Résztvevő a IV. Országos sírásó versenyen, a székesfehérvári Új Köztemetőben 2019. szeptember 7-én. A versenyzőknek minél rövidebb idő alatt kellett kiásni egy 80 centiméter széles, 200 centiméter hosszú és 160 centiméter mély sírhelyet. A kiásott földet vissza is kellett hantolni. MTI/Balogh Zoltán

Hová ássák el Karácsony Gergelyt?


Viszonylag magas emberről beszélünk, legalább két gyakorlott segédmunkás kell, akik a méretvételezés után kiássák a gödröt, jó mélyet, mert a politikai hullák nagyon bűzlenek. Ilyen böszmeséget még magyar politikus nem csinált, mint a Karácsony. Még az ellenfelei is azt akarták, hogy ő nyerjen és még így is sikerült neki a semmibe kampányolnia magát.

Tulajdonképpen kiderült, hogy a jobboldali sajtó 2019-ben nem írt igazat Karácsony Gergelyről, ugyanis az “alkalmatlan” kifejezés egyszerűen nem írja le a “főpolgármester” képességeit. Nem tudtuk rendesen kifejezni magunkat. Mentségünkre szolgáljon, hogy Karácsony alkalmassági hiányosságaira (bármiről is legyen szó) a magyar nyelvnek nincs szava. Sajnos Karácsony neve nem nemesülhet önálló új fogalommá a totális homály kifejezésére, mert a karácsony egy nagyon fontos kulturális kifejezésünk, nem járhatunk úgy vele, mint a szivárvánnyal.

Karácsony Gergelyt nyilván egy olyan wifi hatókörébe kell elásni, amelynek képes bepötyögni a jelszavát a telefonjába. Ezt most kénytelen saját maga elvégezni, hiszen esze, jobb keze, olvasási és írási képessége távozott Gál J. Zoltánnal együtt. A budapesti városháza virtuális parkja, vagyis parkolója ideális hely lehet a nagypolitikából visszavonuló főpolgármester számára, ahol például összejárhat Tóth Csabával beszélgetni az “elásódás” filozófiai mélységeiről.

Azt a kérdést is fel kell tennünk magunknak és az ellenzéki szavazóknak, meg persze Gyurcsány Ferencnek, hogy Karácsony ezek után maradhat-e egyáltalán főpolgármester? A teljesítménye egyáltalán nem indokolja ezt, jelenléte folyamatos tehertétel lesz a DK országgyűlési kampánya számára Budapesten.

Karácsony politikai elásódásával megszűnnek az MSZP, az LMP és a Párbeszéd nevű pártok. Számukra egyetlen lehetőség marad a túlélésre, az hogy egyesülnek és próbálnak keresni egy olyan pártelnököt, aki okosabb Karácsonynál. Jelen állás szerint ennek a három pártnak bizonyosan nem lesz frakciója az új országgyűlésben, még akkor sem, ha véletlenül nyernek. Fel kell tenniük maguknak a kérdést, hogy vajon erre gondoltak-e, amikor belementek az előválasztás nevű színházi fesztiválba? Most ugyanis úgy tűnik, hogy nem Karácsony volt a Gyurcsányék elsődleges csodafegyvere, hanem Márki-Zay Péter. Márki-Zay ugyanis tényleg tartalmaz valami olyat, amit Dobrev Klára és Karácsony Gergely nem, talán képes középen is szavazatokat szerezni.

A baj vele csak az, hogy nyilvánvalóan az amerikaiak embere, nem Dobrevék programozták, mint szegény hülye Karácsonyt. Márki-Zay Péterrel az amerikai befolyás térne vissza a magyar belpolitikába, sokkal erősebben, mint valaha.

Persze azért a személyekben is van különbség, Márki-Zay intakt egyéniség, van saját elmebaja és nem engedelmeskedik senki másnak, csak annak. Az amerikaiak nem az irányíthatósága, hanem a benne rejlő népszerűségi potenciál miatt választották ki, ugyanis jól láthatóan van valamiféle karizmája, amit nem a sajtó és a Facebook algoritmusa teremt meg, hanem valóban létezik.

Visszatekintve Gyurcsányék már Kálmán Olga jelölésével is Karácsonyt akarták eltüntetni, de akkor még sokan úgy gondolták az ellenzékből, hogy Karácsony hatékony ellensúlya lehet Gyurcsányéknak. Karácsony úgy nyomta végig az elmúlt majd 20 évet a politikában, hogy folyamatosan mindenre alkalmatlan volt. Egyetlen készséget tudott felmutatni, azt, hogy kompetensnek mutassa magát addig, amíg nem kell eldönteni semmit és persze hatékonyan árulta a mindenkori árulásának lehetőségét. Zuglói polgármesterkedésének csődjét még elrejtette a sajtó és a támogató közeg, hiszen szinte mindegyik ellenzéki polgármester pont annyira volt alkalmas, mint Karácsony. Karácsony főpolgármesternek viszont már túl látványosan volt alkalmatlan, már az alkalmasságot sem tudta eljátszani. Ez meglepte még Gyurcsányékat is, Karácsony jobb hazugnak tűnt korábban, mint az elmúlt pár hónapban. Karácsony arra is gondosan ügyelt, hogy ámokfutása utolsó néhány hetében tényleg mindenkit eláruljon, akit csak lehet.

Az ellenzéki belháború azonban még nem zárult le. Azt mindenki pontosan tudja, hogyha az előválasztás második fordulója és ne adj isten az országgyűlési választások is megerősítik az Apró-klán hatalomra kerülését, a mai ellenzéki politikusgenerációkból senkinek nem osztanak többé lapot.

Az ellenzéki összefogás viszont így már nem végleg eldöntött tény, hanem csupán újra csak egy lehetőség. Több tucat olyan ellenzéki politikus került partvonalon kívülre teljesen az előválasztással és Karácsony bukásával, Mesterházi Attilától Keresztes László Lórántig, akik még politizálni akarnak és csak a Gyurcsányon kívüli politikai világban van erre még némi esélyük. Annak ellenére, hogy Brüsszel és Washington játszmája formálja az ellenzéki politika világát, valamennyire a magyar ellenzéki politikusoknak és a szavazóknak is van némi beleszólása a folyamatokba. Dobrev Klára minden lehetséges végkimenetel esetén túlél politikailag, Márki-Zay azonban nem. Ő ha túl előtérbe kerül ugyanúgy elkezdi erodálni magát, ahogy az Karácsonnyal is történ. Most Dobrevéknek kevesebb ideje lesz rendezkedni, de sokat megtudhatunk a nyugati szándékokról abból, hogy a Telex, a 24.hu, a 444.hu kinek az oldalára áll majd a következő napokban.

Karácsonyt már azért is nagyon mélyre kell elásni, hogy könnyedén rá lehessen temetni Márki-Zayt is, ha a tartótisztek tanácskozásán végül úgy döntenek az amerikaiak, hogy átengedik Magyarországot Brüsszelnek és Dobrev lesz a németek és az amerikaiak “közös” jelöltje a helytartói pozícióra.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Na és hogy állunk a csodafegyverekkel? (Elemző előadás EU-s tisztségviselők részére)

  Sok nagy kérdés megválaszolatlan ezzel a háborúval kapcsolatban. Például, ha az ukránok győznek a nevünkben, …

38 hozzászólás

 1. ha valami túl hosszú akkor össze kell hajtogatni

 2. Karácsony..sk

  Lotyót a klotyóba.

  Szlovákiából…..

 3. Karácsony.sk

  A hozzászólásod moderációra vár
  L*o*t*y*ó*t a k*l*o*t*y*ó*b*a.

  Szlovákiából…..

  • “Karácsonyt már azért is nagyon mélyre kell elásni, hogy könnyedén rá lehessen temetni Márki-Zayt is, ha a tartótisztek tanácskozásán végül úgy döntenek az amerikaiak, hogy átengedik Magyarországot Brüsszelnek és Dobrev lesz a németek és az amerikaiak “közös” jelöltje a helytartói pozícióra.”

   És a kutya megmenekül!
   Így legyen.

 4. A 3000Ft krumplis” jakub” után a “ferigeri ” is az Apro villa kukába került😅😅😅😅

 5. Karácsony az mint Gyurcsány akik úgy szereztek diplomát hogy a gyutcsányista elvtársaik , tanáraik nem követelték meg tőlük a szakmai kötelező szakdolgozatok elkészítésüket.

  • Gyurcsány lemásolta a volt sógorának a szakdolgozatát és azt adta be.
   A témavezetője meg elfogadta.

 6. Jövőre nyer a Fidesz! Nem kicsit, nagyot és nagyon. Már a jobbikosok is látják, kire akartak szavazni. A Jakab nevű szarzsák már nekik sem kell. A Márkyzajos egy rosszul kiképzett bohóc, épeszű ember számításba sem veszi. Semmi és senki nincs mögötte néhány futóbolondon kívül. Egy éven belül a gazdik kivágják a Dobrev-Gyurcsány maffiát, Momentumostól, Jakabostól, tököstől-vonóstól. Viszont azonnal elkezdenek valami civilnek hazudott bandát bőszen pénzelni, hiszen hazaárulókra szükségük van. Jelentkezők is lesznek. És a négy év rövid idő, sőt történelmi távlatban a nyolc is az.

 7. Márki veszélyesebb az összesnél.
  Bevette soros pénzen a volt Kisgazda,Kereszténydemokrata jobboldali Hódmezővásárhelyt.

 8. Bugatti Bocskor Ákos

  Tele a gatya, fiúk erre nem számítottatok.
  Márki-Zay ellen elkezditek majd a karaktergyilkolászást, de a torkotokon fog akadni, nektek is, Orbánnak is.

  A doktorminiszterelnökúrnak tényleg hosszú idők óta először van félnivalója!

  • Ne röhögtess már! Láttad 23-án, ugye, hogy hányan voltak rá kiváncsiak? És azt is, hogy doktorminiszterelnök úrra mennyien? Na, rakd egymás mellé a képeket, aztán beszélj arról, kinek van félni valója kitől!!!!

 9. Jó mélyre, ha lehet kérni.

 10. Fletot hason el elásni, hogy ha újra ásni akar, akkor lefelé ásson!

  Vele el kell ásni a 40 rablót a főpolgármesteri hivatalból.
  Legyen ott a Józsefvárosi, a ferencvárosi és a Várbeli bunkók is.
  Fletot és a bolgár tehenet se felejtsék el jó mélyre eltemetni.
  Majd erre a gödörre 10m3 betont is tegyenek.
  Soha ne tudjanak visszatérni!
  A megkötés elött lévő betonra írják rá: HAZAÁRULÓK

 11. csakafidesz

  Nem elég elásni, még le is kell betonozni. Biztos ami biztos, ezek a föld alól is előbújnak..

 12. csakafidesz

  Nem elég elásni, még le is kell betonozni. Biztos ami biztos, ezek a föld alól is előbújnak..

 13. A Blahán már dolgoznak rajta.

 14. Márki-Zay az amerikaiak embere?
  Talán csak az szeretne lenni… Néhány éve egy másik bévtelen hülyével kimentek Washingtonba, és ott a külügy valamilyen alhivatalának a folyosóin fotózkodtak kettesben néhány irányító tábla alatt – ennyi amerikai kapcsolata van…

 15. Az elásástól hatékonyabb a halászhálóba tekerés,vagy a varsába pakolás,megfelelő méretű kövekkel.
  Lényeg,hogy ne hozza fel egyetlen porcikáját se a víz!

 16. Vladtepesch

  Teljesen mindegy, csak jó mélyre.

 17. Pusztai Pál

  Alaposan mellévetődött a témának Orbán kampánycsapata. Mindent Karácsonyra építettek fel, de tzévedtek. És láthatóan nem tudnak mit kezdeni ez új kihívással. Márki Zay teljesen más karakterű politikus, mint KariGeri. Határozott, pragmatikus, jó vezető és konzervatív. Vele szemben nem működik Gyurcsány emlegetése vagy az alkalmatlanozós mantra. Erre vajon mit lép Orbán?

 18. A CIA-nak vannak még talonban ügynökei.
  Felkészül Szabó Timea és Daniel Berg.

 19. A Nyírségben a családi birtokon javasolnám, fejjel lefelé.

 20. Majd kihantolják tavaszra. Most az a cél, hogy ez a rosszarcú vigéc legyen célkeresztben, és ne tudja magát jobban lejáratni Karácsony. Az aranyhal memóriájú balos szavazó tavaszra úgyis elfelejt mindent.
  Márky-Zaj nem tud szépen mosolyogni, az, hogy Hódmezővásárhelyen ismerték és bevették a lózungjait, az nem jelenti, hogy ország többi részén is szimpatikusnak találnak egy ilyen diplomás idiótát, egy afféle (Hofis) oda-vissza magyart aki itt se vót jó, meg ott se kellett típus akiből csak úgy árad az a mindenkit (legfőképpen a választókat) lenéző önteltség, amit a bizonytalan szavazók nem fognak honorálni, sok volt jobbikos a Mi hazánkra fog átszavazni és nem erre a nagyképű buta majomra, aki három országban sem tudott karriert csinálni diplomája ellenére sem.

 21. Marki – Zaj éppen olyan alkalmatlan, mint Kamugeli volt!
  Bizonyosak lehetünk abban, h nem (csak) a hódmezővásárhelyi lakosság áll mögötte, hanem – ha egyelőre nem is tudjuk pontosan,, kik -, valószínűsíthető egy amerikai “nagybácsi”. Elég kalandos figura, gyakran következetlenül beszél, elég zavarosan pld az amerikai látogatásáról, az ottani korábbi életükről…Ő se lesz jobb vagy más, mint a bukott főpolgi, csak olyan polgáribb fazonja van. Jól jön ez a bolsi-libsi bandának, mert talán bevonzhat egy középen álló, ám határozatlanabb szavazót, de kétlem, h szavazói réteg bevonzásáról lehetne beszélni. MZP-nél is hamarosan ki fog lógni a lóláb…Egyébként se főszerepre szerződteti a Ceausescu-házaspár, avagy nyugatosabban: Bonny & Clyde, a két gonosztevő.

 22. A RÓKA ÉS A HOLLÓ: LA FONTAINE UTÁN, SZABADON
  A Kláriferi nevű róka, megbízója javaslatára kimódolta, hogy ez a jóképű Karigeri nevű holló felrepüljön az uborkafára, csőrében egy nem túl nagy falat LMP sajttal. Azonban hiába volt elegáns állat a Karigeri holló, Kláriferi rókának sok bosszúsága volt vele. Az uborkafa helyett eleinte a méhlegelővel próbálkozott, azután biciklire akarta ültetni a Négyszögletes kerekerdő lakóit, de végül trükkök százaival, /zsarolás, fenyegetés, kincs, hírnév, gyönyör, stb./ rávették a tyúkeszű madarat, hogy szálljon már végre fel az uborkafára. És Karigeri benevezett, és mosolygott, és integetett, és igazán tetszetős holló volt, csak egy baj volt vele, hogy nem abból a kottából akart énekelni, amit a KLáriferi a megbízóinak is megígérve, átadott neki. Rá is vakkantott a Kláriferi róka, mire szegény Karigeri holló ijedtében leesett az uborkafáról, és még a sajt is kipottyant a csőréből. Ráadásul ép egy 2. villamos alá pottyant, így már nem maradt más hátra, mint a Városház utca irodájának fikusza alá elásni, Így szép, magasra nőtt biodíszlet válhat belőle az elkövetkező pár évre.
  A Kláriferi róka sem örülhet gondtalanul, hogy kisiklott a mesterterv. Most kezdheti előröl a projektet, ezzel az új kisgömböc Márkival.

 23. MIÉRT FŐ-polgármester még mindig ez a félkegyelmű BAROM???

 24. Márki- Z. P. megoldja a temetést jó katolikus módjára, karácsony meg csak forog-forog.

 25. A szódabikarbónát ki ne felejtsük… nehogy kihányja a föld. De szerintem inkább szórni kéne, pl. a budapesti flaszterra télen síkosságmentesítésre, aztán mehet a csatornába .

 26. Márki-Zay éter 2022-ben meg fogja nyerni a választást. És egyesíti a gyurcsányizmus-orbánizmus kórsága által megosztott nemzetet. Hajrá!

 27. Hogy hová ássák el?
  Tök mindegy.

 28. Ő nagyon zöld, őt komposztálják!

 29. Felesleges erőfeszítés lenne részünkről. Elásta már félig önmagát, a másik felét meg megteszik elvtársaik…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.