Tóth Bertalan talán éppen az osztályharc fontosságáról beszél. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Tóth Berci levezette, hogy az egész tavalyi költségvetés el lett lopva


A politika iránt érdeklődők még emlékeznek rá, hogy valaha volt egy nagy szocialista politikai párt Magyarországon, az MSZP. Néhányunknak talán az is rémlik, hogy ennek a pártnak az utolsó elnöke egy Tóth Bertalan nevű ember volt. Az MSZP Retkes Attilája (ez utóbbi az SZDSZ utolsó elnöke volt) írt egy cikket a Népszavába. Kötelező darab, ugyanis Tóth elvtárs a maga elfeledettségében összehordta, hogy miért nem szabad soha rá és az MSZP és az SZDSZ, illetve a nyilaskeresztesek utódpártjaira szavazni.

Tóth Bertalan szerint amikor a hivatalban lévő kormány nem az ellenzék programját hajtja végre, akkor lop. Ha az állami költségvetés nem az ellenzék programját tartalmazza, akkor az éves költségvetés is csak egy gigantikus lopás. Tóth Bertalan jogász, de igazi polisztirol ő, mert a közgazdasághoz való tökéletes hozzánemértést is képes volt valahol elsajátítani. Berci a segélyek és a nyugdíjak jelentéktelen emelésének univerzumában mozog, fogalma sincs arról, hogy mitől működik egy ország gazdasága.

A szövegből gyönyörűen kiderül, hogy miért nem voltak soha képesek beszedni az adókat a baloldali kormányok, és miért foj(LY)totta meg a gazdaságot mégis az általuk preferált adórendszer.

Azóta kiderült: volt elegendő pénz az emberek és az ország megmentésére! A KSH kimutatása szerint 2020-ban a tervezetthez képest 1593 milliárd forinttal több pénz folyt be a központi költségvetésbe! A Fidesz-kormány 11 százalékkal több pénzből gazdálkodhatott, mint ahogy azt előre gondolták volna!

Bertalan okkal van meglepődve, ilyesmi nem szokott baloldali kormányokkal előfordulni. Ők ugyanis mindig alultervezték a kiadásokat és túltervezték a bevételeket. Nekik az ilyesmihez semmiféle válság, világjárvány nem kellett, ment helyből.

1593 milliárd forint többlet hullott a Fidesz-kormány ölébe! Ám Orbánék ezt a pénzt egyszerűen nem adták oda az embereknek! Vadászkiállításra, űrkutatásra, stadionépítésre, sportakadémiák támogatására, atlétikai központra, templomfelújításra, a Budapest-Belgrád vasútvonalra, a Budai Vár felújítására, a Mathias Corvinus Collegium Alapítványra és még ezernyi más olyan dologra pazarolták el, aminek semmi köze nem volt a válságkezeléshez! És eközben több mint 5000 milliárd forint hitelt is felvettek, amit majd a magyar embereknek kell visszafizetniük!

Érdemes ezeket a csodás mondatokat ízlelgetni egy kicsit. Mert a mögötte megbúvó gondolkodásmód legalább annyira egyszerű, mint amennyire téves. A nyolcvanas évek elejétől kezdve az MSZMP úgynevezett „megszorításokkal” próbálta kezelni a gazdaságpolitikai problémákat. Ezt a szokásukat sikeresen átörökítették az MSZP-re is, az SZDSZ meg ugyebár helyből támogatott minden olyan intézkedést, aminek következtében a magyar átlagembernek rossz lett, esetleg éhezhetett egy kicsit. A megszorítás lényege a gazdaságot megfoj(LY)tó adóemelés mellett a segélyek látszatemelése volt. És persze leállítottak minden olyan állami beruházást, amelynek nem egy baloldali oligarcha volt a lebonyolítója. Miután sok baloldali oligarcha volt, csak azokat a beruházásokat kaszálták el, amelyeket reális áron végeztek volna el, aktuálisan éppen kisebb politikai érdekérvényesítő képességgel rendelkező vállalkozások.

Az állami bevételek persze jelentősen csökkentek, hiszen beruházások tömege maradt el, sőt a gazdasági nehézségekre való hivatkozással a baloldali és külföldi oligarchák valahogy mindig elérték, hogy kevesebb adót kelljen fizetniük. És miután baloldali kormány idején mindig valahogy válság volt, ezt meg is szokták.

A Fidesz nagy újítása volt, hogy kialakult egy reális adószint, viszont azt mindenkinek be is kell fizetnie, nincs politikai mentesség. Ennek bizonyítására elég csak megnézni az adóbevételek alakulását, a lényegesen több befizetett adó sem fékezi a gazdaságot, mert mindenki csak elviselhető mértékű adót fizet. Sőt, az egyre nagyobb adóbevételek mögött a gazdasági növekedés is megbújik (amelyet az oly vitatott beruházások révén is generált az állam) és amely gazdaságfilozófia így rejtve maradt a szocialisták és liberálisok előtt.

Tóth tulajdonképpen tehát elismeri, csak nem veszi észre ezt, hogy a kormány gazdasági mentőcsomagja működött, hiszen nem hogy csökkentek, hanem éppen nőttek az állam bevételei a járvány gazdasági következményei ellenére. Többek között azért, mert az állam nem leállította, hanem ösztönözte a beruházásokat. Ahogy a bértámogatások is számtalan életképes vállalkozást tartottak életben.

Annak megértését, hogy az a jó az országnak, ha az emberek munkából élnek és nem segélyből, egy baloldali politikustól már rég nem várjuk el. Nem emelkedett jelentősen a munkanélküliség sem, mert az értelmes emberek tömegesen alkalmazkodtak az új helyzethez. Ez sem kényelmes, sem kellemes nem volt, de minden problémát nem oldhat meg az állam.

Tóthnak az is fáj, hogy a válságkezeléshez szükséges hitelekhez az állam olcsón jutott hozzá, nem az IMF-re szorult az ország, mint a baloldali kormányok idején.

A legszebb az, hogy Tóthot felháborítja, hogy a kormány a járvány és a gazdasági válságkezelés mellett majdnem pontosan ugyanúgy végrehajtotta a gazdaság- és társadalomfejlesztési programját, mint ahogy azt a járvány nélkül tette volna.

Hát ez milyen már, ezek a rohadtak még ilyenkor is a templomokra költenek és nem a Pride-hónapot támogatják!

Tóth végül arra a „következtetésre” jut, hogy minden olyan költségvetési kiadás ellopottnak tekintendő, amit nem egyenesen zsebbe osztanak ki az embereknek.

Tóth persze kifelejti magát a nagy rablásból, hiszen egyébként szerinte az általa felvett csok is az, a családtámogatások is lopásnak minősülnek. Mondjuk ez egy híres balliberális jogelv, hozzájuk minden pénz legálisan érkezik, akkor is, ha Nokiás-dobozban érkezik. A feltétel nélkül szétszórt „helikopterpénz” persze nem az, mert az „az emberekhez” kerül.

Cikkének vége felé a következő mértéktartó mondat is olvasható:

Orbánék felszámoltak mindent, ami megakadályozhatná őket a lopásban!

A kormány végrehajtotta a parlament által jóváhagyott költségvetést. Az egykori MSZP jelenlegi társelnökének világképében ez egy gigantikus lopás. Talán csak saját képviselői fizetésével tud megbékélni valahogy. Persze ennél egyszerűbb világnézet nem létezik és ebben osztozik az ellenzék összes politikusa is. Érthető is a dolog az ő és némely szavazójuk szellemi egyszerűsége okán ez, hiszen így semmit nem kell megérteni az ország, az állam, a társadalom, a gazdaság működéséből.

Tóth Bertalan tehát eljutott minden ellenzéki ígéretek szélső értékéhez, a baloldali álomállam utópiájához:

Mindent, amit elszedünk tőletek, szét is fogunk osztani köztetek!

Milyen jól sikerült ez múltkor is.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Német villámháborús tervek Oroszország ellen 2024 tavaszán

  Csak nehogy kitalálják az oroszok, hogy Németországot is nácitlanítani kell. Ezt ugyanis a németek maguk …

29 hozzászólás

  1. Ha ennyi ész elég a doktorihoz, akkor az építőipari lapátosoknak is járna eme titulus.

  2. Amit elmondott ez a hatökör, az pontosan a moslékkoalíciót jellemzi.!!!
    Ezt mindenki tudja csak az nem aki ugyan olyan homályökör mint ezek a férgek.!!!
    Ez az aljanépe.!!!

    • Sajnos ugyan olyan homályökör még mindig sok van azon az oldalon. .. az ébredés számukra ilyen elmeállapottal pedig sohasem jön el.

  3. Soha nem írtam ilyen csunyát, de most nem bírok magammal: minek ugat bele valaki abba, amihez nem ért!! Miért hazudozik, rágalmaz, uszít ez a jóember! Egyáltalán tud gondolkodni? A válaszom: NEM!

  4. A balosok már csak ritkán tudnak
    meglepni,felháboritaniuk még
    mindig sikerül,de hihetetlen hogy
    ilyen szöveggel a kamera elé
    mernek állni.Vagy Ők tényleg
    ennyire hülyék vagy azt hiszik
    hogy mi vagyunk azok?

  5. Ennek a mocsoknak jó vastag bőr van a …..! Párt pénzek, aranyrögök elsíbolása. Hatalmas pénzekből elkezdett, de be nem fejezett iroda épületek. Hátrányos külföldi szerződések, a beruházások többszörös túlszámlázása és őrülten hátrányos kötelezettségeinek vállalása a magyarok adó pénzeinek terhére!

    kórházakat zártak be, és összevontak osztályokat. Aktív részlegeket elfekvővé alakítottak. Bevezették a havi MŰTÉT-KVÓTÁT. (váró lista) Recept felírási kvóta, a kórházba be kellett vinni az otthoni gyógyszereket! Plusz az egészség fenntartása önerőből: WC-papir, pelenka, stb.
    Kiszervezték az MRI, PC, PET, UH- vizsgálatokat KFT-nek! (végtelenített váró lista)
    Bevezették a VIZIT,- RECEPT,- KÓRHÁZI ÁGY + NAPI DÍJAKAT, FIZETŐS MENTŐ SZOLG.
    MINDEN MEGJELENÉS, ÉS VIZSGÁLAT KÜLÖNDÍJAS VOLT! A GYÓGYSZEREK ÁLLANDÓ DÍJ-EMELÉSE.
    ELŐKÉSZÍTETTÉK A KÓRHÁZAK PRIVATIZÁCIÓJÁT, KÖZALKALMAZOTTAK LÉTSZÁMÁNAK CSÖKKENTÉSE, A TAKARÍTÁS PRIVATIZÁCIÓJA, A KÓRHÁZAK ELFERTŐZŐDÉSE (str.coccus aurilus), [kevés munka, több bérktg] A KÖZALKALMAZOTTAK ELŐZŐ KORMÁNYADTA 9.000 ft. KIEGÉSZÍTÉSÉT (minimál bér kieg.) ELTÖRÖLTE AZ 50%-os FIZETÉSEMELÉS OKÁN, TEHÉT NEM ADTÁK MEG AZ EMELÉST! KÖZBEN A MINIMÁL-BÉR 50.000 Ft. LETT, EKKOR KIEGÉSZÍTETTÉK 1.000 Ft-tal. AZT MERTÉK MONDANI, HOGY BÉRT EMELTEK!!!
    (2010-ben lett 78.000 ezer). MINDEKÖZBEN NÉGYSZERESÉRE EMELTÉK A REZSIKET! TÉLEN A TÁVFŰTÉS 38.000 Ft-os LETT. MIKÖZBEN A NYÁRI – 13-ról 21-re emelkedett. SŐT A VÍZ FELMELEGÍTÉSI DÍJAT KÉT ÉVVEL VISSZAMENŐLEG PLUSZ FORINTOKKAL MEGTERHELTÉK! POFÁTLANUL KISZÁMLÁZTÁK! BOCCCSSS!
    GOND VOLT AZ EGYEDÜL ÉLŐKNEK A GYÓGYSZER, REZSI KIFIZETÉSE, MERT A BEFOLYÓ ÖSSZEG KÉT SZEMÉLYRE LETT KIPORCIÓZVA, VAGYIS VAGY ETTÉL, VAGY REZSIT FIZETTÉL! SOKAN MEGFAGYTAK A SAJÁT SZOBÁJUKBAN, VAGY ÉHEN HALTAK, LEGYENGÜLTEK. A NYUGDÍJAKAT BEFAGYSZTOTTÁK, A FIDESZ ÁLTAL KASSZÁBA HAGYOTT EMELÉST CSAK EGY ÉVRE BIZTOSÍTOTTÁK A HAVONKÉNTI ODAADÁS HELYETT, AMIT ELVETTEK, MÁR 2007-ben ÓRIÁSÍT CSÖKKENT A PÉNZ VÁSÁRLÓEREJE (ez bér csökkentés is volt) NEM A 2008-as VÁLSÁG MIATT, HENEM A ROSSZ GAZDÁLKODÁS OKÁN! TERVEZTÉK A NYUGDÍJAK ADÓZTATÁSÁT, AZ INGATLAN ADÓ BEVEZETÉSÉT, (50 nm-es lakás 15EFt./év), 25 vasúti vonal felszámolása, a sínek felszedése!!! AUTÓBUSZOK DRASZTIKUS RITKÍTÁSA, A VITELDÍJAK BRUTÁLIS MEGEMELÉSE, NOKIÁS DOBOZOK SUMÁK OSZTOGATÁSA, AZT HALLOTTUK „A SZOCIALIZMUSNAK VÉGE!- KAPITALIZMUST ÉPÍTÜNK!!!!” EKÖZBEN DÚLT A TANKÖNYV BIZNISZ! 300-féle TANKÖNYCSALÁD. = OKTATÁSI KÁOSZ! SZÜLŐK, GYEREKEK ÉS TANÁROK EGYMÁSNAK USZÍTÁSA! EGYESOSZTÁLYZATOT TILOS KIOSZTANI! MINEK TANULNI?- SOK IDŐ, ÉS JOGUK MARADT TANÁRT VERNI! BÖLCSÖDÉK, ÓVODÁK, ISKOLÁK LEZÜLLESZTÉSE, JOBB ESETBEN BEZÁRÁSA, A GYEREKEK TÖBB KILÓMÉTERRE MENTEK AZ ISKOLÁBA! GENDER-ELV ERŐLTETÉSE, KÁBÍTÓSZER LIBERALIZMUS TÉRHÓDÍTÁSA, A POLGÁRMESTEREK KÁBÍTÓSZERREL KÍVÁNJÁK A TURIZMUSUK FELLENDÍTÉSÉT! a MAFFIA ERŐSÖDÉSE, BEÉPÜLÉSE, ÖSSZEJÁTSZÁSA A PÉNZSÓVÁR, LELKETLEN POLITUKUSOKKAL. BOTKA-JELENSÉG! A VIDÉKIE, MAJD A NEMZETI ÉRZELMŰ EMBEREK GYALÁZÁSA! „EL LEHET MENNI!” SZEMKILÖVETÉSEK! MILLIÁRDOSOK ÉHSÉG MENETE! VERES JÁNOS FIAI MESSZEMENTEK! (zsarolás) . TÖBB MILLIÓ HAVONTA, DE PARIZERT MUTAT! NEM EZT ESZI! VAGY CSAK NÉHA, NÉHA! OLTÁS ELLENESSÉG, SUTYIBAN OLTATNAK! ÉS HAZUDNAK, HAZUDNAK ! ALULISKOLÁZOTT CSAK PÁRT ADTA DIPLOMÁSOK, MÉG ÉRETTSÉGIT IS A PÁRTJUK ADTA A HŰSÉGÉRT, EZÉRT ILYEN BRUTÁLISAN PRIMITÍVEK! SAJNOS, SOKAN ÉLVEZIK EZT A HANGULAT KELTÉST, FEL NEM FOGJÁK MI LEHET A KÖVETKEZMÉNYE, HA HAZALOMRA KERÜLNEK, AMITŐL ISTEN, ÉS A JÓZANABB EMBEREK MENTSÉK MEG AZ ORSZÁGUNKAT!!!

  6. Azt miért nem mondod te ganéj Toth Bertalan, hogy amig a költségvetést lopták addig te meg otthol az anyádat ba….tad.

  7. De jó, megint elő fogja adni a „költségvetés nem csak számok halmaza, hanem egy tükör….” kezdetű örökzöldet is? 😀

  8. Poroszlai Róbert

    ezt mondja egy mocskos tolvaj kommunista féreg.

  9. Nem rokona ez a tóthbertalan a lóhadházynak? Ugyanolyan ocsmányul ápolatlan, primitív cipóképe van.

  10. … és ez a hülye berci egy dr. … no comment

  11. Szép Zalából

    BAROM.Pont.

  12. A tökfej.

    Nem mondta neki senki, hogy nem te számláztál Berci!

    (Ugye emlékszünk Berci pécsi előéletének fiktív számláira. Amiből természetesen gondoskodó, politikusokkal liberális kormányfőnknek köszönhetően nem lett semmi.)

  13. Ez az ember egy igazi selejt, ezenkívül élősködő hazug-láda. Azzal vádolja a kormányt, amit már megcsinált, vagy megcsináltattak vele, vagy éppen készül megtenni. Egy életellenes se.nyaló báb.

  14. Bercinek felvilágosításul, a kommenttársaknak tájékoztatásul;

    https://infostart.hu/gazdasag/2021/04/07/haromszorosara-nott-a-magyar-aranytartalek

    (94,5 tonnára, az emelkedő aranyárak mellett. Remélem palládiumot, platinát, nióbiumot és irídiumot is vesznek.)

  15. angelblind652

    Akinek az Isten hatalmat adott, észt is adott hozzá, vagy mégsem???? Mert esze az nincs.

  16. Ha az Orbán kormány lett volna hatalmon a 2008-2014 – közötti másodlagos ingatlanpiaci válsággal indult teljes világválság előtt, akkor mi jöttünk volna ki belőle talán egyetlenként győztesen. De az MSZP-SZADESZ 2006-2010 között marokkal szórták ki a pénzt nyugati rabló hordáknak, minket meg odadobtak szabad prédának pl. devizahitellel és írtóztató 12%-os alapkamattal, amiből 22-26%-os banki THM-et engedélyeztek a Gyurcsány-Bajnai emberiség elleni bűnözők és pénzügyi csicskáik.

    Már 2002-től megvolt a jele annak, hogy nagy válság lesz. Úgy is feltűnt, mégcsak gazdasági szakembernek se kellett lenni, hogy telefonálgattak „befektetőcégek” ingyen ebédre házastárssal együtt, hogy ott gyorsan lehúzzanak, „remek befektetési ajánlattal”: Vagyis vegyünk Miamiban, Floridában lakást.
    Kérdezem: – Mint magyar vállalkozó nem érek rá odarepülni és az USÁ-ban nyaralni. Nem baj – felelték – van vállalkozás ami kezeli az ingatlanokat, és jó pénzért a kedvünkért, hasznunkra bérbe adja majd.
    Kérdem én: Ha ez olyan jó üzlet, miért nem az amcsik fektetnek be, miért egy csóró keleti ország telefonkönyvből kinézett kisvállalkozását akarják jótékonyan gazdagítani?

    2004-ben megint kapacitálnak: Most Spanyolországban vegyünk nyaralókat, szintén mint fentebb majd ők kiadják német nyugdíjasoknak.
    Kérdem én: – Mióta adják át a gazdagodási lehetőséget a németek a balkáni primitív magyar kisvállalkozóknak? Ha ez olyan jó bolt, miért nem a német nyugdíjas fektet be, és vesz magának nyaralót?

    2006-ban megismétlődött az egész, egy sokadik cég horvátországi nyaralóépítéshez keresett balekokat, hogy majd milyen jó bolt azt kiadni. Rákérdeztem, hogy akkor már ideért az ingatlanpiaci válság közép-Európába? Már a horvátoknak sincs pénzük befektetni? Mi legyünk a balekok?

    Egyetlen ilyen csapdaebédre se mentünk el, pedig úgy tucatszor különböző nyugati fosztogatók kapacitáltak minket, a hozzájuk képest csóró magyar kisvállalkozókat. Tehát már 2006-ban is lehetett tudni, hogy nagy válság van, de csak 2008-ban ismerték be a „szakértők”, pedig akkor még lehetett volna felkészülni rá.

    • ?
      ? Príma lényeglátás. Dettó ugyan ezt mondtam, amikor dollárkötvényt akartak rám sózni.
      ?

  17. A fentihez egy kis magyarázat: Kisemberek számára a másodlagos ingatlanpiaci válság annyit tesz, hogy sokan az ingatlanépítésben látták a jó üzletet vagy mint szakmán kívüli botcsinálta építési vállalkozó, vagy csak jó ha van egy másik házunk, majd eladjuk, többet hoz mint a banki kamat. Sok ilyen kliensünk volt. A lakott első vagyis saját ingatlanát is megterhelve vettek föl drága jelzáloghiteleket. USA átlagemberétől a mi kispénzű polgárainkig mindenhol. Ezért másodlagos az ingatlan. S mikor ezek a másodlagos ingatlanok kiadhatatlanok vagy eladhatatlnaok lettek a bank mindkettőt elvitte. Tömegek szegényedtek el így.
    S ezt biztosan észrevették volna Vargáék, és nem hagyták volna még a devizahitelcsalással megtetőzni a bajt. Ebben az akkori kormánynak hatalmas felelőssége volt, mert a Mátyás királyos me stipi-stopis hitelfelvételi reklámokat be kellett volna tiltaniuk, annyira ordított, hogy a mi kifosztásunkra megy a játék.
    Én 2004-től már mindenkit lebeszéltem erről, de sokan csak nevettek, hogy rémeket látok, megy az ingatlanépítés ezerrel. Aztán persze becsődöltek.

    • Varga és stábja semmiképpen nem vette volna észre, a buborék fenntartását szolgáló terítését. Varga a naivságig becsületes volt, mindent elhitt a szakértői tanulmányoknak.

      Matolcsi pedig a 2000-es évek elején még nem volt a pályán.

      • Hát akkor miért nem fordultak hozzám? Jó, hát ez vicc volna…de azért a figyelmesebbek látták a dolgot előre, csak nem hittek nekik.

      • A jegybank először 2018-ban döntött az aranytartalék jelentős növeléséről, amelynek keretében 2018 októberében az aranytartalék szintje a korábbi állomány tízszeresére (3,1 tonnáról 31,5 tonnára) emelkedett.
        A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 31,5 tonnáról 94,5 tonnára növelte Magyarország aranytartalékát – közölte az MNB szerdán.
        Szóval azt a „régi” megtízszerezést überelte háromszorosára.

  18. szemet szemért

    Ellopott a kormány mindent és ebből vett a Nemzeti Bank még harminc tonna aranyat.Ez hülyébb mint fletó részegen.

  19. szemet szemért

    Ellopott a kormány mindent és ebből vett a Nemzeti Bank még harminc tonna aranyat.Ennek annyi esze sincs mint fletónak részegen

  20. Szerencsétlen, nem gondolkozó Tóth, aki felelőtlenül hazudozó! Ilyen fenti kijelentés után, mely egy pártelnök szavából jön ki, a gondolkozó ember megdöbben, és riadtan kérdezi: Ugye ez nem az MSZP egyik vezetője?
    Nem, nem lehet az, mert azért bármilyen mélyre is süllyedt az MSZP, bármennyire nem vezető típusúak és nem tehetséges politikusok az emberei, de azért legalább van némi kicsike, picike közgazdasági tudása, a vezetőjének, ha már vezető, legalább annyi, mint egy átlagembernek.
    Na, de, az hogy ennyire ne értse az ország költségvetésének készítését, a tervezést, a költségvetés ellenőrzését, az ország működtetéséhez szükséges finanszírozásokat a jövőt illetően az egyszerűen botrányos, főleg úgy hogy országgyűlési képviselő is.
    Aki ott van az ország költségvetésének tárgyalásainál, legalábbis így kellene lenni, hogy ilyen ostoba kijelentést nem tesz, mellyel butaságát, hozzá nem értését árulja el.
    Ehhez a tájékozatlansághoz, aljassághoz, oktondisághoz, amit most Tóth a kormány rágalmazásával elmondott nincsenek szavak.
    Mégis, ha” ellopták” ami hangsúlyozom nem lehetséges az egész tavalyi költségvetést Tóth lázálma szerint, akkor miért nem tett feljelentést?
    Jöjjön elő bizonyítékokkal, vagy kussoljon, és ne hazudozzon. Azonban éppen ideje lenne Tóthot feljelenteni a kormánynak hitelrontásért, rémhírterjesztésért, gyűlöletkeltésért, uszításért, rágalmazásért, hazudozásért.
    Mert amit állít hazug módon az már Btk.s kategória.
    Bíróság előtt kellene állni, lázításáért,….. hiszen, ha igaz lenne, amit állít, akkor országunk működése komoly veszélyben lenne, ha nincs pénz, akkor összedől minden, nincs alkalmazottaknak fizetés….nincs kórházak működése, nincs oktatás…
    Így a szándékosan felhergelt tömeg, akár komoly ellenállásba is kezdhetne, ha nem ismerné Tóth szellemi képességének szűk határait, mert kijelentése erre enged következtetni.
    Azonban hogyan nem tudja Tóth, hogy az éves költségvetést az országgyűlés hagyja jóvá? A költségvetési felhasználást pedig lehet és kell is ellenőrizni.
    Tehát jöjjön elő bizonyítékokkal, hogy eltűnt az ország éves működéséhez szükséges összes összeg, mert ezt állítja. Viszont ez nem bizonyíték, amit ő összevissza hazudozik. Jól tudjuk, a 2022-es ellenzéki kampány is ez lesz, program helyett, hogy mint a papagáj ezt harsogják hazug módon :” A kormány lop.”
    Azonban hazugsággal nem lehet országot irányítani, terv nélkül, elv nélkül, ész nélkül, tisztesség és becsület nélkül.
    Ha az egész tavalyi költségvetés el lett lopva, akkor mégis miből működik az ország? Erre adjon választ, ne csak a hazug szavakat lökje ki magából!
    Ki, vagy mi finanszírozza, biztosítja akkor pl. Budapest és a többi városok, falvak…éves költségvetését, ha az egész tavalyi költségvetés el lett lopva? Honnan van pl. Budapestnek pénze a főváros működtetéséhez, ha az egész éves költségvetés el lett lopva Tóth szerint?
    Miből fedezi a kormány az ingyenes covid elleni védőoltásokat, a lélegeztetőgépek vásárlását…..ha mindent elloptak?…..Választ várunk, értelmeset!
    Elég már az ostoba hazudozásból! Mit merészel magáról képzelni Tóth? Azt hiszi, minden ostobaságot elhisz a magyar nép? Szégyellje magát! Van oka rá szerintem, hiszen, hülyének nézi, tudatlannak az ország lakosságát, holott az átlag állampolgár a kijelentéséből ítélve, sokkal többet ért a közgazdasághoz, mint ez a Tóth nevezettű egyén.Egyben szörnyű módon beképzelt alak is lehet, azt reméli sokan elhiszik azt a marhaságot, amit talán ő sem hisz.
    Mégis mit gondol, ha a tavalyi egész költségvetés el lett lopva akkor ő pl. honnan kap fizetést és a többi ellenzéki vezető, párt funkcionális? Amit most Tóth állít, ha normális, akkor maga sem hiszi, amit mond, tehát hazudik, mint a vízfolyás, ha pedig tényleg elhiszi blabláját, akkor az már nagy probléma Tóth szellemi képességet illetően. Más variáció nem jut eszembe.
    A FIDESZ-nek most már tényleg itt az ideje, hogy végképpen gátat vessen a Tóth féle hazudozásoknak. Vannak törvényeink, amelyeket alkalmazni kell, ha valaki gyűlöletet szít, mint pl. Tóth a kormány ellen, minden alapot nélkülöző hazugságaira „alapozva”.
    Nem szabad engedni, hogy Tóth zavaros, hazug, ám társadalomra igen veszélyes kijelentése aggodalmat, riadalmat keltsen minden ok nélkül a társadalomban. Nem semmit hazudik Tóth, mégpedig azt a lehetetlent, hogy ellopták az egész éves költségvetési összeget. Hazugságaiért, rémhírterjesztéséért, pánik keltést is okozható kijelentésért bíróság előtt a helye.
    Nyilván az nem lehet mentsége: „Mit mondjak, amikor a többi ellenzéki is ezt mondja? A pártomnak nincs elve, nincs semmilyen programunk az ország működését illetően, csak sodródok az árral, szeretnék hatalomban maradni 2022 után is.”
    Nos, ez esetben a többi ellenzéki hazugság gyárosokat is bíróság elé kell idézni és a törvényeknek megfelelően elítélni.

  21. Tény adat bizonyítja, hogy Tóth Bertalan nincs tisztában az ország gazdasági helyzetével, vagy hatalmasat hazudott aljas, kicsinyes politikai érdekei miatt.
    Azonban egyik variáció sem vet rá dicsősséget.
    Egy képviselőtől joggal vár el nagyobb teljesítményt az ország népe, mint a tudatlanság, vagy a hazugság, vagy még rosszabb esetben ha e kettő kombinálva van.
    Szégyellje magát, nagyon, ha csak hazugságok kiejtésére, a kormány minden ok nélküli gyalázkodására alkalmas a szókincse. Mielőtt beszél jó lenne némi gondolkozás is, és természetesen tisztességes hozzáállás a hazugságok kiküszöbölése érdekében.
    Miért kell neki általában hazudozni, ha igazat is mondhatna, vagy ha igazat nem akar mondani, akkor legalább hallgasson?
    Egy biztos egy képviselőtől nem hazugságot várunk.
    Több helyen olvasható: Másfélszeresére növekedett 10 év alatt a nemzeti vagyon 10 év alatt. Így „lopja” a kormány a nemzeti vagyont, mit gondol erről Tóth?
    https://www.origo.hu/ › gazdasag › 20200207-tiz-ev-alatt-masfelszeresere-gyarapodott-allami-vagyon.html

    https://www.vg.hu/penzugy/penzugyi-hirek/tiz-ev-alatt-masfelszeresere-gyarapodott-az-allami-vagyon-2031831/
    Az MSZP kormányzása idején ilyen hatalmas nemzeti gyarapodás nem volt. Mi az oka? Lehet keresgélni az okokat.

  22. az eszedet lopták el te gyökér

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük