Gulácsi Péter éppen belegabalyodik a genderideológiába vagy egy tautológiába. MTI/Illyés Tibor

Csak egy diktatúrában van politikai, ideológiai álláspontja egy vállalatnak és ideológiai képzettségre szüksége egy focistának


A cégek nem választópolgárok. A cégeknek nincsenek emberi jogaik, mert nem emberek. A cégeknek nincsenek politikai jogaik, mert nem választópolgárok és értelemszerűen nem is választhatók. Ebből következőleg politikai pártként sem viselkedhetnek, mert politikai pártokat csak emberek alapíthatnak. Persze a vállalatok mindig igyekeztek befolyásolni a politikát, a gazdasági érdekeiknek megfelelően. Manapság azonban az lett a divat, hogy a cégek politikai pártként viselkednek, ideológiájuk van és annak feltétel nélküli elfogadását megkövetelik az alkalmazottaiktól. Sőt legújabban már a vevőiktől is. 

A futballklubok gazdasági vállalkozások. Még egy olyan nem túl ismert német csapat is, mint a Hertha BSC egy gazdasági társaság csupán, amely labdarúgással is foglalkozik. A régi szép időkből megörökölte az egykor valóban a helyi lakosok örömére létrehozott focicsapat múltját és hagyományainak egy részét, a szurkolókat, de jogi értelemben egy vállalat.

Az elmúlt években világszerte gyakorlat lett a „liberális demokráciákban”, hogy a cégek politikai állásfoglalásokat követelnek ki az alkalmazottaiktól.

Gondoljunk csak arra, hogy multinacionális vállalatok Magyarországon is megkövetelik a dolgozóiktól, hogy például kimenjenek a Pride-ra. Elvárják tőlük, hogy felvonuljanak, mint a kommunista diktatúra idején május elsején. Olyan tréningekre is kötelezik a dolgozóikat, amelyeken azokat érzékenyítik a liberális politikai gondolkodásra.

Magyarul a cégek arra fordítják az erőforrásaikat, hogy a dolgozóik bizonyos politikai irányzat felé köteleződjenek el. Ahogy az is teljesen megszokott lett mára, hogy a cégek politikai-ideológiai hirdetésekre költik a pénzüket és árukapcsolásként kötelező jelleggel adják az általuk preferált ideológiát az árujukkal együtt.

Petry Zsolt esete annak a tipikus példája, amikor a politika eluralja a teljes gazdaságot, a társadalmat és teljes uralmat szerez az egyén élete felett. A Hertha BSC vezetői úgy viselkedtek, mint egy totális állam diktátorai, megfosztották a megélhetésétől a kapusedzőjüket, mert az nem azonosult önként és teljesen a Hertha BSC nevű politikai párt ideológiájával.

Igen bájos, hogy a Hertha vezetői valami sokszínűségi meg elfogadási nyilatkozatra hivatkoznak, amit a klub vezetői aláírtak. Vagyis úgy tekintik ezt a valamit, mint a helyi jogrend egy részét, ami mindenkire kötelező.

A feudalizmus egy kevésbé elfogadó szakaszában volt szokás, hogyha a földesúr áttért egy másik vallásra, akkor a jobbágyoknak is követniük kellett. Érdekes ismétlődése ez a történelemnek, hogy a nagyvállalatok is felfedezik ezt a logikát. Ha náluk dolgozol, szélsőliberális, bevándorláspárti, genderhívő muszlimbarátnak kell lenned és persze keresztényellenesnek is. Mert különben nem dolgozol náluk. Sőt, a dolog szélsőségesebb ennél, hiszen Németországban már egyedi politikai döntéseket, kormányzati vagy kancellári döntéseket sem lehet mindig kritizálni, azok ugyanúgy kétségbevonhatatlanok lehetnek, mint a jogszabályok vagy az alkotmány.

Érdekes az, hogy jelenleg Németországban nem a német törvényeket védik ilyen dühödten, hanem a jelenlegi német kormány ideológiai alapú döntéseit, úgy általában a liberális ideológiát. Csak diktatúrában történhet meg olyan, hogy egy gazdasági vállalkozás is teljes ideológiai azonosulást kíván meg.

Akár a hatályos törvényekkel szemben is. Petry ugyanis nem szegett törvényt. Ezzel meg sem vádolták. Petry, mint magánember egy másik ország egy sajtótermékében kifejtette a véleményét Európában releváns közéleti kérdésekről. Mint európai polgár.

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó válogatott egykori szövetségi kapitánya, a Hertha BSC volt vezetőedzője meglátogatja a német csapatot a 15. Maccabi Európa Játékokon a budapesti a Lantos Mihály Sporttelepen 2019. július 30-án. Fotó: MTI/Czagány Balázs

A nemzetközi liberális hálózat magyarországi képviselői természetesen megpróbálták megvédeni a Hertha BSC-t. A szólásszabadság ellenségei kínjukban megpróbáltak magyarországi hasonló példákat kreálni, hogy eltereljék a figyelmet a nagyon kényelmetlen németországi eseményekről.

Mert a liberálisok általában ugyan nagyon hülyék, de azt ők is érzik, hogy a magyaroknak nem fog tetszeni egy olyan politikai rendszer, amilyet az ellenzék mostanában ígér, ha ilyesmik történhetnek benne, mint ami Petryvel megtörtént. Vagyis hogy kötelező lesz rajongani a bevándorlásért és a muszlimokért, az összes szexuális magatartásért, ami nem normál heteroszexualitás, meg ilyesmik, mert ha nem, akkor az utcára teszik az embert azonnal.

Pár nappal ezelőtt egy volt focista és egy sportriporter szerződése szűnt meg két különböző tévécsatornával. Igen erőtlenül azt próbálták meg elhitetni az érintettek, hogy nekik azért kellett menniük, mert Gulácsi szivárványcsaládos megnyilvánulásáról pozitívan nyilatkoztak. Ugyanazok vergődtek ezen, akik szerint egyébként Petry kirúgása a lehető leghelyesebb volt.

Ebből csak az következik, hogy a liberálisokkal semmilyen formában nem szabad vitába bonyolódni, mert a vita értelmetlen.

Szerintük ugyanis az aktuális liberális álláspont szentírás és nem vitatható.

Nem liberálisok számára pedig nem is értelmezhető. Az elvárásuk az, hogy mindig azt csináljuk, amit ők mondanak, és azonnal, és kész, passz.

Petry ügyében a tanulság az, hogy az ilyen gazemberségeket annak kell tekinteni ami, vagyis egy diktatúrában szokásos eseménynek. A mai Németországot pedig egy prediktatórikus államnak, amely veszélyes Európa biztonságára, mert a Németországban kitenyésző elmebajok általában körbemennek a világon.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Német villámháborús tervek Oroszország ellen 2024 tavaszán

  Csak nehogy kitalálják az oroszok, hogy Németországot is nácitlanítani kell. Ezt ugyanis a németek maguk …

14 hozzászólás

  1. Tudományos libsizmus

    „Csak egy diktatúrában van politikai, ideológiai álláspontja egy vállalatnak és ideológiai képzettségre szüksége egy focistának”

    Pontosan így van.

  2. Gondolom nem ugyanezt a fordulatot használta rutkarudi kirúgása esetén. Pedig ő direkt az ebédlőasztalra járt a hasmenésével…

  3. A kép zseniális!

  4. Ez a szemét kommunista csapat a Herta maradt volna a tulsó oldalon sarló-kalapáccsal a mezzükön mert oda valok és nem a nyugat német csapatok közzé. Bár kiesnének egy tartományi klubba. A tulajdonos meg a vezetöik kapják el a virust.

  5. A ‘Cuius regio, eius religio’ visszafejlődést jelentő, szabadsághiányos világa rémlik fel ezekből a – nyugati sportvilágban immáron sorozatban elkövetett – „kényszerítő passzokból, ahogy a szerző, PA, bár kimondatlanul, de maga is céloz rá.
    Sötét, fejlődésellenes középeurópai (germán) poszt-középkor.
    Szépen vagyunk – mi jöhet még?!
    Felkészül: A (nagy) Francia Forradalom (-nak becézett) folyamatos vérfürdő!

  6. A fejletthaladók miatt kellett Petrynek távoznia. A fejletthaladók ha megtalálnak valakit azt megboszorkányüldözik. Ha nem távolították volna el, akkor a Hertát boszorkányüldözik meg. Nekik teljesen mindegy, hogy kit, csak lehessen boszorkányüldözni. A cégek pedig félnek, meg az emberek is. Fortélyos félelem igazgat nyugaton is, csak másféle. Liberális.

  7. A focista szerződése a sportról szol.
    Minden szakmai kérdés szerződésbe van foglalva.
    A németeknek szempont, hogy milyen nemzetiséghez felekezethez tartozik a munkavállaló.
    Netán kizáró ok, ha nem azonos az ideológiája a munkáltatóval.
    Ez már a feudalizmus korszakát idézi.
    A földesúr ha vallást változtatott, követnie kellett a jobbágyanak is.
    A nemeteknel lejtmenetben a jogállamiság és pont!

  8. Nincs ezen mit csodálkozni. Egy fociklub vagy nyugaton bármilyen sportklub az már maga a rabszolgatartás, hisz évtizedek óta adják-veszik a sportolóikat, akik de facto modern rabszolgák. Én már régóta undorodom ettől, mégha egyenlőre jó megfizetik a vásárolt csimpánzaikat.
    A rabszolga ugyanis testestől lelkestől a gazdája tulajdona volt mióta a világ világ, most csak bemutatják, hogy milyen is lesz az Klaus Schwab féle új világrend.
    Amúgy direkt csinálták a műsort, alig várták hogy egy magyart befeketítsenek, mert be akarták mutatni, hogy nem ok nélküli a 7-es cikkelyezés.
    Ha arra gondolunk, hogy ez nem szándékos volt, akkor látnunk kell, hogy beleillik a lengyel , cseh, magyar focisták letérdeltetési nyomásának sorozat provokálásának sorozatába, és lesznek még magyar áldozatok bőven. A Gulácsy féltette a bőrét, őt nem lehetett bűnbaknak beállítani, mert hiányos a gerince, de a többieknek el kellene gondolkodniuk, hogy megéri-e itthon feketeseggűvé válnia egy nyugati rabszolgaélet pár fityinges többletfizetéséért. Nyugatot gazdagító magyarok gyertek mind haza, mielőtt nem késő, mert lám titeket dobnak ezek a nyugati jellemes embertömegek elsőnek a muszlimok elé bűnbakként!!!

    • csakafidesz

      Naprózsa! Amikor a francia labdarúgó csapat koromfekete, csak az edző fehér, (és joggal fél, hogy őt fogja a saját csapata vegyeskörettel megenni) akkor a sport maga süllyed a cirkusz szintjére. Anno a római gladiátorok között egyetlen római nem volt, csak mindenhonnan összeszedett izompacsirta.
      Szóval ennek a sportnak már semmi köze a sporthoz, és a „nemzeti tizenegy” győzelme semmilyen büszkeségre nem ad okot, ha mindegyik tagja Szenegálból jött labdát rúgni.

  9. Szalay Miklós

    Egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

    https://egyvilag.hu/temakep/076.shtml

    + Egy másik az ideológiákról, az ideológiagyártás eszközeiről, a propagandáról, arról, hogy az emberek miért olyan fogékonyak az ideológiákra, stb…:

    https://egyvilag.hu/temakep/072.shtml

  10. Jakab Csaba

    Dárdait eddig gerinces embernek gondoltam, de sajnos nem az. Azért is sajnálom hogy nem mondott fel, mert az azért már nagyot durrant volna. Kár érte, nagyon megérdemelték volna ezek az idióta németek.

  11. Brávó, Android!

  12. Abszolut találó és pengeélesen analizált hozzászólás. Németország mindig is a bárgyú birka németek miatt volt és lesz továbbra is veszélyes. Mert ök genetikai alapon alattvalók, nem önállóan gondolkodni képes szuverén polgárok.
    Tisztelet a néhány kivételnek.

  13. Nem tudom, mennyit keres Gulácsi. Nem tudom mennyit keresezz Petry. Nem tudom, mennyit keres Dárdai.
    Nem tudom, kényszerből nyilatkozott-e Gulácsi, vagy tényleg így gondolkozik-e. Remélem, Petry a saját gondolatait mondta el. Dárdai a kijelentéseivel egyértelművé tette, hogy a Herta-nál akar dolgozni.
    De meg vagyok győződve arról, hogy a pénz beszél…
    És, amíg nem a saját egzisztenciád a tét, addig könnyű ítélkezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük