Ferenc éppen a sameszainak vezényel. MTI/Mohai Balázs

Még az ellenzék előválasztását is Orbán Viktor nyerte meg


Egy dologban igaza van az ellenzéknek, Orbán Viktor és a Fidesz miatt nem szavaznak rájuk elegen a választásokon. Mert aki gondolkodik, az inkább rájuk szavaz és nem az ellenzékre. 11 éves agyalás után el is jutottak oda, hogy azért van minden bajuk, mert Orbán és a Fidesz is elindul a választásokon. Rendeztek hát egyet maguknak, amin biztos ez nem történhet meg, mert logikailag is biztos, hogy minden párharcot ellenzékiek nyernek meg. És még ezt a választást is eltolták, el tudták veszíteni és persze ki más ellen, mint Orbán ellen.

Még nyilatkozatot is kiadtak, hogy már megint lenyomta őket a csúnya Orbán.

A hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az Előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett. Ám hiába indítottak támadást az intézmény informatikai rendszere ellen, innen is üzenjük nekik: tervük nem fog megvalósulni. A Karmelita kolostor urainak offenzívája csak ideig-óráig akaszthatja meg a munkát, a beavatkozás elhárítása után újult erővel folytatjuk a munkát. Hogy odafent még jobban megértsék, nyomatékkal üzenjük: Stop, Orbán!

Informatikusból hiány van, úgy látszik ellenzéki rendszergazdából, programozóból is, mert ez a projekt egyáltalán nem volt egy „lehetetlen küldetés”, nem a „Csillagháborús programot” kellett volna leprogramozni, hanem egy olyan eseménysort, amely 9 napig tart és kb., ha szerencséjük van, 500 000 kicsi egyedi adatcsomag bevitelt tartalmaz százegy különálló adatbázisban. Ez nem informatikai kihívás. Ez szervezési és logisztikai kihívásnak sem túl nagy, ha 6 erős, hatalmas aktivistatáborral rendelkező ellenzéki párt összeáll, a magyar liberális értelmiség színe-javával, a CIA-val és a német, meg a francia titkosszolgálattal. Lefordítom ezt papír alapú ügyintézésre.

Ha a teljes ellenzéknek lenne 5000 (ötezer) megbízható és normális embere, akkor azoknak az előválasztás első fordulójának ideje alatt egyenként naponta 10-15 szavazatot kellene befogadni, leellenőrizni és berögzíteni.

Komoly vita alakul ki ilyenkor mindig itt nálunk, hogy ezek tényleg ennyire hülyék, vagy valami összeesküvés van netán tán. Vagyis korszerűen szólva: Gyurcsány kavarja vagy nem kavarja? Persze Piszkos Fredet semmilyen összefüggésben nem akarom Gyurcsánnyal egy lapon említeni, előbbi ugyanis az italt is sokkal jobban bírta és a veréseit is saját maga intézte, arról nem is beszélve, mennyivel szimpatikusabb személyiség. Én mindig is a legszomorúbb lehetőséget tartom ezekben az esetekben a legvalószínűbbnek. Ezek tényleg ennyire hülyék. Valószínűleg kötöttek egy politikai megállapodást a pártelnökök, amely a biztosítékok erős hálózatát tartalmazta, hiszen annyira megbíznak egymásban. Ezek a kikötések aztán lehetetlenné tették, hogy a náluk azért kicsit okosabb szakértőik valami életképes megoldással álljanak elő. Az ellenzék jövendő miniszterelnök-jelöltje és jövendő miniszterei annyira meg nem okosak, hogy meghallgassák a saját szakértőiket, vagy esetleg egy profi cégtől vásároljanak egy kipróbált szolgáltatást.

Abból, ami az előválasztás első napján kisült, az ellenzék semmit nem profitál, láthatólag még annyi eszük sem volt, hogy a technikai problémákra kommunikációsan felkészüljenek. Ezeknek még a kommunikációs stábjuk is szar.

Miután a jobboldali sajtót és a kormányzatot szinte naponta érik túlterheléses, igazi túlterheléses, meg mindenféle másféle támadás is, tudjuk milyen érzés az, ha akadozik a szolgáltatás. Csakhogy még egy kisebb újság szerkesztőségi rendszere is bonyolultabb, mint az, amit a szuperfelkészült ellenzékünknek hónapok alatt fel kellett volna állítania. Programok tízezrei szó szerint milliárd számra végeznek minden percben ilyen műveleteket a Földön, amire itt szükség lett volna, persze teljesen biztonságosan. Lassan évtizedes távlatban folyamatosan.

És nekik mégse sikerült.

Ki lehet mondani szerintem, hogy az ellenzék előválasztása sem politikai, sem technikai értelemben nem létezik, nem valóságos. Eleve a végtelenül zavaros kommunikációjuk az ajánlások számáról és az egymást kizáró képet mutató közvélemény-kutatási eredmények már most minden eredményt zárójelbe tesznek. Aztán a másik négy miniszterelnök-jelölt-jelölt, esetleg a másik három az eredményhirdetés után joggal fog gyanakodni, hogy nem az a spontán eredmény volt eredetileg megbeszélve, ami végül kijött.

Arról nem is beszélve, hogy most még az is a Karmelita kolostorból érkező hekkeléssel vigasztalja magát, aki a biztonságra szánt pénz kétharmadát eltette. De hogy az ellenzéki pártok politikai elitje is ezt gondolja, vagy azt, hogy számukra előnyös ilyesmit hazudni a nyilvánosságnak, az egészen rémisztő.

Ezekhez képest még az MSZMP technokrata harmadik vonala, majd az utódpárt megyei erős emberei is szakértőnek számítottak.

Semmit sem terveztek és szerveztek meg és mindent elloptak ugyan, de legalább nem számítottak rá, hogy működőképes lesz a végeredmény.

Dobrev Klára, már csak a férje jogán is, semmiféle valóságérzékeléssel nem rendelkezik. Fekete-Győr András csak visszajátssza a felvételt a legközelebbi adótoronyról, Márky-Zay Péter csak egy sima zakkant beszervezett, Jakab Péter annyira súlyos eset, hogy őt még beszervezni sem lehetett, igaz nem is kellett. Karácsony Gergely pedig szerintem a logisztikáról meg az informatikáról is csak annyit tud, mint bármi másról. Semmit.

A cikk elején olvasható idézet fejezi ki a legjobban a fejükben uralkodó zűrzavart.

Ők a valóság ellen vívnak szabadságharcot és azt hiszik, legyőzhetik.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

24 hozzászólás

 1. Tegnap akkora sallert kapott Gyurcsány közvetve és közvetlenül is,
  hogy hazarohant, ráült a gázrezsóra, és viszkis kómában lesi a gázórát.

  Na, most Orbánannyitlopott, hogy gyakorlatilag visszafizeti a 2020 évi adót a magánszemélyeknek
  és a vállalkozóknak, visszamenőleg az inflációval emeli a nyugdíjat, arra duplán magas prémiumot fizet és + a 13. havi 50%-át.
  A 25 évesek visszakapják az idei SZJA-t. A 25 év alattiak meg január 1-től nem fizetnek SZJA-t.
  Maradnak a családtámogatások, sőt ALKOTMÁNY VÉDELME ALÁ KERÜL A CSALÁDTÁMOGATÁSI RENDSZER ÉS A REZSICSÖKKENTÉS!

 2. „Ám hiába indítottak támadást az intézmény informatikai rendszere ellen, innen is üzenjük nekik: tervük nem fog megvalósulni. ”

  .

  Előremenekül, mert ahhoz, hogy Dobrevet hozzák ki győztesnek, bizony, bele kell nyúlni a rendszerbe.

 3. Kedves Paranoid Android!
  Magyarországról és az épelméjű, tisztességes magyarok szempontjából teljesen világos, amit írsz, ez így van!
  Csakhogy a „Nyugat” pontosan az ellenkezőjét beszéli be magának és a polgárainak, beleértve pl. az EU vezető országát, Németországot. Vagyis: Orbán buta, alkalmatlan, korrupt, gonosz, terrort és nyomort hozott Magyarországra, a DK-LMP-JOBBIK-LMP-PÁRB-KÉTFAROK-MASZOP pedig európai, szakértő, okos, tisztességes, hatékony. Nem mellesleg a horrorkoalíció szavazói is pontosan így látják.
  Érdemes elolvasni a PS által belinkelt der Spiegel cikket az előszavazási idiótizmustól, amely a der Spiegel szemében is a Zorbán patás műve volt, és különben is, a Zorbán a világ leghosszabb és legkorruptabb diktátora, Hitler hozzá képest kiscserkész volt. A cikkhez írt német kommentekből lehet látni, hogy a németek is így látják. Na persze, mert a legtöbb német maradt Übermensch, vagyis mindenki hülye meg gonosz, csak ők a helikopterek.

  Vagyis nem a valóságból kell kiindulni, hanem amit az emberek mint valóságot megteremtenek maguknak. Nem mellesleg ezért lesz egyre több LMBTQ+ is, mert a labilis pszichéjű emberek, különösen a gyerekek hagyják magukat rábeszélni arra, hogy az a megoldás a pszichikai problémáikra, ha levágják/átalakítják a nemi szervüket, hiszenég a Coca Cola is azt mondja. Ezek épp ésszel képtelenségek, de mégis múködnek.
  Pontosan a PS linkelte be

 4. A Fidesz nem először hekkeli meg az ellenzék informatikai rendszerét. Emlékezzünk csak az 2006-os MSZP-szerver-feltörésre! De a Pegazus-ügy lehallgatásai is az mutatják, hogy a sem a jogot, sem a tisztességes versengést nem tiszteli a kormány. Az USÁ-ban Nixon belebukott az ellenzék lehallgatásába, nálunk a Fidesz-szavazók még éljeneznek is. Hát ennyit a demokratikus jogállam fogalmáról!

 5. Akarattal csinálták, de a trükk nem úgy jött át ahogy várták. Nem indult a jónép a felháborodástól a Karmelita kolostor ostromára. A furcsa a dologban hogy a virtuális világba se ment át jól a dolog. Marad a balfékség és a határtalan hülyeség a dologból.

 6. Ha 2022-ben ismét Orbán Viktor alakít kormányt (Isten adja, hogy így legyen), akkor meg kell tenni a valódi tényfeltárást 2006 októberéről, s eztán bíróság elé állítani Gyurcsány Ferencet. A nagypofájú ellenzékiek – élükön Jakab Péterrel- meg majd szűkölve vonulhatnak a sarokba. Ha nem így lesz, sok igaz magyar fog mélységes csalódást érezni!

 7. Igaz, Orbán megnyerte, meg ő okozza az áramszünetet és okozza az esőt.

  Végül is, Orbán mindenható.

  • Fidesszel majdnem egykorú jobboldali magyar ember vagyok
   Soha nem szavaztam és nem is fogok csak a nemzeti oldalra.
   DE….
   HA ÉS AMENNYIBEN
   NEM LÉPÜNK KI A gittegyletből A 22 ES MEGNYERT VÁLASZTÁSKOR. /IMÁDKOZOM/ ÉS NEM TÁVOLÍTJUK EL ezeket A POITIÁBÓL. ÉS.NEM LESZ SZÁMONKÉRÉS ÉS BÖRTÖN!!! —–
   VALAMINT A BÍRÁK KÖZÜL AZ INTÉZMÉNYEK ÉLÉRŐL A TANÁROK KÖZÜL. STB
   AKKOR CSALÓDOTTAK LESZÜNK. !!!

   • Kívánsága teljesülése min, kin múlik?

    És miért nem teljesült politikai önérdekből évekkel ez előtt?

 8. Преди Зборник

  Őszödi piknik

  Előválasz rozéval
  meg hekkel!
  Orbán, az a dévaj
  meghekkel.

  Még megrúg a Pegaz’!
  Korántsem tipeg az.

 9. janos szabo

  Csótány kimenekült, hogy ne hallja a Miniszterelnök Úr válaszát ! Hát ennyi az inteligenciád TETŰ csótány ! Hát mitől lenne ?! A viszkitől ? Mennyi a napi fejadag ? Tegnap felmosták veled a padlót !

 10. Jacques Croumplie

  Őszödi piknik

  Előválasz rozéval
  meg hekkel!
  Orbán, az a dévaj
  meghekkel.

  Még megrúg a Pegaz’!
  Korántsem tipeg az.

 11. 11 év 2/3-os Fidesz-kormány után még mindig Gyurcsány az első számú mumus? Ugye nem akarjátok azt mondani, hogy ugyanott tartunk mint 2010-ben?

 12. Jacques Bourgonnaise

  Pedig egy csúnya szó nincs benne. Ellentétben azokkal, amelyeket véletlenül sem moderálnak ki.

 13. Jacques Bourgonnaise

  Ezzel csak maguk alatt tetszenek vágni a fát. Viszlát!

 14. Kommunista élősködő hazug eladósító korrupt milliárdos népbe lövető hazaáruló ez a Gyurcsány.

 15. Köszönöm, jót nevettem, vicces és egyben igaz. (Sajnáltam ma a sorban álló nyugdíjasokat, hogy részt vesznek ebben a kész átverés showban. Szerintem Dobrevék cserében még le is nézik őket, Gyurcsány meg nagyokat röhög, hogyan fogja ismét elvenni a 13. havi nyugdíjukat. Más kárán tanul az okos, és saját kárán sem a buta.)

 16. Csámpás Rozi

  Ahhoz képest, hogy Karácsony áílltólag alkalmatlan, folyamatosan megy ellene a lejáratás. Nincs itt egy kis ellentmondás?

 17. Ennek az álbaloldalnak , nincs valóság érzékelése, saját mocskában forog körbe.

 18. Piszkos Fred kitűnően elkommandírozta, miután ellopta, a Balmoral cirkálót, átverte két nagyhatalom flottáját, és egy szedett-vedett, kikötői jasszok és állástalan tengerészek főszereplésével organizált csapat élén diplomáciai sikert is aratott.
  Fletovics még annyira sem vitte, hogy egy ilyen történetben egyáltalán megemlítsék.
  Kettesben az apró unokával olyan nullák, hogy egy senkihez is kettejük kell.

 19. Szerintem izgalmas volt az előválasztás. Egy sor figuráról kiderült, hogy csak a szája nagy, de versenyben impotens. És jó, hogy végre vitatkozó politikusokat is lehetett látni, nem csak anyázást és lejáratást. Kíváncsian várom a folytatást!

 20. Szalay Miklós

  Az előválasztás lényeglától elemzése:

  https://www.egyvilag.hu/index.shtml#PT109_elovalasztas

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük