És akkor most mi van?


Most, hogy túl vagyok a kötelező méregtelenítésen (gőz, masszázs, csillámpónis rajzfilmek megtekintése), újra rákattantam a szerre és megnéztem, elolvastam az ellenzéki politikusok, szakértők és propagandisták, illetve bérkommentelők reakcióit a vasárnapi sajnálatos eseményekre. Aztán megpróbáltam összegezni a benyomásaimat. De ezek a benyomások csupán egy mondatban tudnak összesűrűsödni: Ennyire senki nem lehet hülye. Pedig de.

Nagyon optimista idealistának kell ahhoz lenni, hogy az ember megértő legyen az ellenzéki véleményvezérekkel szemben, hiszen azok teljesen mellőzik a valóságot a helyzetértékeléseikben. De még a szavazati arányokban és a szavazásra ráhúzható szociológiai adatokban fellelhető tények tekintetében is teljes a homály.

Szerintem a szavazók viszont a valós tények és a valóság tűpontos ismeretében hoztak méltányolandó döntést.

Nagy számban találkozom ugyanis a következő két szavazói attitűddel:

Ezek a szavazók mindent elhittek, amit az ellenzéki sajtó írt a Fidesz lopásairól (igen, az 1300 milliárdot is, táskában, készpénzben és gyémántban), de annak ellenére a Fideszre szavaztak. Azért, mert közben az ő életszínvonaluk is nőtt, migránsokat meg nem akarnak. Mérhetetlenül rossz a véleményük az ellenzékről, biztonságot akarnak. Nem tévedés, ugyanis a megdurrantott 1300 milliárd a „valóság” része lett, ehhez képest kell nézni azt, hogy ezek az emberek mire számítanak az ellenzéktől.

A másik szavazói típus is utálja az ellenzéket és retteg az ellenzék győzelmétől, de hatalomtechnikai  alapon hozta meg a döntését. Az alapján szavazott az ellenzékre vagy a kormánypártokra, hogy milyen eredményt várt. Ha veszélyben érezte a Fidesz győzelmét, akkor a Fideszre, ha biztosnak, akkor a kétharmad megakadályozása érdekében valamelyik ellenzéki pártra vagy az MKKP-ra.

Vegyük észre, hogy ez ezek a választói logikák mind a kormánypártok, mind az ellenzéki pártok számára megfontolandó következtetésekkel járnak.

A Fidesz kormányzati teljesítménye és migrációs politikája „el van ismerve” ebben a választási eredményben.

Az ellenzék propagandája is benne van az eredményben, hiszen, ha nem tudják kialakítani ezt a negatív véleményklímát valószínűleg durvább vereséget szenvednek. Ugyanis a kétharmadtól való ódzkodás is propagandatermék csupán.

Ha igaz a Fidesz és a szavazók helyzetértékelése, akkor válság van és válság idején a legjobb megoldás az erős kormány. Akkor ez a választói döntés még jobb.

Mindezekből következően a Fidesz számára megmaradt az a lehetőség, hogy kompetenciája alapján jelentősen bővítse a szavazói támogatottságát az ellenzék rovására. Orbán alkalmassága és a Fidesz domináns néppárti jellege nem kétséges többé.

Akkor is hatalmon maradhat, ha a hibái nyilvánvalóak.

És itt eljutottunk a Fideszes törzsszavazói bázis értelmiségi részének alapvető problémájához. Melyek azok a problémák a Fidesz és a jobb oldal működésében, amelyek kezelendőek és kezelhetőek és melyek azok, amelyek az emberi létforma sajátosságai és kiküszöbölésük vagy kiküszöbölhetőségük hite veszélyes illúzió csupán.

Az nem kétséges, hogy rengeteg mindent kell jobbá tennünk. Eddig, az elmúlt harminc évben végig a hülye liberálisokkal való vitával voltunk elfoglalva. A közbeszédet és az ország hangulatát harminc éve néhány ezer liberális hülye és gazember határozza meg, akik a magyar baloldalt is sikeresen szétzüllesztették. Sikeresen mindenkit liberálissá tettek, azokat is, akik rémálomként élik meg a nyílt társadalom álmát.

A harmadik kétharmad azt üzeni számunkra, hogy az emberek pontosan tudják, hogy a liberalizmus mekkora baromság és nem kérnek a tehetségtelen társadalommérnökök ügyetlenségéből és végletes embertelenségéből.

A Fidesz kritizálása nem a „sorosügynökök” privilégiuma, hanem a jobboldaliak kötelessége. Világosan látszik, hogy nincs jó kormányzás tömegtámogatás nélkül, anélkül, hogy a hatalmi elit és a támogatóik ne kommunikáljanak folyamatosan egymással. Javítanunk kell a Fidesz stílusán és egyúttal vissza kell szereznünk ebben a konzervatív országban a közbeszéd feletti konzervatív dominanciát.

Az elkötelezettség és a támogatás nem jelent feltétlenséget, mi azt akarjuk, hogy a Fidesz ne a kisebbik rossz, hanem a nyilvánvalóan sokkal jobb legyen.

Eszünkbe sem jut az végtelen baromság, mint a liberálisoknak, hogy tulajdonképpen a liberális értelmiségnek kellene kormányoznia, nem is a politikusoknak. Mi csak azt akarjuk, hogy a kormányzat, a kormánypártok is érzékeljék azt a véleményklímát, ami a jobboldali, hála a nyolc évnek, egyre jelentősebb, sokszínűbb és hatásosabb jobboldali közösségekben van. Mi reagálunk a valóságra, mi vagyunk a társadalmi valóság és ha egyenlőek lesznek végre a nyilvánosságban az esélyeink, akkor a megtévesztett ellenzéki szavazók is rá fognak jönni, az ellenzék pártjai nem őket képviselik.

Most nem látszik még az, hogy milyen politikai logika mentén lehet felépíteni egy olyan magyar nemzeti baloldali néppártot, amely liberalizmusmentes, részt vesz a nemzeti minimumban és hatalomra kerülése nem vezetne azonnal nemzeti katasztrófához, de nem tagadjuk a létrejöttének szükségességét.

Akik pedig nem akarnak Magyarországot, akik hülyéznek és gazembereznek bennünket, azokkal mostantól nincs beszélgetés.

Mutatkozzunk végre KI a liberális hülyéknek. A liberalizmus jelenleg a nyolcvanas évek marxizmus-leninizmusának szellemi színvonalát képviseli, de forradalmi hevülete olyan, mint a bolsevik világmegváltóké 1917-ben. Ez egy marginális, lelkileg sérült agresszív kisebbség, akik nélkül mindenki boldogabb lesz.

Egymással kell beszélgetnünk végre, a saját nyelvünkön, a saját fogalmainkkal. Mi is felelősek vagyunk a kormányzás minőségéért. Nincs felelős ellenzék, nincs felelős ellenzéki sajtó, nekünk kell karbantartani a Fideszt.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Szavazz a Facebook párt jelöltjeire!

  Szeretném, ha ezt most nagyon komolyan vennéd. Az életed, a boldogságod múlik azon, hogy most …

12 hozzászólás

 1. Gáspár Anett

  Tökéletes! Nem lehet mit hozzátenni.

 2. „Ezek a szavazók mindent elhittek, amit az ellenzéki sajtó írt a Fidesz lopásairól (igen, az 1300 milliárdot is, táskában, készpénzben és gyémántban), de … a megdurrantott 1300 milliárd a „valóság” része lett, ehhez képest kell nézni azt, hogy ezek az emberek mire számítanak az ellenzéktől.
  a kétharmadtól való ódzkodás is propagandatermék csupán.”
  – tökéletes megfogalmazás.

  A közbeszédet és az ország hangulatát harminc éve néhány ezer liberális hülye és gazember határozza meg, akik a magyar baloldalt is sikeresen szétzüllesztették. Sikeresen mindenkit liberálissá tettek”
  – kétlem. Nemzeti konzultáció kéne a nem államszervezést érintő liberális követelésekről, pl. gender, család, anyaság, nevelés. Előzetes fogalommeghatározások után.

  „Javítanunk kell a Fidesz stílusán”
  – azonnali reagálás kéne az ellenzéki propagandára, nem úgy, mint az Elios és a többi kartellezés-ügyben.

  „nem látszik még az, hogy milyen politikai logika mentén lehet felépíteni egy olyan magyar nemzeti baloldali néppártot, amely liberalizmusmentes”
  – világviszonylatban is példátlan lenne, ezért lehetetlen.

 3. Aki a haza üdvére szavazott (hogy nagy szavakat használjak) a Fideszre szavazott.Aki a racionalitásra szavazott az is ,mert számba vette,hogy mi minden változott a nemzet és polgárai javára az elmúlt években.(Vállalatok visszavásárlása,rezsi csökkenés és egyéb gazdasági argumentumok)A illegális migráció kezelése csak hab a tortán.Volt,amivel nem volt elégedett a konzervatív szavazó,de azok nem estek olyan súllyal a mérlegbe,hogy elutasítsa a folytatást.Most valóban arra van szükség,hogy szerényebbek legyenek egyes szemet szúróan urizáló tisztségviselők és végre általános javulás következzen be az egészségügyben.Ezzel a reménnyel szavaztunk.

  • Így igaz!
   Javasolom, hogy a választási kerületek képviselőit rendszeresen, szóban és írásban tájékoztassuk a minket érintő problémákról.
   Kritizáljunk, tegyünk javaslatokat, de dícsérjünk is, mert erre is szükség lenne/van.
   A kormányzásnak szüksége van a mindenkori visszajelzésekre. A folyamatos figyelem többet ér mint a négy évenkénti megmérettetés.

 4. Kire kellett volna szavazni? Arra a Ballikra, akik a Momentánnal képzelték az együttműködést, akik szerint az ország legfőbb problémája, hogy a homárok nem házasodhatnak?

  • A magukat valamire sem adok a Ferire vksoltak, mert o a szamokat nagyon ismeri, az o fejeben rengeteg szam van. A vereben mas, de ki banja azt ? Az EU Parlament is adott mar jo nehany allkoholista fratert

 5. Újabb k.O. Egy igazi bolszoló ilyenkor már bedobja a törülközőt .

  VÉGLEG !

 6. György Marton , Te egy belsar vagy egy buzi libsi valagaban.

 7. dkMSZPKORRUPT

  Ezek a balliberális a népen élősködők ,Gulyás Mártonék – összes ellenzékkel együtt – csalással vádolják a minden pártból érkezett ,delegált felügyelő bizottsági , szavazást lebonyolító emberek és külföldről is érkezett megfigyelők becsületes és pontos munkájukat ,ezt a szemét szarkeverést a DK-s Gyurcsány kezdte el – csak úgy ,hogy a DK-sait kihagyta ez a szemét vádbeszédéből – ,amit az összes ellenzék átvett – kevés politikus kivételével – és folytatta a nemzetközi balliberális és migránspárti összes sajtó. 51 EZER BECSÜLETESSEN DOLGOZÓ EMBERT GYANUSÍTOTTAK MEG HANYAG ÉS KORRUPT MUNKAVÉGZÉSSEL. INDÍTSATOK PERT ELLENÜK!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük