A New York Times meg a 444 egyformán hülye, viszont kirívóan


Azt szeretem a liberálisokban, hogy egy tényt csak egyféleképpen képesek értelmezni. Sem szempontokat, sem árnyalatokat, sem egyéb összefüggéseket nem érzékelnek, csak a saját prekoncepcióikat, amelyek közepén mindig ott van az Orbán Viktornak nevezett monolit.

Jelezném, hogy következőket tényleg leírta New York Times és tényleg szemlézte a 444:

„A cikkben megemlítik az új alapítvány egyik vezető tisztviselője, Szánthó Miklós arcpirítóan cinikus nyilatkozatát arról, hogy a céljuk csupán a médiaegyensúly megteremtése volt. >>Érdekes, hogy egyensúlyt említ, mert jelenleg ötszáznál is több kormánypárti médium működik Magyarországon, ahol 2015-ben még csak 31 ilyen volt<< – írják.”

Alapszabály, hogy amit idézünk, azt olvassuk is el, és ha lehet, és ha képesek vagyunk rá, értsük is meg, vagy ha van valaki a környéken, aki nem teljesen hülye, akkor azt kérjük már meg, hogy értelmezze!

Ezek a kretének tényleg leírják, hogy Orbán Viktor úgy nyert meg két választást kétharmaddal, hogy  a sajtó 90+ százaléka ellene volt.

Szöveges feladat:

Ha a jelenleg ötszáznál több kormánypárti médium működik Magyarországon (gondolom ebben a számban a PS összes blogja egyenként van benne, de mindegy), akkor ha 2015-ben a médiumok száma 500+31+X (X=a most „még”létező ellenzéki médiumok, meg a már tragikus körülmények között elhunytak), akkor az 540+ ellenzéki médiumnak a 31 hány százaléka?

Ugyanis a cikk korábban azt állítja, hogy Orbán oligarchái felvásárolták (!!!!!), és nem megvásárolták az addig ellenzéki, esetleg „független” (mosolyjel) médiumokat. Mi, akik végigéltük az MSZP-SZDSZ kormány nehéz éveit, tudjuk, hogy független média nem nagyon volt, esküszöm, még az akkori Index volt a legfüggetlenebb.

Emberek ezek a gennyládák teljesen normálisnak és természetesnek tartották, hogy ők legyenek gyakorlatilag száz százalékos médiafölényben, és az ő általuk uralt médiák vigyék el a teljes állami reklámkiadást, illetve természetesen az összes multinacionális vállalat médiaköltéseit is. Aztán kiderült, hogy a szavazók valahogy a szavazóurnáknál nem igazolják vissza azokat a kattintásszámokat, amelyeket más külföldi cégek a liberális médiaportfólió zászlóshajóinál mérnek. Valahogy nem természetes, hogy egy csomó liberális portálon több like van, mint ahány szavazatot az összes baloldali párt kapott tavasszal.

De ha már le, meg be, meg alábuktak, akkor miért kell ezt kiírni ennyire nyilvánvalóan? Szinte fáj, hogy ennyire nagyon hülyékkel kell itt szenvednie az embernek.

Arra is várnék azért egy liberális választ, hogy sajtó többségének miért kell szélsőségesen ellentétes értékrendet képviselnie, mint az ország szavazópolgárainak?

Drágáim, a jobboldal, meg azok, akik szélsőjobboldalinak maszkírozták magukat, a szavazatok 70 százalékát szerezték meg legutóbb, ja és előtte is, meg azelőtt is. Miért is lenne jogotok kilencven százalékos sajtófölényre?

Tehát összefoglalva: jobboldali nem alapíthat médiát, nem írhat médiába, nem vásárolhat médiát, és természetesen nem olvashat jobboldali médiát.

Cikket leképernyőfényképezni, eltenni nehezebb időkre, és belinkelni, ha hülyeségeket beszélnek – vagyis mindig. Ja, és kommunista propagandagépezetre emlékezteti a kommunizmust soha nem látott keleti parti hülyéket, hogy az emberek végre olyan médiákat fogyaszthatnak, amelyek irányultsága megfelel a szavazatukkal kifejezett világnézetüknek. Pazar.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Német villámháborús tervek Oroszország ellen 2024 tavaszán

  Csak nehogy kitalálják az oroszok, hogy Németországot is nácitlanítani kell. Ezt ugyanis a németek maguk …

15 hozzászólás

  1. Mindig fölényesek voltak, s nem csak a médiában.
    Jelenleg MINDEN olyan helyszínt megszállva tartanak,ahol keveset kell dolgozni,viszont sok pénzért. Még véletlenül sem hagynák el az állami szférát. Persze,a kirugdalások alkalmából oltári ajvékolást szoktak csapni,de ezt akár mindennap hajlandó lennék hallgatni,csak már repülnének.

  2. Egy apróság: medium többesszáma média, aminek már nem áll jól a többesszám. Úgy a cikk feléig így is volt.

  3. Ha neked csak ennyi jött át a cikk tartalmából, legyél nagyon boldog…☺

  4. A dicsőséges CCCP nálunk állomásozó kiskatonáinknak váll-lapján a CA rövidítés szerepelt. A jómájú magyarok ezt „Célunk Amerika”-ként oldották fel. A röhej az, hogy sikerült nekik, csendben, fű alatt: az összes doktrinér őskomcsi Brüsszelben és New Yorkban rontja a levegőt, Moszkvában csak hírmondó maradt…

  5. Gáspár Anett

    Folytogató és őrlyítő ez a baloldali médiafölény! Ezek a komenista liberális nácik mindenütt ott vannak!

  6. A media foleny olyan mint a legifoleny. Nem garancia semmire, de jo ha van.

  7. „Azt szeretem a liberálisokban, hogy egy tényt csak egyféleképpen képesek értelmezni. Sem szempontokat, sem árnyalatokat, sem egyéb összefüggéseket nem érzékelnek, csak a saját prekoncepcióikat…”

    Tökéletes! Telitalálat! Amit a fenti idézet közrefog, egyetlen irányba mutat: A diktatúra irányába, és ez olyan tisztán látszik, hogy az már felháborító!

  8. „a szavazók valahogy a szavazóurnáknál nem igazolják vissza azokat a kattintásszámokat”

    A kattintásszámok kb. a teljes választókorú népességgel arányosak (Fidesz 34%, ellenzék 66%) nem pedig a 72%-nyi szavazásban résztvevővel (Fidesz 49%). A 28% sem-Fidesz, sem-ellenzék kattintásainak megoszlása kb. hasonló: 2/3 az ellenzék javára.

    Különben igazad van.

  9. Egri Marika

    Valaki már felmérte, hogy a kormánypárti média kb 30% a ballibsi meg 70 .Hol is van médiafölény?A másik mindig elfelejtik, hogy a kormány átadta a reklámok elosztását egy külsö cégnek, azzal, hogy a kormány nem foglalkozik a reklám ügyekkel. Tessék őket szidni, ne a kormányt.

  10. Nos, elolvasva a cikket és a hozzászólásokat, a következőkre jutottam:
    -A kormánypárti média túlsúlyban van, ergo itt fújdediktatúra van, meg jogoksárbatiprásacenzúra stb, OV mondjon le. Stimmt.
    -A kormánypárti médiumokat alig valaki olvassa, bezzeg a – mondjuk így – kormánykritikus médiumok hasítanak. Akkor az mitől kormánypárti túlsúly? Lefordítva: ha van öt lekváros üvegem, ami üres, meg egy zsíros, ami tele van, akkor zömében nem lekváros kenyeret fogunk enni….
    -Az alig fogyasztott kormánypárti médiára bezzeg közpénzeket herdálnak, fújdediktatúra van, OV mondjon le.
    -OV harmadik kétharmadát a kormánypárti médiatúlsúly okozta és telebeszélték a buta vidéki parasztok fejét (de ha senki nem olvassa/nézi, akkor hogy?)
    -Amíg nem volt médiatúlsúlya a kormánynak, addig is kétszer sikerült a 2/3. Akkor hogy?
    -Ebből nekem következik, hogy ezek szerint a kormány szavazói a kormánykritikus médiumokat is fogyasztják (vélhetően mert nyitottak) az ellenzéikiek pedig nem (mert még a végén OV-nak esetleg igaza is lehet? )

    És mi a megoldás? A kormány a harmadik 2/3 után húzza be fülét-farkát adjon el minden médiumot és futtasson saját magát kritizálókat? Vagy OV mondjon le, szűnjön meg és lehessen mondani, hogy lám-lám a médiatúlsúlyával sincs kormányon? Ez életszerű?
    Azt szeretem a libsi / kormánykritkus / ellenzéki / balos agitátorokban, hogyha elég ideig hagyjuk őket beszélni, saját logikájukba bukfenceznek bele. 🙂
    Csak morfondírozok…

  11. A Fidesz nem azért fogja megnyerni a következő választást is, mert média-túlsúlya van. Trump olyan média ellenszélben nyert, ami inkább média tornádó volt és 100%-ban ellendrukkerei voltak.
    A Fidesz azért fog nyerni újra és újra, mert jól kormányoz és nincs normális alternatíva.

  12. Amikor a lberális szót a szádra veszed, azzal csak azt üzened a világnak faszfej maradtál. Szar iskolákban tanultál, az órán nem figyeltél, cserébe hazug idológiák mentén seggnyaló maradtál. A jelenlegi patkány magyar elit csicskája. Szar ez a portál, aljas büdös bunkó a készítője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük