Határeseték Amerikában

Márki-Zay-ról tudjuk, nem idegen tőle a ténykörülmények érdekorientált kommunikálása, Kész Zoltánra meg már nem emlékszem, csak arra, hogy ordas nagyot bukott összellenzéki csodajelöltként egy állítólagos Jobbikos fellegvárban tavaly. Az ellenzéki kamuoldalakon ők Orbán Viktorral egy időben jártak „Ámerikában”, némileg elhomályosítva a miniszterelnök látogatását.

A kérdés az, hogy miért éri meg az ellenzéki sajtónak és a két ellenzéki hírességnek ennyire nyilvánvalóan beégetni magukat? Csak nem gondolták, hogy nem néznek utána, hogy kik és miért hívták meg őket Amerikába? Már csak azért is, mert fontos tudni, hogy ki ennyire hülye ott az amerikai külügyek környékén.

Mindenesetre megnyugtató, hogy a nyugdíjas amerikai külügyérek szervezete a ludas, amely meglepően magas arányban tartalmaz szellemileg hátrányos helyzetű, demokrata elkötelezettségű (ebben az esetben a demokrata szó az amerikai Demokrata Pártra utal), bukott vagy kiöregedett karrierdiplomatákat, akik azzal akarnak visszakerülni a pikszisbe, hogy a remélt 2020-as demokrata győzelem után tudnak váltókormányt ajánlani az új külügyminiszternek az illiberális magyar vezetés helyett.

Mély és őszinte riadalommal tölt el az a magyarországi kapcsolatrendszer, amely a régi SZDSZ-es hazaárulók leváltására ezt a két díszpintyet izzadta ki magából.

Most már tudjuk, hogy miért szoktak annyira látványosan polgárháborúhoz vezetni az amerikai beavatkozások szerte a világban. Társadalmi támogatottság nélküli személyiségzavaros politikai kalandorok, vidéki polgármesterségbe belebukó aránytévesztők. Abba azért talán reménykedhetünk, hogy Trumpék talán nem fegyverzik fel az ellenzéket, mert Európában ez nem szokás. Már, ha tudja ezek közül valaki is, hogy hol van Európa.

Viszont a hazai reakciók érdekesek. Pszichiátriailag érdekesek, de az ellenzék és a sajtója esetében már ennyivel is be kell érnünk. Szerintem még az Indexnél is tudták, amikor a címlapon megírták, hogy ezt a két figurát néhány senki hívta meg Amerikába, ahol az a néhány ezer dollár, amit rájuk költenek, nem tétel. Még csak nem is azért írták meg, mert azt hitték, hogy majd nem buknak meg vele pillanatokon belül. Azért írták meg, mert ki akarták élvezni azt a néhány órát, amikor némi elfojtással élve a saját fejükben, az ellenzéki sajtó címlapjait átpörgetve elmerülhettek az örömben, hogy van két prominens ellenzéki vezető (HAHAHAHA), akit számon tartanak az USA-ban.

Mert egyébként egy sincs.

Ez olyan mértékű öncsalás, a valóság olyan mértékű kerülése, amely eddig inkább csak az ellenzéki pártvezetők/miniszterelnök-jelöltek között volt szokásos, amikor a saját nevükkel jelölt kormány majdani tevékenységéről beszéltek az 5-8 százalékos közvéleménykutatási eredmények ismeretében. A következmények, a nevetségesség, a megszégyenülés a lebukáskor, a hitelvesztés teljesen hidegen hagyta őket. Csak az érzés meglegyen, hogy most aztán lenyomtuk az Orbánt. Ez olyan, mint amikor a megye kettes csapat túlsúlyos hátvédje meg van győződve róla, hogy levenné a pályáról Messit.

A magyar ultraliberális propaganda színvonala rengeteget romlott a boldogult Népszabadság óta. Az Index is.

Régen sokkal elegánsabban és megfoghatatlanabbul hazudtak.

Végül is megemlítendő még a magyar ellenzék két utazó nagykövetének pszichés státusza is. Ha az ellenzéki sajtót olvassák és kerülik a választókkal való találkozást, akkor teljesen hihető, hogy a repülőn oda és visszafelé is a miniszteri tálcák elosztásáról beszélgetve, illetve homályba hagyva azt a kérdést, hogy majd melyikük lesz miniszterelnök, jól érezték magukat.

A Kész feleségét nem ismerem, de Márki-Zay felesége valószínűleg egy Vona Kriszta, akinek nagyobb ambíciói vannak, mint a polgármesterség. Ahogy elnézem, otthon nem merte elmondani az asszonynak, hogy nem kapott helytartói kinevezést, és nagyon komoly büntivel van fenyegetve. Azzal a lehetőséggel, hogy nem a feleségétől történő eszelős rettegés, hanem a szimpla nárcizmus hiteti el vele, hogy róla már Amerikában is tudomást vettek, nem is merek számot vetni.  

Akkor új Gyurcsányunk van.

Facebook hozzászólások

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A szoknya alá nézés evolúciós értelme

Egy éppen megőrülő, a dühöngési fázishoz éppen közelítő társadalomban élünk, ahol egy ellenzéki párt azért …

18 hozzászólás

 1. Hát, így van ez

  Ez a két agyament komolyan azt hitte, hogy normális (már úgy értem: nem “hótkommunista”) ember szóba áll velük.
  Kimentek ezek a soros-csicskákhoz aprópénzt kunyerálni, de a látogatás “hatásfoka” – szerintem – a nulla felé tendálhatott !!!

 2. Kara Kozgun

  A példakép! RÁTÓT (ma Orr bán e szerepben) ÁLLAMFÉRFIA
  Széll Kálmán úr, a magyar politikai élet Neukomja, eljátszotta immár kis játékait. A hipnózis nehéz álmából ébredni kezd a magyar közvélemény, s a miniszterelnök úr be fogja ide s tova látni, hogy a rátóti tehéngazdálkodás elvei nem válnak be a miniszterelnöki székben.
  Nem titkoljuk, hogy annak idején mi is tápláltunk reményeket a miniszterelnök úr szép ígéretei felől, de ugyancsak mi voltunk azok, kiknek nagyon hamar be kellett látnunk, hogy a Széll-éra nem egy jobb korszakot jelent, s a nagyhangú ígéretek csak ígéretek maradnak.
  Széll Kálmán a legnagyobb mértékben nélkülözi az igazi államférfi tulajdonait. Ő, messze esett akár a korrupció atyamestere, Tisza Kálmán vagy a korlátolt eszű volt főispán-miniszterelnök.
  Széll Kálmán paktummal került a miniszterelnöki székbe, beváltatlan ígéretekkel vezette félre a közvéleményt, egyéni érdekek kielégítésével némította el az ellenőrzés kritikáját, s ami a politikai morált illeti, Eddigi kormányelnöksége nem nagyon igazolta híres teóriáját a politikai becsületről.
  Pártja megnövekedett a húsosfazék varázsától, a diadalmas ellenzék pedig paktumba göngyölte a győzelmi pálmát, s hódolattal tette le a miniszterelnök úr lábai elé. Tulajdonképpen ellenzék sincs, mióta Széll úr hinti a port a magyar politikusok szemébe.
  Ezek után ígérhetett, bolondíthatott tovább. Minden ígéretét vívmánynak vették, s minden megalkuvását államférfiúi bölcsességnek.
  Az ő miniszterelnöksége alatt nyugodtan verhették arcon a magyart, avathatták fel nagy ünnepséggel a Hentzi-szobrot.
  Most már kezd látni a magyar közvélemény. Széll Kálmán kormánya alatt “törvény, jog és igazság” nevet nyertek a megalkuvás s a nemzeti becsület sárba tiprása.
  Itt az ideje leszámolni e politikai szédelgéssel s ennek fő alakjával, a rátóti államférfival.
  Sem jogcíme, sem képessége nincs a magyar politika vezetésére, s rövid uralma csak megerősítette a politikai vásár piacát.
  Debreczen 1899. augusztus 14.ADY lényegre rövidítve!

  • Feher Zsolt

   Ady mindent es mindenkit utält ami a regi rendszert kepezte.Csakhogy a baj az hogy ugyanugy megvezettek a libsik ahogy bärki mäst is meglehet az ugynevezett “haladäs “maradisäg alapjän.Ady pofätlan is volt mert levelben kert penzt Gr Tisza Kälmäntol akitöl kapott is mert Tisza uriember volt Olyan ami baloldalon soha nem termett.Az ugynevezett Rätoti ällamferfi pedig sokäig fogja a beteg lelekdet rägni mert a nep välaszt nem ti!!!

  • Most ezzel mit akarsz okoska? Adyval mószerolsz egy Orbánt? A cipőjét se köthette volna meg Széll kálmánnak ez a zugfirkász!

  • Fekete Holló!
   Akkoriban Rátóton és Kehidán születtek az igazi bölcsek, nem Érmindszenten (és Budapesten). Ady, aki zseniális újságíróból és költőből szifiliszes, kitartott hazaárulóvá, szabadkőművessé küzdötte le magát, olyan hiteles volt, mint az internacionálét éneklő magyar milliárdosok. (Hétszilvafás nemesként: “véreim magyar proletárok”. Az akkori magyar proletárokra “jellemző aktusként”, nyolc év alatt hétszer járt Párizsban, amely az ő “Bakonya” volt.). Ez az Ady-citálás jó nagy öngól volt, de hát a holló azért van, hogy károgjon.

   • Régebben göregábor bíróként szerepelt a черная ворона,a fekete varjú.
    Akkor is csak bemásolta mások gondolatait és írásait.
    Naszóval! Földet reá!

 3. Csak egy fikció:

  Lehet-e, hogy a figurák tényleg azt gondolták, az US Külügyminisztériumában vannak, hogy oda kaptak meghívást?

  Ki adta és ki közvetítette a meghívásuk?
  Mivel, mikor és honnan repültek?
  Hol szálltak meg?
  Azon túl:
  Ki fizette a túrát?

 4. “Márki-Zay felesége valószínűleg egy Vona Kriszta, akinek nagyobb ambíciói vannak, mint a polgármesterség”
  Ő hol fog a miniszterelnökségre aspiráló , lepukkant MZ kategóriájú férjével szelfizni?!
  Egy Toi Toi fülke előtt!?
  Kedvencem Heller Ágnesné Vona Gábor és Vona Hisztike fürdoőszobás önportréja, ahol a fürdőszoba wc a háttérpanoráma. Kinek mi a belső közege, az a külső miliője.

 5. Kara Kozgun!
  Téged honnan szalajtottak, szegény falubolondja?

 6. POROSZLAI RÓBERT

  KÖSZÖNÖM SZÉPEN EZT A KIVÁLÓ CIKKET! LÉTEZIK! a haladároknak mondom LÉTEZIK! A JOBB OLDALI ÚJSÁGÍRÁS ÉS SOK JÓTOLLÚ ÚJSÁGÍRÓJA!

 7. Itt az összes válasz első kézből (szájból) az összes kérdésre (hogy ki hívta meg, kivel tárgyalt, etc.):
  http://www.atv.hu/videok/video-20190516-telefonnal-marki-zay-peter?fbclid=IwAR07c38GgOvVhoksvmKlubclE9_cweiMoR8Gxg-ovNLWR5Z3kyXJo7SxT5U

  [4 perces video]

  • Megnéztem.

   Nem derült ki kihívta meg – kinti magyarok; mondta MZ
   Nem derült ki kivel tárgyalt – nem olyan magas beosztású, mint; mondta MZ, mikor R Egon közbevágott
   Nem derült ki ki volt az utaztató,
   Nem derült ki ki és mennyit fizetett

   SŐT NEM DERÜLT KI HOGY HOL “TÁRGYALTAK” a minisztériumban vagy a nyugdíjas szakszervezetnél

   AZ DERÜLT KI, HOGY MZ ÁLLÍTJA LÁTOGATÁST TETTEK A KONGRESSZUS ÉPÜLETÉBEN, találkozva Rubió volt rep exelnökjelölttel, Hoyer dem. többségi vezetővel, TRUMP politikai ellenfeleivel.
   EZ ÚJABB KÉRDÉST VET FEL.
   MENNYIBE KERÜLT A TALÁLKOZÁS 1000-1000 DOLLÁR fejenként, ezt KI FIZETTE??

  • Kiegészítés:

   Rónai riportjából viszont kiderült, hogy MZ kitűnően ismeri – hiszen többször eldadogta – az AFSA szervezet alapítási célját, tagjai státuszát, törekvéseit és aktuális szervezeti célját is.

   A külügyminisztérium főállású alkalmazottjairól, céljairól viszont nem mondott semmit.

 8. Azért a többgyermekes apa helyében nem vittem volna magammal a liliomtiprót…. Szép egy pár.

 9. Feher Zsolt

  Märki mitöl lett jobboldali hogy mondta??? En is szoktam mondani drägäm holnaptol tartozkodom a sörtöl!!!Jokat szoktak röhögni rajta.Ezek ketten fekete öves liberälbolsik a jobbik kitartottjai.Az meg hogy hazudnak bevett szokäs ezekben a berkeben.1pedofil meg 1 beteges pszihikai eset cesär szindroma meghatärozo tenyezönek kepzelem magam de csak Brutus lehetek.

 10. Láttam már olyant,amikor a 3H-s (halmozottan hátrányos helyzetű) csávó szelfizett egyet a más sportautójával.
  Na ez ugyanaz.

 11. Azért azt megtudhattuk az ATV riportjából, hogy egy szenátor szobájában beszélgettek a szenátor SZEMÉLYZETÉNEK TAGJAIVAL.
  Szánalmas ez az egész.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük