A magyar ellenzék vezetőinek képeivel vonulnak fel LMBTQ személyek. MTI Fotó/Magyar Fotó: Vadas Ernő

Nagyapám kommunista tömeggyilkos volt, a házában lakom, de én demokrata vagyok


Anyagilag is jól állok, állunk, mert férjem rettenetesen tehetséges ember, annyira, hogy az anyám bankjától egy egész gyár megvásárlására elég pénzt kapott kölcsön. Erre csak egy nagyon okos és becsületes ember lehetett képes, akiről elhitték, hogy vissza is fogja fizetni. Nem is csoda, hogy szinte senki más nem kapott ilyen kölcsönt, ilyen csodás emberek nem teremnek túl gyakran.

Ma van a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja, itt az ideje tehát, hogy a jobboldali diktatúrák áldozataira emlékezzünk. A mi családunk is egy olyan házban lakik, amelynek a tulajdonosát a mocskos magyar nyilas söpredék, az SS és a Gestapo jelentéktelen közreműködésével elhurcolta. Aztán történelmileg úgy alakult, hogy a villa hozzánk került, mi pedig mindig nagy szeretettel gondoltunk Kohn bácsiékra, akiket sajnos nem volt szerencsénk megismerni, mert amikor elhurcolta őket az ÁVO akkor még nem alakult úgy történelmileg, hogy a nagyszüleim kapják meg. De a családunk tulajdonszerzésének jogszerűségére sosem vetült árnyék, Kohn bácsiék például sosem vonták kétségbe azt. Ha ez nem kétségtelen bizonyíték, akkor mi az?

Megszerettük ezt a házat na, szépítgettük, felújítgattuk, akkor is, amikor még az MDP, meg az MSZMP gazdasági igazgatóságának tulajdonában és kezelésében volt, meg akkor is, amikor a rendszerváltás forgatagában azt vettük észre, hogy teljesen jogszerűen, mondhatni jogfolytonosan a nevünkre került. Soha senki nem mondta, hogy ez nem a miénk.

Mi mindenre az akkor hatályos jogszabályok szerint tettünk szert, ha az a Vörös Hadsereg rekvirálási szabályzata volt, akkor azt tartottuk be, ha pedig éppen a bolgár maffia etikai kódexéhez kellett alkalmazkodni, akkor annak feleltünk meg maradéktalanul. Törvénytiszteletünket semmi sem bizonyítja jobban, hogy mindig vissza is igényeltük az ÁFA-t és mindig vissza is kaptuk.

Pedig azt mindenki tudja, hogy az adóhivatal mennyire háklis, biztos szóltak volna, ha valami nem stimmel. Én speciel nem is tudtam, hogy a nagypapám nem egy jobboldali diktatúrában volt tömeggyilkos, hanem egy baloldaliban és a baloldaliban különben sincsenek tömeggyilkosok. Csak tömegek vannak, akiket legyilkoltak, kiraboltak, kisemmiztek, megerőszakoltak, koncentrációs táborba zártak. De ezek mind szomorú egyedi esetekből tevődnek össze, ellentétben a jobboldali diktatúrák rendszerszintű elnyomásával. Felrémlik bennem a késő Kádár-kor sajtószabadsága, amikor a nagyapámhoz hasonló haladó emberek, akik belülről bomlasztották a rendszert elérték a sajtó szabadságát, hiszen akkor az orbáni diktatúrában később betiltott Népszabadságban még meg lehetett írni az igazat. Soha semmi közöm nem volt a diktatúrához, ugyanúgy kellett iskolába járnom, mint a többi káder gyereknek, semmi kivételezésben nem volt részem, turistaosztályon repültem Amerikába, és Monte-Carloba is csak húsz évesen jutottam el és még csak nem is nyertem a kaszinóba. A családunkban különben is mindig is öröklődött a szakértelem, anyukám is segített a miniszterelnöknek, nem is egyszer, sőt többször előfordult, hogy úgy segített, hogy nem is a férjem volt a miniszterelnök éppen.

Én, aki csak a saját tehetségemnek köszönhetem mindenemet, igazán megtehetem, hogy az ország szolgálatába állítsam mindazokat a tapasztalatokat, amelyet a demokrácia magyarországi kiépítése során szereztem. Fiatal koromat egy diktatúrában töltöttem, tudom milyen az, amikor megállít a rendőr az utcán és megkérdezi, hogy segíthet-e valamiben. Tudom milyen a nélkülözés, egyszer Monte-Carloban a rohadt kapitalisták elnyerték a kaszinóban az összes pénzünket és teljes másfél napig be kellett érnünk azzal, hogy a szállodában reggelizünk, ebédelünk és vacsorázunk. Azok a rasszista szemetek még a minibárt sem voltak hajlandók addig feltölteni, amíg a magyar konzul meg nem érkezett azzal a következő 10 000 dollárral, amennyit otthon a nagypapám hirtelen össze tudott kaparni. Ugye meg sem kell kérdeznem, hogy mikor teszi ezt meg egy egyszerű magyar állampolgárért Orbán diktatúrájában egy nagykövet?

Amikor a kommunista diktatúrák áldozataira emlékezünk és felidézzük a jobboldali diktatúrák áldozatainak emlékét, akkor magunkra gondolunk. Mi milyen jól bántunk mindig mindenkivel és mégis voltak olyan hálátlanok, akik szabad választásokat akartak és nem voltak hajlandók megérteni, a jobboldali diktatúrák ellen a baloldali diktatúrák harcolhatnak a legjobban. Mi most szintén egy jobboldali diktatúra ellen harcolunk, amely szabad választásokkal álcázza magát. De mi tudjuk, hogy szabad választásokon mi nem nyerhetünk, vagyis azok a választások nem is annyira szabadok. Ekkora jogfosztás az egekbe kiált!

Szegény férjem is csak öt évig lehetett miniszterelnök, mert a diktátor megbuktatta, pedig már csak néhány hónapnyira volt a kánaán, a tökéletes 77 pontos terv kidolgozása, amely ha megvalósult volna, már az Európai Egyesült Államokban élnénk és be lennének tiltva azok a pártok, akik miatt mi nem tudunk szabad választást nyerni.

Jellemző ezeknek az embereknek és a Fidesznek a szélsőségességére, hogy abból még a nemzetiszocialistáknak is elegük van, akiket azért hívunk egyébként szélsőjobboldalinak, mert mégiscsak ciki lenne, ha mindenki számára kiderülne, hogy a nyilasok is szocialisták voltak. Hogy ez mennyire igaz, azt az is bizonyítja, hogy most mi haladó baloldaliak kiválóan együtt tudunk működni a megjavult szélsőjobboldaliakkal, akik ugyanúgy gyűlölik a normális embereket, mint mi.

Eszetekbe se jusson beoltatni magatokat orosz vagy kínai vakcinával, inkább legyetek az ellenállás hősi halottai, megígérjük, hogy végső győzelem után véres bosszút állunk majd azokon a jobboldali szavazókon, akik a kínai vagy az orosz vakcináknak köszönhetően túlélték a járványt. Különösebben a gazdagabbakon. Rohadt mocskos jobboldali, konzervatív banda, ha ezek nem lennének, már senki sem emlékezne arra a százmillió emberre, akiket meggyilkoltak, amikor jót akartunk, de valami félrement.

De én most nektek ezen az emléknapon ígérem meg, hogy legközelebb nem fogunk jót akarni, teljesen szándékosan fogunk eltüntetni mindenkit, aki emlékeztetni mer bennünket, vagy bárki mást arra, hogy voltak kommunista diktatúrák. És a drága nagypapim emlékére mondom, hogy nem adom fel és még lesz olyan szabadság a Kárpát-medencében, amelyről ő álmodott!


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Szavazz a Facebook párt jelöltjeire!

  Szeretném, ha ezt most nagyon komolyan vennéd. Az életed, a boldogságod múlik azon, hogy most …

18 hozzászólás

 1. Ezért lenne szükség az ügynökakták nyilvánosságra hozatalára! Meddig tűrjk még, hogy az ellenzék ezt újra és újra megakadályozza?!

  • Ki akadályozza meg? A kormány a kétharmaddal bármikor megtehetné! De a bizottsági üléseken már azt is megakadályozták, hogy erről szavazhasson a parlament! Ha kiemelnék a volt ügynököket, lehet, hogy az 50% -os többség sem maradna meg?

  • Miutan az aktak nagy reszet elegettek, eltüntették, teherautok tucatjaval! Igazsagos lenne? Nem! Mindenki kikerheti a sajatjat, ill megvannak a szabalyai!

 2. Ezt kellene 2022-ben választási plakátra kirakni a GYF-DK pár képével.

 3. Kerti Péter

  Szép munka , dobrev klára egy FÉREG.

 4. Senki nem felelős a felmenői tetteiért! Mindenki változhat, és 1990 után nem az 1990 előtti idők számítanak, hanem az 1990 utáni tettei.
  Na idáig az alapigazság. Viszont sajnos vannak akik semmit nem változnak, csak a változó körülményekhez igazítják bűnös tetteiket, és a hallgatóságuk folytatólagos megtévesztését, vagyis egyre rosszabbak és kártékonyabbak. Hazudnak reggel, éjjel, meg este, és mindent El Qrnak! Na az ilyeneknek meg akárkik is voltak a felmenőik, börtönben lenne a helyük!
  Hogy egy klasszikust idézzek: Megérdemelnék? MEG !!!

 5. … Ja és majdnem elfelejtettem, hogy én és a férjem vagyunk a legnagyobb hazafiak. Azért is őrzik kinn offsore számlákon a pénzünket, nehogy a gaz orbánisták elvegyék. Meg ugye mindenki tudja, hogy mi a világ elnyomott proletárjaiért dolgozunk, és mi vagyunk a legnagyobb proletárok, amit az is bizonyít, hogy tudjuk énekelni az internacionálét, és ritka mód gyűlöljük a kapitalistákat, akik a mi konkurenciánként képesek gyárakat alapítani Indonéziában.
  Mi vagyunk a legnagyobb emberszeretők is. Azért nem foglalkozunk azzal, hogy kiömlik-e a vörösiszap egész falvak lábaira, mert így sikerült elérnünk, hogy az ország pénzén új házakat kapjanak. Mármint azok, akik életben maradtak.
  Amúgy legnagyobb igazságtalanságnak tartjuk az egyenlőtlenséget, és harcolunk azért, hogy mindenki kapjon munka nélküli alapjövedelmet. Akárcsak mi és a családunk immáron mióta eszünket tudjuk, kapjuk ezt.
  Ja és kikérjük magunknak, hogy mi is kizsákmányoló kapitalisták lennénk. Mi csak az indonéz gyárunkban munkát adunk sok embernek, és nem igaz, hogy éhbérét dolgoztatnánk. Van ott aki még kevesebbet ad.
  Nem győzzük hát hangsúlyozni, hogy mi milyen jó emberek vagyunk, azért is fogjuk szélesre tárni a határkaput, mert színesíteni szeretnénk Európa kultúráját ezekkel a békés, szorgalmas és igazmondó drága kiskorú menekültekkel…

 6. két veszélyes szocio- és pszichopata, a fletó meg a neje.

 7. Szövérdi Péter

  Emlékezz, magyar 2006-ra!
  A szovjet induló, a Bunkócska (Dubinuska) dallamára
  Sose hallok olyan bolsevik nótaszót, amilyet siheder nyikorogna.
  A szemembe nyilall lövedék és a dal, kilőtték a szemeimet nyomban!
  Vak legyél, ez a cél, egy gyurcsány ezt remél, öszödi beszédével elkábít!
  Nála az igazság viperával csapás, eltöri az ujjaidat nyomban!
  Hej, te országvesztők mocska, hej, te tolvajoknak fattya, tűnj el most!
  De ha eljön a nap, téged börtönbe kap, indonéz milliárdod elúszik!
  Elkúrtad országunk, ezért bosszút állunk, nem ment meg apró klán sem a rácstól!
  Hej, te bunkócska, te bolsi, ülj ki szégyenpadra, hüccs ki! Takarodj!
  Emberemlékezet óta megy a libsi nóta, te globalizátor havirongya! Lebuktál!
  Nagyapákról a pénz unokákra marad, vérszopó bolsikból Európa! „Alelnök”!

 8. Egy olvasó

  Hallottak már olyat, hogy az ördög angyalt szült?
  Nem tudom, hogy fordítva lehetséges volna-e?
  Klara Dobrevára gondoltam.

 9. Talán illik ide, ehhez a remek PA-cikkhez ez a tegnap talált kis „lázítás”, avagy „pesszimista programadó”:

  *

  Iványi László

  Kedves Fidesz-KDNP!

  El van könyvelve Európában, sőt! már az egész világon, hogy Magyarországot egy autokrata, korrupt, diktatórikus kormány vezeti! Már Bangladesben a tíz éves gyerekek is tudják, hogy itt a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor, szűz lányok vérét issza, és csecsemőket reggelizik. A bíróságok helyett vérbírók vannak, akik sorra küldik a börtönökbe az ellenzéki politikusokat, az ellenzéki újságírókat, média személyiségeket, sőt már minden egyszerű, másként gondolkodó nem fideszes magyar embert is, és ha nem sikerül őket börtönbe záratni, akkor megmérgezik őket, mint teszi ezt Orbán legjobb barátja Putyin, Oroszországban. Önökről, és ezáltal rólunk is, kik milliónyian a Fidesz-KDNP-re szavaztunk, ezt a gyalázatot már semmi sem tudja lemosni! Mikor Joe Biden reggelizés közben a Klubrádió megszüntetése miatt mond imát, s kéri Istenét hogy segítse meg az elnyomott, megfélemlített magyar népet, és a világ demokratikus közösségeihez fordul a diktatúra alatt sínylődő Magyarország miatt; na! ez már a vég! Az Európai Parlamentben külön Magyarország bizottság van, ami kis hazánk megregulázására alakult s amit a Magyarországról küldött magyar ellenzéki ügynökök segítenek.
  Tehát Kedves Fidesz-KDNP! Summa-summárum, mindaz amivel minket nap mint nap a világban vádolnak, – és minden megtévesztett világpolgár, akik mindezt el is hiszik – nincs más lehetőségünk, mint ezeket a koholt és hazug vádakat átültessük a gyakorlatba, és valóban megvalósítsuk. Hiszen csak az fog történni, amit a világ többi része amúgy is hisz, s tévesen tud. Csukjuk végre börtönbe Gyurcsány Ferencet, és az összes hazaáruló, hazug, hazáját itthon és külföldön egyaránt eláruló magyarellenes bagázst végre, s akkor a dolgok a helyükre kerülnek, s mindaz amivel eddig vádoltak, valóban igaz lesz. Mit veszíthetünk?

  u.i. (tizenöt perccel a poszt közzététele után)

  Mert azért ne feledjük! Ők azok, akik nap mint nap börtönnel fenyegetik a fideszes politikusokat, anyagi ellehetetlenítéssel a fideszes „patkány, birka” szavazókat, és ne legyenek kétségeink, ha hatalomra kerülnek, ŐK ezt meg is teszik!

 10. Nagyapám kommunista tömeggyilkos volt, a házában lakom, AMIT Ő EGY ZSIDÓ CSALÁDTÓL LOPOTT, de én demokrata vagyok

 11. janos szabo

  Nem esik messze az alma a fájától !

 12. Hol itt az ellentmondás? A komonista és a nyugatias demokrata egy kutya. Újabban utóbbi is ugyanúgy kimutatja a foga fehérjét. Tessék csak megnézni az USÁ-t.

 13. Márpedig a „felmenők révén demokrata”, az ilyen!

 14. Szalay Miklós

  Egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

  https://egyvilag.hu/temakep/076.shtml

  Ami pedig a kommunizmust illeti: Egy összefoglaló írás az ideológiákról, az ideológiagyártás eszközeiről, a propagandáról, arról, hogy az emberek miért olyan fogékonyak az ideológiákra, stb…:

  https://egyvilag.hu/temakep/072.shtml

 15. Magyarországon NEM a kormánynak van miniszterelnöke, hanem a miniszterelnöknek VAN kormánya.

  Tehát Orr-bán, hol a számonkérés és a lusztráció?

  Te harcos, partraszálló Vicces torr-pedó!

 16. Orr bán menjen déltengeri szigetére vagy Monacoba kipihenni a politikai csatározásokat, eleget tett, MOST MENJEN NYUGDÍJBA.

  NE induljon a 2022-es választásokon, a FIDESZ indítson mást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük