Ellenzék vagy ellenség? 

Éles vita bontakozott ki a momentumos Kerpel-Fronius Gábor és a pesti srácos Pilhál Tamás között. Ez utóbbi megírta, hogy előbbi úgy viselkedik, mintha az ország ellensége lenne, mire előbbi megírta, hogy a Fidesz ellenségnek nevezi az ellenzéket, mire Pilhál megírta, hogy barátom, te nemcsak aljas, de hülye is vagy. (Na, nem pont ezekkel a szavakkal.) 

A dologban nekem az az érdekes, hogy valójában minek is kell nevezni azt az ellenzéket, amelynek tagjai – Pilhál Tamás kiváló összefoglalója szerint – az EP-ben „Fölrúgták a frakciók közötti megállapodást, a fideszes alelnök-jelöltek ellen uszították libsi frakciójukat.” Amelynek tagjai „nem arra használják majd az ötévnyi brüsszeli wellnessezést, hogy több támogatásért lobbizzanak a hazájuknak, hanem hogy revánsot vegyenek a kormányon. Hogy külföldi segítséget toborozzanak, amellyel megpuccsolhatják a kormányt”. Amelynek tagjai „bármilyen törvénytelen eszközzel készek megbuktatni a kormányt”. Amelynek tagjai „tesznek rá, hogy legutóbb a magyar emberek 53 százaléka szavazott a kormánypártokra”.

Mindezekhez Tamás hozzá teszi: „Aki elpusztítandó ellenségként kezeli a törvényes magyar kormányt, aki szembemegy a kormányra szavazó többség akaratával és aki bebörtönözné a kormánypárti újságírókat, az ne csodálkozzon, ha őt is – a kölcsönösség jegyében – ellenségnek tekintik.”

Bocsánat a hosszas idézésért, de ennek alapján lehet most tovább vinni a gondolatot. Illetve mielőtt tovább visszük, emeljünk ide egy közkedvelt közéleti toposzt, amely szerint Magyarországon évek, sőt talán évtizedek óta „hideg polgárháború” zajlik. 

Lehet. De pillanatnyilag úgy áll a helyzet, hogy a nemzeti-konzervatív kormánypártokat a túlnyomó többség támogatja, az ellenzéki pártokat meg elenyésző kisebbség. Azaz a „hideg polgárháború” egyik oldalán állnak a magyar polgárok tömegei, a másikon meg külföldről támogatott, szűk szektás csoportok.

Egy ilyen típusú konfliktust nem polgárháborúnak szoktak nevezni, hanem gerillaháborúnak. 

És lám: az ellenzék éppen úgy vívja politikai küzdelmét, mintha gerillaháborút folytatna: fölrúgják a megállapodásokat, törvénytelen eszközökhöz nyúlnak, külföldi segítséget keresnek kormányellenes harcukhoz. 

A gerilla azonban csak a gerillatáborból nézve tűnik szabadságharcosnak. 

Azok, akik elszenvedik a partizánháború pusztításait, inkább martalócoknak látják a harcosokat. Azok pedig, akik emezeket védeni próbálják a portyázóktól, csak terroristának látják a gerillákat.

És valóban, azokat a csoportokat, amelyek úgy küzdenek egy kormány ellen, hogy közben a kormányzat igazgatása alá eső népesség ellen is küzdenek, nos, azokat nehéz másnak látni, mint terroristának. Amikor az ellenzék olyan tevékenységet folytat, amelyek az egész országnak hátrányos, amikor az ellenzék úgy harcol a kormány ellen, hogy közben a népesség széles csoportjainak kárt okoz, amikor fontos döntéshozói pozíciókból fúr ki magyar képviselőket, amikor uniós támogatásoktól üti el az országot, amikor a maga (szektás) értékvilágát kényszeríti rá a közösség egy részére, akkor nehéz másnak látni az ellenzéket, mint minden aljasságra kész puccsista összeesküvőnek. 

A gerillaháborút aszimmetrikus háborúnak szokták nevezni.

És ez a kifejezés elég pontosan tükrözi a hazai viszonyokat is. A mai magyar kormányzat, illetve a kormányzatot támogató túlnyomó többség és a vele szemben álló elenyésző kisebbség között olyan erős az aszimmetria, hogy „hideg polgárháborúról” már régen nem beszélhetünk. Jobban leírja a valóságot, ha hideg gerillaháborúnak, vagy hideg terrorhadjáratnak nevezzük a mai magyar ellenzék tevékenységét. 

Mindez persze rájuk nézve semmit nem jelent. 

Bármennyire is kedves lenne a szívünknek, hogy saját (törvényt és szabályt tagadó) eszközeikkel küzdjünk ellenük, jogállamban a terroristáknak is vannak jogaik. Adott esetben a többségi magyar társadalom ellen küzdő politikai csoportocskákkal szemben, nekünk is csak politikai eszközeink vannak. De azok azért vannak. 

Facebook hozzászólások

A szerző: Ratius

Ez is érdekelhet

Már több mint ezer magyar “pszichológus” tett hitet a genderideológia mellett!

Hatalmas port vert fel egy olyan mesekönyv, amely nagyon eltér a szokásostól. A folyamatosan „fejlődő” …

16 hozzászólás

 1. A zunijón kívül is van élet (mint tudjuk)
  Az “ellenzék” harcos tagjai meg ne felejtsék: a “forradalom” felfalja a gyermekeit -a hasznos idiótákat előbb-utóbb falhoz állítják

 2. Szeretném már a többségi magyar társadalom politikai eszközhasználata, legalább egy eredményét látni, hallani, szagolni és megtapintani.

  • Én is szeretném, kedves Namond. Már milliószor megírtam, hogy a 100-53%, elég jelentős tömeg ahhoz, hogy hagyjuk őket az idegenek talpnyalói által befolyásolni. Nem elefántcsonttoronyban élek és a kisemberek között járva, óvatosan kikérdezve őket, látom, bizony hatnak a Dobrev-hazugságok. Sokan tényleg csak a kormánynak tulajdonítják a hibákat és nemcsak a fiatalok. Igenis hat az oktatásegészségügy, a kivándorolt 600 millió, és a korrupcióvád. Sok olyan jól szituált emberrel találkozom, aki jobban irigyli a “nemzet gázszerelője” és a többi magyar vállalkozó sikerét, mint kifogásolja Gyurcsány eltitkolt vagyonát. Az utóbbiról nem is tudnak.

   Ergo: tessék a Dobrev és körei vagyonának firtatását, a Sorosékkal való kapcsolatok kitárgyalását és minden téren visszatámadást. Nem mindenki olvas miket vagy Origót.

   Aztán: tessék az iszlám konkrét, mindennapi életre való veszélyét témán tartani. Tessék a hódoltságról igazi filmeket készíteni ellensúlyozva a török és Szulejmán szappanoperákat. De ugyanígy propagálni az iszlámot bemutató regényeket, és írókat felkérni izgalmas forgatókönyvre, regényekre e témában a “Kincsem” féle blőd szerelmi meséi helyett.
   Állami TV-ben tessék az iszlám nőgyűlöletéről riportfilmeket vetíteni, a Dunán ilyen nyugati-keleti, izraeli játékfilmeket megvenni és vetíteni.

   Higgyék el végre a kormányban, hogy az átlagember nem fél az iszlámtól, mert nem tudja mi vár rá. Ha konkrétan ismeri, csak akkor lehet megkérdezni az ellenzéket, hogy ugyan már miért is fontosak neki a migránsok? Miért nem fogadják saját lakásaikba?

   Aki nem tudja, hogy mi a veszély, az nem is tart tőle, és csak a mindennapi problémáival törődve rászavaz a tét és hitelesség nélkül ígérgetőkre.

   • Újságíróink reagálnak, ami elszáll.
    Támadniuk kellene.
    A magyar gazdaságot nem a bányász, gázszerelő és szőlőkőbányász vállalkozók jelentik.
    A NER= az összes honi gazdasági szereplő kiegyezése az ország gazdaságának talpraállítására, működtetésére, megtartására, fejlesztésére, kiterjesztésére.
    Az összes EU-s MAGYARORSZÁGNAK JÁRÓ VISSZAFIZETÉS részese az összes honi aligmarcha, vagyis nagyvállalkozó, félretéve világnézetüket, pártállásukat. Érdekeltek ennek a rendszernek a fenntartásában.
    MINDEN NAP SZEMBESÍTENI KELL A LIBERÁLISOKAT UNGÁR, KÓKA, GYURCSÁNY-DOBREV, LEISZTINGER, DEMJÁN-BIRODALOM stb, stb gazdasági sikereivel!

   • Még csak az kéne, hogy a lakásaikba fogadják! Az is itt van. Menjenek Afrikába, ha vágynak utánuk

  • Kara Kozgun

   Légy büszke magadra! A hülyék mindig többen vannak, és közéjük tartozol!

   • sötét állat!
    Nem a te dolgod,ítéletet mondani másokról. magadról,már régen kimondtad.

   • Hát, Istenem már megint itt van a mi mások szavait idézgető kedvenc muzulmánunk! Ha ilyen rossz itt nálunk, Mahir Kara, vagy Kara akármi, hát miért nem húz már haza az önálló gondolkodást potom 1400 éve betiltott fatornyos (bocsi: minaretes) hazájába? Ott aztán a napi ötszöri munkakerülő mecsetoktatásban csak úgy hemzsegnek az unokatestvérrel házasodván belterjesen “hülyék”.
    Aranyos látni, mikor a mi saját honfitársaink szavait idézgetve egy 80-as IQ-jú barbár rassz sarja kioktat bennünket.
    Pedig mindannyian jobban járnánk, ha hazahúzna. Ott még tán Ön is okosnak tűnhet.

   • Csak a hülyék hiszik, hogy a hülyék vannak többen. Tehát közülük való vagy!

 3. Kara Kozgun

  A féltudású elitet lassan leváltja a kilencedtudású illetve a teljes mértékben tudásmentes és erre nagyon büszke új elit, valóban eljött a rettenthetetlen hülyék kora.
  Néhány idézet az írásból:
  “A sort folytathatnánk a késő Kádár-kor hazai politikai műveltségénél megakadt riporterekkel, a marxizmus és bármilyen divatos nyugati elmélet sajátos katyvaszát tanító egyetemi professzorokkal, a nemzetközi szinten is értékelhető teljesítményre képtelen tudósokkal vagy a minden problémát huszonöt éve ugyanazokra az okokra visszavezető írókkal, költőkkel, filozófusokkal.”
  “Miközben a közemberek a kilencvenes években óriási teret nyerő nagy külföldi cégeknél vagy azok talpon maradó hazai konkurenseinél elsajátították (mert el kellett sajátítsák) szakmájuk nemzetközi színvonalát, addig az elit döntő többségét semmi sem kényszeríttette hasonló fejlődésre. Itt nem csak a magukat mindenfajta önirónia nélkül „nagy generációnak” nevező kiöregedett polbeat fiúkról van szó. A jelenség éppen úgy tetten érhető a jelenlegi ötvenes és negyvenes korosztály megannyi tagjánál, akik megtehették, hogy a „Magyarországon ez máshogy van”
  “Nincs egyetlen normális közéleti vita. Nincsenek a tényekhez ragaszkodó, bátor és következetes közszereplők és orgánumok. Nincs, aki rámutatna, hogy annyira azért mégsem egyediek a problémáink. Nincsenek gondolatok, amik a magyar határokon túl is izgalmasnak bizonyulnak. Nincs egy szakma, amelyik folyamatosan világszínvonalat termelne. Nincs minőség, stílus és ízlés.

  • Köszönjük az idézetet. Mintha olvastam volna már valahol, de azért kösz… Éééééés? Elmagyaráznád, mi a mondanivalód? Ez olyan liberális homályos utalgatás a részedről, amit a virágnyelven értők vágnak, a többi meg a suttyó, jól sejtem? Van-e mondanivalód arról a tárgyról, amivel a szerző foglalkozik? Ha van, esetleg írd azt, ha nincs, akkor meg…

   Imádom ezt a cikket! Azért, mert a libsik gyűlölik! Libsiriasztó! Így tökéletes is!

 4. “Amikor az ellenzék olyan tevékenységet folytat, amelyek az egész országnak hátrányos, amikor az ellenzék úgy harcol a kormány ellen, hogy közben a népesség széles csoportjainak kárt okoz” …

  … akkor – hosszú távon – önmagának okozza a legnagyobb kárt. Ugyanis akkor az ő nyakába lehet varrni – és kell is! – a jelenleg még jó gazdasági helyzet későbbi romlását, bármi legyen is annak valódi oka.

  Kezdjük gyűjteni az ellenség minden elszólását, hogy majd legyen mire ujjal mutogatnunk!

 5. túródóra

  Nemhogy ellenségek,ezek halálos ellenségek ! Senkinek ne legyen kétsége,hogy újra akasztanának,meg sortüzet vágnának közénk !

 6. Mindenki nyugodjon meg!
  A Fidesz-KDNP úriemberek módjára fog eljárni,és ezáltal könnyen lehet,hogy elveszíti a kétharmados többséget,sőt a kormányzás lehetőségét is.
  Pedig ezek eleve nem párbajképesek,és mindenki emlékezhet arra,amikor khónbéláék leléptek,Magyarország VAGYONÁVAL,mennyire hatékonyan áztatták Magyarországot Bécsből és egyéb helyekről.
  Nem hiszem,hogy ezt újra akarhatjuk!
  Ideje a saját módszereikkel fellépnünk ellenük. (a nyíltsisakos támadás ezek ellen az aljas orvtámadók ellen semmit sem ér!)
  Vizigót ellen,vizigótot kell használni.
  Amúgy a lendvai ebtársnő volt az első,amelyik elszólta magát ellenség ügyben.

 7. vagyük már tudomásul és készüljünk, az ellenzék mára már a magyarok halálos ellemnségévévált.
  Vajon ismétlődik a 1919-es tanácsköztársaság????????????????????
  “Magyarértelem, ébresztő!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük