Fekete-Győr andrás épp belép a saját elméjébe. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Tudja-e Fekete-Győr András mi az a poligráf? Fegyőrrel nem az a baj, hogy hazudik, hanem az, hogy komolyan gondolja, amit mond!

 •  
 •  

Egy kormánypárti politikus mesélte, hogy egyszer kénytelen volt hosszasan elbeszélgetni Fekete-Győr Andrással. Talán együtt szorultak liftbe vagy ilyesmi. Leírása szerint Fekete-Győr a “nem tudás”, a “nem értés” egészen elképesztő szélsőségét képviseli. Az átlagos ellenzéki politikus ugyanis az újságcikkek és Facebook-posztok első pár sorából tájékozódik, már nem szokott kattintani vagy lejjebb görgetni, mert ennyi, amit egy mai “értelmiségi” is fáradtság nélkül el tud olvasni. Fekete-Győr új minőség. Ő csak a címeket olvassa el és már alább sem tekint.

Fekete Győr András az Index, a 24.hu, a Telex és hasonló orgánumok, illetve a Facebook algoritmusa alapján “tájékozódik” és ezek címadási gyakorlatából áll össze a politikusi “személyisége”. Saját meg természetesen nincs neki. Ezt mondjuk mindenki észreveheti, aki hallotta valaha “szabadon” beszélni. Tervezett megszólalásait pedig eleve egy robot írja, akit a Facebooktól vettek kölcsön, hogy ne kelljen a fordítással bajlódni. A dolog jellegéből adódóan Fegyőr természetesen azt sem tudja, hogy mi az a hazugságvizsgáló és milyen kérdések esetén képes eldönteni, hogy a válaszoló igazat mond-e vagy nem. Szegény hülye azt hiszi, hogy ezzel a géppel az dönthető el, hogy azok a baromságok, amelyeket ő szokott hangoztatni, igazak-e? Pedig nem. Szegény megkínzott poligráf csak azt tudja eldönteni, hogy Fekete-Győr komolyan gondolja-e azt a néhány olyan momentumos ígéretet, amelyik normális kérdésként is megfogalmazható.

Már amennyiben Fegyőr nem pszichopata. Mert akkor értéktelen a hagyományos poligráfos vizsgálat. Az ügynököket is kiképzik a hagyományos hazugságvizsgálati eljárások kicselezésére. Mindkét esetben sokkal mélyebb agyszkennelésre lenne szükség, amire a technika ugyan már lehetőséget ad, de az ilyen “független” laboratóriumok nem foglalkoznak politikusokkal. Legfeljebb a kiképzésük és nem a karrierjük idején. Mondjuk azt azért érdemes lenne megkérdezni ettől a miniszterelnök-jelölt jelölt úrtól, hogy tényleg le akarja csukatni a politikai ellenfeleit, a jobboldali újságírókat, meg mindenkit, aki szerinte nem Momentum kompatibilisen szerezte a tulajdonát. De ezt szerintem nem fogják megkérdezni tőle.

A legviccesebb az egészben az, hogy Fegyőr azt hiszi, az a baj vele, hogy némelyek azt gondolják, ő hazudozik. A Momentum vezetőinek, tanácsadóinak és láthatólag a tartótisztjeiknek sincs annyi esze, hogy felfogják, a baj pont az, hogy komolyan gondolják azt a rengeteg ostobaságot és gonoszságot, amit politikai ígéretként megfogalmaznak.

Fegyőrrel nem az a baj, hogy hazudik, hanem az, hogy tényleg meg akarja valósítani a hagymázas elképzeléseit. Fegyőr önazonos. Egy rendkívül egyszerű, mérhetetlenül ostoba ember hatalmas egóval, realitásérzék nélkül. Transzférfis külseje sajnos megfelel a mai fiatalok “szépségideáljának”, a Facebook algoritmusa nem ismer olyan szexuális identitást, amelynek nem jön be. Így van megtervezve.

Fegyőr és KariGeri egymás valódi ellenfelei, de egyúttal a fiatalok közötti szavazatmaximalizálásra csak együtt képesek. Karácsony ugyanis egy másik “szépségideált” testesít meg, mert “személyiségtípust” azért csak nem mondhatunk. A gyenge, nőies, de azért anyuka hülye fiacskájaként szerethető “férfitípus” azoknak a magukat még nőnek identifikáló ellenzéki szavazóknak szól, akiket nem elégít ki a macskatartás. Ezek a rétegek nem szeretik Dobrev Klárát és Gyurcsányt, mert túl öregnek tartják őket, illetve úgy rémlik nekik, hogy Gyurcsány valamiért felelős Orbán hatalomra kerüléséért.

Láthatólag nincs döntés Langley-ben arról, hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje 2022-ben. Sőt az is lehet, hogy komolyan versenyeztetik az összes projektjüket. Személyében nyilván Dobrev lenne a legalkalmasabb, hiszen tökéletes végrehajtóember. De ha nem sikerül rendesen meghekkelni a választást, akkor csak veszíteni lehet vele, ugyanis ha egy vidéki átlagember 2 másodpercnél hosszabban nézi, akkor már többet nem akarja látni az életben.

Karácsony a leginkább szerethetőnek tűnő jelölt és az ő irányíthatósága már most is legendás.

A momentumos csapat jól láthatóan érzékelte ezt a helyzetet és talán a francia kapcsolatnak is támadt egy olyan ötlete, hogy nem minden haladó közép- és kelet-európai miniszterelnöknek kell az amerikaiakhoz bekötöttnek lenni. Fegyőr maga tényleg miniszterelnök akar lenni. Az, hogy egyes szám első személyben beszél a jövendőbeli miniszterelnöki tevékenységéről, Szél Bernadett “sikeres” miniszterelnöki kampányát idézi, csak Bernadett arról delirált, hogy Orbán őt fogja lecsukatni és nem arról, hogy ő minden fideszest. Fegyőr tehát sokkal komolyabban gondolja ezt, mint Szél. Tulajdonképpen ő gondolja a legkomolyabban. Miután ő legkomolytalanabb jelölt, ami Jakab Péter jelenlétében már önmagában politikai bravúr, kénytelen volt nekiszaladni a hegynek azelőtt, mielőtt egyáltalán a kérdés komolyan felmerült volna. Fegyőr nagyon intenzív kampányt folytat, és bedob mindent, ami működni látszott a “művelt” nyugaton az elmúlt pár évben.

Abban a világban ahol ő él, nem lehet nevetségessé válni, hiszen minden egyes szereplője külön nevetséges.

A szavazói és a potenciális szavazói is olyan “önmegvalósításokról” álmodoznak, amelyet a 40 év felettiek röhejesnek és riasztónak találnak egyszerre. Fegyőr azt mondja, hogy majd a “nézői” kérdésekre válaszol és bizonyítja, hogy ő “őszinte”. Ja, és persze csak igennel és nemmel lehet válaszolni. Fegyőr és a törzsszavazói rétege sajnos azt hiszi, hogy csak olyan kérdések vannak, amelyre csak ez a két válasz létezik. A főnökei meg azt hiszik, hogy ezt a világképet el lehet adni a magyaroknak. Sajnos fennáll a lehetősége annak, hogy ez még sikerül is nekik.

De Fegyőr akkor is csak egy kontraszelektált megyei tanácselnök szintjén áll.

Ő akkor is nevetséges marad, ha hatalomhoz jut. Nagyon komoly problémákat fog okozni Gyurcsányéknak, Karácsonynak, ha Fegyőr elhitte, hogy ő tényleg miniszterelnök-jelöltnek van szánva. Vagy azt, hogy itt tényleg valami verseny van, amit ő megnyerhet. Iszonyúan meg lesz sértve és még az is megtörténhet, hogy a csalódott vesztesek összeállnak és elindulnak a DK-MSZP “természetes” szövetség ellen.

De ezt talán kérdezzük meg tőle amikor poligráfra lesz kötve!

Facebook hozzászólások

 •  
 •  

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Láttam a két utolsó hollandot, mielőtt még megrontották volna őket

  Kellemetlen tapasztalata az elmúlt harminc évnek, hogy a kommunisták egyetlen dologban mondtak igazat. Amit a …

15 hozzászólás

 1. Kiss Dezső

  Hát ez k@a jó.
  Rég olvastam ilyen jó személyiség analizist.
  Véresen komoly, de jót is nevettem rajta.
  Rajtuk.

 2. Ez egy veszélyes liberáln yilasbolsi. Mivel nincs gátlása, amit kimond, ha teheti, meg is teszi.

 3. Elmebetegeknél, pszichopatáknál nem működik a poligráf….

 4. janos szabo

  Ne ijesztgess 40 kilós bandi , mert ha meglátod a szalmahúzó horgot, azt sem fogod tudni , hogy merre menekülj !

 5. Ha Bident meg lehetett tenni az USA de jure vezetőjének, akkor Fekete-Győrnek is komoly esélye van. Ma nem normális a világ, és minden béta hímnek, hímnősnek, csigának és Koncsitának, gendernek áll a zászló.
  Minap beszéltem egy nyugdíjas nagymamával, aki azt sem fogja fel, hogy miért baj, ha bu*zzyk bejárnak az óvódába szex előadásokat tartani. Azt mondja, az ő 5 unokájának ugyan nem lesznek ettől ferde hajlamai és különben sem érti mi ebben a probléma, hisz vannak olyanok, akik transznembe születnek és joguk van nemet változtatni stb. Tisztára felmondja a moslékkoalíció összes mantráját.
  Egyszerűen nem érti, hogy ha nem állítjuk meg, akkor igenis bárkit rákényszeríthetnek. Nekik csak ennyi jön e a világból, hogy nincsenek is itt migránsok és bu*zzyk ártalmatlanok, ővelük és családjukkal nem történhet meg ilyesmi, és különben is Mészáros lopik, az az igazi baj.
  Ennek a fajnak egy kisfiús vagy gender pofa “igazán nem tudom mi bajotok van velük, hisz olyan szépen mosolyognak” nagyon is bejön. És a világért sem maradnak otthon, hogy az épeszűek dönthessenek.

  • Kedves Naprózsa!

   Azt nem tudjuk meggátolni, hogy a baloldali szektások ne menjenek el szavazni, de talán most már a jobboldalnak leesett a tantusz, hogy MINDEN szavazókorú le kell, hogy adja a voksát!
   Nem a kampányfőnökökre kell utólag mutogatni és keresni mindenkiben a hibát, hanem tegyük meg azt a rövidebb netán egy picivel hosszabb utat a szavazó fülkéig, SZEMÉLYESEN! ha itt az ideje!

   Ez a mi dolgunk és nem is sok!

  • Erősen ideje lenne, hogy a FIDESZ-KNDP kormány ne a saját oldalát fluztrálja, hanem a bizonytalanokhoz szóljon, illetve a másik oldal szavazóit ne elbizonytalanítsa, hanem agitálja és megnyerje.

   De hát, a kicsi ember nagy bottal, Rogán egy szexista, kapzsi FIDESZ alapító.

   Tán még az 5. számú párttagkönyv tulajdonosát is megelőzi, bár az nehéz a zsé hajtásában.

 6. A nagypapi anno vitt haza egyet, még apufajkás korból, ezen gyakorol.

 7. pRoli gráf = csúcsproli

 8. Szívesebben látnám négy ló után kötve,mint egy szerencsétlen hazugságvizsgálóra.

 9. @naprózsa
  Nincs új a Nap alatt. A középkorban a vallásos babonákat ugyanaz a mechanizmus tartotta életben, mint most a fejletthaladók sületlenségeit. Ha elég sokáig beszélsz egy hülyeségről akkor az életre kell, ilyen az emberi természet. Ezt használják ki a fejletthaladók, a leghülyébbek pedig még hisznek is benne…

 10. Jó-jó, de hogy és hol lehet ezt a fiatalok, a momentum támogatói között terjeszteni?

  Fegyőr a saját profilja platformjáról kitörli, valószínűleg.

 11. szar győr egy tudatlan bunkó kinyalhassa a seggem

  • lesi! azért ne fordíts hátat az “ilyennek, mert esetleg szöges drótot használ a nyelve helyett! ezektől minden kitelelik!

 12. semmit nem gondol komolyan mert ez egy nagy barom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük