Valószínű mégegyszer nem tenné, vagy nem így…
  2. Még nagyobbat, hogy nem nyerte meg a háborút 2 hét alatt.
  3. Óriási pénzt és hadianyagot tolt és tol be a nyugat U-ba, tehát U-nak köze nincs Lo-hoz átvitt értelemben
  sem, az első perctől minden támogatást megkapnak vagy 50 (közük a legfejlettebek) országtól
  4. Az USA tökéletesen megvalósította primer célját ezzel a háborúval, az EU-t elszigetelte Oo-tól, s ettől még
  nem jött létre egy O-Kinai koalíció. Jelentősen gyengítette Oo-t.
  5. A 3000 atomrakétája ellenére 1,5 éve harcban áll (furcsa háborúban) egy gazdaságilag gyenge, korrupt,
  széteső, de már mégis homogénan orosz ellenes országgal és nem látni a végét…
  emellett szerzett magának + 2 NATO országot…
  6. A Vkf-nek nem dolga történelmi értékeléseket tartani (laglábbis a sajtóban), amellett, hogy ez már egy
  politizáló állás(is) de gondolja meg jobban, mit mond és miért
  7. Ne feledjük, mi is a NATO-ban vagyunk +EU-ban, az a mi atomernyőnk, „képernyőt bámuló katonák” (idézet
  az új Vkf-től…) nem fogják megvédeni Mo-t. Tehát a szövetségesekkel legalább a katonáinknak nem kell
  konfrontálni, hagyjuk ezt meg a politikusoknak. Azok jobban értenek hozzá.

 4. Az utolsók között vonultam be, 1 évre. Én kifejezettem szerettem volna letölteni a katonai szolgálatot. Azt gondoltam, egy férfinak muszály puskaport szagolnia, ha fel akar nőni.
  Amellett, hogy elég lehangoló volt a rendszerváltás hadserege, nem bántam meg az akkori döntésemet. Bizonyosan adott olyan tapasztalatot, amit mai napig használok. És nem csak egy fegyver kezelésére gondolok (pedig az is nagyon fontos), de például olyan helyzetekre, amikor valami olyasmit KELL megtenned, amiről te máshogy döntenél. A szuper individualista álomvilágban csak olyat tesz az ember, amihez kedve van. Aztán ha szembejön az élet, csak pislog. A sereg erre is jó, már fiatalon rendbe teszi a VALÓ élettel kapcsolatos álmokat. Vannak dolgok, amiket meg KELL tenni!

 5. Coco Jamboo

  A lengyelek jártak az élen, amikor meg kellett sértődni a kijelentés miatt. Azóta a HM hivatalosan is bocsánatot kért tőlük. Örület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük