Elkésett lázadás – politikai hullák egy halott ügyért demonstrálnak


Ha a Jobbik–MSZP-P–DK–LMP összefogását az elmés jobboldali sajtó zombikoalíciónak nevezte, akkor a szombati tüntetés okkal kaphatja a Walking dead nevet. Politikai hullák egy halott ügyért demonstrálnak. Ennél horrorisztikusabb felvonulásra még halloween idején sem számíthatunk…

Igazi rém-menet lesz az agyhalottak demonstrációja. Persze nem azért, mert állítólag részt vesz a tüntetésen a törni-zúzni kész, baloldali B-közép, az Antifa néhány európai megszállottja (vagy legalább is, reméljük, hogy nem ezért.), hanem főképp azért mert a tervezett felvonulásnak okai és céljai egyaránt rémületesek.

Újraszámlálást és új választási rendszert akarnak

A tüntetésre ugyanis azért kerül sor, mert a szervezők elsősorban nem hiszik, hogy a lezajlott választás tiszta lett volna. Az a tény, hogy ötvenezer embert kellett volna bevonni a csalásba, mint általában a derekasabb összeesküvésekbe, nem zavarja őket. Meggyőződésük olyan szilárd, mint másoknak a cionista gyíkemberek aljas machinációiba, a Föld laposságába, vagy a chemtrail-projekt veszélyeibe vetett hite.

Másodsorban abban sem hisznek a tüntetők, hogy a választási rendszer a nép valódi politikai akaratát tükrözi. Hogy az elért voksokkal más országokban is elsöprő többséget szerez a Fidesz, az ugyanúgy nem zavarja őket, mint a valóság egyéb elemei.

Bár az tény, hogy a választás megmutatta, többen vannak, akik nem akarják a Fidesz-kormányt, mint azok, akik igen, ennek semmi jelentősége nincs.

A politikában ugyanis – mint minden társas játékban – az akarat számít és nem a nemakarás.

Elképesztően sok dologra igaz ugyanis, hogy nem akarjuk. Igazából végtelen mennyiségű dolgot nem akarunk. De ezen a vonalon, még csak viccből sem érdemes elindulni. Mert életnek, cselekvésnek, szabadságnak azt nevezzük, ha valamit akarunk, s akaratunknak megfelelően cselekszünk. A nem akarás semmi. Értelmetlenség. Az akarat az egyetlen, ami a valóságra hat.

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása

És ezzel el is jutottunk a tervezett tüntetés szörnyű céljaihoz. Ezek a nem-demokraták ugyanis a demokratikusan megválasztott parlament ellen tüntetnek. És az egy dolog, hogy ezzel voltaképpen az ország – világos szándékok mellett kiálló, azaz a Fideszre szavazó – milliói ellen demonstrálnak, de egyúttal a köztársaság megdöntésén is fáradoznak.

Lányi Örs, a tüntetés ötletgazdája úgy nyilatkozott, „bízik abban, amit a momentumos Fekete-Győr András jósolt, hogy nem négy évig kell kitartania a mostani lendületüknek, mert ez a rendszer hamarabb összeomlik. Abban bízik, hogy a szombati fővárosi tüntetés szikra lehet, ami beindítja a vidéki nagyvárosokban, falvakban is a tüntetéseket, …illetve, hogy fellépésüket sztrájkok követhetik a különböző szektorokban.”

Talán ma még túlzás az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása irányuló bűncselekménynek nevezni a tervezett demonstrációt, de azért az, aki nem fogadja el a demokratikus választás eredményét, aki csak azt tekinti legitim választásnak, amelyen az ő pártjai nyernek, nos, az nem demokrata, az nem akar demokráciát, s, ha olyan víziói vannak, mint amilyeneket Lányi Örs delirál, akkor ő a demokratikus rend megdöntésére készül.

Elkésett lázadás

Persze nem kell rémeket látni akkor sem, ha a legkegyetlenebb zombi-apokalipszisre készülnek a menetelők.  Az elkésett lázadás ugyanis éppen olyan röhejes, mint amilyenek ezek a kormánybuktatás igényével meginduló nagy nekiveselkedések általában. Most aktuálisan különösen vicces, hogy kereken egy hetet késtek a hatalmas mega-giga tömegdemonstráció szervezői. Ha a múlt szombaton kivonul a sugárutakra a zombi-koalíció minden híve, talán lett volna eredménye a dolognak.

Így, utólag azonban „halottnak a csók”, hogy stílszerű maradjak.

És az is vicces, hogy most, a választás után hirtelen észbe kaptak és mégis szívesen összeborulnának a nyilasok és liberálisok, a zöldek és a kommunisták, a globális hálózatok multikulturális szálláscsinálói és a helyi kleptokraták ellen küzdő donkihóték.

A kétségbeesett önfeladás eleinte szánalmasnak tűnt, de ma már világos, hogy a hatalom vágya és a gyűlölet mérge minden identitását elmossa ezeknek az embereknek. Nemesebb volt, amíg utálták egymást. Nemesebb és hitelesebb. Most, összefogva sem hitel, sem nem.

A konok hatalomvágy és bugyborgó gyűlölet tombolását elhűlve bámuló széles közönség megnyugtatására azonban hadd írjam ide: a hasonló (a kormánybuktatás igényével fellépő) demonstrációk számadataira emlékezve, biztosak lehetünk benne, hogy – szemben okaival és céljaival – a szombati walking dead méretei korántsem lesznek ijesztőek.


A szerző: Ratius

Ez is érdekelhet

Szavazz a Facebook párt jelöltjeire!

  Szeretném, ha ezt most nagyon komolyan vennéd. Az életed, a boldogságod múlik azon, hogy most …

17 hozzászólás

 1. Ez az Őrs vezér egy újabb futóbolond ? Vagy csak én maradtam le róla ? Az illusztráció a maga naturalitásában nagyon gusztustalan és ugyanannyira találó ! Remélem,hogy nem lesz balhé szombaton (akkora,amekkorát akarnak),bízom a rendőrök nyugalmában és szorítok nekik.

 2. Ámen.

 3. homoródkarácsonyfalváért

  Nem futóbolond az, hanem támogatásért küzdenek. Éppen újra osztják majd a segíjkét, de azt már nem a régiek kapják, mert alkalmatlanok voltak.

  ezek majd később lesznek alkalmatlanok, pontosabban később látszik meg.

 4. Remélem a titkosszolgálatok , a rrohamrendőrség és a TEK felkészült.

 5. Jáj Istenem !

  „Egy országnyi buta ember.”

  Brüsszel szerint „csak 1 azaz egy csatorna fogható vidéken”
  Ezért vesztett a „demokratikus ellenzék”

  Mert”az ország Pest kivételével tájékozatlan.”

 6. Elég gáz, hogy semmilyen legitimációjuk nincs (sem erkölcsi, sem politikai, stb.) és mindennek ellenére akarnak folyamatos balhékat, sztrájkokat, stb. Ez lesz, ez fog menni folyamatosan, sajnos, mivel ezt támogatja a nyugat, a pesti bukott elit, erre kell tartósan berendezkedni.
  Remélem a Fidesz csinál valami igazán látványos változást, javulást is a közeljövőben (a migrációs politika mellett), hogy elvegye az élét ennek az egész agyrémnek.

 7. Ez a nyiltan is felforgatásra kēszülődés – külföldi kommandósokkal- nem államellenes cselekedet?

 8. Ha tudják a rendvédelmi szervek, hogy kik a szélsőséges emberkék, akiket távol kell tartani a fővárostól, miért engedik be az országba? Anno a neonáci németeket sem engedték be. Kapjanak 2 nap tiltást. Akik meg balhézni mennek eleve, azok utána ne sírjanak a reggeli műsorban, hogy fogdában töltötték az éjszakát. És szerintem örüljenek, hogy a vidéki emberek nem jönnek a tüntetésre, mert abból csúnya verekedés lenne…

 9. Az annyira vicces, hogy az otthonmaradókat az ostoba ellenzék mindig fidesz-ellenesnek állítja be. Aki nem szavaz az sokkal inkább úgy van vele, hogy ‘status quo, oszt megyek a kocsmába és/vagy horgászni’.

 10. Miert nem a civil lakossag fog össze egy ujabb Bekemenetre es konfrontalodjon a mocskos libsikkel .Miert nem szervezi meg Bayer az ellencsapast? Meddig kell türni Gyurcsany mocskos pofajat? Holnap felmillio Fideszesnek kellene lerohanni az agesz Soros bandat es beletaposni Öket a betonba. Utana deritseg fel, hogy a szazezrekböl ki taposta halalra a rohadt Gyurcsanyt es Gulyas Marcit.Senki nem hulltna könnyeket t utanuk, hogy dögöljenek meg.

 11. Hozzon az új parlament olyan rendeletet, hogy csak a városok peremén kijelölt helyeken lehet tüntetni. Aztán ki nem sz…ja le mit óbégatnak, ha nem verhetik szét a településeket.

 12. Ha törnek-zúznak, az törvényes, viszont a „független” sajtó világgá kürtöli, ha a hatóságok beavatlkoznak. Az nem érdekli őket, hogy a gyönyörű városunkat tönkreteszik, eleve semmi nem érdekli őket: se a népakarat, se a tisztesség, se a vagyon védelme, semmi. Ha pedig meg akarod védeni, akkor erőszakos hatalom vagy, demokrácia ellenes, putyini stb.
  Ez a dilemma, amikor felborul a gondolkodás, amikor felúszik a szar a víz tetejére és a normális gondolkodás nem számít.
  Remélem a hatóságok ellenállnak, és minden eszközzel megvédik a városunkat és minket, akik itt élünk a pusztítástól. Éppen erre adott felhatalmazást a választás eredménye is!

 13. Hülye vagy, vagy provokálsz. Okulj:

  Vizelt, majd provokált – így tört ki a verekedés Gyöngyöspatán
  http://csepel.info/?p=13680

  Bayer Zsolt: Alex
  http://csepel.info/?p=13699

 14. Gulyás Márton szerint:

  „Semmifajta agresszív, gyújtogatásra, rongálásra és egyebekre nem készülök, sem én, sem tudomásom nincs olyasmiről, hogy ilyet bárki szervezne.

  Nyilván, ha tudnám, akkor
  A: lebeszélném az illetőt, mert semmi szükség rá, sőt kifejezetten káros.
  B: hogyha azt tudnám, hogy az illető egyébként erre készül, és nem tudnék semmit tenni az ellen, hogy ezt megakadályozzam, akkor nyilván értesítem a rendőrséget”

  ???
  https://hirtv.hu/ahirtvhirei/gulyas-nem-keszulok-gyujtogatasra-rongalasra-2459605#

  • Nyilván ez az első a „bal”oldalon,aki az igazmondásról híresült el.
   Amúgy ő tényleg nem lesz ott! Érzi,hogy meleg a pite,ahogy azt kedveli is. Ezért lettek meghívva a libbal ultrái Németországból. HND közzétett egy videót,ahol,látható ezen szeretetteljes társaság garázdálkodása.
   Nem értem,hogy ezeket a terroristákat,miért nem rakták a helyükre a helyi közegek.
   Értem viszont,hogy nem G-20 van Nálunk,de ezek,veszélyesek!

 15. Szőke ciklon

  Ha a Vidi megnyeri a bajnokságot, azt a Fradival szemben nyeri meg és nem adják a Fradi pontjaihoz a többi csapat pontjait.
  Világos?
  Erősen kétlem, hogy az kb. 30 párt mind kormány-ellenzéki lenne. Illetve, ha „ellenzéki” akkor a szociknak, a libsiknek és a többi fantom pártnak is ellenzéke. Ahogyan a fociba nem, úgy itt sem adható össze a nagyon eltérő célokért indult pártokra adott szavazatok.
  Ha majd lesz egy olyan párt, amelyik egymaga képes felvenni a harcot a többi párttal, köztük a Fidesz-KDNP-vel, és lesz annyi szimpatizánsa, mint most a Fidesz-KDNP-nek, akkor lesz esélye a nyerésre.
  Azok a pártok, amelyek már korábbi tetteikkel elriasztották maguktól a választókat, azzal, hogy másik pártot mocskol, rágalmaz, nem lesz, sőt nem is látszik becsületesebbnek. A mai magyar ellenzék a nyolc év alatt csak gyalázkodott, semmiben nem támogatta a kormányt, ahol csak lehetett, keresztbe tett, akadályozta a munkában. Amit meg az EU-ba küldött emberein tettek az ország ellen, az önmagában garantálta a Fidesz 2/3-át. És nem tanulnak, 9-én ott folytatták, ahol 7-én tartottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük