A Momentum Bukarestben alakít száműzött kormányt, az MSZP pedig Szegeden hozza létre a forradalmi munkás-paraszt kormányt!


Az LMP–Párbeszéd tandem valami erdőben teremti meg az ökopolitika ellenkormányát. A Jobbik sem cicózik, ők teljesen rendes kormányt alakítanak, mert kicsire nem adnak, majd csak engedelmeskedik nekik valaki. Az ellenzéki kormányok egyetlen dologban értenek egyet: a románokat azonnal be kellene hívni Magyarországra, hogy végre valaki demokráciát csináljon itt. Feri okkal gondolja, hogy az általa favorizált amerikai csapatokat még a saját szavazói is szívesebben fogadnák, mint a románokat.

MZP sértődötten Hódmezővásárhelyen hoz létre elnöki rendszert, nyilván az amerikai tanácsadók hatására. Idegrohamot akkor kap először, amikor kiderül, hogy Ferenc nem veszi vissza az Elnökök nevű újraélesztett Signal-csoportba. Jakab Pétert egy mamuszos nő kíséri be az ügyeletre, a zavarodott férfi valami anyacsászárnőt keres. A jó lelkű asszony kénytelen mezítláb hazamenni, mert Péter zokogni kezd, ha a mamuszok másfél méternél messzebb kerülnek tőle.

A Momentum Donáth Annát jelöli száműzött-miniszterelnöknek (a továbbiakban “száme”), mert Gelencsér Ferencet a románok ismeretlen helyre vitték. Donáth taktikusan csak Fekete-Győr András sportminiszterségét (szintén űzött) jelenti be, hogy pacifikálja erős ellenfelét.

Donáth körül lassan gyülekeznek a momentumos politikusok, akik azt hiszik, afterpartin vannak, mert néhányan még emlékeznek: az elnyomás-, diktatúra- és hibridrezsim-érzésük végül is a gombázás után kezdődött. Igaz, a gombát Feritől kapták, de nem gyanakodtak.

Tóth Bertalan (aki az MSZP inkognitóban, bocsánat, illegalitásban élő elnöke) Szegeden tudja meg, hogy egyetlen munkással és paraszttal sem találkoztak menekülés közben. Ahogy azt is, hogy nem a Fidesz üldözte őket, hanem néhány DK-s nyugger.

Alapminisztereit azért bejelenti ő is: behajtási miniszter Tóth Csaba, az Államvédelmi Hatóságot felügyelő miniszter pedig Biszku Béla, akit elhunyta nem akadályozhat meg az osztályellenséggel történő leszámolásban.

A természetbe visszamenekülő LMP–P-s csapat a vegán–vegetáriánus ellentét lemeccselése után szembesül a rút valósággal, hogy az erdőben nyáron is hideg van éjjel és nem jön ki az ételfutár. Karácsony Gergely arra kénytelen rádöbbenni, hogy ülő alkalmatosság nélkül képtelen székelni, mert a combizmai egyszerűen nem tartják meg. Az ügyeletes bögöly pedig megrészegülve a szemei elé táruló fehér folttól abba a tévedésbe esett, hogy a Napba repül, és csalódottságát élete legjobban sikerült harapásával fejezte ki. A másnapra meghirdetett nemzetközi sajtótájékoztatóra megérkező külföldiek hiába kiabálták az erdő szélén, hogy Mister prime minister! Csak csontokat találtak. Nem mintha a célszemély megértette volna, hogy őt keresik.

A románok a tőlük szokásos gerincességgel nem az őrizetükben lévő momentumos száműzött, hanem az LMP–P-s ellenkormányt ismerték el Magyarország törvényes kormányának, és Karácsony, valamint kíséretének tragikus halála után a román uralkodócsalád valamelyik hercegét gondolják a magyar trónra helyezni.

Az USA bejelentette, hogy MZP-t tekinti a törvényes magyar miniszterelnöknek, mert mégis ő kapott ki Orbán Viktortól húsz százalékkal, és ilyen csekély különbségnél tulajdonképpen mindegy is, ki alakít kormányt, különösen annak fényében, hogy MZP is nagycsaládos, konzervatív ember. Így is teljesül a magyar nép akarata. De azért felkérték MZP-t, hogy a momentumosokat vegye be a kormányba, ha a románok esetleg kiadják őket.

Az EU vezetése nagy buzgalmában összekeverte MZP-t az MSZP-vel, és nagy dérrel-dúrral jelentette be, hogy Brüsszel a forradalmi munkás-paraszt kormányt támogatja. Ujhelyinek sikerült elintéznie, hogy a Bizottság őt nevezze meg magyar miniszterelnöknek, mert Tóth Bertalanról még soha senki nem hallott az EU központjában.

Jó taktikai érzékkel mindenki a románoktól próbált meg tankokat bérelni, hogy a csapatai élén bevonulhasson Budapestre. A tele tankkal kialkudott tankokban a románok természetesen csak 5 kilométerre való üzemanyagot hagytak. MZP és az általa vezetett migráns hadak támadását a benzinkúttól való irreálisan nagy távolság és Orsós Vendelék akadályozták meg, mert ők – MZP stábjától eltérően – benzin nélkül is képesek viszonylag gyorsan mozgatni egy negyven tonnás vasdarabot.

Tóth Bertalan élete döntésével, miután valamelyik élelmes embere megnézte az üzemanyagmérőt, inkább az ura által magára hagyott Hódmezővásárhelyet vette be – hiába, ha nincs ló, akkor a szamár is jó. Ráadásul MZP csalódott népe felszabadítóként üdvözölte a szocialistákat is. Így esett, hogy a szégyenszemre hazakullogó MZP Tóth Bertalan parancsára házi őrizetbe került, amíg a magyar rendőrség le nem tartoztatta az egész díszes társaságot.

Ujhelyi Brüsszelben nagy örömében tévedésből a Bukarestbe induló gépre szállt fel. A még reménykedő románok Gelencsér mellé csukták, hátha kaphatnak érte valamit. Elvégre két miniszterelnök is náluk van, az egyik csak ér valamit.

Még a Telex is kénytelen volt megállapítani, hogy Gyurcsány Ferenc a maradék ellenzék vezetője és egyetlen politikai túlélője. És tényleg felesleges bármiféle előválasztás.

Kép forrása: Origó


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A gáz ingyé’ van, ingyé’ is vót, csak a zOrbán aggya soké’!

  A Kedves Olvasó látott már földgázt? Legfeljebb szagolt, de akkor meg honnan tudja, hogy az …

9 hozzászólás

 1. A kétf.azú fogatlan kóbor hiénasakálok pártja meg ellentart nekik,
  és örökellenzékiséget ígér.

 2. Hol ásták el a zuglói képviselőt?! Az a kérdés még megválaszolandó.

 3. Vicc Faktor…

  Aztán reggel mind felébrednek és mikor kitörlik a csipát a szemükből rájönnek, hogy bilibe lóg a kezük.

  Aztán amikor felülnek látják meg, hogy az nem is bili, hanem WC….és azzal a mozdulattal kilépnek az árnyékszékről a napra.
  A szag marad csak meg még hosszú ideig körülöttük a FOS szaga.

  Hála a Magyarok Istenének, hogy ez még sokáig csak álmukban fog előjönni.
  És a MI rémálmainkban.

 4. Homoródkarácsonyfalvi

  Ez nagyon jó! Milyen igaz!

 5. Fijjug ,Írta Reich Ernő a Piszkos Fred-ben.
  Miért írjátok a Roncsmentumot,Rommentumnak ?
  Mert ez a neve.

 6. Ezt nevezem!
  Nagyon tetszett ez a kalandregény! 🙂

 7. Trollyus transylvanicus

  Viccnek vicc, de az oh la! la!…izé román internet népe nosztalgiával emlegeti a 19-es és 44-es bevonulást: előbbi antant, utóbbi szovjet égisz alatt, most meg NATOEU áldással szeretne. Közkeletű legenga szerint kitűzték a bocskort a Parlamentre, anno. Ha pedig a fescegő felszín: a netes jónép ezt hirdeti, akkor bizony a mély(állam)ben-ban is erre gondolnak sokan. A nagyromán propaganda szerint 19-ben megmentették az EU (rópát) a bolsevizmustól, 44-ben a fasizmustól…Bizony lenne olyan nyugati vezető bőven, aki újra rájuk bízná a “rendcsinálást”( Európa legtrehányabb népségére)… Jó, résen lenni, azér’…

 8. A ba és a ban között különbséget tenni az nagyon komplikált dolog. Elsőre nem is sikerül mindig egy Fidesz fóbiásnak.

 9. Közben a DK sem marad tétlen: (szenny)lapjuk címét a változó idők változó igényeinek megfelelően átírják, ezután Nyugati fény helyett “Nyugati baljós árnyak” címen jelenik meg. ☺

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.