Nini, az LMP megszűnt!

Demokráciánk egyik megkapó sajátossága, hogy a hajdanvolt nagyreményű pártok lassú haldoklása nagyjából egybevágó események sorozata.

Például a lassú döglődés jele az egyre ismeretlenebb pártelnökök felbukkanása, a káderhiány, valamit az, hogy a párt „politizálását” az egymást követő belső botrányok jelentik, majd a végső kétségbeesés szélén egykori halálos ellenségükkel is készek koalícióra lépni egy reménybeli, kisvárosi képviselői hely reményében.

Pár éve azt gondoltuk, Schiffer András távozásakor, hogy a párt alapítója és arca saját motivációit, ambícióit és saját politikusi képességeibe vetett bizalmát értékelte át.

Pedig csak tudomásul vette, hogy egyedül nem megy. 

Már a nagyon modernnek és szavazazómagnetikusnak kitalált női társelnöki rendszer is kipukkadt. A női nem és az LMP etikai bizottságának örök dicsőségére érvényes nőnemű pályázó nem is volt a női társelnöki posztra. Teljesen érthető, hogy egy valóban nőnemű nő, aki nem akar úgy viselkedni napi 16 órában, mint egy agresszív bunkó férfi, mert ez volt a legfőbb jellegzetessége ezidáig a női társelnököknek, nem akar erre a kvótalistára felkerülni.

(A békesség kedvéért én már a női társelnököket el is felejtettem, megadom nekik az újrakezdés lehetőségét. Habár azt is olvastam valahol, hogy Szél Bernadettet vissza akarják hívni. Gondolom esetleg azért, hogy a haláltusa fájdalmasabb és látványosabb legyen.)

Azt pletyizik egyébként, hogy Demeter Mártát nem a Fidesz húzta csőbe, már persze a saját totális alkalmatlanságát leszámítva, hanem a mérgezett infó a baloldalról érkezett. A Fidesz nem csak azért kezdett el olyan hevesen lőni az LMP Kunhalmi Ágnesére, mert megérdemelte, hanem mert meg akarták adni a pártnak a lehetőséget, hogy alkalmas jelöltet keressen. 

Az LMP-ben már évekkel ezelőtt felmerült, hogy néhány jó témaválasztással nyitni kellene a jobboldali, sőt a jobbikos szavazók felé is. Ez azonban rendre elhalt a párt voluntarista liberális szélsőségeseinek ellenállása miatt, valamint azért, mert az LMP Schiffer utáni vezetői azt gondolták, hogy az a jó a pártnak, ha nem haragítják magukra még jobban a liberális értelmiséget és annak sajtóját, vagyis a teljes ellenzéki médiát.

Mintha az SZDSZ keménymagján kívül bárki is megúszhatná azt, hogy a belvárosi értelmiség eszelősen gyűlölje.

Miután 2018-ban egyetlen ellenzéki párt kampányát sem, a Jobbikét és az LMP-éjét sem lehetett megkülönböztetni az SZDSZ ideáltipikus, Fidesz-ellenes retorikájától, a párt Szél és Hadházy utáni vezetői azt gondolták, most már szabad az út a Jobbikhoz történő közeledéshez.

A baj csak az volt, hogy ez a Jobbik, már nem az a Jobbik volt, amihez esetleg talán érdemes lett volna témák mentén közeledni.

A Jobbik a „néppárti” fordulatával egy karakteres szélsőjobboldali pártból, egy vicces és szánalmas operettnáci párttá vált, akinek az új vezetői már távolról is nevetségesnek tűntek, közelről pedig röhejesnek és rettenetesen egyszerűnek.

Ha voltak is közös témái az LMP-nek és a Jobbiknak, azokat nehéz volt címeres bunkókkal együtt képviselni.

Nincs olyan álláspont, jelölt, téma, amit az új jobbikos pártvezetés bármelyik tagja, már a jelenlétével, még a megszólalása előtt, azonnal, nagyon hatékonyan és véglegesen nem diszkreditált volna. 

Mindeközben jelentős káderveszteségeket is elszenvedett a párt, sokan léptek ki vagy váltak inaktívvá. Szél és Hadházy kilépése utáni ámokfutások pedig erősebb szervezeteket is elpusztított volna. Sokan tettük fel a kérdést, hogy milyen párt az, amelyet két ilyen figura vezethetett? A két egykori társelnök kilépése, egyéb erős vezetők híján nem is csapódott le igazán a nyilvánosságban.

 

Az egykori vezetőinek agresszivitása úgy égett rá az LMP-re, hogy megváltoztatta az LMP szavazók körüli véleményklímát. Hirtelen ciki lett az LMP-vel szimpatizálni, az LMP-re szavazni, mindkét oldalról.

A nevetségessé válás sokkal rosszabb, mint ha szimplán utálnák őket.

Az LMP egy látszólag elfogadható országgyűlési választási eredmény után manőverezte magát át a politikai nemlétbe. Legfőképpen azért, mert azt mindenki tudta, hogy az LMP-ben sokkal több volt 2018-ban, mint 7 százalék. Jó listavezetővel és egy karakteres, a Fidesz-szavazók számára is értelmezhető, kicsit zöld, kicsit mezőgazdasági, kicsit patrióta programmal akár a 15 százalék elérésére is lehetett volna esélyük.

Feltéve, hogy fel sem merül az összeborulás a többi hülyével, az ultraliberálisokkal és a nyilasokkal.

Sőt a nyilas-liberális koalíció kifejezetten az LMP kezére játszhatott volna, ha van annyi eszük, hogy kimaradjanak belőle. Nem kellett volna csak a liberális sajtót olvasniuk, a választóikra kellett volna figyelniük, ahogy az elmúlt egy évben is ez lett volna a túlélés útja.

A Fidesz akkor is megnyerte volna toronymagasan, bőséges többséget szerezve a választásokat, csak a kétharmad nem lett volna meg. Ez egy reális politikai célkitűzés lett volna, ami ha szavazatszám szerint nem is, de politikailag az ellenzék intellektuális vezető erejévé tehette volna az LMP-t. Ehelyett a „Szél-kormánnyal” ijesztgették a választókat, egy kifejezetten középosztály-ellenes programot harsogva. 

Kellene egy normális ellenzéki párt végre, de az LMP tagsága és vezetői nem nőttek fel ehhez a feladathoz.

Facebook hozzászólások

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Már több mint ezer magyar “pszichológus” tett hitet a genderideológia mellett!

Hatalmas port vert fel egy olyan mesekönyv, amely nagyon eltér a szokásostól. A folyamatosan „fejlődő” …

24 hozzászólás

 1. Kara Kozgun

  A kezdő LMP, mint hajdani MDP minden szemet, kis nyilasokat is tagjai közzé vett. Más pártok levetett rongyait, újra nem választott, kibukott képviselőit! Mikor segíteni akartam, megírva a pali múltját, rám támadtak, én bizonyítsam vádjaim, pereskedjek a tisztességtelen szarjankóval! Ehhez se időm, energiám, egészségem romlása miatt erőm nem volt. Ezért kompromisszum megoldással visszavonultam. Megőrizve hányingeremet, aljasságuk iránt!

  • “hajdani MDP minden szemet, kis nyilasokat is tagjai közzé vett”

   Nem ott kezdődött, hanem ott, hogy a Nyilas Pártba léptek be az 1919-es tömeggyilkosok!
   Aztán 45 után visszataláltak “önmagukhoz” a kommunista pártban!

   • A komcsi “önmagukhoz” a zsiddancsok találtak vissza ’19ben és ’45-ben, ’94-ben és 2002-10közt.

    Egyetlen volt nyilasból lett komcsi nevét sem tudjuk, pedig a zsiddancsok minden pénzt megadnátok érte:-\

   • Fari-zeus múzeum?

    A Terror-háza múzeum vita maga is, terrorizál. Nomen, est ómen. A terrortörténelemből az utolsó hatvan évet kiragadni, és csak azt elítélni, farizeusság.
    Az ellenfél terrorja fáj, aljas, utolsó stb. A mi „terroristánk” (jelenleg Obama), (megfigyelhettük a törtélelemben, minden eszme, egyedül üdvözítőnek reklámozta magát, és mindegyik erőszakkal kívánta terjeszteni a magáét!), jó, polgári, keresztény, hős terrorista. Szobrot neki, mint Sztálinnak! Másrészt a döglött oroszlánba belerúgni, levizelni, talán mégsem valódi úri gesztus.
    A kommunista terror múzeum alkotói amnéziásak. A dolog úgy kezdődött, hogy „Pistike visszaütött”, ez az uralkodó réteg számára tényleg felháborító. Az elnyomott, megalázott, szegénységben, butaságban tartott tömeg, az ölébe hullott hatalom birtokában, kettő-ötezer év úri-terrorja után visszaütött, törlesztett. Volt urait, vagy annak képviselőit, elérhető, vélt vagy valódi bűnöseit „kezelésbe vette”. A deresről feltápászkodó jobbágy ősök megkorbácsolt fájdalma törlesztett. Buta volt és primitív? Kinek a bűne, ki tartotta taszította ebbe a helyzetbe? Tanította néki, ez isten rendelése, te törődj bele? SAJÁT NEVELÉSÜK, BUNKÓSÁGUK, EREDMÉNYEIT SZENVEDTÉK EL! Utána fel lehet háborodni, hőbörögni, nekik is bőrükön kellett kipróbálni! Amit tőlük tanultak! Rémes!
    A polgári terrorizmusnak nincs múzeuma. Összefoglaló „történetírása” van. Marx: A tőke című művét nem olvasták volna a nevét viselő egyetemen végzettek? És hol vannak a tőke megjelenése utáni áldozatok? Az agyonreklámozott francia polgári forradalom „Rendszerváltása,” 80 évvel vetette vissza a társadalmi fejlődést! Erről mérhetetlenül hallgatnak, a haszonélvezők, míg a békát a társadalom torkán nyomják le, annak minden kárával. A monarchiából a polgári liberalizmus áldásai nyomán kivándorolt másfélmillió magyar. Trianon és a két világháború mind-mind a polgári, tőkés terror áldozatai!
    Ennek nem kellene múzeumot szentelni? A melós, ha elront egy munkadarabot, meg fizeti a kárt. A legjobban fizetett politikus urak által okozott kárt felmérni sem lehet, csak meg fizettetni megint velünk. Lásd kárpótlás a vének által okozott kárért, kárpótolták a véneket, a fiatalok kárára, mert ők meg fognak halni! Unokáik meg se tudnak születni, de ők már úgy se fognak a nagy formátumúra szavazni! Lásd államadósság! A mások által, beleegyezésünk nélkül felvett, elköltött kölcsön behajtása, valóban önkéntes? Vagy az állami terror esete forog fenn?
    Kérdezni, szabad-e még? Vagy ez már kimeríti a gyűlöletbeszédet? Önök mit szeretnek jobban: adót fizetni, vagy a politikust, aki ezt elintézte nekünk?

 2. A fidesz akkora lett, hogy csak az antifideszt lehet megkülönböztetni tőle. Szép lassan minden más párt/ideológia eltűnik, csak ez a kettő marad.

  Ha van egy kis humorérzék Doktor Miniszterelnök Úrékban, létre is hozzák maguktól, nem megvárva, hogy azt is elszúrja ez a zsoldos hadsereg.

 3. Még nem szűnt meg.
  És azt is állítom,hogy a liburnyák Hydra egyik feje hullott csak a porba,de sebesen ki fog nőni egy másik ez helyett.

 4. Dehogy szűnt meg. Ledobta köpenyegét, és egy másik köpenyeg alá búik.

 5. “Pár éve azt gondoltuk, Schiffer András távozásakor, hogy a párt alapítója és arca saját motivációit, ambícióit és saját politikusi képességeibe vetett bizalmát értékelte át.”

  At USA “jóbarát” nagykövetsége bábáskodásával LMP-t gründoló, TASZ-os, Szakasits unokára tetszik gondolni?
  Hazaáruló, nyifi-nyafi Schifferre, akit a Simicska-Jobbik-LMP paktumhajón történt tárgyalás után a Jobbik mint jövendő köztársasági elnököt ünnepelt?! Aki, míg a társelnöke a határkerítés ellen tüntetett, míg a párttársai az EU-ban Magyarország és a magyar kormány ellen kampányoltak, hazát árultak, itthon el akarta játszani a szűz pubit, aki nem tud semmiről, és a “kör közepén áll”?!
  Schiffer hányinger.
  Hagyjuk már Schiffert. Ritka aljas, farizeus.

  • Nekem sem volt jó véleményem az elemesekről. Jókat nevettem mindig amikor a Schifferről pozitívan írtak, mint most is. Nemcsak politikusnak, embernek is gyenge az, aki a kiebrudált alkalmatlant, korrupcióellenes szakszóvivőnek teszi meg. Ha ez egyáltalán jelent valamit! A kvótanő is telitalálat volt! Ilyet csak az követ el aki, soha nem járt a valóságban, normális emberek között. Az egész tevémenységük nulla, még a megbízók is elégedetlenek. Le is cserélték őket, de annak a pillanatnak sem örülnek, mert ezek csak fiatalabb tudatlanok!

  • Kara Kozgun

   “Az egyik oldalán Kádár ült neki, a másik oldalán Gerő, és mondtam neki, nézze, a helyzet a következő”: a rendőri jelentés “fehéren-feketén” bizonyítja, hogy már a harmincas években rendőrbesúgó volt, kapcsolatban állt a rendőrséggel, s akár RM megmutatta a vádlottnak a “hiteles bizonyítékot”. Szakasitsné, Schiffer Klára nagynéni!

 6. “Már a nagyon modernnek és szavazazómagnetikusnak kitalált női társelnöki rendszer is kipukkadt. ”
  Ki tudja?!
  Kápó Olga már me gfordult a DK-nál.
  Lehet, hogy Veiszer NYalinda meg az LMP-bél játszik.
  😀

 7. Az Ellenkendernagy nem más, mint a felszámolóbiztos, de LMP minőségű. Lehet, hogy lesz még némi bunyó a megszűnés közben… Jobban jártak volna a “jól bevált” Retkessel – ő fél milliárd adóssággal is meg tudta szüntetni a Szemét Debilek Sz@rkupacát.

 8. Az LMP, a Jobbik és a maszop a hatalomvágy-szülte elvtelenség miatt elvesztett szavazói miatt szűnik meg. A vezetői válság már csak következmény.

  • Rajthoz áll a MiHaM!

  • Kara Kozgun

   Bizonyíték az MSZMP/MSZP/LMP létezésére!

   új, kis tömegű semleges részecske feltételezésével, aminek a tulajdonságai egyeznek a sötét fotonéval. A sötét fotont a sötét anyag részecskéi közötti kölcsönhatás leírására vezették be nem sötét fotont sikerült kimutatni,

 9. Egyetértek a cikkíróval. Jó lett volna az LMP, ha nem végzik ki Schiffert és marad egy karakteres vezére/arca a pártnak. Az a szánalmas mélyrepülés, amit a párt bemutatott azt jelentik, hogy elméleti felkészültségük hiánya mellett a szerencselovagoknak és pojácáknak hitt a választmány. Ez pedig öngyilkos hiba.
  Minden egyesülés, csoportosulás annyit ér, amennyit a választott vezetői fel tudnak mutatni: amennyit etikailag, erkölcsileg, jogilag és politikailag képesek megugrani. Ez a mai LMP esetében erősen közelít a nullához.

 10. “LMP-éjét s”
  Na!
  LMP-ét.

 11. Bakonyi Gábor.

  Feltehetően arról van szó, hogy a vörös-maffia nevű nemzetközi háttérhatalom próbálgatja, hogy milyen külalakban nyerhetné meg a választásokat. A bal-liberális törzsszavazói gárda ugyanis néhány százalékkal ugyan, de kevesebb, mint ami elegendő a hatalom megszerzéséhez. Hóna alá nyúlnak bizonyos pártkezdeményeknek, szavazókat és pénzt adnak, de ha nem sikerül egy pártnak azon felül szavazókat szereznie, mint amennyi szavazót kölcsönbe kapnak, akkor elhajítják őket. Mivel pedig szavazókat nem szereztek, a kölcsönbe kapott szavazókat pedig visszaveszik tőlük, a pártra csak néhány tájékozatlan, határozatlan ember szavaz csak.

  • Így igaz, ez mind neokommunista, csak különböző maszkot használnak. Szerencsére eddig hozták a formájukat. A parlamentben néhány agresszív barom azt hiszi, hogy ezzel viselkedéssel megszolgálja a támogatást. Pedig nem! Azért ejtik őket, mert nem szereztek elég elég szavazatot. Remélem az utolsó “sikeres” Kupa volt, és többé nem hisznek a választók ezeknek!

 12. Bárcsak…!

 13. A vörös maffiát már messziről elárulja a szag, ami tolja előre őket, mert szerintük a repülőgépet is a csík tolja. A hataloméhségük emésztési zavarrá módosult és lebukásaik közben berottyantva húzzák a csíkot maguk után. Az új formáció most a brüsszeli áruló különítmény Újhelyike és Dobverőke nemzetellenes ügyködése. A kutyaugatás sem hallatszik az égig, hiába nyomják a despotista szöveget, az eszme már 30 éve megbukott, kár erőlködni. Nem kicsit kretén módi, amikor azzal dicsekedtek, hogy a Fidesz által beszavazott új főtitkár az ő programjukat ismertette. Jön még kutyára dér, fognak ezek laposan osonva vonyítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük