A haladó médiát nem lehet megmenteni a haladók hülyeségétől


Scarlett Johansson Tarlósnál, halálos e-cigi járvány Amerikában, depresszió a 444-nél, Karácsony Gergely programot hirdetett

A magyar liberális sajtót láthatólag sokkolta a kontraszt, hogy miközben Tarlós István Scarlett Johanssonnal fényképezkedett, Karácsony Gergely Kálmán Olgával volt kénytelen. Nyilván ennek hatására sikerült a halálos e-cigi járvány körvonalazódását Amerikában olyan fennkölten megírni, hogy az ember alig tudta azt megkülönböztetni a legótvarabb marihuánapropagandától. Csak szólok, hogy az e-cigi nem egészséges, a marihuána sem egészséges, Kaliforniában a marihuána legalizálása nem számolta fel a feketepiacot (ez eufemizmus az illegális drogkereskedelemre), és – bár tudom, nehéz felfogni – nem mindenért Trump a hibás. Ja, és az e-cigi Amerikában is a fiatalokra a legveszélyesebb, különösen akkor, ha a szintetikus drogos illegális löttyöket szippantják belőle. És szippantják. Ennek nyilván semmi köze sincs ahhoz a cikkhez, amelyet a Scarlett Johansson-sokk hatására kénytelen a klímakatasztrófa hatása alatt álló egyszeri Index-függő bevenni a reggeli vegán lattéjához.

Ebből a cikkből tényleg csak az maradt ki, hogy Scarlett Johansson csak azért nem Karácsony Gergelyt kereste fel a budoárjában, mert annak decens szépsége elhomályosította volna az övét és ezért fényképezkedett inkább Tarlóssal.

Vajon tud arról Scarlett Johansson, hogy a magyar kormánypropaganda kesztyűbábja lett? című írás lényege az, hogy:

A színészeket egy bizonyos szint felett pontosan azért zárják el hermetikusan a külvilágtól, hogy ne használhassa ki a népszerűségüket pl. egy háromnegyed Iowa államnyi ország fővárosának kiskakasa. 

A polgármesteri szintű vizitek viszont kötelező kűrök is lehetnek a rangkórság mértékétől és a helyi sajtós ügyességétől függően. Az ilyen látogatásokat persze, hogy nem a sztár kezdeményezi, hanem a rosszul szabott öltönyében izzadó politikus, akinek kell egy újabb “híresember és én” jellegű kép, mert ettől érzi jól magát.

A dolognak különös pikantériát ad még az is, hogy a cikkben látható fotót a Marvel stábfotósa készítette, és a képaláírásból kiderül, hogy a Black Widow film hivatalos fotójának számít. Azzal, hogy a kép mellé tett szövegben propagandát folytatnak, a KESMA eléggé mellényúlt, ugyanis a Marvel és az anyukája, a Disney nagyon ügyel arra, hogy SEMMIFÉLE politikai indíttatású, olvasatú szöveggel ne lehessen őket még érintőlegesen sem kapcsolatba hozni.

Most tekintsünk el attól, egy halvány, szomorkás mosollyal, hogy a Marvel és a Disney mennyire nem politizál direktbe, kb. mint Hillary Clinton a saját elnökválasztási kampányában, sokkal inkább érdemes foglalkoznunk azzal a totális politikai megközelítéssel, amelyet a „közismert filmes újságíró” (eufemizmus az amerikai filmszemét magyarországi promótálásának napszámosára) meg sem próbál elrejteni, mert hiszen neki ez maga a világnézeti semlegesség. 

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampánya finoman szólva sem egy sikertörténet.

Ezt az is gyönyörűen bizonyítja, hogy „program hirdetésének” másnapján az Index, a kampányának zászlóshajója, nem a program nagyszerűségével foglalkozik, hanem azzal, hogy egy, a magyar belpolitikában teljesen lényegtelen amerikai színésznőt lefényképeztek Tarlós Istvánnal.

Az ultraliberális szélsőségesek, vagyis a magyar ellenzék mainstreamje teljesen beletörődni látszik abba, hogy Karácsony Gergely politikai karrierje véget ér három hét múlva. Fura módon ettől idegesek lettek, pedig tudhatnák, hogy ennél nagyobb jó nem történhetne velük, megszabadulnak végre Gyurcsány Ferenc akaratgyenge verziójától, és esetleg turizhatnának valakit, aki alkalmas legalább önkormányzati képviselőnek. 

De a korai gyászmunka már elkezdődött a 444-nél, elkezdték a Fideszt és személyesen Orbán Viktort okolni az újabb választási vereségért. Már a címadással („A gyászkoporsó ellenzéktől berosszult a csövesbánat Fidesz”) kifejeződik az a reménytelenség, ami 1945 áprilisában a Wehrmacht vezérkarát, vagy mostanság Karácsony Gergely kampánystábját jellemzi, amikor a jelölt alkalmasságával kapcsolatos valódi közvélemény-kutatási adatokat megvitatják. Persze szigorúan a jelölt háta mögött, nehogy a maradék kedvét is elvegyék a politikától. Az ingyenes tömegközlekedés belengetése valószínűleg Horváth Csaba hatása, ő is milyen jól szerepelt vele.

A szerző azért könyörög Orbán Viktorhoz és a Fideszhez, hogy az végre vessen véget a választásoknak, mert nem bírja tovább, hogy a kedvenc pártjai azokon folyamatosan nagyon kikapnak. De Herczeg Márk legalább empatikus, megérti, hogy milyen szörnyű lehet ilyen ellenzék mellett fideszesnek lenni.

***

Karácsony Gergely megígérte, hogy annyi fát ültet majd Budapesten, hogy csak na. Az ültetési elképzeléseinek kidolgozottsága alapján a következő kérdéseim vannak Kálmán Olga legyőzőjéhez:

 • Tudja-e mi az a fa?
 • Tudja-e, hogy a fák helyet foglalnak és a gyökerüket a földbe eresztik?
 • Tudja-e, hogy locsolni kell őket és ha a körutak közepére ültetik őket, az zavarja az autó és villamos közlekedést?
 • Tudja-e azt, mi az a közlekedés?

Azt hiszem most levezettem, hogy még a Puzsér is alkalmasabb.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Békéről ne is tárgyaljunk, még összejönne

  Oké, az oroszokat le kellene győzni. A baj csak az, hogy nem látom azt a …

4 hozzászólás

 1. Lehet, hogy Karácsony Gergely nem a világ legkarizmatikusabb vezetője, de legalább van programja. Tarlósé hol olvasható?

 2. Megpróbálom, óvatosan megfogalmazni, Karácsony Gergely nem tudja, hogy mi a közlekedés.

 3. Márpedig a GERELY olyan valami amit igyekeznek minél messzebb dobni.
  Egyelőre úgy tűnik,hogy csak a választás után. De immáron ismét feltűnt a gyurcsótányné daliás alakja mellett a kápóolga is. És mindketten a karácsonyival fotózkodtak.
  Ami azt illeti akkor már inkább az a derék Johansson néni. Talán nem utál,annyira,mint az a két másik.

 4. A haladó média legnagyobb hülyesége maga a haladás. A relativizmus. A konzervatív abszolút szabályok egyensúlyt teremtenek, míg a haladók hülyeségei őskáoszt. Őskáoszt, amiben az elemi logika is felbomlik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.