Serena Williams, a bunkó


Serena Williams kidobatta Dominic Thiemet az idei Roland Garroson az interjúszobából, mert nem akarta kivárni a sorát a meccs utáni kötelező nyilatkozatok során. Érdemes megnézni az osztrák játékos arcát az incidens során, a mérkőzések alatt soha nem vág ilyen képet, látszik rajta, hogy felnőtt életében még sosem alázták meg ennyire. Illetve próbálták megalázni, mert ez az egész csak Serena Williamsre nézve megalázó legfeljebb. Jellemző erre a teljesen megőrült világra, hogy a szervezők nem Williamset dobták ki, hanem Thiemet tessékelték ki. Egy agyonsztárolt néger nő hisztije ugyanis már mindenütt mindent felülír.

Az majdnem húsz éve közismert, hogy Serena egy kivakaródzott ótvar sudribunkó, és ennek ellenére csinált belőle hipersztárt az amerikai reklámipar és fősodratú média. Botrányainak száma végtelen, négerként, nőként és most már nehéz sorsú anyaként is előadja magát rendszeresen. Most legalább nem egy szerencsétlen vonalbírót, hanem egy vele majdnem azonos státuszú játékost támadott be. Mindent elmond róla, hogy egyszer a teniszpályán nem szokásos módon elküldött egy vonalbírót a pokolba, de utána hiába léptették le azon a meccsen és büntették meg formálisan őt, végül a vonalbírót tették ki a nagyobb tornák bírói keretéből.

Bocsánatot meg nem szokott kérni.

Serena viselkedése szép példája a szabad akaratnak egyébként, hiszen a nővére, aki vele azonos környezetben nevelkedett és szintén sokszoros grand slam bajnok, tud emberi módon viselkedni.

A Williams nővérek már korábbi játékosgenerációk idegeit is kikezdték, akkor még csak azért, mert a női teniszbe betörő első gettólakó fekete testvérpárban meglátták a marketinglehetőséget, a WTA-nál és persze a sportszergyártóknál is. Olyan kiváló játékosok, mint Martina Hingis is panaszkodtak arra, hogy velük jelent meg a teniszben először a pozitív diszkrimináció. Erről persze nem tehettek első körben, de Serena személyiségére a lehető legrosszabb hatással volt ez az érinthetetlenség.A tavalyi US Open elvesztett döntőjében is elfogadhatatlanul viselkedett, de sem a WTA, sem a környezete, sem saját maga nem vonta le a megfelelő következtetéseket a sokadik ügyéből.

Itt az ideje, hogy mi itt Európában, Közép-Európában legalább lereagáljuk a gettóstílus általános viselkedési kultúrává válását. Serena Williams ugyanis egy tudatos bunkó, aki pontosan tudja, hogy a közmorált romboló módon viselkedik, ő nem elmebeteg, mint az egyébként felülmúlhatatlan tehetségű és szintén gyerekszoba nélküli Nick Kyrgios, vagy az idős korára gyenge jellemnek bizonyuló John McEnroe, akiben annyira erős a megfelelési kényszer, hogy a melegházasság lelkes hívévé is kész volt elszegődni, és ennek kapcsán olyan teniszlegendát gyalázott, mint Margaret Court.

Odáig jutottunk, hogy szinte mindent felzabál a politikai korrektség, a pozitív diszkrimináció.

Ha így haladunk hamarosan játékosként büntetőpont jár majd annak a játékosnak, aki rendezett környezetből érkezik, fehér bőrű és nincs túlsúlya. A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy Serena Williamshez képest még (Szávay Ágnes tanulságos szavaival élve) a saját magának sem köszönő Sarapova is szimpatikus.

A játékosok közössége egyébként pedig folyamatosan meghátrál, most is mindenki meghúzta magát, a sértett Thiemen kívül, mert egy néger nő cselekedeteit kétségbe vonni olyan bűn, amely még nagy sztárok karrierjét is tönkreteheti, reklámértékét lerombolhatja.

Amikor jó pár éve Djokovicsnak voltak viselkedési problémái, Federer és Nadal leült vele, hogy megbeszéljék, milyen hatása van ennek a teniszre. És ez elég volt ahhoz, hogy Djokovics és a családja is visszavegyen. És Djokovics simán belenőtt abba a szerepbe, amire a tehetsége predesztinálta.

Egy Serena Williamsnek azonban nem szólhat senki, ő a törvényen és a szokásokon is felül áll.

A női teniszben már nincsenek ilyen tekintélyek, igazából Serenának kellene annak lennie, de ehelyett ő a főbunkó. Mi nézők csak néhány dolgot tehetünk, hogy ez megváltozzon. Nem nézzük az ilyen játékosok meccseit és büntetjük azokat a szponzorokat is, akik az ilyen játékosokkal reklámoznak. Arról nem is beszélve, hogy semmi okunk eltűrni a gettóbunkóság megjelenését a sportban.

A sport lényege pont az, azt kellene belőle megtanulnia mindenkinek, hogy a szabályokon belül kell maradni, a pályán és azon kívül is. Itt az ideje, hogy szembeforduljunk a szennyárral, és nekiálljunk rendezkedni.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

15 hozzászólás

 1. csakafidesz

  „Serena Williams kidobatta Dominic Thiemet az idei Roland Garroson az interjúszobából, mert nem akarta kivárni a sorát a meccs utáni kötelező nyilatkozatok során.”
  Ezt nem értem. Serena miért nem dobta ki saját kezűleg? Ha ez a nő valakit elkap az örül, ha csak egy hetet tölt a kórházban.

 2. Balázs Attila

  A néger szó sértő, rasszista jelentéssel bír, kultúrember nem használja. Helyette inkább az afrikai-amerikai szót érdemes alkalmazni.

 3. Nemtom, bunkó-e a néni, de baromi jól teniszezik. és mondjuk McEnroe sem volt egy úriember a pályán…

 4. Hát ha a gyártókat akarjuk bojkottálni, akkor lassan alig marad olyan termék, amit megvehetek. Sajnos egyre jobban elharapózik ez az elmebaj, egyre több cég akar neki megfelelni, sőt még túl is kompenzálnak, egymásra licitálnak, ki a nagyobb pc, ki diszkriminálja pozítívabban a kisebbségeket (akik lassan a többség), illetve ki reklámozza jobban a különböző devianciákat. Meg persze az sem utolsó szempont, hogy ezeknek a multicégeknek kik a tulajdonosai. Igen, a többségének azok.

 5. Magyar Tóni

  Jó csaj, kiváló sportoló. Minden egyéb csak szexista, rasszista szájtépés.

 6. Gusztustalan, visszataszító, sötét -kívül belül- trampli, egy smasszer.
  Csak rá kell nézni a vezető képre, szavatolt a hányinger. És természetesen nem azért mert néger.

 7. Mátyás!
  Szerintem jól megvagyok azon termékek nélkül is,amit ez a selejt reklámoz.
  Tudom,nem márkás termékek,de a hazait eleve szívesebben húzom magamra. És többnyire olcsóbb is.
  Na ezt pedig maximum csak fekete festék reklámcéljaira használhatnák.

 8. Pontosan, ha az Apple-nél elvárt vállalati norma a kollektív pride vonulás akkor nem veszünk tőlük semmit, ha a Disney buzy meséket gyárt, akkor nem kell a gyereknek olyan kacatokat venni meg olyan mesét nézni, ha a Nike kimondottan inkább a fekete játékosokkal reklámoztat szívesen, akkor nem veszünk pipás futócipőt. Ennyi. Éljenek meg a buzeránsokból és a négerekből.

 9. Bunkónak bunkó, de Serena nő?

  • csakafidesz

   Robusztus testalkatát nézve némi kétsége van róla az embernek. Az biztos, hogy tömve van izomnövelő hormonokkal.

  • Ez az, kedves Zsanett. Sztem egyik Williams sem nő. Pont ez a sikerük egyetlen titka, hogy női mezőnyben indulnak férfiként. Az anyaságát sem hiszem el, van az a pénz, amiért el tudták játszani, miután már milliónyian gyanakodnak évtizedek óta, hogy ezek a „lányok” nem nők.

   • A mai világban az a nő, aki nőnek mondja magát, függetlenül attó, hogy mi van, vagy volt a lába között amikor megszületett. De már az is megengedett, hogy valaki gőzmozdonynak tartja magát. Az lesz majd az igazi verseny, amikot egy gőzmozdony fog indulni valamilyen sportversenyen, mert ő is nőnek tartja magát.

 10. A négerek a legrasszistábbak!

 11. XD

  Megerdemeljuk.

  Tobb serenat, hamarabb lesz ebredes.

 12. Primitív tehén, minden ízlés nélkül. A borzalmas alakjával, korlátaival egyáltalán nincs tisztában – biztos jele a butaságnak! Mindig a legízléstelenebb, „alakjához” egyáltalán nem illő ruhákban jelenik meg. Kinézeténél még jóval rosszabb a viselkedése. (Repestem az örömtől amikor Osaka Naomi legyőzte a US open döntőjében.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük