Tán épp Ferire gondol. MTI/Kovács Anikó

Meráni Klára férjével az árnyéktrónra tör


Normális ember nem vágyakozik arra, hogy bolgár “nagyhercegnőt” lásson a magyar trónon. Arra sem, hogy lássa bármikor, bármilyen alkalomból a “nagyhercegnőt”. De az élet nehéz, kijut nekünk abban sok árnyék.

Klára, a Dobrev, miután tegnap árnyék-miniszterelnökké avanzsált férje kegyéből, ma árnyékminisztereket jelent be. Habár az árnyék-miniszterelnök kifejezésben sok erős szó van, az elnök, meg a miniszter, meg a Sátán egyik kedvenc megvilágítása, a pozíció értéke pontosan azonos egy DK alelnöki stallummal.

Árnyékkormány korlátlan számban létrehozható, én reménykedem benne, de tényleg, hogy az ellenzék többi része veszi a lapot és ők is csinálnak egyet.

Egy dobrevtalan és Gyurcsány-mentes árnyékkormány, a két nevezetthez kapcsolódó mínusz előjelű végtelen szorzónak köszönhetően (bármilyenek legyenek is a matematika szabályai), már bizonyosan feljebb van a pincelépcsőn, mint a Fletó-féle képzelmény. Még akkor is, ha Jakab Péter is benne van. Érdemes az akció hírverését követni, teljesen úgy adják elő, hogy a jelentéktelen “árnyék” előtag azonnal törölhető, ha bejönnek a NATO-csapatok és azok is meghajolnak a Klára teljesen jogos trónra támasztott igénye előtt. Mit is tehetnének, kétségtelen tény, hogy a trónt is a Klára felmenői, jogelődei vagy elvtársai szocializálták el annak idején (mondjuk nem a bolgár ág felől).

Tudjuk előre, hogy kurva erős névsor lesz. Előre én csak egy dologra tennék nagyobb összeget, hogy a tagok, illetve inkább azok felmenői bizonyosan, de egészen véletlenül mindannyian a rendszerváltás nyertesei közé tartoznak majd, továbbá a csúnya diktatúra idején nem jelentéseket írtak, ami, mint tudjuk, nagyon csúnya tevékenység, hanem olvasták azokat a jelentéseket. Mit tehettek volna, érdekelte őket, na! Ha esetleg nem DK-sok lesznek mind a nagy összefogás jegyében.

Némi technikai bakihalmaz után, tehát megtudtuk végre min kell röhögnünk. A csapat összetereléséhez nem kellett messze menni, gyakorlatilag a DK-frakció lépett elő képzeletbeli kormánynak. Klára asszony elmondta, hogy ez is ánglius mintára van így, az árnyékminisztereket a választott képviselők közül válogatja majd. A “válogatás” persze erős szó ide, az alapsokaságból ki sem jönne egy combosabb árnyékkormány.

A DK-frakció színe-java. A bal sarokban meg a Jakab Peti kobakja.  MTI/Illyés Tibor

Vadai Ágnes árnyék- hadügyminisztersége persze mindent visz. Neki mondjuk, biztos nem árt az árnyék, de amit az államtitkársága alatt művelt a hadsereggel, az egy hadüzenettel felér. Talán a katonák eddig se az LMBTQ alegységekre szavaztak. Divat a női hadügyminiszter manapság a haladóéknál és az is igaz, hogy Ágnes asszony még a szebbek közül való ebben az erős felhozatalban. A női hadügyminisztereknek és nőnemű politikai vezetőknek köszönhetjük a gyenge európai hadseregeket és egyúttal azt a párját ritkító pacifizmust is nyilván, ami manapság a legótvarabb háborús uszításban fejeződik ki leginkább.

Nem szívesen lennék most a DK-frakció azon tagjainak a helyében, akiknek még egy árnyékminiszterség sem jutott. Kicsi a torta, de még egy árnyék-sportminiszterség se? A nagy vesztes nyilván Gréczy Zsolt, akinek a zsebhokiban való jártassága közismert. Amit már persze mindannyian elfelejtettünk, fel sem emlegetem.

Mustó Géza kőbányai alpolgármester árnyék-belügyminisztersége nem meglepetés, halvány fogalmam sincs, hogy ki ő, de Klára már biztos találkozott vele a folyosón. Gyurcsány Ferenc árnyékából ő sem fog kilépni, az biztos.

Komáromi Zoltán az egészségügyi árnyékminiszter, mintha már lett volna benne árnyékkormányban, konkrétan Karácsony Gergelyében, valamikor 2018-ban. Az is milyen jól sikerült.

Dr. Oláh Lajos, aki jogász, lett a környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter. Ebben nagy segítségére lesz, hogy tárgyalóképes oroszul. Wikipédia oldala alapján ő egy szent. A többiekét meg sem nézem, felesleges, a többi is az.

Ismerős név még a szomorú múltból Gy. Németh Erzsébet szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter-asszony is, akiről nekem személy szerint mindig Tüttő Kata intellektusa jut az eszembe. Még szerencse, hogy ritkán gondolok bármelyikre is.

Gazság- és Justizmord-ügyi árnyékminiszterre nem is futotta, nyilván Fleck Zoli nem ért rá, gondolom éppen azon mélázott, hogy miként kell újrakalibrálni a jogállamot a megtorlás után.

A díszes társaság szavát Kálmán Olga viszi majd, nyilván függetlenként. Jakab Péter is kimaradt, ez a legfájóbb. Ha már az ennyire megbízható elvtársak sem számítanak, mi lesz akkor az országgal? Feri sem kapott pozit, de miért is kapott volna, hiszen ő maga az árnyék.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Abortuszrajongók!

  Az abortusz kérdése volt az egyik első liberális ötlet, amelyben a haladónak nevezett elmebetegek áttörték …

19 hozzászólás

 1. Bakker ez netó-bruttó lúzerek!
  A mustónak van 866 k9vetője a foson, a benedeknek meg 1.3 e ….A saját fajtatársak sem ismerik ezeket akkora SENKIK.
  Szakmárol meg ne is beszéljünk.

 2. Ez azt jelenti, hogy árnyékszék jut minden árnyékminiszternek és a közös árnyékkormány összejövetelek helye is az árnyékszék ?

 3. Takács Gábor

  Szegények, nagyon betegek !

 4. Kürtgyarmathy Árnyék-Megyer

  Itt az egész környék ormány:
  ebből lesz jó árnyékkormány.

  Végtére eljött a nyárvég:
  székelésre akad árnyék.

  Dékás öve áll mán oldva:
  ontja mocskát Kálmán Olga.

 5. Sehol egy árnyékzsebhoki minisztérium?

 6. A Momentum, mint a DK nagy vetélytársa nem hagyja annyiban ezt a fiaskót, hogy hát ők már egy árnyékkormányt sem érdemelnek? Náluk a női kvóta elsőrendű prioritás. Tehát:
  Cseh Katalin a cseh miniszterelnök
  Berg Dániel a helyettese
  Fekete Győr Nőügyi miniszter
  Donáth Anna Prideért felelős miniszter
  Gelencsér Ferenc Tesze-toszaságügyi miniszter
  Orosz Anna a keleti nyitást felügyelő miniszter
  Hajnal Miklós a napfelkeltéért felelős miniszter
  Buzinkay György LMBTQ kapcsolatok minisztere
  Soproni Tamás a nők és (férfiak) menstruációjáért felelős miniszter
  Kerpel-Frónius Gábor a minél rosszabb annál jobb minisztérium vezetője

  Felkészül a Jakab párt, mondjuk ők nyilván takarékossági okokból (nem, nem azért mert nincsenek annyian) egy egész kis árnyékkormányt hoznak létre.
  Jakab Péter főkolompos, mindenes
  Mamuszos (nem jut eszembe a lánykori neve) szóvivő, tagsági befizetések csekkolója

 7. Tudományos libsizmus

  Dobrev az uránál is rosszabb. Gyurcsány legalább nem színészkedik. Dobrev egy osztályon aluli ócska ripacs.

 8. A DobreVécser SzarNyék kormány árnyékában ott kaffog a Kétfazú Fogatlan, Kóbor
  Hiénasakál Párt, és örök árnyékot ígér a balkáni taposós pottyantósikertrónon.
  .
  Van egy kis romantikája a páros prottyantásnak.
  .
  https://m.cdn.blog.hu/sz/sztambul/image/umumi-tuvalet_14327.jpg

 9. Íme máris a hírekbe került. Éppen ezt akarta, hogy róla szóljanak a hírek.
  Undorító ez a bolgár pitsa.

 10. Tudományos lib..egyetértek.
  Ferink realista a sok hülyeséget
  azért hordja össze hogy hátha
  lesz belőle valami,meg hát jön
  az a sok pénz.
  Klára asszony viszont teljesen
  megvan rola győződve hogy
  neki jár a vagyon, a megkülön-
  böztetett élet.

 11. Sötét árnyak Magyarország egén.
  Ebből egyesek szerint zivatar lesz, a többség véleménye az, hogy inkább libaszar.

 12. Láttam a szégyentablót.
  Iszonytató.
  Bocs, szaladok hányni….

 13. ” Sötét árnyak Magyarország egén”? Antónia nézd! Mennyi fröcskölő lepény! Mennyi libafos kavarog az égen,
  nincs árnyékszékük?- EZ SZÉGYEN!

 14. Az árnyékszékfoglaló beszédre azért kíváncsi leszek.

 15. Ez nem lehet hazai indíttatású ötlet.
  Hiába vonatkoztat az árnyékwécésnéni az ánglius esetre, az ott benne van az alkotmányukban. De nálunk, hazai mértékkel mérten, ez egyszerüen alkotmányellenes büntett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.