Tiltott tartalom vagyunk


Amikor valamelyik amerikai illetőségű, egyébként az amerikai kormányzat ellenőrzése alatt álló techcég, amely a technológiai környezetet biztosítja szerte a „szabad” világban, vagyis a Meta, vagy a Google letiltja a PestiSrácok.hu-t vagy a PSTV-t, vagy csak egyes műsorokat, cikkeket, akkor nem csak az elemi szabadságjogokat tiporja sárba, hanem a gazdasági szabadságot is.

Vagyis szinte az emberi létezés teljes spektrumát, ráadásul úgy, hogy cserébe a szabadságunkból sem ad vissza, a telefonunk, bármely „okos” eszközünk ugyanúgy lehallgat bennünket, mint korábban, amikor még használhattuk az általuk biztosított technikai környezetet, ahová az elmúlt pár évben a fél emberiséget költöztették. A helyzetet tovább rontja, hogy a technológiai óriások legalább annyira ellenőrzik az amerikai kormányzatot, törvényhozásostól, hadseregestől, mint az őket viszont.

Ezt a törlést, elnyomást, szabadságmegvonást általában nem ilyen látványosan csinálják, csak korlátozzák az eléréseinket, az általuk meghatározott buborékban tartanak minket, hogy ne érjük el azokat, akiket érdekelne a mi véleményünk is. Ezen az is-en van a hangsúly.

Magyarországon csak és egyedül azért működik még a szabadság, mert a magyar emberek nem költöztek még olyan mértékben a virtuális valóságba, mint a nyugatiak. Arról persze a YouTube és a többiek is a lehető legnagyobb alapossággal gondoskodik, hogy a jobboldaliakhoz, a valóságfüggőkhöz, minden liberális szemét eljusson. Jobboldali buborék nincs, nagy szerencse ez, mert a buborék hiánya teszi életrevalóvá a jobboldalt.

Az, hogy nekünk mindenért meg kell dolgoznunk, ugyanazért a szabadságért többet kell tennünk. A liberális szabadság Fekete-Győr Andrásokat terem, a jobboldali pedig olyan nőket és férfiakat, akik képesek felhasogatni egy szezonra való tűzifát maguknak. Meg azt is tudják előre, hogy lesz tél.

A PSTV, a Pestisrácok.hu sorsa is azon múlik majd, hogy mennyi kényelmetlenséget hajlandóak vállalni a szeretett olvasóink és nézőink azért, hogy megtaláljanak és olvassanak és nézzenek minket. Észbe kell tartani, hogy létezünk, mert egyre kevésbé fogunk szembe jönni a neten, a Facebook-on sem. Aki minket akar olvasni látni, annak kényelmetlenségeket kell vállalnia, magának kell rákattintania az oldalainkra. Mert azok még léteznek, a nagy szabadság jegyében. Mindenféle milliónyi más tartalom közé dugva, mindent megtéve azért, hogy elfelejthetőek legyünk a nagy kattintáskényelem világában, de azért még meg lehet minket találni.

Nem szabad senkinek hagynia, hogy a techcégek kiszervezzék a maguk számára a valóságérzékelését, a hírigényét, a gondolatai, a logikáját, a valóságát. A PSTV nem a teljes valóság, csak annak egy olyan része, amelyet nem korlátoz teljesen semmi, persze meggondoljuk, hogy mit mondunk, de nem tagadjuk, hogy meggondoljuk mit mondunk. Nem vagyunk függetlenek a saját meggyőződésünktől és ezt tudjuk és hirdetjük is.

Nem tökéletesnek áruljuk magunkat, hanem annak, amik vagyunk, valóságos emberek, egy beszélgetés a presszóban, a krimóban a szomszéd asztalnál, ahol a résztvevők azt mondják amit tényleg gondolnak, mert ott az a természetes, még a diktatúrában is az volt, mert ott és akkor az emberek megbíznak a szomszéd asztalnál ülőkben.

Az amerikai techcégek világában azonban a szomszéd asztalnál mindig egy gonosz gennyláda ül, aki „realtime-ban” írja a feljelentéseket.

Ez a képződmény ma már nem a DK-ás ötvenes alkeszre hasonlít, hanem egy momentumos, párbeszédes országgyűlési képviselőre, akinek tényleg csak az az egy öröme van az életben, hogy végre tényleg árthasson valakinek.

Amíg szabadon lehet az internetre tartalmat föltenni, nekünk is, jobbereknek is, addig mi is fent leszünk. Sosem lesz annyi pénzünk, mint másoknak, de mindig valóságosak maradunk. Az evolúció arra tanított bennünket, arra képzett ki bennünket százezer éveken át, hogy rosszakaratot mindig közvetlenül csakis más emberekben keressünk. A felénk repülő puskagolyóról tudjuk, hogy milyen emberi indulatok indították az útjára. A képernyőt viszont csak képernyőnek látjuk, nem tulajdonítunk rossz szándékot annak, ami rajta megjelenik.

Pedig a telefonunk, a laptopunk képernyője tele van rosszindulattal, üzleti és politikai befolyásolási szándékkal. Hiába tudjuk ezt, mi jobberek, mert a tipikus liberális szavazó számára, maga a teljes és totális igazság testesül meg például a Telex nyitóoldalán, vagy abban amit az FB felkínál nekünk, akkor is használjuk, mert kényelmes és mert a kor nem ad más lehetőséget.

Pedig a lényeg az, hogy nem mindenki elmebeteg a neten, de minden elmebeteg fent van a neten. A techcégek pedig nagyon szeretik az elmebetegeket, na nem a szimpatikus hóbortosakat, hanem az igazi destruktív elmebetegeket. Azokat, akik hatékonyan rombolnak le mindent, ami normális és ember. Lényegtelen, hogy miért csinálják ezt a techcégek, pénzért, hatalomért, szimpla rosszindulatból, sima elmebajból, de csinálják.

A valóság PestiSrácok.hu és PSTV nevű szeletének túléléséhez annyi valóság kell csupán, illetve annak a töredéke, amikor a régi szép időkben, reggelente leszaladtunk a postaládához az újságért, vagy elugrottunk a sarokra a pavilonhoz, hogy legyen mit olvasni a reggeli mellé. A techcégek elhozták nekünk a majdnem tökéletes kényelmet és most ezzel zsarolnak minket.

A Kedves Olvasónak, Nézőnek azonban módja van kitolni a az összes rohadékkal. Nem egy kattintás hanem több, de életet ment. Kérlek keress minket és ha kedvedre való cikket, műsort találtál, azt minden módon oszd meg hasonszőrű felebarátaiddal. Szerencsére nem kell „kinyomtatni az internetet”, ahogy a belpesti hülyék gondolják, elég elküldeni a linket. Ezt a módszert még nem korlátozzák.

Remélem találkozunk még.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

12 hozzászólás

 1. Kell a magyar szolgáltató, nincs mese.
  És ugye, hogy kell a lenézett TV is?
  És kell egy nyomtatott újság is, akkor is ha kevesen fizetnek érte. Annak a címlapját mindenki látja, aki elsétál az újság pult mellett. Ez okból kell az ujsagosbode is forgalmas helyeken. ( Régen rikkancsok is voltak, igen jók.)
  Ezekbe nem tudnak láthatatlan kezek belenyúlni.
  Vissza a kalyhahoz.

  • „Kell a magyar szolgáltató, nincs mese.”
   Van. Ott van példának a Videa.
   De a videók elérhetőek a PS oldalán is. De hogyha nagyon „trendi” akarna lenni a PS, akkor megoszthatná torrenten is, és akkor a nézők is segíthetnének a videók terjesztésében (és az elosztott tartalomközvetítés eléggé robusztus: ott nincs központi szerver, amit el lehet hallgattatni). A kriptovalutákról, NFT-kről nem is szólva. 😉

   „És ugye, hogy kell a lenézett TV is?”
   Egy TV-csatorna fenntartása sok pénzbe kerül, mert a rádiófrekvenciás spektrum véges (így az NMHH drágán méri), a kábelszolgáltatók piaci alapon működnek (így azok is megkérik az árát).

   „És kell egy nyomtatott újság is, akkor is ha kevesen fizetnek érte.”
   Vegyünk egy Mandiner szintű hetilapot.
   Az 70 oldal, 4000 példányban jelenik meg.
   Vagyis hetente 280000 oldal.
   Ha egy oldal költéségét – kötéssel, mindennel – mondjuk 10 Ft-nak számoljuk, az heti 2800000 Ft.
   Egy példány előállítási költsége 700 Ft.
   És ebben nincsen benne az újságírók fizetése – miből vesz Ambrózy sört, Dezse-Zelenka Dórii szépészeti kellékeket? – a terítés költsége. ;/

   Ezzel szemben egy 100 GB-os webtárhely kb. 20000 Ft havonta.

  • Azonnal elöfizetnék az újságra, ha el tudnák küldeni Ausztriába.

 2. Van egy jó hírem. A nyugati támogatások nélkül a bal-libsi médiák életképtelenek lennének. Hajrá magyarok!
  Továbbra se dőljetek be ezeknek! Ne nagyon vásároljatok tőlük, ne túl gyakran kattintsatok rájuk.
  Részemről úgy vagyok ezzel, hogy megnézem, mit akarnak. Ám az az igazság, hogy a sok hülyeség, a túl átlátható manipuláció miatt 1-2 percen belül el is hagyom a portált.
  Csak szajkók vannak ott, egy igazi gondolkodó nincs.

 3. Bevallom, a PSTV-t nem nézem. Nekem még a fehéren fekete az igazi.
  Tudom, a PS alkotói is szakemberek egyrészt, és csak másodrészt watchdogok. Ha majd úgy kanyarul az életeük, hogy máshova mennek dolgozni, az új helyen azzal fogják fogadni őket, hogy hány olvasód, követőd, lájkolód van. A fizetésük is ettől függ. Ezért ez – a kívülállónak kicsit túlzott – „lájkrettegés”.

 4. You Tube ezzel a diktatúrájával maga a kommunista Sztálin és a fasiszta Hitler.

 5. Nem csak a Youtube, de a faszbuk is cenzúráz. Már három regisztrációmat tiltotta la a faszbuk csak azért, mert a liberálfasiszta rágalmakat tényszerűen cáfoltam a HVG és korábban a 168 óra felültén.

 6. Bekaphatjátok, libernyák tetvek!

 7. Bàstya elvtàrs

  Elmesélek egy tanulsàgos esetet!

  A napokban az Arte nevü francia-német-svàjci, egykori szebb napokat làtott kulturcsatornàn leadtak egy „dokumentumfilmet”, amely az orwelli és Huxley àltal felvàzolt vilàgot akarta összehasonlitani a maival!
  Mielött bövebben belemennék az elemzésbe, gyorsan ki Kell jozanitsam az olvasokat, szo sincsen arrol, hogy a nyugati, sorosista balliberàlis zöld-Kommunista ideologiàt kritizàljàk!
  Éppen ellenkezöleg, Trump és Putyin jelenik meg a képernyön, mind ahànyszor a narràtor diktaturàrol, önkényuralmi rendszerekröl beszél.

  De a lényeg, hogy a film vége felé, bemutatjàk, hogy mi a fake news, (!) és azt is, hogy hogyan kell azt kiszürni! Fake newsnak minösül Egyébként minden, ami a jobbkonzervativ sajtobol szàrmazik, illetve illiberàlis gondolat okàt tartalmaz! Az egyik neves amerikai egyetemen Trump beszédét àllitottàk be ugy, mintha csak egy sulyos (màr nem csak populista) önkényuralmi diktàtor akart volna egy önkényuralmi rendszert kiépiteni. Aztàn pedig bemutattàk, hogy a Fox csatorna „hazudik” és önkényuralmi, Orwell-töl àtvett ötleteket hasznàl!

  Vagyis az egyetemeken (és erre itt volt egy elképesztö példa) nyiltan nyomjàk a balliberàlis vörös-zöld ideologiàt, ràadàsul ugy, hogy Minden màs az rossz, antidemokratikus, önkényuralmi veszélyeket hordoz, ezért fel Kell ellenük lépni, de legalàbbis ki Kell szürni, fel Kell ismerni! Erre képzik ma a hallgatokat a ballibsi tàrsadalomban!
  ARTE/ YouTube : 1984 oder schöne neue Welt (Georg Orwell, Aldous Huxley)

  Ami nekem feltünt: a balliberàlis ideologia elképesztö modon ferditi el a valosàgot, és demokràciàbol diktaturàt, diktaturàbol pedig demokràciàt csinàl!

  Elképesztö és rettentö veszélyeket rejt.

 8. Bástya elvtárs!

  Nat.Geo., Spektrum, Viasat Histori lassan nézhetetlenné válik, teljesen eluralja a balliberális véleményterror.

 9. Kormos János

  Én mindig azt az oldalt nyitom meg, amelyik érdekel. Pl nap mint nap a PS-t, az MNO-t, a Mandínert, a Barça Blaugranes-t stb. Soha, de soha nem a Facebook-tól várom, hogy majd ők kínálják nekem a tartalmakat. Nem is értem ezt az egészet. Miért kell közbeiktatni ezt a platformot. Szörnyű kényelmeglenség a keresett oldalakra kattintgatni, amiket a lelkes olvasó amúgy is kitesz a kezdő képernyőre? A facebook élmények megosztására, régi ismerősök felkutatására, kommunikálásra való. Újságot az újságostól, cipőt a cipőboltból stb… Szerintem.

 10. Mit szólnátok,ha a képviseletetek személyzetét indoklás nélkül őrizetbe vennénk?
  Teljesen jogszerüen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük