Egy nő a tengerparton dokumentálja a saját maga számára azt, hogy mennyire jól érzi éppen magát.

Ne haragudj, de nem érdekelsz!

 •  
 •  

Valami hatalmas félreértés van itt. De te nem érdekelsz. Nem érdekelnek a problémáid, nem érdekel a létezésed. Sosem találkoztunk, érzékelhetően nem voltunk hatással egymás életére. Nem jártunk egy osztályba, egy táborba, egy sportegyesületbe, nem laktunk egy utcában. Nem olvastuk ugyanazokat a könyveket. Nem tudok semmit rólad, azt sem tudom, hogy létezel. Nem dolgom, hogy tegyek valamit érted. Isten tudja, hány milliárd ember él a földön, de én csak néhányért szeretnék felelős lenni, de azokért tényleg. Arról beszélhetünk, mit tehetünk mindenkiért, de arról nem, hogy mit tehetek érted.

Magyarországon, feketék hiján (magyarul négerek) az eltörléskultúra feminista alakban jelent meg. Sértődött művésznők alakjában. Sok van belőlük, nem csak most tudnak mindent jobban, hanem visszamenőleg is. A velük találkozó, korábban elbizonytalanodó, de most már besokaló férfi életérzését igyekeztük megragadni monológ formájában. Azért monológ, mert beszélgetni velük teljesen lehetetlen:

Férfi vagyok, a nők jobban érdekelnek, mint te, ne haragudj, de a világ ilyen. Szép nő vagy? Jobban érdekelsz, mint a csúnyák, ne mondd, hogy tőlem tudtad meg, hogy szép vagy. Én sem tőled tudom meg, hogy nem vagyok különösebben jóképű. Kövér vagy? Te így érzed jól magad? Na ne hülyíts, én 6 kiló plusztól rosszul vagyok, te hogy lennél jól 30 kilogramm felesleggel? Ha magadnak is hazudsz, nekem se mondasz igazat, fel se merül, hogy érdekelj. Nincs veled semmi baj, de nem szeretem a szagodat, mert nem illat nekem. Nem vagy büdös, de annak a másiknak más a szaga és ez elég, hogy ne veled akarjam leélni az életem.

Ez nem igazságos? Ki mondta, hogy bármi igazságos itt? Én nem sértődöm meg arra az emberre, akit nem érdeklek, ez a legelemibb emberi jog, hogy ne kelljen mindenki után érdeklődni, hogy választhassunk. Bármilyen alapon.

Nem érdekelnek a problémáid, ne haragudj, nem is értem őket. Csak annyival tudok hozzájárulni a szabadságodhoz, hogy békén hagylak, légy szíves, te is hagyj békén engem. Elnyom valaki? Ver a feleséged? Neked kell megfőzni a vacsorát? Fájdalmas a szülés, a tökönrúgás, szar volt a katonaság? Nem áll fel? Lenne kedved, de nincs kivel? Nem hideg a sör? Túl erős a pálinka, pocsék a tévéműsor? Lassú a net, nincs wifi a wc-ben? Szorulásod van? Szörnyű a multinál dolgozni? Frontérzékeny vagy? Féltékeny a férjed? Nem érdekli a férjedet, hogy mit csinálsz? Nincs férjed? Nem szeret senki? Nem ünnepelnek eléggé? Mi a fene közöm van nekem ehhez?

Nem tudod, hogy fiú vagy-e vagy lány? Mondd, én honnan tudhatnám? És ne haragudj, nem is érdekel. Csak annak a néhány nőnek az identitásai érdekelnek, aki tetszik. Nem, nem vagyok hajlandó lelkiismeret-furdalást érezni, mert csak azért feküdtél le velem, mert eggyel több koktélt fogadtál el egy másik pasitól, mint kellett volna. Nem, nem fizetem ki a taxidat haza. Nem, nem viszlek haza. Nem akarom tudni, hogy hol laksz. És azt sem akarom, hogy te tudd, én hol lakom. Nem, nem vagyok fenn a Facebookon.

Elnyomottnak érzed magad? Most látlak először. Ki nyom el? A férfiak, a nők? A patriarchátus? Az anyád, az apád, a pasid, a csajod? A transzmacskád, aki kutyának képzelte magát, mielőtt macska lett volna? Ha jól érzed magad, miért vagy ennyire ideges? Ha állítólag nő vagy, miért viselkedsz úgy, mint egy idegesítő egoista férfi? És miért férfimunka üzemben tartani egy autót, a gázkazánt? Van lovad vidéken? És te törted be? Értem, már készen vetted. Herélt? Gondoltam.

Ne haragudj, de nem érdekelsz. Nem akarom tudni, hogy ilyesmi, mint te, létezik. Tőled függetlenül akarok létezni. Én értem, hogy te nem tudsz úgy létezni, ahogy szerintem egy nőnek kellene, de mint megbeszéltük korábban, én nem vagyok hatással az életedre. Nekem te nem vagy nő, én neked nem vagyok férfi. De ha te nő vagy, akkor úgy definiálod magad, hogy figyelembe veszed a férfiak létezését. Ha nem veszed, akkor nem vagy nő, mert a nőiességed minden értelmét elveszíti. Nem találtál magadnak férfit? Nem a te férfiakról alkotott képeddel van valami baj? Keresed az igazit? Az megvan, hogy nem az elképzelt, hanem a létező férfiak közül lehet válogatni? Tudod, a valóság…

Téged ki kell érdemelni? És milyen versenyen kell nyernie annak, aminek te vagy az első díja? Ismered a régi viccet? Első díj, egy hét Clevelandben, második hely, két hét Clevelandben, harmadik hely, három hét Clevelandben…

És aki téged kiérdemel, az ezt érdemli? Tehát te nem indulsz semmilyen versenyen, te nem nyersz semmit, te csak a nyeremény vagy? És mondd, meghirdették ezt a versenyt egyáltalán? Voltak nevezők?

Szabad akarsz maradni? Szabad maradsz. Mondd, jól érzed magad? Boldog vagy? Milyen szabadon? Biztos jól érted a szót? Szabad leszel mindig, mert minden mindig előtted lesz, amiért élni érdemes. Sosem leszel túl semmin. Örökké fiatal maradsz? Ezt ki ígérte meg neked? Én azt ígérhetem meg neked, biztosra, hogy hamarosan öreg leszel.

Nem akarsz gyereket? Kivárod, amíg ezt is megoldja a technika? Veszel egyet készen? Ne sajnáljalak? Dehogy sajnállak! A sajnálatomat azoknak megtartom, akik önhibájukon kívül jártak rosszul. Nem tetszik az életed és még gondolatkísérletként sem akarok a részese lenni. Zavar az elégedett mosolyom? Nem csodálom. Én szerencsés voltam. Például nem akartam másképp élni, mint a szüleim, nem akartam “meginnoválni” az emberi létet. Beletörődtem, hogy férfinak születtem. És kerestem egy nőt, aki beletörődött, hogy ő meg nőnek született. Tudom, úgysem hiszed el, de ez működik. Miért? Talán az evolúció miatt? Isten akarata? Mert szimplán logikusnak tűnik?

Igazából bele se kellett törődni. Ha senki, tényleg senki nem akar bevenni a világába, akkor nem neked kellene elgondolkozni azon, hogy neked kellene valamit változtatni?

Tökéletes vagy a sok tökéletlen között? Mondd, és mire mész ezzel?

De a te nagy bajod az, hogy pontosan érzed, senkit sem érdekel, hogy létezel, hogy mit érzel. Az élet nem igazságos, van, aki úgyis így jár, hogy tényleg nem tehet róla. De te szabadon választottad a függetlenséget és a szabadságot. És így veled pont igazságos az élet. Azt kapod, amit választottál. Mert téged nem is lehet választani. Mert szabad nem téged választani.

Facebook hozzászólások

 •  
 •  

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A németek átprogramozták magukat, jobbak most sem lettek

  Németország a teljes önfelszámolás felé halad. Számtalan példát lehet erre találni, de ezek nem jutnak …

19 hozzászólás

 1. Jo iràs bàr én régen kinöttem ezt a témàt-De ugy làtszik hogy minden generàcio ujra tanul ilyesmit. Ez jo-de mennyi elönye van azoknak az ifjaknak akik egy picit is hallgatnak az idösebbekre-Nem azért mert mi szeretünk oktatni-csak a ifjusàg energiàjàt jobb hasznàlatban làtni-Mint trivia. De ami kell-az kell.

 2. gyurcsányiviktor

  Android, ez most egy jól eltalált írás. Gratulálok !

 3. Kovacs gyula

  Ugy lett volna az igazi, ha erre a kitarulkozasra nincs lehetoseg kommentelni, mert ugye az mast nem erdekel. Sot, ha meg sem jelenik ea az iras, annak olyan metadimenzioi lennenek, hogy az mar a muveszet targykorebe sorolna.

  • “..mert ugye az mast nem erdekel.”
   ***
   Pont ellenkezőleg, mindenkit érdekel.
   Az érintetteket meg kifejezetten töri a frász érte.
   Ezért vonaglanak kéjesen a buzifelvonuláson egy plató tetején a lábuk közét masszírozva.
   Ezért csinálták a felhajtást az SZFE előtt.
   De azért frusztráltak, mert veszik észre, hogy még a szimpatizánsaik is mikor hátat fordítanak megmosolyogják, és ami legrosszabb lesajnálják őket.

 4. DörrögZuldán

  Jó írás, aki látott már nyivákoló, önmegvalósító muffot (a nő az más, az a valóság), az csak helyeselni tud. (Megjegyzem az ilyen típusú fehérnépet nem nehéz megszerezni, csak az ego-ját kell simogatni.) Ez az a fajta sárkány, akinek nem a házasság/kapcsolat során nőnek ki a fejei, hanem már előre rendelkezésre állnak.

 5. Maria Zaunmayr

  Elküldeni az Európai Parlament összes képviselöjének!!

 6. Maria Zaunmayr

  Ezt acikket el kellene küldeni az Európai Parlament összes képviselöjének 11

 7. Ez az írás már eléri az etalon szintet!
  Gratulálok.
  Azért a többi sem rossz ám!😉

 8. Ez a cikk univerzálisan igaz. Nemcsak a feminista nőkre, hanem univerzálisan a kommunistákra is.
  Velük nem(csak) az a baj, hogy mindig kifutnak a másik pénzéből (barátságából, stb), hanem az is, hogy képtelenek megváltozni. Számukra csak egy opció van, meg kell változnia a világnak, mert ők képtelenek a változásra, sose lesznek boldogok addig míg meg nem változik a világ. Ez a permanens forradalmuk alapja. Ha véletlenül meg is változik a világ, mindig az derül ki, hogy nem változott meg eléggé, még mindig nem eléggé élhető. Ugyanez van a liberálisokkal. Még több szabadság kell nekik, mert az elért szabadság nekik csak egy zsarnokság… Az együttműködésre való képesség ott kezdődik, amikor az ember első helyen önmagát akarja megváltoztatni…

 9. Illiberalis

  azok a”hölgyek” akik annyira egyenlőek szeretnének lenni, rögtön kezdhetnek melózni egy bányában

 10. Csak részletkérdés, de hölgy a képen pont, hogy nem magának dokumentál, hanem a nőtársainak.
  Az mindennél többet ér, ha a kolleginákat eszi az irigység….

 11. Na végre valaki kimondja, azt ami bajom van nekem is a bu*zykkal és transzokkal. Egy valódi homo sapiens gyerekkorában apránként beletanul a valóságba, de legkésőbb nagykorúként bele kell nyugodnia, hogy vannak örök érvényű, megváltoztatatlan dolgok és passz.
  Ilyen például a nem. Igen, vagyunk nők sokan, akiket, ha megkérdeznének, hogy újjászületve egy földi bármelyik társadalomba, szívesebben születnének-e inkább férfinak, azt válaszolnánk, hogy naná. A muzulmán és elmaradottabb népeknél úgy saccolom, 95% nő mondana igent, vagyis férfiként született volna.
  De elfogadjuk, hogy az élet “nem habostorta” vannak biológiai törvények, és ez van, ebből kell a legtöbbet kihozni.
  Elfogadjuk, hogy nem szabad beletörődni a szegénységbe, rabszolgaságba, tanulatlanságba, mert ezen változtatni még van módunk, és érdemes is. De nemet váltani, műtétektől szenvedni, örökké gyógyszert szedni azért hogy akkor is korcs legyél, erre csak olyan képes, akinek nincs ki a négy kereke. Főleg itt a fehér rassznál, ahol a női létnek nincs akkora társadalmi hátránya mint a 3. világban.
  Elég a női biológiai hátrányokkal megküzdeni.
  Azokat meg aztán végképp nem értem, akik szerencsésen férfinak születtek, oszt mégis tűsarkúban tipegnének…. bár, ha a havi gondokat, terhes hányásokat meg fájó derekat, szülés fájdalmát úgysem kell átélni, nincs kockázat és még tehetség híján nők helyett lehet olimpiát is könnyedén nyerni… De ehhez meg pofa kell.
  Összegezve azért nem tolerálom a gendereket, mert vagy jellemgyengék, akaraterőből nullák, s a valóság negligálásával bizonyítják, hogy nem ép szellemileg egyik sem.
  S ne is várjanak tőlünk tiszteletet, hanem mars vissza a négy fal közé az szexuális aberrációikkal, s nem vagyunk kíváncsiak a nyafogásukra és követeléseikre!

 12. Az utolsó mondat lemaradt:

  Mert téged nem szabad választani.

 13. Kovacs gyula

  Aha, nem ertettem. Nem arrol szol ez az iras, hogy szarjuk le, hogy gondolkodik a masik. Arrol szol inkabb, hogy ugyanerrol szol. De ugy, hogy aki bologat, az johet, a tobbi huzzon el. Sot, majd az ego megmondja, ki bologathat. Ez, szerintem az ember alapveto beallitodasa. Minden gondolkodo azon utykodott, hogy ezen javitson. Szerintem az ujsagiro valahol az osember es a filozofus kozott foglal helyet, fenylo tekintettel elore nezve. Itt most sikerult hattal ulni a tortenelmi moziban es megirni egy emberevo receptet. Jo etvegyat…

 14. Gomez Alvarez Lopez Havanmit

  Tényleg telitalálat az írás!
  Pakolgatják fel a fészre a képeket önmagukról, ami senkit nem érdekel, de illemből megdicsérik és viszont.
  Így alakulnak ki ezek a virtuális kapcsolatok, amelyekről sokan azt hiszik, hogy barátságok. Most a pandémia idején kiderült, a sok-sok “ismerősnek” jelölt “barát” közül, hányan kíváncsiak arra, hogy érzed magad?

 15. Jó írás. Határozottan érdekes, különös. Korlenyomat.

  Ez meg itt egy komment – valahonnan az ősidőkből, mert azt egy percig sem hihetjük, hogy minden őrület mai keletű!

  https://www.youtube.com/watch?v=8EcDbWY6deM

 16. Gratulálok Android, Ön nem is paranoid!

  Kegyetlenül őszintén kimondta, a félművelt Amerikából jöttek által reklámozott, ostoba és önző mainstream életérzés kritikáját.

 17. Mélyebb gondolatok, mint hittem volna.

  A férfi csak akkor jó ha herélt és ellenkezés nélkül cipel ha parádézni akarsz, de más törje be – ?a liberális állam? – és gondoskodjon róla – abrakolja, kefélgesse, járassa – vidéken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük