Így válik a sport politikává


Ma éjszaka játszották a US Open női döntőjét. Naomi Osaka nyerte a meccset, kifejezetten jó játékkal, nem megremegve a téttől, attól, hogy a női tenisz egyik legsikeresebb képviselője, Serena Williams áll a másik oldalon.

Williams a 24. Grand Slam címéért játszott, ami láthatólag nagyon fontos volt neki. A wimbledoni döntőben is játszott már ezért, akkor is kikapott, a mostaninál rosszabb játékkal. A kiváló fizikai adottságokkal rendelkező teniszezőnő pszichológiailag is nyilván remek volt mindig, hiszen 23 ilyen döntőt már meg tudott nyerni. De gyermeke születése utáni visszatérése óta már másodszor veszített Grand Slam döntőben.

Nem is lenne ezzel semmi baj, ha nem csinált volna botrányt a döntő második szettjében, teljesen értelmetlenül, és nem teszi tönkre a saját döntőjét, a nézők szórakozását és legfőképpen ellenfele első grand slam győzelmét, annak megünneplését.

A nézők és Williams is a saját győzelmét várta és akarta, de hiába játszott a második szettben elfogadhatóan, a döntő pillanatokban nem tudott koncentrálni, és részben ennek következtében belemanőverezte magát egy hisztibe, majd előjött pályán kívüli identitása, a nőjogi harcos, az elnyomott fekete, meg minden egyéb SJW marhaság.

Amerikában hosszú ideje divat, hogy sportolók, művészek aktív közéleti szerepet vállalnak, vagyis mostanában szélsőliberális megmondóemberként gyalázzák Trumpot és mindenkit, aki nem elég gyorsan alkalmazkodik a folyamatosan súlyosbodó politikai korrektség járványhoz.

Ebben a gondolkodásmódban pedig minden emberek közötti, amúgy természetes és hétköznapi interakciót elnyomásként, megkülönböztetésként érzékelnek és értelmeznek.

Carlos Ramos, a mérkőzés vezetőbírója, székbírája a második szett elején figyelmeztette Williamst, mert az edzője tanácsot próbált neki adni a nézőtérről, ami a Grand Slam tornákon tilos. A Sima WTA tornákon nem, ott az edzőt be is lehet hívni a szünetekben. Az is valószínű, hogy Serena nem látta, hogy az edzője kommunikálni próbál vele. De a vezetőbíró igen, és figyelmeztette ezért a játékost, ahogy szabályok előírják neki, hiszen a játékos felel a csapatáért.

Van felvétel is az egyértelmű szabályszegésről, persze ezt a haladó média már előzékenyen elhazudja.

Williams ekkor elkezdett hisztizni, majd amikor a nagy nehezen megszerzett break előnyét két kettőshibával elbukta, összetörte az ütőjét. Ennek azért van jelentősége, mert ezért szintén figyelmeztetés jár, a második figyelmeztetésért ebben az esetben meg pontlevonás, vagyis a következő gém úgy indul, hogy az ellenfélnek már van egy pontja.

Williams nem hagyta abba a tombolást, a következő szünetben tolvajnak nevezte a vezetőbírót, valamint megvádolta a női játékosok negatív megkülönböztetésével. Behívatta a főbírót, a mérkőzés felügyelőjét és sok energiát elpazarolt a hisztizésre. Eközben a székbíró, szintén a szabályzat szerint, egy játéklevonással sújtotta, vagyis a breakkal vezető Osakának nem kellett szerválnia, jóváírták neki azt a gémet. Aztán Serena hozta a saját adogatását, majd Osaka kiszerválta a meccset.

A kritikátlanul a hazai játékosnak drukkoló közönség meg őrjöngött és teljesen tönkretette Naomi Osaka első Grand Slam győzelmének átélését és ünneplését. A vezetőbírót, aki teljesen szabályosan és helyesen járt el, az eredményhirdetés előtt kimenekítették, és az egész ceremónia hangulatára rányomta bélyegét Williams ünneplése és áldozat voltának alig leplezett hangsúlyozása.

Williams a sajtótájékoztatón többek között ezt mondta:

„I’ve seen other men call other umpires several things… For me to say ‘thief’ and for him to take a game, it made me feel like it was a sexist remark. He’s never taken a game from a man because they said ‘thief’.”

„It blows my mind, but I’m going to continue to fight for women and to fight for us to have equal – like Cornet should be able to take off her shirt without getting a fine. This is outrageous.”

Valahol a bíróval való vitája során a pályán még arra is hivatkozott, hogy neki gyereke van és soha nem mutatna neki olyan példát, hogy csal.

A baj csak az, hogy Serenának nem ez az első balhéja.

Volt már elképesztően bunkó a vonalbíróval is, akinek hiába volt igaza és hiába ő volt Serena áldozata (úgy emlékszem egyébként, pont ő is egy black woman volt), őt minősítették vissza és vették el a vonalbírói karrierjét (mert ilyen is van). Akkor sem a haladárok, sem Serena nem érezte úgy, hogy erre az SJW dologra annyira szükség lenne.

A Williams nővérek karrierjének kezdetén, amikor befutottak, iszonyúan sztárolta őket mindenki, a WTA is. Akkor még ezt el lehetett mondani, több fehér bőrű (!!!) sztár is nyilatkozott róla, hogy a Williams nővéreknek mindent megengednek. Venus Williams, aki szintén sokszoros Grand Slam győztes és Serena testvére sosem élt ezzel annyira látványosan vissza, mint Serena.

Nagy tenisz rajongóként millió meccset láttam, botrányt is eleget. Állíthatom, hogy ez a balhé volt az egyik legcikibb mind közül. Nick Kyrgios például nettó elmebeteg, egészen elképesztő dolgokat megengedett már magának (szerintem örökre el kellett volna tiltani), de az ő tombolása egy másik játékossal szembeni konfliktuson alapult. Valamint Kyrgios tudja magáról, hogy ő egy barom és ehhez nem társul komplex világnézet az ő elnyomásáról.

Serena Williams viszont maga a megtestesült ártatlanság, aki ilyen kérdésekben tévedhetetlen, és ő már nem teniszjátékos, hanem egy SJW, akinek mindenről van véleménye.

Ha ezt fehér bőrű játékos műveli egy nem fehér bőrűvel való mérkőzésén, pillanatok alatt ízekre szedik. Menne kórusban az üvöltözés, hogy mennyire sérült a játék integritása, megsértették a bírót, ami ha a bíró is egy kisebbséghez tartozik, triplázó súlyosbító körülmény. Most simán megengedik a száz százalékban hibás Serenának, hogy a kellemetlen kérdésekből kihátráljon, és a szabályosan eljáró székbírót dugják el. Örülhet, ha nem nyírják ki a karrierjét, csak azért, mert Serena néger, nő, ebben az esetben felháborodási indok az is, hogy anya, meg mert SJW is. Meg mert kiváló reklámhordozó és amerikai, gyakorlatilag következmények nélkül vészeli át az elmúlt évek második legnagyobb teniszbalhéjának elkövetését.

Az amerikai és a nyugat-európai bíróságokon, közéletben már évek óta ez megy, a politikai korrektség minden szabályt, tényleg minden szabályt felülír, sőt legújabban már a tényeket is.

Jellemző, hogy a Eurosport magyar kommentátorainak eszébe sem jutott az az értelmezés, amit Serena Williams próbált erőltetni. De az igazi poén az volt, hogy a pár évvel ezelőtt még karakánul állást foglaló műsorvezetők a Game, set and Mats című műsorban, Barbara Schett és Mats Wilander kínosan ügyeltek rá, hogy nehogy véletlenül kiderüljön, mit is gondolnak valójában a történtekről. Mert mostanában egy nem eléggé átgondolt mondat miatt örökre el lehet tűnni a képernyőről, ha az ember nem találja telibe hirtelenjébe, hogyan fogják másnap látni a dolgot a liberális megmondóemberek.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

17 hozzászólás

 1. Zsebe László

  Rédecsi te egy faszkalap vagy.
  Egy genetikai hulladék.

 2. Nigger they are all the same!

 3. Nagyon szemét húzás, Osaka sokkal jobb volt, ő meg érezte a buktát és csinálta a balhét, azzal Osakát is megsértve. Az edzője egyébként simán elismerte hogy valóban segíteni akart, ami tilos, és kész!
  A nagy pofával előadott a nőkért harcolok közben meg ő tette tönkre Osaka ünnepét! Na ez így már duplán szemétség.
  Valami véget ért, könyvelje el!

 4. Idióta feka!
  Ennyi és nem több.

  • HELYES !!!!!!
   LEÁLDOZÓBAN A KARRIER—ÉS EZT NEHÉZ MEGEMÉSZTENIE—-ÉS KITÖRT BELŐLE A FEKÁKBAN SZUNNYADÓ ÁLLAT—–PONT ÚGY VISELKEDETT,MINT A HAZAI agyhalott, vesztes szoclibbant banda !!!!!!
   BÉKE PORAIRA!!!

 5. Húúúúú mekkora szerencse,hogy Osaka nem fehér,és nem is japán.
  Persze,a szirénawiliems attól még kőbunkó.

  • Igen nem lehetett fekete/fehér konfliktust kierőszakolni!
   Nekem egy balett ruhába öltözött őrjöngő fekete nőstényre emlékeztetett, ilyeneket lehetett látni régi afrikai filmekben a helyi kultúra bemutatásakor.

 6. Nem újdonság ez. Volt hogy Lewis Hamilton is rinyált, hogy őt hátrányosan megkülönböztetik mert néger. Akkor még Ecclestone gyorsan helyretette és lehűtötte, mire ő elnézést kért. Közben pedig pont egy pozitív diszkriminációnak köszönheti hogy ott van ahol. Akár csak egy Ferrariban is küzdhetne a harmadik helyért, mert vannak még páran az ő szintjén. Követni is értelmetlen, hát még nézni.

 7. És valóban, kedves Zoltan Menyhart (fb)! Tényleg szerepel ez a szó a cikkben. Rasszista lehetek, merthogy simán átsiklottam felette. Viszont ön biztosan az, mivel betűhíven idézte. Ez sértés és rasszizmus, ha nem tudná! Politikailag korrekten úgy kell hivatkozni rá, hogy N-szó (N-word)!

 8. Nekem úgy tűnik, hogy az ellenfele is nő volt…

 9. Tényleg szerencse, hogy Osaka „duplán” más, mint fehér. Sőt, haiti az apja! Jó, Pláne szerencse, hogy nem egy orosz vagy más szőke hölgy volt a döntőben.
  Remélem, a nagyon tehetséges fiatal játékos karrierjét nem veti vissza ez a balhé.

 10. Amerikai liberális feka. Mégis mire számítottunk volna.
  Egyébként serena 95 százalékban fizikumának köszönheti, hogy évekig uralta a ‘női’ mezőnyt.
  Osaka előtt le a kalappal, nagyszerű játékkal, magabiztos támadó felfogásban teniszezve nyert.
  (king kong pedig remélem mielőbb visszavonul.)

  • Én azért ha törvénytelenül is, de szereznék egy kis DNS-t kromoszóma-vizsgálat céljából… 🙂
   Az ördög nem alszik…

 11. Szeréna vesztett, de hamar kellett valami másra tolni a felelősséget: bevezetni a nőkért vagy a fekákért való harcot…vagy esetleg a rasszista birót akit ki kell rugattatni… Szeréna eljátszotta magát, mert a jövőben mindenki fog emlékzeni erre a szégyentelen vislkedésre.

 12. Ez az eltorzult arc…
  Engem kicsit arra emlékeztet, amikor józsefvárosi önkényes lakásfoglalók kilakoltatásánál őrjöng egy asszony az újságíróknak.

 13. Paranoid Android

  Kedves Sándor kérem legyen egy kicsit visszafogottabb. S Williams-t a személyisége és nem a származása miatt nem szeretjük. És ehhez a nézetünkhöz ragaszkodunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük