Barnaszénbánya Németországban, fanyűvés és hegyhengergetés után. MTI/EPA/Philipp Gülland

Fanyűvő, Vasgyúró, Hegyhengergető


Vagy esetleg Tarvágó, Akkumulátorgyártó, Lignitbányászó. Úgyis divat a mesék modernizálása, és ha mondjuk Akkumulátorgyártónak lehet egyszerre anódja és katódja is, akkor az LMBTQ+-emberek reprezentációját is megoldottuk egy menetből.

Eredetileg persze Fanyűvőék pozitív figurák voltak, de sajnos az általuk képviselt maszkulinitással végzett az ösztrogénkezelés. Mai antihősünk Fanyűvő, aki kontrollálhatatlan tesztoszterontúltengései során puszta kézzel tépi ki az évszázados fákat, nyilván azon a hegyen, amiből Vasgyúró, szintén hormontúltengés okán, kipréseli a vasat és amely hegyet utánuk Hegyhengergető beledózerol a bányatóba. A mese horror változatában Greta Thunberget a kitépett fákból rakott máglyán emésztik el, majd a hamvait abba a tóba szórják, amelybe a hegy kerül. Greta szegény senkinek nem hiányzik, de egy női szuperhősökből álló csapat a végén megmenti, a rosszul elégetett hamujából klónozza és ráküldi azokra, akik fával fűtenek.

A fával fűtéssel ugyebár az a baj, hogy a rohadt tűz és füst látszik, míg a gázkazánról az átlag liberális azt sem tudja, hogy hol van a házban, hiszen a radiátor tiszta, füst és károsanyag-kibocsájtásmentes meleget ad. Mint az köztudomású ezekben a körökben.

Liberális felebarátainknak saját magukkal van vitájuk, a saját életformájukkal legfőképpen, hiszen az tartalmazza például a jólétet és a korlátlan szabadságot is. Például holmi légköbmétereket, meg külön ágyakat, személyi hygéniát, és az élethez szükséges test- és külső hőmérsékletet is. Sőt, észak-afrikai bevándorlók esetében még azt a kültéri hőmérsékletet is, amihez azok szokva vannak.

Egyébként én magam, aki a természettudományok irányából keveredtem az emberi hülyeség világába, alapvetően támogatom a kibocsájtásmentes emberi létezést, főleg városi és liberális embertársaim esetében.

Fanyűvő hagyjon fel a fakitermeléssel, Hegyhengergető a bányászattal, Vasgyúró az iparral, a liberálisok meg gyűjtögessenek a szeméttelepen és egyék meg egymást. A magyar népmesekincs annak a lehetőségét sem tartalmazza, hogy az élelmiszer-termeléssel is hagyjunk fel, de mint tudjuk a liberálisok szerint az is környezetszennyező. Amúgy a nagyüzemi mezőgazdaság részben tényleg az, de ez az ára annak, hogy eltartsuk azt a rengeteg városi ingyenélőt, muciológust, művészt, ügyvédet, bonyolítót, egyszerűsítőt, akadályozót, szobatudóst és áldiplomást, akik gyengék a fizikai munkához, szántáshoz, vetéshez, bányászkodáshoz, hülyék bármiféle szereléshez, mesterséghez, gyávák rendőrnek, katonának, de a pofájuk rettentően nagy. És ezek pont annyit bocsájtanak ki, illetve többet, mint bármelyik rendes ember. Ha ezek abbahagyják a tevékenységeiket, a világ megy tovább, ha a traktorosok elpucolnak, mindenki éhen döglik egy éven belül.

Mint azt valaki igen elmésen megállapította, fűteni nem kötelező, hanem muszáj. Az emberek azért találták ki a tüzet, mert nélküle kirívóan macerás volt életben maradni. A tűz körülülése után szinte minden emberi leleményesség arra irányult, hogy kényelmesebb ülés vagy fekvés essen és minden irányból meleg legyen.

Nem olyan könnyű bravúr ez, sok tapasztalat és lelemény, illetve rengeteg munka kell hozzá. Alapból kétféle ember van, aki képes melegen tartani magát télen és az, aki nem. A liberálisok nagy része, döntő többsége az utóbbi csoportba tartozik, vagyis simán megfagy magától, ha mások nem tartják melegen. A liberálisok azt hiszik, hogy azért van meleg télen az emberek házaiban, mert a temperálás alapjog. Pedig nem, hanem azért, mert rengetegen dolgoznak érte. És bizony minden ember létezése kibocsájtással jár. Érdekes, hogy a kibocsájtás-csökkenést egyik liberális sem magán akarja kezdeni.

Pedig milyen fájintos kis tüntetés lehetne, ahogy ezek felvonulnak olyan táblákkal, hogy “Ránk ne fűtsetek!”, “Mi nem ülünk asztalhoz, ránk ne számítsatok, jó lesz nekünk a maradék is!”, “Gyalog megyünk, nem autóval Soroksárra biomézért!”, meg ilyesmik. Meg vehetnének életvezetési leckéket a hajléktalanoktól, akik túlélnek Karácsony Gergely Budapestjén. Nem azért mondom, de például az Apró villában négyzetméterileg akár 223 ember is áttelelhetne, fűteni sem kellene, mert belehelnék, csak a mellékhelyiségnél lenne kisebb sor, és mindenkinek hoznia kellene magával egy fél vödör esővizet, hogy leöntse a magáét. Klára asszony hőtanilag egyébként kiváló leadó közeg látvány alapján.

Ha jól emlékszem a királyi, földesúri, közösségi erdőben nem volt tanácsos stikába fát vágni, mert az érintettek, illetve képviselőik hajlamosak voltak hirtelen haragjukban megnyuvasztani a rapsicot. Ha van bajom az elkövetőbarát modern jogszolgáltatással, akkor ez az. Az orvhalászt, orvvadászt, fatolvajt nem lehet statáriálisan rendes emberre verni. Fehérgalléros elkövető, illetve felbujtó esetén dolgosra.

Na, mindegy. Én javasolnám, hogy a liberálisok járhatnának a konkrét fatolvajok háza elé tüntetni (egész erdő is számít). Ja hogy rokon, ismerős, együtt voltatok a kuratóriumban, kisebbségi, nem eléggé többségi, nagyhatalmú pártolói vannak, túl jó ügyvédje van, érzékenyített volt az előző ügyében a bíró? Hát álljatok bele a konkrét ügybe, küldjétek a dokumentumokat! Baranyiékra is rámentek? Azok a fák legalább közel voltak hozzátok, nem kell lemenni vidékre.

 


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Ugye soha nem fog kiszabadulni?

  Amit eddig tudunk a rendőrgyilkosságról, az bőségesen elegendő ahhoz, hogy biztosak legyünk benne: ennek az …

5 hozzászólás

 1. Megkönnyeztem eme írást. Hehehe.

 2. nem a faval valo futes a baj baratom, mondon ugy 56 eve faval fűtök. hanem ha az erdeszmaffia/fakereskedo lobbi diktalja a politikanak az eleve elbukasra itelt (alkotmanyellenes) jogszabalyokat.

  amugy nagyon nem all jol a fideszblokknak amikor egy igaztalan valamit véd. disszonans, docog es kicsit sem meggyőző.

 3. “de ez az ára annak, hogy eltartsuk azt a rengeteg városi ingyenélőt, muciológust, művészt, ügyvédet, bonyolítót, egyszerűsítőt, akadályozót, szobatudóst és áldiplomást, akik gyengék a fizikai munkához, szántáshoz, vetéshez, bányászkodáshoz, hülyék bármiféle szereléshez, mesterséghez, gyávák rendőrnek, katonának, de a pofájuk rettentően nagy”
  Ez mekkora mondat? Fetrengve röhögtem rajta. Köszönöm. 🙂

 4. Kedves PA,

  Tudod, mi nagyon furcsa helyzetben vagyunk Magyarországon. Nyugatabbra bal és jobb között csak világnézeti különbség van. Minálunk a bal viszont embereileg és politikusnak is hulladék, mert lényegében a ruszkik seggnyalóiból kerültek ki első körben, tehát cinikus gazemberekből, a többi meg hozzájuk szocializálódott.

  Teljes megdöbbenéssel figyelem néha, hogy például Michael Haupl, Bécs korábbi polgármestere teljesen jó polgármester volt, annak ellenére, hogy szocdem. Mert nem cinikus gazemberek köreiből került ki, hanem utópista, idealista, szocialista egyetemi hallgatókból, akik alapvetően jót akartak, csak ostobán. Aztán ahogy benőtt a feje lágya, ezeket a hülyeségeket szépen elhagyogatta és lényegében csak annyi balosság maradt benne, hogy több pénzt szeret költeni, mint amennyi a Néppártnak tetszik. De jól költötte el. Nameg persze némi elmaradhatatlan korrupció.

  Nagyon furcsa összevetni a magyar baloldal cinikus, a nyugati baloldal idealista gyökereit. Érdekes megfigyelni, vannak országok, ahol nem az olimpia ellen kezdeményeznek népszavazást a balosok, hanem mondjuk az ingyenes fogászati ellátás mellett.

  És még azt is fel bírják fogni, hogy nem jó az, ha a legszegényebb emberek vacognak otthon télen.

  Ilyenkor az embernek még csak nem is támad kedve leköpni őket. Hm.

  Gyakorlatilag az egész magyar baloldalon belül egyedül Schiffer Andrást és Ungár Pétert nem tartom hulladéknak. Szerintem ha egyszer majd valaha győznek a választáson, azt Ungár vezetése alatt teszik. Schmidt Máriától jó iskolát kapott :)) Ez még olyan 20 év.

 5. Kamcsatka!
  Ez az áporodott munkásőr stílus disszonáns, döcög, és cseppet sem meggyőző. De legalább bicskanyitogató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.