Legalább megtudtuk, hogy a svédek is undorító, nagyképű bunkók


Persze feltehetőleg nem mindegyik, de a politikai elit döntő többsége, az állítólagos „jobboldal” nagy része is az. El vannak szállva maguktól rendesen, ez az elmúlt években már kiderült. Az egész térséget a norvégokat és a finneket is átitatta már annak a felsőbbrendűségi érzésnek az új változata, amely mindig is jellemző volt rájuk, akkor is, amikor nem voltak éppen gazdagok és sikeresek.

De nem is ez a kérdés, hanem az, hogy ezekből a kivakaródzott sudribunkókból miért hiányzik olyan nyilvánvalóan és látványosan a jószándék, az udvariasság, a kedvesség, az arányérzék vagy annak a képessége, hogy bármiféle gesztust tegyenek bárkinek, akit nem tartanak magukkal egyenrangúnak.

A svédekkel az a baj, hogy a minimális diplomáciai udvariasságra sem képesek velünk kapcsolatban, aminek csak egyetlen oka van így elsőre, a primitív felsőbbrendűségi érzésük. Ha híresen semleges országként be akarsz lépni a NATO-ba, első idegességedben, mert beszartál az oroszoktól, akkor nem kellene bunkónak lenned egyetlen jövendőbeli szövetségeseddel sem. A svéd politikusok azonban láthatóan azon álmodozva simogatgatják magukat otthon, hogy na megint sikerült demonstrálni a magyaroknak, hogy mekkora suttyók is vagyunk mi felsőbbrendű svédek.

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök érkezik az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek rendkívüli csúcstalálkozójára Brüsszelben 2024. február 1-jén. MTI/EPA/Olivier Matthys

A politikában a látszat igen fontos, például a formailag egyenrangúságon alapuló szerződések megkötésekor csak a diktatúrák vezetői, meg a kirívóan nagy bunkók szokták éreztetni a kisebb ország vezetőivel, hogy az kényszerhelyzetben van. Mert persze kényszerhelyzetben vagyunk, ha nekünk nem is eminens érdekünk Svédország belépése a NATO-ba, az amerikaiaknak az, hiszen ez egy újabb lépés Oroszország bekerítésében. Persze tovább fokozza a feszültséget, és provokálja Oroszországot, de kit érdekel ez rajtunk kívül? Még abban sem vagyok biztos, hogy ez a svéd érdekeknek is megfelel-e, hiszen ha a Szovjetunióval képesek voltak békében élni, akkor a sokkal gyengébb Oroszországgal is mehetett volna, ahogy egyébként az elmúlt harminc évben sikerült is.

A kérdés az, hogy kellenek-e nekünk ilyen szövetségesek? Attól tartok, hogy ez sajnos teljesen mindegy. A svédek akár a szövetségeseink, akár semleges országként fungálnak, akár az ellenségeink, semmiféle szerepet nem játszanak Magyarország biztonságában. Ha az oroszok megindulnak felénk, bizonyosan nem a svéd politikai elit dönt arról, hogy a NATO megvéd-e bennünket, hanem az amerikaiak. De ez a döntés már az orosz támadás előtt meglesz, az oroszok csak akkor támadnak majd, ha az amerikaiakkal már megegyeztek Közép-Európa tulajdonjogáról. És szeretném én látni azt a magyar kormányt, amely csapatokat küld a messzi északra, hogy Svéd-Afrika ne kerüljön orosz kézbe. Az meg hogy a svédek harcoljanak értünk, nem csak a jelenlegi viselkedésük alapján kizárt, hanem józan számítás szerint is. Ha az oroszok Amerika meggyengülése miatt előrenyomulnak nyugat felé, régi és új NATO-tagok úgy fognak egyenként „megegyezni” vagyis becsicskulni nekik, hogy csak na.

Azt a kérdést is felteheti mindenki magának, szeretné-e, hogy mondjuk évekig álljon a front a Tiszánál vagy a Dunánál, ugyanis az amerikaiak pont ugyanúgy fognak minket megvédeni, ahogy az ukránokat, vagyis készek lesznek az utolsó magyarig harcolni az orosz agresszió ellen magyar területen az ő birodalmi érdekeiért.

Nincsenek csodák, nincsen Európa Erőd, ha az oroszok és az amerikaiak háborúznak a birodalmi érdekeikért. Csak ne az legyen a vége, hogy Közép-Európának magát kelljen majd megvédenie. Persze ha Közép-Európa és a Balkán népei képesek lennének egymással összefogni, rögtön más lenne a leányzó fekvése, de úgy látszik nem gyűjtöttünk még elég történelmi tapasztalatot ehhez a felismeréshez.

Szóval éljen a svéd szövetség, de fogadjunk, ahogy bekerülnek a NATO-ba, egyből még bunkóbbak lesznek velünk, mint eddig.

Vezető kép: Ulf Kristersson svéd kormányfõ (k) fogadja finn hivatali partnerét, Petteri Orpót és Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét (b) Stockholmban 2024. január 19-én. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Anders Wiklund


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Percekre voltam tőle, hogy oroszokra vadásszak!

  Olybá tűnhet, hogy a költő túloz, de nem, egy teljesen igaz történetet fogok most elmesélni, …

46 hozzászólás

 1. Ungarn über alles !

  akkor köptem nagyot irányukba, amikor nem engedték, hogy egy árván maradt Hajdúsági kislányt magához fogadja az egyetlen rokona, aki történetesen svédisztánban él
  …miközben ugyanakkor a feka csődörök csőstül özönlöttek oda

  • Válóczi Ferenc

   Pontosan nekem is eszembe jutott ez!
   Mekkora embertelen aljasság volt a részükről!

  • Keljfel Julcsi

   Ez lesz egy népből, aki elfordult a keresztény hittől .

   Gyűlölik és lenézik a haza szerető és keresztény magyar népet.

   A saját népüket elárulták a migránsoknak és a devians hajlamúaknak.

   Szomorú amit Ungarn über alles írt. Szegény kislannyal nem volt kegyelem, de a migránsokkal igen. Majd velük se lesz kegyelem..

   • Anonim Andras

    Az USA a NATO-val az élen orosz rulettet játszik. Előbb utóbb sikerülni fog. A svédek azt hiszik, hogy Nagy Frigyes korában élnek.A mostani viselkedésüket nem kapnának Nobel-dijaat.

  • Pontosan erre asszociáltam azonnal én is.

  • Most az miért lenne jó, ha a feka csődörök dugnák Svédországban a hajdúsági kislányt?

 2. Tudományos libsizmus

  A svéd a németnél is beképzeltebb népség. Ami azért már nem semmi, lássuk be.

 3. Tudományos libsizmus

  Igen. Az árva sérült magyar kislánnyal szórakozás, na az volt a legeslegalja. Ótvar mocsok szarházi népség.

 4. Anti Szabadkőműves

  Miért kellene nekünk fegyvert fogni az oroszokra? Az USA-ban székelő maffia mitől jobb? Oroszország legalább egy konkrét ország.törvényekkel, vezetőkkel, választásokkal. A nemzetközi pénzmaffia érdekeiért miért is harcolnánk?

 5. A magyar kormány hülyét csinált magából az egész világ előtt a NATO-bővítés blokkolásával. Sikerült egy újabb szövetségest elidegeníteni magunktól. A többi NATO-tag pedig még kevésbé tart bennünket megbízható partnernek, Orbán szabotázsa ugyanis egész Európa biztonságát kockáztatja. És mindezt a nagy büdös semmiért, hiszen Magyarország semmit nem nyer ezzel az egésszel. Orbán külpolitikája katasztrofális keveréke az önsorsrontásnak, a beteges hazudozásnak és a nettó elmebajnak.

  • Válóczi Ferenc

   Az elvtársat honnan szalajtották, hogy így futtában szedte össze a hülyeségeit?

  • Mert egyébként szerettek és tiszteltek minket. A szerző mondanivalóját egyszerűsítem neked: qrvára mindegy nekünk, mit gondolnak és tesznek a svédek.
   Mi lenne, ha egyszer egy ilyen balog valamiért egy magyar hibát (amit annak vél ő) is megbocsát, a külföldi parasztkodását velünk meg kikéri magának is?! Ennyire nem vagytok…nem magyarok, azt tudtuk eddig is: emberek.

  • csakafidesz

   A svédek csinálnak hülyét magukból, hogy NATO tagok akarnak lenni a több évszázados semlegességet feladva. Mi csak egy pici időt adtunk nekik, hogy gondolják át mégegyszer ezt a butaságot.

  • Teljesen jó minden úgy ahogy történt, mert így legalább megmutatkozott az igazság egy pillanatra.

  • Jujj, de jól megaszontad!
   Tapsi-tapsi!
   Kávé-latte, gender ropi, meki hambi, IKEA-gombóc.

  • Hát komplett hülyét a svédek csináltak magukból, libsi úr! Úgy 7,8 milliárd nem nyugateurópai ember röhög rajtuk, hogy a paradicsomi jólétbe komplett belegárgyult hülye svédek behódolnak a muzulmán félkegyelműeknek, mikor mégcsak nem is élnek olyan helyen, ahol harcolni kellett volna a távoltartásukért, mint nekünk vagy pl. a görögöknek.
   Persze érthető ez a magyarokkal és keleteurópaiakkal szembeni komikus gőg: a kisebbségi érzésüket kompenzálják a fennhéjázásukkal, hisz azért már ők is észrevették, hogy kihúzták maguk alól a saját országukat, és harsányan röhög rajtuk a világ.
   He-he-he!

 6. Hát, a svéd miniszterelnök azt mondta csak azután jön Budapestre amikor az OGY megszavazta a NATO-ba lépésük ratifikációját!
  Az OGY viszont csak azután szavazza meg miután eljött Budapestre!

  Ha Párizs megért egy misét akkor a NATO triplán megér egy budapesti vezeklést, a sok mocskos svéd rágalom miatt!

 7. angelblind652

  Donald Trump azt is mondta, hogy valószínűleg megszünteti a NATO-t. Ehhez képest tök mindegy, hogy a svédek hogyan rázzák a lábukat.

 8. Ugyan ugyan!

  …” Persze ha Közép-Európa és a Balkán népei képesek lennének egymással összefogni,
  rögtön más lenne a leányzó fekvése, …”

  Kettőt mondok s három lesz belőle. a trianoni darabolás és Szerbia NATO megtámadása. Persze,
  az emberi jogokért és a népek szabadságáért történt. Hát, majdnem elfelejtettem. Meg a
  lengyelek ide-oda tologatása. Na ezért nem fognak egy kanyi négyzetmétert sem kapni
  Ukrajnából a polákok, ahogy sajnos mi sem.

  • A Trianoni gyalázat és Jugoszlávia szétverése együttesen lesz az, ha a Balkán összefog egymással. Ez annyira, de annyira NEM érdeke az euroatlantiaknak, hogy képesek lennének nukleárisan felégetni az egész térséget, csak nehogy folytatni bírjuk.

 9. „…A magyar kormány hülyét csinált magából az egész világ előtt a NATO-…”

  Blablabla. Kedvesem! Látszik, hogy a cikknek még a címét sem olvasta el, a
  tartalmát meg persze végképp nem. Elárulok egy titkot, ez nem a VSZ. De
  biztos anno a Magyar Népköztársaság megbízható partner volt a bégetésben,
  akkor. Persze ha valakinek ez az etalon akkor nincs mit tenni. Amúgy melyik
  NATO cikkely tartalmazza a kötelező igent a bővítésnél? Anno a Szovjetuniót
  miért is nem vették fel a NATO-ba? A franciák is gyártanak ám hadi repülőket!

  Ha a szomszédja kiszúrogatja a biciklijének a kerekét akkor szívesen kölcsönadja
  neki a tökgyaluját másnap? Na ugye!

 10. Majd a muszlémok helyreteszik őket megtanulnak térdelni.

 11. Akkor nincs miről beszélni!

 12. T.Max!
  Ennyi baromságot magától irt le vagy valaki segített?
  Pusztuljanak a liberálisok.

 13. Dr. Belák Ferenc

  Nem szokásom általánosítani, trágárkodni. Most viszont – előre is kérem, hogy bocsássák meg – megteszem. Sajnos személyes tapasztalataim is vannak. Nem egy, nem kettő. Svédország egy trágya halom. Nyilván nem egyik napról a másikra alakult ki, de eljutott a népük ide. Nyilván, hogy a mocskos amerikai, pontosabban amerikai katonai érdek, hogy az orosz határhoz közelebb kerüljön a NATO. Az is nyilvánvaló, hogy amerikai nyomásra fogják felvenni Svédországot. Ha ez meg fog történni, a svédek még nagyobb szarjancsivá fognak válni.

 14. „Ha az oroszok megindulnak felénk…”

  …akkor megmutatjuk nekik a Brüsszel felé vezető utat.

 15. Pontosan ez az igazság ahogy leírta, ezek a tények ezzel a kinézetre szarkupac svéd senkiházival kapcsolatosan.!!! Na és a másik hozzászóló,: „Keljfel Julcsi–20:15–” maximálisan egyetértek vele.!!!

 16. Ki a fa…..t érdekli ez a kis szarhalmoz Kristersson, nem is kéne hogy a magyarok megszavazzák. Közismert, hogy a svédek egy arogáns szar nép, ilyenek voltak a németek is csak már egy kicsit betörtek. Kristersson svéd létére nyugodtan leszophatja Orbán Viktort de csak akkor ha megengedi.

 17. Itt nem az Afd a szélsőjobb, nem ők játszák a fajelméletet. Ezek hárman árasztják magukból a felsőbbrendűséget. A finnek hátba szúrtak, mondjuk várható volt. A svéd hitler pedig kijelenti, hogy jön Budapestre csak előbb nyomjuk a gombot, közben pedig sárral dobálnak minket folyamatosan. Kelet-Európa másodrendű még a milka csokiban is. Trianonban elintézték a egész keletet, nem csak minket. Jugoszlávia néven csináltak a egy új puskaporos hordót, egymásra ugraszva a környéken élőket. A 2. világhábórú után gyorsan Ausztriát még átrántották a fejlett nyugathozt az oroszoktól. A svájci és a francia hó drága volt, kellett kicsit olcsóbb síterep is. Senmi nem változott, csak a nevek, hogy ki gondolja rólunk azt, hogy szolganép.

 18. Ez a Max gyerek azt írja, hogy Orbán Viktor veszélyezteti Európát! Kitől? Az oroszoktól. Jóember, bevalottan, ellenőrizve van 1500 azonnal bevethető atomrakétájuk és még 6000 a raktárban. Ha jönnek a svédek csak többen porladunk el. Ennyi. Oroszországot, aki eddig fenyegette és megtámadta még nem igen járt sikerrel hosszú távon. Viccesen hangzik, de az orosz medvét nem kell piszkálni. Jól el vannak ők mindíg ha nem cseszegetik őket. Orbán Viktor orosz párti lenne? Nagyon nem, csak nem akar az ellenségük lenni! Ez nagy különbség. 1849, 1944-45, 1956. Soroljam még? Nem vagyunk a pártjukon, de nem kell velük kekeckedni. Volt, hogy odadobtak nekik, mondjuk cserébe a szuezi-csatornájért. Bárki bármit írhat, a miniszterelnöknek sakkozni kell ebben a fene felfordult világban. Nem minden lépése nyeri el mindenki tetsztését, de nem már, hogy a fotelből, meg a tv hírekből döntsünk otthonról, mert aztat mondta az rtl meg a szomszéd. Ez a Nato hiszti is egy nagyon nagypályás játék, és sok okos a klaviatúrával megmodja, hogy kéne csinálni?

 19. csakafidesz

  Nem tartom reálisnak azt a veszélyt, hogy Oroszország nyugat felé erőszakkal terjeszkedjen. Történelmileg is mindig délre (Kazahsztán) és keletre fordultak.

 20. Ha bárki meg akarna minket támadni, akkor azonnal nyissuk neki folyosót tovább.
  Legyen a front máshol. Nem járhatunk rosszabbul.

  • Paradicsom 🍅

   ez a cikk is at bizonyítja,hogy nem a svédek, ha nem ti vagytok pofátlan ,bunkók.

   • … böfögi a pofátlan agyhalott libsi bunkó, akit csak azért olvasunk és engedjük itt ocsmánykodni, hogy lássuk az emberi jellem és elmekapacitás mélységeit, és legyen kin röhögnünk.

 21. HALAK.
  Nincsenek érzelmeik. Nincs kultúrájuk.
  A svédek már a80-as években feladták az őshonosaikat a bevándorlóknak.

  • Ja-ja. Nem ez az az ország amelynek kulturális minisztere egy muzulmán senkiházi migráns élősködő?

 22. Nem kell messzire menni, a magyar kormány ugyan így viselkedik a hazai ellenzékkel.

  • Hazai ellenzék nincs számottevő, csak hazai esküdt ellenség van. Az ellenség amelyik rajtunk élősködik, és nem a saját közegében, hanem rendszeres itt prüncög mint egy sértett pimasz piaci légy, az pedig nem érdemel tiszteletet. Menjen ki Svédisztánba!

 23. Nem kedves Cikkiro, a svedekrol semmi ujat nem tudtunk meg.

 24. apro_marosan_petergabor

  Ez a NATO ügy rosszul van kezelve. A törökök világos igénypontokat állítottak a ratifikációho:
  – terrorisiták kiadása (Svéd)
  – x db modern vadászgép vásárlási garantálása (USA)

  Mi: ne anyázzanak már bennünket… Ez egyáltalán nem artikulált (ki, mi és hol…stb…?)
  OV és Szíjjártó kivételesen ezt rosszul kezelte.
  Na de akkor minek ott egy telje külügy, kormány, ha nem tudnák világos ratifikációs feltételeket meghatározni ennyi dő alatt?

 25. Ha Magyarországot megtámadná a nem NATO tagállam, ukrajna, a NATO (=USA) nagyívben leszarna minket.
  Csak felvonulási területnek kellettünk a NATO ba. Alattvalók vagyunk nem szövetségesek.
  Az EU ugyanez a tészta.

 26. Nekem nem kellenek a svédek a NATO ba. Ha bunyó van, nem mindegy hogy ki van a hátad mögött, az, aki évek óta cseszeget, vagy aki addig is segített. Aki emlékszik a kézilabdás Kozmára, akinek nem volt hátvédje, tudja miről beszélek…
  Sajnos, évszázadok óta csak messzi keleten vannak, akik rokonkent tisztelnek és szeretnek, Mongóliatól Japanig. Mostani szövetségeseink 907-ben pápai áldással azzal jöttek ellenünk, hogy „A MAGYAROK PEDIG IRTASSANAK KI”, majd imádkoztak ezer évig, hogy a „MAGYAROKTOL MENTS MEG URAM MINKET”, és amit ezer évig kérnek, az beivodik a zsigerekbe…
  De mert ez nem történt meg, az akkori libsi segítséggel megcsinálták trianoni, miután az iszlám (törökök) ellen sem segítettek. (Hagyni kellett volna, átvonuljanak a tengerparti részen)

 27. A svéd államfő igenis zarándokoljon el Budapestre a NATO támogatásért cserébe.
  Legyen visszafogott és illedelmes, ahogy egy szövetségeshez illik.
  Olyan nagy kérés ez?

 28. Paradicsom!
  Rohadsz.

 29. t, a sértett proli.

 30. bunkó az csúnya szó bööööööszmék!!! az szép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük