Az Európai Unió elindult az egypártrendszer felé


Schaller-Baross Ernő és Trócsányi László EP-képviselők írása nem különösebben rendítette meg a magyar közvéleményt tegnap. Az EU vezetői már nem tudnak akkora baromságot kitalálni vagy annyira antidemokratikusat csinálni, hogy valaki is különösnek találja. Az EU fura urai ugyanis azt találták ki, hogy mi lenne, ha az úgynevezett unió alapját képező értékeknek való megfelelés kötelezettsége nemcsak az európai politikai pártcsaládokra és pártalapítványokra vonatkozna, hanem azok tagpártjaira és tagszervezeteire is egyaránt.

Magyarul nemes egyszerűséggel kicsuknák az európai politizálásból azt, akinek nem tetszik a pofája.

Aztán rögvest a nemzeti színtű politikai életből is, hiszen hogy venné az ki magát, hogy valaki a gyarmatokon kritizálja a gyarmatosítást.

Erről a szovjet birodalomépítés korszakából, az úgynevezett “helsinki folyamat” idejéből jutott eszembe egy kedves emlék, ami mindent elmond az élénk szellemű Brezsnyev elvtárs és az ő főhülyéi közötti végzetes hasonlatosságról. Brezsnyev elvtársnak legalább megvan az a mentsége, hogy már viszonylag fiatalon is mutatta az öregkori elhülyülés jeleit, de az EU vezetői még erre sem hivatkozhatnak. B. elvtárs és szélesebb bűntársi köre ugyanis azt találta javasolni a Helsinkiben zajló bizalomerősítő tárgyalássorozat egyik fordulóján, hogy az országok sajtója csak a kormány álláspontjával egyezően írhasson. Nyilván a szovjetek otthon ezt szokták meg és rohadtul zavarta őket, hogy a nyugati országok újságjaiból nem lehetett megtudni pontosan a helyi kormány álláspontját. Tök káosz, nem?

A nyugatiak meg magyarázták nekik, hogy az ő rendszerük lényege pont az (akkor még), hogy mindenki szabadon kifejtheti az eltérő értékeit, véleményét, ítéleteit. Diktatúrafejlesztési szempontból persze tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy a más álláspontokat képviselő pártokat vagy a kritikus sajtótermékeket tiltják be először. Ami a szabad sajtó vegzálását illeti, tulajdonképpen a Facebookkal meg a net ellenőrzésével már meg is vannak. Németországban a fősodortól eltérő sajtótermékek már régóta csak a második, sőt, a harmadik nyilvánosságban létezhetnek csak.

A javaslat annyira gáz, hogy az EU különböző sóhivatalai is kifejezték aggályaikat, pedig ők aztán tényleg helytálló jogi meg logikai érvekkel ritkán jönnek elő. Ha jól értem az EU-s zsargonban és illogikában megfogalmazott javaslatot, arról van szó, hogy az EU kedvenc fegyveréhez nyúl, miszerint  az eredeti szerződésekben nagyon szűkre szabott jogosítványait egy bravúros jogi trükkel kiterjeszti mindenre. Például egy bizonyos, szűkre szabott pénzügyi jogosítványból vezeti le azt, hogy miután mindenkinek vannak pénzügyei, ezért a pénzügyi ellenőrzési jogosítványai alapján mindenkire és minden szervezetre rámozdulhat. Ebből meg szerintük az következik, hogy nemzeti szervezeteket, pártokat is feloszlathat, magyarul betilthat, ha azok szerinte az EU híres értékeitől eltérőeket képviselnek. Ja, és mindezt majd egy ember intézi valahol Brüsszel-belsőn.

Hogy érthető legyen: ennek simán az lehet a vége, hogy ezek lazán betilthatják a Fideszt Brüsszelből, úgy, hogy az sem EU-s, sem a magyarországi választásokon nem indulhat utána.

Tudják, az oktatás nemzeti hatáskör, de sérti a piaci versenyt, hogy a CEU nem működhet a magyar szabályozást figyelmen kívül hagyva Magyarországon.

Szerintem egyébként abból lehet tudni, hogy ezek elmebetegek, mert az ilyen érveléseket úgy tudják elővezetni, komoly arccal, hogy nem röhögnek közben.

Szerintem meg az Európai Parlamentet kellene megszüntetni, tokkal-vonóval, és ki kellene jelenteni, hogy a továbbiakban minden ország bármikor visszaveheti a szuverenitása azon részeit, amelyeket ideiglenesen átadott az Európai Uniónak. Egy szerződés alapján, amit ezek nem tartanak be. Semmiféle szuverenitást nem adtunk át az Európai Parlamentnek.

De ha adtunk volna is, aki megnézi ezt a körülbelül ötszáz dühöngő, gyengeelméjű, gonosz elmebeteget tartalmazó entitást, nemcsak a maradék kétszáz emberi lényt félti ott, hanem konkrétan a saját életét is.

Tehát az EU és az EP a Bizottsággal karöltve tulajdonképpen belengette az egypártrendszert, még csak nem is országosan, hanem az egész unióra nézve. Illetve persze lehetne több párt, csak teljesen egyforma elveket kellene vallaniuk. És a színük alapján választhatnánk közülük, esetleg a szexuális identitás szerint tagozódhatnának. Aztán persze végül a következő fordulóban a heteroszexualitás esne majd a híres értékeiken kívül, meg a gyerekszülés, hiszen a család már most ott van.

Tehát, kedves olvasó, ha Ön úgy gondolja, hogy a férfiak nem szülhetnek objektív, biológiai okokból, akkor két-három év múlva Ön is törvényen kívüli lesz az EU-ban. És még az anyjukat sem lehet szidni, mert a nagy részének nincs is.

Vezető kép: Szavazás a Kínai Kommunista Párt XIX. kongresszusának záróülésén a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2017. október 24-én. Fotó: MTI/EPA/Vu Hong


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Ugye soha nem fog kiszabadulni?

  Amit eddig tudunk a rendőrgyilkosságról, az bőségesen elegendő ahhoz, hogy biztosak legyünk benne: ennek az …

17 hozzászólás

 1. NavraCsicska most lépett át a KDNP_be, mert a Néppárt tagja akar lenni.
  Őt fogják indítani két év múlva. Tiszta sor.

 2. Csak az igazat!

  Magyarország is támogatja az új szankciókat – még ha Szijjártó Péter mást is mond erről!
  Tehát!
  Magyarország is támogatja az új szankciókat

  De majd utólag megkonzultáljuk, hogy nem támogattuk

  • Arra nem emlékszel buzikám,hogy Orbán Viktor bejelentette a szankciókat nem támogatjuk,de aláírjuk,hogy egységet mutasson az únió?

 3. Kiss Yóska

  Na, nem is tudtam, hogy Ukrajnában EU-s tankok glasszálnak szovjet zászlóval. Az is kiderült, hogy Ursula beszél nosztalgiáéval a Szovjetunióról, sőt legszívesebben visszacsinálná az egészet és nem Putyin! Én itt mindig tanulok!

 4. Az Europai Unió átvette a Szovjetunió szerepét, ezentúl egy államnak sem lehet többet magán véleménye a saját országárol, igy követni kell amit mondanak az EU.-ban. Tiszta szovjet terrorizmus.

 5. Tudományos libsizmus

  Az Európai Unió az egykori Szovjetunió reinkarnációja. Ez már elég régóta látszik. Csak az ember szemét nem veri ki.

  • Csatlakozom az előttem szólókhoz!
   Először nem hittem a fülemnek, amikor ennek a nőszemélynek a kijelentését hallottam!
   Merkel jól felépítette, Honecker bosszúja beteljesülni látszik!

 6. “még az anyjukat sem lehet szidni, mert a nagy részének nincs is.”
  Azért én megpróbálnám.
  Viszont ha az únió szerződéseket sért,akkor Nekünk miért kell betartani? egyáltalán miért tartjuk még kötelezőnek magunkra? Mivel az ursula már Olaszországot is megfenyegette (jobboldali győzelem esetére),mit várunk még ettől a liberálbolsevikburnyákoktól?
  Fú lenne még néhány kérdésem…. 🙂 az az igazság eléggé belelovaltam magam.

  • khm, olvtárs!

   Viszont ha az únió szerződéseket sért, az ellen nincs orvosság. Nincs a számukra tavaresz, sem zöldült S.argentina-jelentés, a bejelentöt észre sem venné az uniós bíróság (Stuttgartban?). Ilyenre még nem volt példa, teheti. Olaszo. java miatt már sokan mások is, kétségbeesetten izgulnak és “segítséget” ígérnek neki “ha Magyaro. vagy Lengyelo.-hoz hasonló gondjai támadnának”.

 7. Egy mai hír az egybites kommentelők (HVG) lapján:
  “Demagógiában és politikai károkozásban is szintet lép Orbán az új nemzeti konzultációval”
  – “Mégis mi célja lehet Orbánéknak tehát nemzeti konzultációt végig vinni egy olyan szankciós csomag ügyében, ami már befejezett tény, …
  – Orbánnak aligha lehet más célja a szankciók hazai elutasítottságával Brüsszelben roadshowzni, minthogy nyíltan szembehelyezkedjen az EU-val.”
  Nagyon jó meglátás.
  IGEN, “..nyíltan szembehelyezkedjen az EU-val.” ami az USA érdekében, csak egy idióta által nemlátva a vesztébe rohan !!!
  Csak hogy Orbán nem akarja, hogy a népe kollektív öngyilkosság részese legyen.
  És van vér a faszában EGYEDÜLIKÉNT AZ EGÉSZ NYUGATON ez ellen tenni.

 8. Mi ebben is jobbak vagyunk az EU-nál. Nálunk már 12 éve egypártrendszer van.

  • > t < 23.16:04 ! Te már megint LÁBA KÖZT A TÖGYÉT KAPTAD EL, CSAK SAJNOS EZ MOST BIKA VOLT!
   Ha az emberek 5-ször, hat-szor ugyanazt a PÁRTOT választják, mert nincs jobb, akkor az nem egy párt-rendszer! HA DIKTATÚRA VAN ÉS MÉG MOZGALMI SEJTECSKÉK SEM ALAKULHATNAK, ÉS MINDENKIT BÖRTÖNBE ZÁRNAK, HA ZÚGOLÓDNI KEZD, AKKOR VAN EGY URALKODÓ PÁRT!
   Magyarországon, sok PÁRT VAN! Fidesz-KDMP, van összefo…, MMM, Ideigl…! Ha több pártocska kihívója a nyertes pártnak, akkor több párt mérkőzött, DE CSAK AZ EGYIK ÉRDEMEL GYŐZELMET, MÉGPEDIG AZ, AMELYIK A MAGYARNÉP ÉRDEKEIT KÉPVISELI!

 9. Ha háborús agresszióról beszélünk, az idő múlásával már egyre kevésbé az a kérdés, hogy ki ütött először vissza.
  Az igazi háborús agresszorok ma azok, akik hallani se akarnak a békéről, a konfliktus méltányos tárgyalásos rendezéséről, hanem akiknek célja a háború minden áron való folytatása, az USA világhatalmi érdekeinek erőszakos érvényesítése, Oroszország megtörése, ha lehet felszámolása.

 10. csakafidesz

  A szankciók hatására a rubel árfolyama jelentősen megváltozott. Egy évvel korábban 4 forintot adtak egy rubelért, most a szankciók hatására már 7 forintot kell érte adni.. Szóval -hála a szankcióknak- a rubel ma kétszer annyit ér, mint régen.

 11. A hibrid háborúk korában semmi meglepő sincs abban, hogy a nyugati liberális álértékeknek megfelelni nem akarókat betiltják, ellehetetlenítik, elporlasztják közvetlen és közvetett módokon egyaránt. Az a fajta közvetlen mód, hogy egy politikai párt csak akkor működhet, ha megfelelően egyetért a hatalmi központ poliitikai irányvonalával színtiszta kommunizmus. Persze lehet agitálni, hogy ha nem tetszik ki lehet lépni, de a gazdasági és egyéb összefonódások miatt erre aligha van lehetősége bárkinek. Nagy a baj, ha az egyszer elhatározott lépések bírálata ugyanúgy tiltva lesz, mint a kommunizmus idején. Ha egy lelkület nem jobboldali, akkor csak a kommunizmus felé hajló bal lehet. Nagyon ritka az ellenpélda.

 12. 3,14csányi
  Ugye tudod?

 13. Rendesen lefortítva, mindenkit hülyének néznek; a hülyelétfeladás a legfontosabb érték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.