Tán épp Ferire gondol. MTI/Kovács Anikó

Meráni Klára férjével az árnyéktrónra tör


Normális ember nem vágyakozik arra, hogy bolgár “nagyhercegnőt” lásson a magyar trónon. Arra sem, hogy lássa bármikor, bármilyen alkalomból a “nagyhercegnőt”. De az élet nehéz, kijut nekünk abban sok árnyék.

Klára, a Dobrev, miután tegnap árnyék-miniszterelnökké avanzsált férje kegyéből, ma árnyékminisztereket jelent be. Habár az árnyék-miniszterelnök kifejezésben sok erős szó van, az elnök, meg a miniszter, meg a Sátán egyik kedvenc megvilágítása, a pozíció értéke pontosan azonos egy DK alelnöki stallummal.

Árnyékkormány korlátlan számban létrehozható, én reménykedem benne, de tényleg, hogy az ellenzék többi része veszi a lapot és ők is csinálnak egyet.

Egy dobrevtalan és Gyurcsány-mentes árnyékkormány, a két nevezetthez kapcsolódó mínusz előjelű végtelen szorzónak köszönhetően (bármilyenek legyenek is a matematika szabályai), már bizonyosan feljebb van a pincelépcsőn, mint a Fletó-féle képzelmény. Még akkor is, ha Jakab Péter is benne van. Érdemes az akció hírverését követni, teljesen úgy adják elő, hogy a jelentéktelen “árnyék” előtag azonnal törölhető, ha bejönnek a NATO-csapatok és azok is meghajolnak a Klára teljesen jogos trónra támasztott igénye előtt. Mit is tehetnének, kétségtelen tény, hogy a trónt is a Klára felmenői, jogelődei vagy elvtársai szocializálták el annak idején (mondjuk nem a bolgár ág felől).

Tudjuk előre, hogy kurva erős névsor lesz. Előre én csak egy dologra tennék nagyobb összeget, hogy a tagok, illetve inkább azok felmenői bizonyosan, de egészen véletlenül mindannyian a rendszerváltás nyertesei közé tartoznak majd, továbbá a csúnya diktatúra idején nem jelentéseket írtak, ami, mint tudjuk, nagyon csúnya tevékenység, hanem olvasták azokat a jelentéseket. Mit tehettek volna, érdekelte őket, na! Ha esetleg nem DK-sok lesznek mind a nagy összefogás jegyében.

Némi technikai bakihalmaz után, tehát megtudtuk végre min kell röhögnünk. A csapat összetereléséhez nem kellett messze menni, gyakorlatilag a DK-frakció lépett elő képzeletbeli kormánynak. Klára asszony elmondta, hogy ez is ánglius mintára van így, az árnyékminisztereket a választott képviselők közül válogatja majd. A “válogatás” persze erős szó ide, az alapsokaságból ki sem jönne egy combosabb árnyékkormány.

A DK-frakció színe-java. A bal sarokban meg a Jakab Peti kobakja.  MTI/Illyés Tibor

Vadai Ágnes árnyék- hadügyminisztersége persze mindent visz. Neki mondjuk, biztos nem árt az árnyék, de amit az államtitkársága alatt művelt a hadsereggel, az egy hadüzenettel felér. Talán a katonák eddig se az LMBTQ alegységekre szavaztak. Divat a női hadügyminiszter manapság a haladóéknál és az is igaz, hogy Ágnes asszony még a szebbek közül való ebben az erős felhozatalban. A női hadügyminisztereknek és nőnemű politikai vezetőknek köszönhetjük a gyenge európai hadseregeket és egyúttal azt a párját ritkító pacifizmust is nyilván, ami manapság a legótvarabb háborús uszításban fejeződik ki leginkább.

Nem szívesen lennék most a DK-frakció azon tagjainak a helyében, akiknek még egy árnyékminiszterség sem jutott. Kicsi a torta, de még egy árnyék-sportminiszterség se? A nagy vesztes nyilván Gréczy Zsolt, akinek a zsebhokiban való jártassága közismert. Amit már persze mindannyian elfelejtettünk, fel sem emlegetem.

Mustó Géza kőbányai alpolgármester árnyék-belügyminisztersége nem meglepetés, halvány fogalmam sincs, hogy ki ő, de Klára már biztos találkozott vele a folyosón. Gyurcsány Ferenc árnyékából ő sem fog kilépni, az biztos.

Komáromi Zoltán az egészségügyi árnyékminiszter, mintha már lett volna benne árnyékkormányban, konkrétan Karácsony Gergelyében, valamikor 2018-ban. Az is milyen jól sikerült.

Dr. Oláh Lajos, aki jogász, lett a környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter. Ebben nagy segítségére lesz, hogy tárgyalóképes oroszul. Wikipédia oldala alapján ő egy szent. A többiekét meg sem nézem, felesleges, a többi is az.

Ismerős név még a szomorú múltból Gy. Németh Erzsébet szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter-asszony is, akiről nekem személy szerint mindig Tüttő Kata intellektusa jut az eszembe. Még szerencse, hogy ritkán gondolok bármelyikre is.

Gazság- és Justizmord-ügyi árnyékminiszterre nem is futotta, nyilván Fleck Zoli nem ért rá, gondolom éppen azon mélázott, hogy miként kell újrakalibrálni a jogállamot a megtorlás után.

A díszes társaság szavát Kálmán Olga viszi majd, nyilván függetlenként. Jakab Péter is kimaradt, ez a legfájóbb. Ha már az ennyire megbízható elvtársak sem számítanak, mi lesz akkor az országgal? Feri sem kapott pozit, de miért is kapott volna, hiszen ő maga az árnyék.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Megjöttek az új rezsiszámlák!

  Megmondom az őszintét, az ellenség propagandájának uszályába kerültem én is, és már hetek óta rettegve …

17 hozzászólás

 1. Bakker ez netó-bruttó lúzerek!
  A mustónak van 866 k9vetője a foson, a benedeknek meg 1.3 e ….A saját fajtatársak sem ismerik ezeket akkora SENKIK.
  Szakmárol meg ne is beszéljünk.

 2. Ez azt jelenti, hogy árnyékszék jut minden árnyékminiszternek és a közös árnyékkormány összejövetelek helye is az árnyékszék ?

 3. Takács Gábor

  Szegények, nagyon betegek !

 4. Kürtgyarmathy Árnyék-Megyer

  Itt az egész környék ormány:
  ebből lesz jó árnyékkormány.

  Végtére eljött a nyárvég:
  székelésre akad árnyék.

  Dékás öve áll mán oldva:
  ontja mocskát Kálmán Olga.

 5. Sehol egy árnyékzsebhoki minisztérium?

 6. A Momentum, mint a DK nagy vetélytársa nem hagyja annyiban ezt a fiaskót, hogy hát ők már egy árnyékkormányt sem érdemelnek? Náluk a női kvóta elsőrendű prioritás. Tehát:
  Cseh Katalin a cseh miniszterelnök
  Berg Dániel a helyettese
  Fekete Győr Nőügyi miniszter
  Donáth Anna Prideért felelős miniszter
  Gelencsér Ferenc Tesze-toszaságügyi miniszter
  Orosz Anna a keleti nyitást felügyelő miniszter
  Hajnal Miklós a napfelkeltéért felelős miniszter
  Buzinkay György LMBTQ kapcsolatok minisztere
  Soproni Tamás a nők és (férfiak) menstruációjáért felelős miniszter
  Kerpel-Frónius Gábor a minél rosszabb annál jobb minisztérium vezetője

  Felkészül a Jakab párt, mondjuk ők nyilván takarékossági okokból (nem, nem azért mert nincsenek annyian) egy egész kis árnyékkormányt hoznak létre.
  Jakab Péter főkolompos, mindenes
  Mamuszos (nem jut eszembe a lánykori neve) szóvivő, tagsági befizetések csekkolója

 7. Tudományos libsizmus

  Dobrev az uránál is rosszabb. Gyurcsány legalább nem színészkedik. Dobrev egy osztályon aluli ócska ripacs.

 8. A DobreVécser SzarNyék kormány árnyékában ott kaffog a Kétfazú Fogatlan, Kóbor
  Hiénasakál Párt, és örök árnyékot ígér a balkáni taposós pottyantósikertrónon.
  .
  Van egy kis romantikája a páros prottyantásnak.
  .
  https://m.cdn.blog.hu/sz/sztambul/image/umumi-tuvalet_14327.jpg

 9. Íme máris a hírekbe került. Éppen ezt akarta, hogy róla szóljanak a hírek.
  Undorító ez a bolgár pitsa.

 10. Tudományos lib..egyetértek.
  Ferink realista a sok hülyeséget
  azért hordja össze hogy hátha
  lesz belőle valami,meg hát jön
  az a sok pénz.
  Klára asszony viszont teljesen
  megvan rola győződve hogy
  neki jár a vagyon, a megkülön-
  böztetett élet.

 11. Sötét árnyak Magyarország egén.
  Ebből egyesek szerint zivatar lesz, a többség véleménye az, hogy inkább libaszar.

 12. Láttam a szégyentablót.
  Iszonytató.
  Bocs, szaladok hányni….

 13. ” Sötét árnyak Magyarország egén”? Antónia nézd! Mennyi fröcskölő lepény! Mennyi libafos kavarog az égen,
  nincs árnyékszékük?- EZ SZÉGYEN!

 14. Az árnyékszékfoglaló beszédre azért kíváncsi leszek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.