Márki-Zay Péter éppen mondja a tutit! MTI/Szigetváry Zsolt

Meg merik-e mondani az ellenzéki szavazóknak, hogy egy zakkantat választottak?


Az “Ellenzék” feliratú pszichiátriai osztály lakói eddig, ha összeszorított foggal is, képesek voltak elvegyülni a normális emberek között, ha kijutottak valaha a szabad levegőre. Az Európai Parlamentben, az ellenzéki tévék stúdióiban szinte semmiféle önkontrollt nem vártak el a háromszori kétharmad poszttraumás stresszétől gyötört páciensektől; ha nem habzott a száj, már minden rendben volt.

Köztudomású, hogy az elmebetegek folyamatos társasága – megspékelve azzal a kényszerrel, hogy úgy kell tenni, mintha minden rendben lenne velük – nagyon komoly mentális sérüléseket okoz a normális embereknek is; ha nincs nagyon stabil személyiségük, sajnos képesek átvenni a dühöngők tüneteit, tévképzeteit, indulatait.

Az ellenzéki politikusok közül egyre kevesebben tudják magukról, hogy ők fiúk-e vagy lányok, nem csoda hát, hogy az ellenzéki szavazók már egy ámokfutót sem ismernek fel, akkor sem, ha éppen átgázol rajtuk.

Az ellenzéki előválasztás nevű ámokfutóverseny befutója is ennek a jegyében zajlott. Gergely, aki legújabban már “nagyvadként” hivatkozik magára, diagnózist nem volt képes felállítani Péter nevű szobatársáról, csak azt érezte, hogy a jelenlétében jobban szorong, mint annak idején Zuglóban Tóth Csaba társaságában akkor, amikor az nagy teljesítményű ásógépekről mutogatott neki fényképeket. Talán még félre is értette Ferenc valamelyik SMS-ét, hogy kinek a javára is kell visszalépnie, mindenesetre terápiás szempontból hibás döntést hozott: megerősítette Pétert abban, hogy ő az aktuális Istencsászár. A politológusok nem pszichiáterek, ezért voltak képesek teljesen tévesen úgy értelmezni az előválasztás eredményét, hogy az ellenzéki szavazók Péterre szavaztak. Pedig pszichiátriailag helyesebb úgy leírni a jelenséget, hogy az ellenzéki törzsszavazók Klárától féltek jobban és nem Pétertől.

Végül is gondoljuk meg, nagydarab, agresszív házastársa elég sok embernek van otthon, minek akarnának maguknak még egy ilyet?

Péter pedig első közelítésben olyan egyénnek tűnt, akinek a hablatyolását, ha megunja az ember, viszonylag csekély erőfeszítéssel lehet kidobni a kocsmából. A rosszul kondicionált Orbán-fóbiások egy anti-Klárát választottak maguknak utolsó és egyetlen reménynek, és most teljesen leköti az agykapacitásukat, hogy egy kicsit is értelmes, normális kommunikációként próbálják bemagyarázni maguknak Péter csak kocsmai verekedés kezdeményezésére alkalmas mondatait. A Hadházy Ákos, Szél Bernadett, Bangóné, Szabó Tímea társaságába szorult ellenzéki újságírók és álértelmiségiek pedig egyszerűen nem merik megmondani a választópolgároknak, hogy az előválasztási csodafegyverrel a saját állásaikat lőtték telibe.

Pedig amikor valakinek az elmeállapotáról a zárt osztály törzsvendégei is kifejezetten rossz véleménnyel vannak, akkor nem kell másodvéleményt kérni, elég a főorvos úr szakvéleménye is.

Mi, akik Ferenc egóján edződtünk, megértjük nevezett szörnyű lelkiállapotát (már amennyiben az ő esetében a “lelki” szó használata indokolt), hogy egy nála sokkal nárcisztikusabb személybe sikerült botlania. Péter ugyanúgy szégyenképtelen, mint Ferenc, csak Ferencnél is sokkal több szekunder szégyenérzettel ajándékozza meg az országot, sőt, a saját szavazótáborát is.

Az a helyzet, egyre több ápolt tagadja meg, hogy Péterrel egy szobába legyen zárva. Nem mernek aludni, úgy érzik, tisztátalan lesz az étkük, ha Péterrel egy szobában kell elfogyasztaniuk. Rémálmaik vannak, azt álmodják egyre gyakrabban, hogy még végül Ferencet kell újra megválasztani betegbizalminak, mert ő lesz a legjobb megoldás.

De ki lesz az, aki kiáll a látogatók, az RTL Klub és az ATV kamerái elé és bejelenti, hogy személy szerint nem ért egyet Péter eddigi gyógyszerezésével, bizalma megingott a terápiában és a pszichiáter tudományában is? Ez bizony a teljes renonc bekiabálását jelentené, újra kellene kezdeni a teljes ágykiosztást. Nem beszélve arról, hogy Péter még jelentős rajongótáborral bír; ha elindul maga a választáson, biztos szerez 3–4 százalékot minimum, ami még az eddigieknél is nagyobb bizonyossággal garantálná a kétharmadot a kormánypártok számára. De van-e ennek még így bármi értelme?

Országos listája még nincs az ellenzéki összefogásnak, nyilván azért, mert pontosan tudja mindenki, akinél valamennyit is használ a gyógyszer, hogy az a jelenlegi helyzetben letárgyalhatatlan. Ugyanis mindenki az első hatvanban akar lenni a listán, hiszen csak az első hatvan hely tűnik valamennyire is biztosnak, vagyis csak ők fognak közgyógyellátást kapni a következő ciklusban is.

Hány biztos, kényelmes ágyból fogják kitenni a kedves beteget, hogy a továbbiakban otthon gyógyuljon? Feri persze tud ápolónőt fogadni maga mellé, aki kiporciózza a szedatívumokat, de mi lesz azokkal, akiknek a továbbiakban munkából kell majd megélniük? Összeszorul a szív ennyi jövőbéli szenvedést látva. Pedig meg kell mondani az O1G tünetegyüttessel küzdő embereknek, hogy Péter nem hozza el számukra a gyógyulást. Áprilisra ígérik a látványos javulást, de a gyakorlott mákonyfogyasztóknak sem lehet majd beadni, hogy az “Ellenzék” gyógyultnak nyilvánítható, mert sikerült végre lecseréltetni a főorvost, a főápolót, valamint a gyógyszerügynököt, mikor nem.

Főbeteget sem egyszerű cserélni. Az újnak legalább egészségesnek kellene látszania, ami minimum ellentmondásnak tűnik. És nem is vállalja senki a dolgot őszinte örömmel, hiszen jól látszik, hogy a következő terápia is négy évig el fog majd tartani.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt esete a választópolgárral, avagy egy tragédia margójára

  A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a fiatal pártok családjába tartozik. Alfaját tekintve egy ellenzéki összefogáson …

25 hozzászólás

 1. Miért, Szálasi nem volt zakkant? Pontosan azért volt teljesen megfelelő a német birodalomnak. Hasonlóan Rákosi esetében! Kádár vagy Horn ugyan nem voltak zakkantak, de megbízhatóak a szovjetnek ill a “Nyugatnak”. Avagy Gyurcsány talán nem zakkant? Pontosan azért volt megfelelő a “Nyugatnak”

  • György Balogh

   Végre helyén kezelitek a nárcisztikus, gyagyást. Ez a senkiházi csak altatás nem szabad lanyhulni Gyurcsány a Kapitány!!!!!!!

  • Horn Vodkás Gyuszi demensre vodkázta magát.

 2. Szerintem Gyurcsány abban bízik, hogy a “Nyugat” mindenképpen megpuccsolja Orbánt, kerül amibe kerül. Vagyis ő abban bízik, hogy Márki terrorista miniszterelnök kész, akit aztán ugyanúgy meg fog tudni puccsolni, mint Medgyessyt. A Fidrsz-KDNP szerintem lebecsüli ezeket az őrülteket. Gyurcsányt pl. könnyen lehet, hogy már tájékoztatták az EU/Nyugat politikai, pénzügyi és titkosszolgálati akcióiról, illetve ha nem is, pontosan tudja, hogy a “Nyugat” minden áron meg akar szabadulni Orbánéktól, és a “minden áron” itt csaknem szószerint értendő. 10 milliárd Euró például semmi a “Nyugatnak”, de annyiból mondjuk be lehet dönteni az országot áprilisig. Remélem, nem lesz igazam!!!

  • Úgy véled? Ma fészkesfenén felvetettem Feribának, hogy a ,,Nyugat” talán rááldozhatónak tartja majd őt vagy ténejét, ha a fizikai kilövésükkel fel lehet forgatni Magyarországon a rendet…(a la Kazahsztán)… Gondolod, hogy rajongott az ilyen gondolatért?

 3. Végső Anna

  Az a mondat is bizonyosan elsősorban viccesnek lett szánva, hogy ” az elmebetegek folyamatos társasága…nagyon komoly mentális sérüléseket okoz a normális embereknek is “,de ez sajnos nagyon is komoly dolog. Közveszélyes is tud lenni!

 4. Hiába is mondanák meg,azok a szavazók,már megszokták,hogy ez az a garniturha,amiből választhatnak.

 5. Tudományos libsizmus

  Ez az MZP mintha a Fidesz beépített embere lenne. Álmomban nem gondoltam volna, hogy létezik Karácsonynál is hülyébb ember a Föld hátán.

 6. Jakab Csaba

  Tökéletes helyzetleírás.
  Ennél a szerencsétlennél bárki jobb lenne nekik, remélem nem sikerül leváltaniuk.

 7. Márkizajon mostmár látszik és leri rolla, hogy egy beteg zokkant emberrel állunk szemben. Az agyára ment a hirtelen megválasztott siker amire ö sem számitott. De ha a saját társai majd seggberugják akkor majd magához tér és felébred.

 8. Maradjon csak ott a helyén. Teszi a dolgát. Jól teljesít.
  Le ne váltsák.

 9. Mintha számítana valamit, hogy zakkant az illető. Lényeg, hogy Orbán ellenes és Magyarország ellenes legyen.
  És az ellenzék máris gőzerővel támogatja.

 10. El a kezekkel Maki Majom zakkant úrtól! Makikám! Könyörgöm, abba ne hagyd! Jó a műsor, és nekünk is kell egy kis szórakozás! Csak így tovább a lenini úton! Anyádat még nem sértetted meg, úgy hogy jó lesz, ha pótolod!

 11. Semmi sem véletlen. MZP sem, és az mokfutása sem.
  Mert EZ A CÉL:
  “hogy még végül Ferencet kell újra megválasztani betegbizalminak, mert ő lesz a legjobb megoldás.”

  Ez a kitervelt program!

 12. Egy barátom mondta meg ma azt, amiben benne rejlik a lényeg.
  Azt mondja, hogy látja, hogy mekkora marha ez a zaj, és hogy tényleg szembe megy a “szakma” logikájával.
  De közben meg olvassa, hogy minden nyugati megszólaló sajtótermék “reménységként” beszél róla, kihívóként, a jövő embereként meg ilyenek.
  És megdöbbent, hogy “ezek nem olvasnak abból semmit, amit mond?”
  .
  Hát nem. 2006-ban is, amikor tömegtüntetések voltak, a nyugatiak csak habkönnyed legyintéssel és kacajjal reagáltak: “á, a magyarok milyen naivak, megdöbbentek, hogy egy politikus hazudott”.
  .
  Két dolog van. Az alapdolog az, hogy ezek a helytartók és helytartójelöltek NEM a magyar haza iránt elkötelezettek, hanem ügynökök. Most már el vagyok bizonytalanodva, hogy milyen ügynökök, mert az alapján, ahogy tolják a Fidesz kampányát, inkább FSZB vagy Kuoanpu ügynökök. 🙂
  A másik dolog meg az, ami mindebből kiderül, de az is kettéágazik. A Nyugat mára olyan mély szellemi és erkölcsi válságban van, hogy onnan, ahol van, azt észre sem lehet venni. Ahogy Ricimer sem tudta, hogy a birodalomnak vége. Sőt, Odoaker sem tudta. Sőt Justinianus jóval később sem tudta. És állítólag még a bukás után kétszáz évvel is sokan hitték, hogy Róma még megvan.
  Európa is erős, modern, ütőképes, van jövője, na.

  • atörökszultán

   @moliere A német sajtó komolykodó cikkekben építgeti a koma imázsát. A hangsúly persze Orbán a németek,söt egész Európa jövöjének szempontjából legfontosabb,végsö eltakarításán van.Örjöngenek Orbán miatt,hogy bedöl az EUSSR, rettegnek,hogy kifutnak az idöböl és a saját népeik fogják öket eltakarítani.Hát ki is állhat emögött? Igen. Hillary és bandája.

 13. Hát, ha maguktól eddig nem jöttek rá, muszáj lesz nekik megmondani. Csak hogy ne legyen olyan nagy a pofára esés.

 14. S mi van, ha Bajnait veszik elő az utolsó pillanatban? Amikor megbukott, onnantól jó időre eltűnt a honi közéletből, nyugaton sertepertélt, s nekem úgy tűnt, hogy a Bilderberg részéről talonba lett téve. A választók jelentős részének aranyhal memóriája van, ehhez járul az Orbánfóbia, a legyen már változás, mert unom a jólétet alapmentalitású egérparadicsomi mentalitás (ami már tönkre is vágta nyugatot), a lám nincs is migráns, meg az, hogy Bajnai pont olyan szende-bárgyún mosolyog, mint Karácsony, és mint Trudeautól Macronig ami már bevált eddig is Soroséknak. Pont az a szende mi fiúnk képű senki.
  Aztán Bajnai elkezd ígérgetni mint egy kontra Márki, és boldogan isszák a szavait, hogy lám megvan az igaz ember.
  Ne becsüljük le a szavazók jelentős részének tyúkeszét és következetes, elképesztő hiszékenységét!

  • csakafidesz

   Valóban korlátlan a baloldali szavazók hülyesége!

  • Tisztelt Naprózsa!
   Pont most került napfényre a FőVárosháza eladásának ügyében. Szóval megbukott a jutalékos rendszere. Nem hiszem,hogy a választásig nem fog még más is kiderülni róla,tehát Alighanem megbukott,mint a Rózsa-Flores. Életben hagyták ugyan,de politikailag zuhan.
   Nyilván ezt kívánta a “bal”oldali pártérdek.

 15. Az igazi kérdés az,hogy meg merik-e mondani az ellenzéki választóknak,hogy ha ők hatalomra kerülnek,migránsok százezreit fogják betelepíteni!Szerintem,ha ezt kimondanák,az ellenzéki választók jelentős része nem szavazna rájuk. Ezért kellene a riportereknek,napi szinten kérdezgetni tőlük ,ezt a témát. Ugyanis előbb-utóbb elszólják magukat.

 16. ZajosMakit pontosan azért tették ide, hogy káoszt, megdöbbenést keltsen, miközben a háttérben ott munkálkodik már a milliárdos Gatyakirály, aki a digitalizációjával és új pártjával a fiatalokat szerezné meg a főkirálynak, a Gyurcsánynak. Pont ezért nem Márky-Zay Péterrel kellene foglalkozni, hanem a Gattyánnal. Okozhat még meglepetéseket, bár ne legyen igazam…

 17. Sajnos, van abban vmi, amit Andromeda vél (ld fentebb!
  A pornós Gattyánt már tréningezik, teleszórták a digitalizációs plakátjával a fél várost, amiken majdnem egészalakos fotója bámul szembe, kvázi szájbarágós! Nézz rám, se sánta nem vagyok, se béna, se féleszű! Csak a füleim nagyok, de attól szavazz rám (majd, abban a lélektani pillanatban, amikor a külföldi kitartóim bedobnak a sok hülye helyi helyett)!
  Olyan “váratlan” lesz, h még a szenvedélyes kukkolóknak se jut majd eszébe a nem éppen decens indulás a “szórakoztató iparban”!
  A háttérhatalom sokféle kártyával játszik, s mindenképpen nyerni akar! Tisztában van a meghökkentés lélektani hatásával! A klasszikus hadviselésben is ismert taktika!
  Az írás remekbe szabott munka!

 18. csakafidesz

  Hát. Pedig külön nővért is adtak mellé..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.