Hát itt hagy minket magunkra a CEU!


Egyelőre még csak próbálom feldolgozni a traumát. És nem feltenni azokat a fasiszta kérdéseket, miszerint a CEU-nak hány olyan oktatója van, aki nem oktatója például a Közép-Európai Egyetemnek. Vagy felvetni azt, hogy a CEU és a KEE a magyarországi liberális értelmiség fő kifizető helye, ahol nagyon jól ellentételezik a nyugati áltudományok magas színvonalú ránk tukmálását.

Azt, hogy mellesleg angol nyelven ezt más szerencsétlen népek és családok lányaival és fiaival is megteszik, az teljesen lényegtelen. Most szólok, lehet, hogy későn, hogy a marxizmus-leninizmust is lehetett magas színvonalon, izgalmasan oktatni, jó szövegeket is lehetett találni hozzá. A lényegi különbség az volt, hogy a boldogult nyolcvanas években az ember, ha kibotorkált az óráról az utcára, azért visszazökkent a valóságba és érezte, hogy a tanultaknak mennyire csekély köze is van a valósághoz.

Még itt nálunk is, pedig ez tényleg a legvidámabb barakk volt.

Tulajdonképpen még azt sem beszéltük meg, hogy hány magyar fiatalt rángattak bele az eszmerendszerükbe, tettek hazátlanná és boldogtalanná, „világpolgárrá”, vagyis képessé arra, hogy a világ bármelyik nagyvárosában jól tudják magukat érezni egy Starbucks-ban. És igazi SJW-nak tudják érezni magukat közben.

Mondjuk egyébként hiába tettek agyhalottá ezreket, száz számra vannak olyanok, nem csak CEU-s diplomát szerzők, hanem Soros-ösztöndíjasok is, akik a jeles filantróp szervezeteivel és aktivistáival történő ismétlődő találkozások hatására mentek át konzervatívba. A CEU és KEE nem csak a nyílt társadalom híveit képezte ipari méretekben, hanem a zárt társadalom hívévé nevelt egy csomó olyan embert, aki a maga gyámoltalanságában korábban azt hitte, hogy ő liberális. A magokat már elvetette a CEU-KEE kettős, szórta a gyommagvakat mindenfelé, de hát mindig van búza az ocsú között, egyúttal megteremtette a normalitás híveinek szövetségét is.

De most már elég volt. Megtanultuk a leckét, pontosan fel tudjuk mérni, hogy a nyílt társadalom eszméje micsoda ótvaros, veszélyes és gonosz ostobaság.

Rettentő vicces, hogyha nem ennyire nyíltan gátlástalanul, nagyképűen hirdetik a hülyeségeiket, és nem egy ilyen undorító, nagypofájú, lopós, szadeszes banda adja hozzá az arcát, akkor lehet, hogy úgy vezetik be az ember és a lótetű közötti házasság jogintézményét vagy a fiúcsecsemők születés utáni kasztrálását, hogy be sem mondja azt a tévé.

Illusztrációként:  Most olvasom a Magyar Liberális Párt felhívását a következő címmel:  „Varázsoljunk karácsonyt a tanyavilágba!” Én jó pár évet éltem a tanyavilágban. A tanyavilág egy komplex élettér, még most is az tud lenni, annak ellenére, hogy a kommunisták és a liberálisok mindent megtettek a gazdasági és az emberi ellehetetlenítésére. Nem csak hogy ott is van karácsony, hanem csak ott van igazán. Kikérem magunknak, hogy városi puhapöcsök, fizikai munkára szellemileg, fizikailag alkalmatlan, felelősséget soha nem vállaló retardáltak a tanyasi életformát, a tanyasi embereket a szegénységgel, a rászorultsággal azonosítsák. A nyolcvan éves Mari néni negyedmagával néhány kapával szétkergetné az egész CEU-s bagást. De megnézném… Meg a Mari néni arcát is, amikor elmagyarázom neki ezt a gender izét…

Nem az eszünk mentett meg bennünket sajnos, simán benyaltuk volna ezt az egész liberalizmus izét, csak néhányan kiabáltak volna valahol az erdőszélen, hogy mindenünket, a vagyonunktól az eszünkig, a nemzetiségünktől a nemünkig elveszítünk ebben a fene nagy jólétben és szabadságban.

Ha a liberális értelmiség, a Soros, a CEU nem kéri, némi mézesmadzag kíséretében, hogy működjünk már közre az ő nagy tervükben és fáradjunk ki a konyhába, tekerjük rá a kötelet a gázcsőre és rúgjuk ki magunk alól a sámedlit, akkor nem jövünk rá, hogy mi folyik itt.

Nem csak a CEU-nak, hanem a CEU eszmeiségének sincs helye Magyarországon!

Ez attól Magyarország, attól magyar, attól ország, attól érezzük jól magunkat, hogy ilyen baromságokat nem gondolunk. Én abban reménykedem, hogy egy csomó belpesti értelmiségi, akinek a CEU-s fizetése finanszírozza a felső-középosztály jellegű  életvitelét, most legalább hetente egyszer vonatozhat majd Bécsbe előadni. De ezek annyira pofátlanok bírnak lenni, hogy legfeljebb a feliratot helyezik majd át, igaz azt a legsúlyosabb nyivákolások közepette.

Ne engedjétek, hogy a gyerekeitek szélsőliberális „társadalomtudósok” kezébe kerüljenek!

Mert akkor unokátok garantáltan nem lesz.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Német villámháborús tervek Oroszország ellen 2024 tavaszán

  Csak nehogy kitalálják az oroszok, hogy Németországot is nácitlanítani kell. Ezt ugyanis a németek maguk …

21 hozzászólás

  1. Nem fognak elmenni innen. Maximum névleg. Úgy fog elköltözni az oktatás bécsbe, ahogy amerikában is van tanszék.

  2. Az egész ceu tüntetés egy nagy kamu. A bécsi kampuszt akkor is megnyitnák, ha szdsz kormány lenne Magyarországon.
    Valójában nem is menekülnek, hanem terjeszkednek.

    • Jó meglátás. Hogy ezek mekkora f@szok! Persze ezt eddig is tudtuk. Sivalkodnak, siratják és sirattatják magukat, miközben csak egy újabb campust alapítanak. Mondjuk az alapítás nem jó szó, azt valami értékteremtéssel kapcsolatban használjuk…

  3. Ha kisírtam magamat.utána segítek csomagolni !

  4. Zajkás Àgika csak úgy mondom, de vénségére mindenki megváltozik. Maga is eleinte bekakált a bugyiba, de mamár ezt biztosa, hogy nem teszi, hát ez is egy ilyen ügy. Ha valaki jozzan volt és most elkezd inni abbol egy részeges ember lesz. Hogy elötte mi volt az már nem számit, mindig a jelen a lényeg. Csokolom.

    • Szerintem a zajkáságikának,nincs kormánya. Meg igaza sem.

    • Én az egészet egy nagy műbalhénak tartom , mű balhé,mű diploma.. kamu az egész -libsi FOXI-MAXI! 🙂 Még jó , hogy az általuk felhalmozott hatalmas tudás elfér egy söralátéten! Akár ferenc diplomáját is kiállíthatták volna. 🙂 Én mindjárt kiöntöm a dézsát satlakozom Pandorához, ndulok segíteni!

      Kedves Gyorgy Marton , még jó, hogy te olyan okos vagy, meg toleráns. Legalább olyan okos ,mint j kovi a csepeli…. 🙂

  5. Oriza Triznyák

    Zajkás Ágnes! A CEU Magyar Bálint SZDSZ-s miniszter ténykedése idején kapott működési engedélyt Budapesten. Ekkora blődségeket idős kora ellenére se kellene leírnia!

  6. Oriza Triznyák

    Kedves Ágnes! A CEU Magyar Bálint SZDSZ-s miniszter ténykedése idején kapott működési engedélyt Budapesten. Ekkora blődségeket idős kora ellenére se kellene leírnia!

    • László Ferenc

      Ráadásul külön igényei is voltak – ellentétben a többi külföldi egyetemmel. Sőt meg van az a levél is, amiben ez a tolvaj soros megköszöni Magyar Bálintnak, a különleges bánásmódot!
      Csak azt nem értem, hogy azok után, hogy Angliában elfogató parancs van kiadva ellene (2 év letöltendő börtönt kapott) miért nem veszik őrizetbe, amikor néha megjelenik az EU-ban, hogy lesmárolja a Junkerset?! Nem is merem feltételezni, hogy az EU-ban kettős mércével mérnek?! (ez irónia akart lenni természetesen)

  7. A vén zsugori haldokló nem szeretne úgy megdögleni, hogy mások vígan éljenek még tovább. Ezért igyekszik elpusztítani lehetőleg mindent, ami őt túlélné.

  8. Nevetségesek vagytok mindannyian. Lesz még a fideszes ugyanolyan szitokszó, mint a kommunista.

    • Szomorú szopás a szádnak,hogy a magadfajták léte a szitokszó és már a tanácskosztársaság óta.

  9. László Ferenc

    György Juhasz! Az ilyen (fent, facebook) mocskolódó írással maradhadsz Schriesheim-ben, ahol – látva azt a csodálatos hun arcéledet – biztosan jól érzed magad a h.testvéreid között. Ott osztogasd a tanácsaidat – és úgy mellesleg nyalj be a soros háta végének a közepébe!
    Nem csoda, hogy elhúztad a csíkot Tapolcáról, mert ott már nagyon bűzlött körülötted a levegő.

  10. László Ferenc

    Ráadásul külön igényei is voltak – ellentétben a többi külföldi egyetemmel. Sőt meg van az a levél is, amiben ez a tolvaj soros megköszöni Magyar Bálintnak, a különleges bánásmódot!
    Csak azt nem értem, hogy azok után, hogy Angliában elfogató parancs van kiadva ellene (2 év letöltendő börtönt kapott) miért nem veszik őrizetbe, amikor néha megjelenik az EU-ban, hogy lesmárolja a Junkerset?! Nem is merem feltételezni, hogy az EU-ban kettős mércével mérnek?! (ez irónia akart lenni természetesen)

  11. Egri Marika

    Jó és okos dolog volt politikusainknak Soros ösztöndíjjal tán így jöttek rá, hogy mit nem akarnak megvalósítani. Szinte mint foxi-maxi nekünk nem kell a kommunizmus, itt a CEU-nál meg a libsi nyilt társadalom.Tényleg miért nem tartoztatják már le.?

  12. gyurcsányiviktor

    Ahogy a poloskás lakásokkal csinálják a körúton belül: kiciánozni, kiszellőztetni, majd sóval behinteni.

  13. Sajnos csak részlegesen!

  14. Jó lenne, ha végre valaki felhomályosítaná az embereket, hogy mi az igazság.
    Az én olvasatomban van egy Central European Egyetem, hazai becenevén CEU (továbbiakban CEU1), hivatalosan Közép-Európai Egyetem. Ennek alapításáról Antal József miniszterelnökkel tárgyalt SOROS, aki névleg alapította az egyetemet, mert a megállapodás úgy szól, h. Soros befizet 10-et, a magyar állam tesz hozzá 90-et, így tud működni az egyetem. K…@ jó megállapodás volt. Aztán Fodor Gábor egyetemi docens (az ajtaján kiírtak szerint csak ts.), kultuszminiszter nyitotta meg Sorossal kézen fogva. Aztán megjelent egy CEU (továbbiakban CEU2), ami, becenéven Soros egyetem, ami amerikai diplomát osztogatott úgy, hogy nem volt egy egyetem mögötte, nem létezik ma sem az az egyetem, amin állítólag akkreditációja volt CEU2-nek. Mutogatnak egy faházat, ami egy családi háznak elmenne, egyetemi kampusznak nemannyira. Na most megkérdezem, melyik CEU megy el? Ha a CEU1, kár lenne, de az marad, ha a CEU2, akkor OKÉ, nem kell az nekünk…
    Mivel sokan olvassák ezt az oldalt a balosok s libsik közül is – csak a kommentekből gondolom -, mindkét oldal számára javasolnék egy alaposabb tájékoztatást CEU1-2-vel kapcsolatban, elegem van az iszap birkózásból, és egymás anyázásából. Ha valaki tényleg tanulni akar valamit, amire a jövőjét építheti, arra maradt itthon elég egyetem…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük