Dobrev Klára, a „béremelő”


Dobrev Klára nem nagyon szereti az árnyékot, ezért időről időre kitör a fényre, hogy aztán amikor szolidan füstölni kezd, visszameneküljön a helyére. Klára láthatólag egy magát valódi közjogi létezőnek tételező valami vezetőjének képzeli magát, de ezen már az ellenzéki törzsközönség túltette magát, és az árnyékkormány léte már akár 2–3 százalékkal is növelte a Demokratikus Koalíció támogatottságát.

Klára tényleg potenciális miniszterelnök-várományos, ugyanis akár az oroszok jönnek be, akár az amerikaiak, őt mindkettő totálisan megbízható hazaárulónak tekinti majd, hiszen tudományos bizonyossággal áll mindig a magyarellenes oldalra, na és persze az erősebb oldalára természetesen.

De addig kénytelen beérni a hatalom szórt fénnyel bevilágított látszatával, az árnyékkormányzással. Klára életrajzát hatalmi szempontból érdemes áttekinteni, mert nincs ember az országban, aki ennyi évet töltött családilag a főhatalom közvetlen közelében. 1972-ben született, amikor nagyapja, Apró Antal a Politikai Bizottság, vagyis az állampárt legfelsőbb vezetésének a tagja, a formálisan működő Országgyűlés elnöke. Csak a nyolcvanas években szorult ki a hatalom legfelsőbb szintjeiről, de jól láthatóan rendkívül jó kapcsolatrendszert örökített a következő generációkra a Nagy Imre-pert levezénylő, magas szovjet kitüntetéssel rendelkező, mindenféle hálózatokba beágyazott főkommunista. Lányát, Apró Piroskát egy bolgár kommunista vette feleségül – ha valakit érdekel, miként lehet az ember vérségileg is beágyazva a KGB-be. A bolgár „szervek” még a többi szocialista országban megszokottnál is sokkal jobban össze voltak növesztve a szovjet főszervvel.

Apró Piroska egész véletlenül a rendszerváltás idején a kereskedelmi miniszter helyetteseként fungált. Majd Horn Gyula kabinetfőnökeként bukkant fel egy rövid ideig, de a Gyula nem bírta a kritikát a hírek szerint. 1995-től pedig a Magyar Hitelbank Rt. igazgatótanácsának elnökeként tett meg mindent a minél hatékonyabb tőkeallokációért, amely aktussorozat egészen véletlenül például Gyurcsány Ferenc feltőkésítését is tartalmazta.

Klára tehát sok mindent megtanulhatott otthon a hatalom körüli sertepertékről. Klára már a harmadik generáció a főhatalom közvetlen környezetében, és már most többre vitte, mint a család korábbi potens tagjai. Egy ország szereti őt a köztiszteletnek örvendő ex-miniszterelnök feleségeként. Sőt, már az ő nevére (na jó, a monogramjára) vett párt a legerősebb ellenzéki formáció.

Elitgimnáziumi iskolatársai (Eötvös József Gimnázium) mind emlékeznek rá, vonzó személyisége már akkor besugározta az egész intézményt, számtalan diáknál és tanárnál alapozva meg a gyomorfekélyt. Ifjabb éveiben volt szocialista főpolgármester-jelölt személyi titkára kampány idején, Medgyessy Péter kabinetfőnöke a kampánya idején, valami EU-s pénzosztó hivatal elnökhelyettese, hogy némi árnyékfeleségeskedés után az ellenzék miniszterelnök-jelöltje akarjon lenni. Nem érzi úgy, hogy az árnyék-miniszterelnökösködéssel a csúcsra ért volna. Azt persze sohasem tudhatjuk meg, hogy Ferenc hatalomgyakorlása mennyiben alapult Klára otthoni kabinetfőnökségén, abban az esetben ki is volt az árnyék.

Klára láthatóan azt sem dolgozta még fel, hogy nemcsak a 98 százalékos akkori baloldali sajtófölénynek köszönhetően karizmatikus Medgyessy vagy hasonló okokból a férje tűnt alkalmasabbnak bármire nála, hanem a külföldről futtatott Bajnai is, sőt, a vidéki és a budapesti előválasztók szerint még Márki-Zay Péter is, ami tényleg már a legalja mindennek.

De Klára szerencséjére minden potenciális ellenzéki kihívója kinyírta magát. Az egyértelmű, hogy aki az ellenzék miniszterelnök-jelöltje akar lenni 2026-ban, annak Dobrev Klárát kell legyőznie. Tehát a hatalomhoz szokott, a hatalomtól csak 2010 után „elszakított” emberrel van dolgunk, aki még nem tette túl magát a szeparációs szorongáson.

Talán az az oka annak, hogy Hitler 1945. április 28. környéki realitásérzékével megáldott kampányt kezdett, csak a Führer fejében létező adatokra hivatkozva. Ha az ellenzék helyzete ilyen mértékben romlik tovább, akkor Kláráék hamarosan a naponta éhen haltak számával fognak kampányolni a kenyér áfájának csökkentése érdekében.

Nem kívánom adatokkal terhelni a kedves olvasót, de Kláráék kivándorlási adataiban például még azok a külföldön élő, Magyarországon született emberek is benne vannak, akik még Apró nagypapa elől menekültek külföldre 1956–57-ben, nehogy az felakasztassa őket. Klára ezeket is simán a 2010 óta regnáló Orbán-kormányok nyakába varrja.

Klára politikai szocializációja egyébként befejeződött Medgyessy Péter kampányával 2002-ben, amikor az MSZP fő üzenete az volt, hogy „Több pénzt az embereknek!”. Szakértőink még dolgoznak azon, hogy megértsük, a jelentős progresszív szja-emelés mellett ez hogy jön majd össze. Ez utóbbi ugyanis a baloldal állandó szokása, továbbá a balliberális értelmiség fő követelése, már amennyiben ez utóbbiak katázhatnak újra.

És itt most feladom, semmilyen módon nem tudom kapcsolatba hozni Dobrev Klárát semmiféle reálbéremeléssel. Klára, a „béremelő” nem létezik. És végül egy adat, illetve összefüggés, amit nem az ujjacskámból szoptam: ha Klára valamelyik rokona, boldog őse, vagy ő maga a hatalom közelébe került, annak mindig drasztikus reálbércsökkenés lett a vége. Nem háromszorosan, hanem tízszeresen vették vissza azt, amit adtak, és persze mindig a lopással kezdték, még csak nem is az adással.

Vezető kép: Hatlaczki Balázs/PestiSrácok.hu


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

32 hozzászólás

 1. Rosszul ragozták ezt az igét.
  NEM MEG,hanem EL-emeli a béredet!

 2. Mózes Gábor

  Féreg, vipera. Villás nyelvű sátán ivadék.

 3. Vergödik a DK. a szarban ennek a sipitós hangú Gyurcsánynénak-Dobrevnek-Apró Antal unokának, annyi esélye van a miniszterséghez mint Szálasinak a tárgyaláson. Ha a többi ellenzék is kritizálja ezt az árnyékot akkor miröl beszélnek. Nem értik meg, hogy a Gyurcsány familia Magyarországon szöröstöl böröstöl megbukott.

 4. A szuper cikk még szuperebb mondattal fejeződik be…:
  „Nem háromszorosan, hanem tízszeresen vették vissza azt, amit adtak, és persze mindig a lopással kezdték, még csak nem is az adással.”
  -Tehát a DK és Dobrev Klára azért rágalmaz a lopással, mert a baloldal lopásait akarja ezzel lefedni , jelentéktelennek hazudni.
  -Jut eszembe a liberális ellenzék, a DK és Gyurcsány-Dobrev regel,éjjel meg este lop, csal hazudik.

 5. A liberális ellenzék, a DK és Gyurcsány-Dobrev reggel, éjjel meg este lop, csal hazudik.

 6. Beleskapitány

  Ezt már Orbánnak sem hiszem el.

 7. Mindenki aki valamilyen forradalomból vezeti le magát (az egész baloldal nyugaton is) automatikusan hazug és képmutató, mert a valódi élet építkezésből, csendességből, lassú fejlődésből áll.

 8. Ezektől a DögKeselyű szektásoktól és bandájától mentse meg a jó Isten Magyarország Népét.!!!
  Hogy is mondta a gyurcsány globalista,?—Majdnem bele döglöttem úgy kellett csinálni, mintha
  kormányoztunk volna.!!! Trükkök százait követték el, még a brüsszeli haverjaikat is átverték.!!!
  Magyarország Népe soha de soha többet nem adhat bizalmat nekik.!!! Elhúzhatnak a bédé usájába.!!!

 9. Kommunista fattyak játszák a demokratát és a liberálist. Pedig csak hazug, tolvaj, gyilkos alakok. Ugyanolyanok mint elődeik és sajnos ilyenek lesznek az utódaik is. Amit elkövetnek azt mindig az ellenfeleik nyakába varrják.

 10. Dobrev-Gyurcsány maga a sátán.
  Ez a véleményem.
  A béremelésük csak mese, mese, mátka.
  ****
  2010 óta a lakosságnak jóval több pénze van, mint előtte Gyucsány kormányzása idején.

 11. Elég világosan kiderült, ki volt az úr a háznál, a dákót is ő vezeti/vezette.

 12. Isten őriz,hogy nyerjenek! de ha véletlenül sikerülne neki,tudom a válaszát. Az mondaná,”szívesen emelné a béreket,de sajnos a kormány ellopta,és így nem tud emelni.” Természetesen az összes pénzt lenyúlná a DK. és a többi liberális! Szomorú,de sajnos,elég sokan hisznek neki! A magyar társadalom zöme elég feledékeny!!! Tudják milyen filozófia szerint gondolkoznak választók? Azt mondják,azért szavaznak a baloldalra,mert már olyan sokat loptak,hogy most már nem fognak. NEVETSÉGES!!!

 13. Keljfel Julcsi

  Igen, hiszek a kommunista libancnak, mert valahogy csalogatni kell az egyszeru embert.

  Viszont, hogy a tovabbiakban mit fog tenni, azt IS hiszem: migransok beengedese, buncselekmenyek novekedese ezaltal mint mar minden nyugati orszagban, Magyaorszag teljes kiarusitasa, es keresztyeny szellem evissza szoritasa a beteg gender agymosas fejeben..

 14. „Majd Horn Gyula kabinetfőnökeként bukkant fel egy rövid ideig,”
  .
  Akit a kiválóan beágyazott kapcsolatrendszere és engedékenysége,
  mutyijai okán KOHL KANCELLÁR KÜLÜGYMINISZTERNEK AKARTA LETOLNI
  ANTALL JÓZSEG TORKÁN!
  Aztán persze letolták a szadesz-ügynök Jeszenszkyt, akinek a CIA-be
  való bekötöttségéről is lehetnek feltételezéseink.
  .
  Miért tetszenek ezt mindannyiszor elfeledni, amikor MÁR AKKOR
  KINYILVÁNÍTOTTÁK A NÉMETEK, HOGY A MAGYAROKNAK KUSS,
  ÚJ GAZDI PARANCSOL?!

 15. Puncius Pinatus

  A nép is fog nekik hamarosan valamit emelni!
  Az nem bér lesz, az fából van.
  Ahogy megszűnik, kizárnak, vagy kilépünk az unióból.

 16. Komcsik és libcsik most a neonácikkal akarnak visszajönni….
  A „javadat” akarják…..ha hagyod.

 17. TOPRONGY KLÁRA: még csak a gondolata is szemenszedett hazugság

 18. Hogy nem lehet ezeket kinyírni???

 19. Teljesen nyilvánvaló, hogy 2026-ban a sorosista összellenzéki összefogás miniszterelnök jelöltje Dobrev lesz! Már tavaly is sokkal veszélyesebb ellenfél lett volna, mint az össze-vissza hablatyoló Márki-Zay vplt, de ezt valamiért, a sok millió dollárral fizetett Soros-tanácsadók nem vették észre, szerencsére… Dobrev a kizárólag a közösségi médiából, a ReTekKlubból, az ATV-ből tájékozódó, választókat könnyedén meg tudja téveszteni az alattomos csúsztatásaival, az első „blikkre” logikusnak tűnő érvelésével, a hazug demagógiájával, melyet az „anyatejjel szívott” magába, lásd, a tavalyi budapesti választási eredményeket! Sok ember számára szimpatikus „tulajdonsága”, hogy perpillanat Ő az egyetlen, aki ma 10 ezermilliárd forintot haza tudna hozni Brüsszelből… Ideje lenne odafigyelni, rá, – különös tekintettel a hitvány, hazug országos plakátkampányára – hogy ne hogy óriási meglepetést okozzon 2026-ban!

 20. Emlékszem, egy vita műsorban, talán a rémemlékképű Napkeltében mondta egyszer horn von pufajkás gyufa elvhűtárs(?), bolsevik, hogy a ’95-97-es évekre már ausztriai bérszínvonalon fogunk élni. _akkor azt gondoltam, azt hittem, hogy ránk is gondol, de rá kellett jönnöm, hogy csak magukra gondolt, Ők már azon a bérszínvonalon éltek, meg állítása szerint a panel lakását is jóáron sikerült eladnia, így épatett villát a Rózsadombon.
  Szóval, itt is hasonló gondolkodásmód lehetséges, csak magukra gondoltak a béremelésben, és vannak akik azt hiszik, hogy rájuk (is) gondolt! -Vannak még a kik beveszik a cumit…

 21. “Több pénzt az embereknek!”. Szakértőink még dolgoznak azon, hogy megértsük, a jelentős progresszív szja-emelés mellett ez hogy jön majd össze. ”

  Segítek. A szakértők nyilván fiatalok, és nem tudhatják a Bajnai féle módszert. Ez itt is simán mehet.

  Bajnai adó százalék csökkentést ígért. (Most hagy ne nézzek utána a konkrét számoknak). Az ígéretéhez híven meg is tette az adó százalékot csökkentette, mellette a jövedelem számítás mértékét növelte. Vagyis nem 50000 ft-nak kellett számolni az szj-ját, hanem az 50000-et fel kellet szorozni és arra kellett számolni az csökkentett szja kulcsot. Az eredmény pedig tudott. Így az alacsonyabb százalékkal számolt szja magasabbra jött ki ugyanannál a bérnél mint a korábbi évben.
  Emlékszem még dicsekedtek is vele : „Megígértük, megcsináltuk”

  Klárikánál még csak azt sem lehet mondani utólag, hogy hazudott.
  Megemeli a béreket . rendben mondjuk 40%-al. azaz 200000 helyett 280000 lesz. Ok. A kulcsot megemeli (amire szintén hivatkozik) 15%-ról 35 %-ra. Annyi a 200000-ből 133000 a nettó. A megemelt 280000 az új százalékkal lesz 130200 Ft. ÉS akkor még hozzárakunk egy 10 %-os inflációt, és maz emberek jövedelme már is 10 %-al csökkent. De igazat mondott: megemelte a béreket, és igazságossá tette az adó kulcsot. Mindkettőt betartottak. Szemét csőcseléknek fogják nevezni azt, aki azt fogja erre mondani, hogy Klárika hazudtál. ÉS mit mondjak. Igazuk lesz. Mert Nem Klára ígéreteivel van a gond, haenm a hülyékkel, akik képtelenek gondolkodni, hogy Klárika minden egyes szava a megszorításról szól.

 22. El nem tudom képzelni, hogy miből hogyan emelné meg a béreket?
  Hiszen NEM központi a bérfizetés, hanem azt minden vállalat (Kft) maga határozza meg!
  Ezt központi utasítással NEM lehet meghatározni, előírni. Ha pedig erre kérnék az egyes cégvezetőket, azok azonnal beépítenék az előállított termékek árába, magyariul az inflációt ezzel is gerjesztenék.
  a megemelt béreknek nagyobb az adóterhe is, így biztosan kevesebbet fog hazavinni a hiszékeny ember.
  Az adókulcsokat biztosan emelni fogja, hiszen akkor még több csontvázat tud a szekrénybe eldugni, mint Kamugeri.
  Ott is a 40 rabló – tanácsadók – szépen elvitték a 200 milliárdFt-t most meg sírnak, hogy nincs lé.
  az üzemeltetésre.
  Ne higgyünk ezeknek a rablóknak!

 23. A hazaáruló, idegen ügynök moslék ellenzék Dobrevát, a hóhér unokáját erőszakolná a hátunkra.
  A Gyurcsány-Dobreva-Apró klán Magyarország legmocskosabb kommunista bandája.
  A bolgár Klara Petrova Dobreva azért kapta az Apró villát és azért tehettek szert hatalmas vagyonukra mert 1956-ban Dobreva nagyapja, Apró Antal vezényelte a magyar hazafiak gyalázatos mészárlását.
  Hazáját szerető, épeszű magyar ember nem támogatja ezeket, a hazája ellenségeit.

 24. Dr. Belák Ferenc

  Olyan mint az összes kommunista – alappal általánosítok – egy ócska féreg. Ezek megőrülnek, ha nincsenek a hatalomban. Addig össze-vissza hazudoznak, megtévesztik az embereket, majd amikor hatalomba kerülnek megmutatják a foguk fehérét. A megtévesztett emberek meg néznek, mint Rozi a moziban. Az egész „munkásmozgalom” során ezt csinálták. Csak az a szomorú, hogy jó néhányan még mindig beszopják az ócska hazudozásaikat. Ennek pedig az oka a műveltség, a történelmi ismeret hiánya.

 25. apro_marosan_petergabor

  Hibátlan cikk.
  (Bár az Apró család Rákosi korszaki/56-os tevékenységére még szánhatott volna egy-két mondatot, hogy a nyájas olvasó jobban átérezze a feelinget, melyben Klárika magába szívta a honszeretetet…)

 26. A most kiáramlló bérek megtartása is előbbb vagy utóbb néhézségekbe fog ütközni! Elég lesz egy hangyányi válság és csak elbocsátásokkal lesz tartható! Még Dobrevéknek is! Az elmúlt egy évi kórházi tapasztalatom okán én felét se adtam nekik! A bíróságoknak se! Pedig ők is kapnak minden címszó alatt bőven juttatásokat! A tüntizgető pedagőgösöknek se! Ha nem tetszik nekik,menjenek kapálni! A fanyelű gyomírtó űgyis környezetvédő!

 27. A magyar gyilkos apro antal fattya ez a ripacs ringyo bolgar klara !!!!

 28. Sün Balázs

  Kimaradt Klára életrajzából az is, hogy évekig volt a szocialist kormány idején a Nemzeti Vagyonügynökség (már maga az elnevezés is magáért beszélt „nomen est omen”) elnökhelyettese.
  Az időpontra nem emlékszem pontosan, de a szomszédasszonyom dolgozott ott nála.
  Az sem volt semmi, folyt az állami vagyon elherdálása.

 29. van sok agyalágyult nyugdijas is, aki ennek a nyomorultnak hisz.

 30. bolgártehén

  A Motimnál pl. rekord magas fizetések vannak, vagy nem?
  Aki ott dolgozik megírhatná referenciának. A feri cége, így első körben gondolom ott emeltek bért, demonstrálandó az ígéreket.

 31. Ritka ronda egy bányarém!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük