A Szkeptikus Társaság büszke a saját butaságára, sőt reklámozza is


A Vágó István nevű kérdésfelolvasó révén ismert Szkeptikus Társaság minden évben megalázza magát azzal, hogy megpróbál megalázni másokat. Nincs ezzel semmi baj, a hülyeség, a bunkóság, a primitívség alapvető emberi jog, a haladók kiharcolták. A kortárs csoport már az oviban is igen kemény hely, van, aki egy életre belerokkan, hogy egyszer 20 percig csúfolták a többiek, mielőtt áttértek volna valaki más vegzálására.

Fontos megjegyezni, hogy a következő delikvenst általában az előző kicsúfolt gúnyolta a leglelkesebben, de a gyerekek jelentős részénél maga a folyamat előidézett némi lelki cizellálódást, például kifejlődött az empátia, Lujzika és Pistike megértette, hogy a másik is ugyanazt érzi, mint ő, amikor bántják.

Akiknek ez a kamaszkoruk végére sem állt össze, azok vannak benne a Szkeptikus Társaságban. Ők még ott tartanak, hogy kellemes alhasi vérbőséget éreznek, ha körbeállhatnak valakit, bárkit, akinek nem tetszik az ábrázata, és gúnyverseket ordíthatnak az arcába. Jellemzően olyanokat pécéznek ki, aki bármilyen okból, ismétlem bármilyen okból nagyobb közfigyelmet kelt, mint ők. Így került két éve a célkeresztjükbe az oltásszkeptikus Gödény György és így szálltak rá Bagdy Emőke pszichológusra is azért, mert szerinte az anya nő, az apa meg férfi. Bagdy Emőke a bátorságával váltotta ki a szkeptikusok haragját, ugyanis ki merészelte mondani a nyilvánvalót, hogy nem igaz a haladók azon állítása, miszerint mindenki lehet teljes önazonos valójában csillámpóni vagy halványkék budiszippantó gép (ez utóbbi is egy egyedi, de valódi pszichiátriai tünet, ha valaki túlzással vádolna), ha annak érzi magát.

Szkeptikusék már a bemutatkozásukban is magukhoz rendelik a tudományt és a logikát.

A „szkeptikus” kifejezés egy filozófiai irányvonalat és gondolkodásmódot takar, mely szerint a világról alkotott képünket a logikára és a tudomány kellően alátámasztott eredményeire kell alapozni, nem pedig tekintélyre, hagyományra vagy bármiféle olyan dogmára, amely a racionális gondolkodás akadálya lehet. A magyarországi Szkeptikus Társaság azt vallja, hogy a körülöttünk levő világ megismerésének legmegbízhatóbb módja a tudományos módszer.

Nem várható el persze a Szkeptikus Társaság tagjaitól, hogy megértsék, a tudományra és a logikára való hivatkozás nem tesz igazzá egy állítást. A kommunisták és a liberálisok jól láthatóan képtelenek rá, hogy az ideológiát felismerjék. Ennek oka az, hogy csak egy ideológia van a fejükben, és egy elegáns egyszerűsítéssel azt használják a logika és a tudomány helyett is. Bármi helyett is.

Prof. dr. Bagdy Emőkét ugyanis a következők miatt kezdték el üldözni:

A szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos elavult, több évtizede meghaladott álláspont magabiztos és kitartó képviseletéért és ideológiai elkötelezödésből fakadó rendszeres gendertagadó, homofób megnyilvánulásaiért, amelyeket gyakran füszerez szabad megfogalmazású kvantumhalandzsával.
(a helyesírási hibákat benne hagytam (értelemszerűen másoltam), azok most nem az én figyelmetlenségem következményei, hanem az ő szigorúan tudományos álláspontjuk)

Rengeteg hülyével volt már dolgom, de szinte mindegyik képes volt a liberálisokon kívül (sokszor még a kommunisták is), különbséget tenni aközött, hogy valaki férfi (hím egyed) vagy férfinak érzi magát. Az egyik az illető genetikai állománya és az azt kifejező külsődleges jegyek alapján is tehető állítás, a másik pedig arra vonatkozik, hogy az illető mit érez. Az első egy tudományos igényű állítás, a másikban az egyén tesz egy kijelentést önmagáról. A másik igazságtartalma csupán annyi, hogy az illető azt mondja magáról, hogy ő férfi, mert annak érzi magát, hogy igazat mond-e, azt nem tudhatjuk.

Budapest, 2006. május 6. Laposföld konferencia a CEU-n? Tényleg csak véletlenül került be ide ez a félreérthető kép. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt.

Itt tehát nincs másról szó, minthogy egy ideológia képviselői, teljesen tudomány- és logikamentesen végső igazságnak nyilvánítottak pszichiátriai tüneteket, majd kiátkozzák azokat, akik nem tekintik azokat általános igazságnak. Bármilyen elmebajt lehet hatékonyan terjeszteni, ha az alkalmazott propagandaeszközök szakmailag jók.

Bagdy Emőke természetesen semmiféle védelemre nem szorul, csupán a neve szerepel a szkeptikusok halandzsájában és képzelet világában. De hát ilyen az internet és ilyen a sajtó és ilyen az elmebaj, Gödény György kénytelen elviselni, hogy egy lapra kerül a Szkeptikus Társasággal, Bagdy Emőke meg azt, hogy mind a kettővel.

De nem ez a fő problémánk, hanem az, hogy a Szkeptikus Társaság által is megjelenített képzelgések, ostobaságok egyes egyetemeink társadalomtudományos tanszékein uralkodónak számítanak. A magyar állam olyan oktatók százait fizeti, akik tudomány címén ideológiát terjesztenek. Nem tanítanak, hanem tudományos elméletként tálalják a woke ideológiát, a genderelméletnek nevezett zagyva ostobaságot, álszociológiát és álpszichológiát művelnek, miközben valódi diplomákat adnak ki becsapott fiataloknak.

Nyugaton ez a folyamat már elért odáig, hogy professzorokat, tudósokat, tanárokat távolítanak el, mert nem hódolnak be az éppen aktuális liberális elmebajnak.
Az áltudomány támadása a valódi tudomány ellen Magyarországon is új szakaszba lépett.

Vezető kép: Facebook


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

32 hozzászólás

 1. A fejletthaladók sokoldalúak: meghekkelik a tudományt, demokratikus szavazás mögé bújnak, meghekkelik a szervezeteket (elfoglalják, érzékenyítik), kiterjedt boszorkányüldözést folytatnak, liberális hazugságok mentén szétverik a társadalmat, stb.

  A SZKEPTIKUS TÁRSASÁG EZZEL A LÉPÉSÉVEL BOSZORKÁNYÜLDÖZŐVÉ VÁLT, BELÉPTEK A SEMMIVEL SEM IGAZOLHATÓ TÉNYEK TÁMOGATÓINAK TÁBORÁBA, A MEGOSZTÁS(A KIREKESZTÉS) HIRDETŐIVÉ VÁLTAK.

 2. „A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.”
  / Albert Einstein /

 3. Mínusz egy K=szeptikus társaság, tehát mérgezett, mint a polinéziai táncoló egér.

 4. Mínusz egy K=szeptikus társaság, tehát mérgezett.

 5. Vercingetorix

  A sok gendert azért elhiszik a DK szkeptikusok!?

 6. Elvileg egy szkeptikus társaságnak minden társadalomtudományi eredménnyel szemben szkeptikusnak kellene lennie, mert „élni sokféleképpen lehet”, nagyon kevés (közel)abszolút érvényességű társadalomtudományi szabály van. A szkeptikus társaság eredeti célja az volt, hogy az (közel)objektív szabályokat védje, hogy ne engedje be a sarlatánokat a természettudományokba. Ehhez képest most…

  • „A szkeptikus társaság eredeti célja az volt, hogy az (közel)objektív szabályokat védje, hogy ne engedje be a sarlatánokat a természettudományokba. Ehhez képest most…”
   Így van, a szkeptikus társaságnak akkor volt értelme, amikor természettudományos témákban érvekkel vitatkozott – például (a semmiből energiát előállító) Egely Györggyel vagy a biorezonanciás/homeopátiás kuruzslókkal, auralátókkal, lengyel pálcás vízér-keresőkkel, falszárítókkal.

   Viszont itt nincsenek érvek, itt kinyilatkoztatás van.
   „A szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos elavult, több évtizede meghaladott álláspont”
   Aha, no akkor kezdjük ott, hogy a több évtizede „meghaladottnak” vélt álláspont az, hogy a szexuális preferencia (hogy fiúkat vagy lányokat szeret-e az illető) és identifikáció (hogy lányként vagy fiúként identifikálja magát) az a pszichoszexuális fejlődés – amit a mai napig oktatnak a pszichológusoknak illetve pedagógusoknak – része.

   Ezt alátámasztja, hogy nincs homoszexuálissá tevő gén (figyelem! 2019-es nagy egyedszámú kutatásról szóló tudományos cikk):
   https://www.science.org/doi/10.1126/science.aat7693
   illetve az, hogy a nemi diszfória/inkongruencia (amikor az egyén perzisztensen különbséget vél felfedezni születéskori és az általa identifikált, vélt neme között – ezt nevezik a köznyelvben transzneműnek) jelenleg is mentális betegségként van nyilvántartva – és ennek tudatában vannak azt ezt a betegséget kezelni hivatott „gender-klinikák” (az már más kérdés, hogy a beteg téveszméjét megerősítő affirmatív terápiák – mely során a beteg hormonterápiát kap, illetve nemátalakító műtéten (pontosabban csonkoláson) – csődöt mondanak és meghagyják a beteg mentális problémáit – ezért zárták be az Egyesült Királyságban a Tavistock Intézetet).

   Nem mellesleg érdemes megfigyelni, hogy a díjat bárki által elérhető, nyílt szavazáson szavaztatták meg:
   https://www.facebook.com/groups/szkeptikus.tarsasag/posts/10159738505983192/
   ennyire vehető komolyan ez a „díj”.

   • Egyszer már mutogattak ezer pszichológusi/pszichiáteri aláírást, amelyben elítélték Bagdy Emőkét. Akkor is, most is, a nyílt vitát hiányolom a legjobban. Hogy „ezekkel” nem lehet vitatkozni, mert nem hajlandóak lejáratni magukat a nagyközönség előtt.. Miközben a háttérhatalmi sunnyogások folymatosan zajlanak. Szégyen!! Szégyelljék magukat!!!

    • Schenkhyalfonz

     Egy korábbi ballépésem, aki pszichológusnő, szintén aláírta azt a xart, egy felszopatáson/konferencián dugták az orra alá. A folyosói beszélgetésekben pedig a többség Bagdyval értett egyet, de „hivatalosan” nem vállalták a véleményüket. Ennyit a belpesti entellektüelekről.

     • Ez amit írsz, egy nagyon csúnya lehetőség. Arra utal, hogy a tudományos életet is meg lehet hekkelni, tetszőleges irányba lehet terelni. Nagyon súlyos lehetőség, sokan nem is gondolják mennyire. Így ez cenzúra és boszorkányüldözés a tudományban. (Valahogy így kerülhetett ki a betegségek listájából a homokosság is valamikor.)

    • Na az is egy érdekes „aláírásgyűjtés” volt:
     „Egy olvasónk azonban érdekes jelenségre hívta fel a figyelmünket: az aláírásokat egyszerű Google Formon gyűjtik, amit bárki aláírhat akár álnévvel is – azaz alapjaiban kérdőjeleződött meg a „pszichológusok” névsorának hitelessége.

     Bár a kezdeményezők a felhívás végén kifejezetten kérik, hogy csak azok írják alá, akik pszichológusok, esetleg pszichiáterek, a név hitelességét senki nem ellenőrzi.

     Két olvasónk is jelezte, hogy próbára tették a rendszert: Dr. Buga Jakab néven regisztrálták a nem létező Káli-medence Intézet fiktív munkatársát, aki hamarosan meg is jelent a névsorban, a támogató virtuális aláírás után pedig a rendszer azonnal felajánlotta, hogy ismételten, más névvel is csatlakozzanak az állásfoglaláshoz.

     Megtették: Mikeas Apfelbaunn néven regisztráltak (ezúttal Izraelben elő, nyugdíjas klinikai szakpszichológusként), a rendszer pedig természetesen ismét feltüntette őket a Bagdy-ellenes hadjárat támogatóiként.

     A korábban aláíró személyek között is szép számmal találtunk olyanokat, akiknek hosszas keresés után sincs semmi nyoma sem az interneten, sem nyilvántartásokban.”
     https://vasarnap.hu/2020/10/13/teljes-atveres-igy-gyujtik-a-kamualairasokat-bagdy-emoke-ellen/

 7. Egy olyan társaság, ami – gondolom – vállaltan a baloldali (azaz istentelen) világnézet politikai aktorainak (DK és egyéb körbehugyozott fíliák) „szellemi holdudvarához” sorolja magát. És mint ilyen, mi más lehet a feladata, mint intellektuális megfogalmazásban tolni a jól ismert farkasordítást. A csápolók a kommentfalon már nem tudják cizellálni, oda már csak a véresen-nyálasan csurgó pofa jut.

  A helyzet az, hogy nem lépnék át a „közösség tagjai elleni uszítás” határán, úgyhogy nem írom le, mi lenne a teljesen ésszerű lépés velük szemben.

 8. Egy dolog miatt vagyok hálás a kúr csótánynak, amit már sokszor leírtam: egész felnőtt életemben a legváratlanabb helyeken bukkantak fel a legtetvesebb szarevő kommcsik. Futbalmeccs, görög strand, lakodalom, iskola, munkahely, vonat, és a többi és a többi. Ment a kútmérgezés, a szarkeverés, és az ember hangulatától és erőnlététől függően vette fel a harcot, habár mindig győztesen. MINDIG! (Hisz nem okosak, és nem is bátrak, nem akkora hőstett…) A kúr csótány tevékenysége következtében nagyjából a 2006 karácsonyi elcsendesedéstől a 2010-es választásig oly mértékű volt a KOMMUNISTA KUSS, amelyért valahol hálát érzek az előidézője felé.

  .

  Egy dolog miatt érzek hálát george szarosh iránt. Mivel pénzelő szövetségeséül szegődött a fent említett állathorda mellé, azok – lévén mindig elvtelen seggnyalók – megpróbálnak átlényegülni atlantistává, és újabban meg már woke mozgalmárrá a haladás nevében. Egy szó, mint száz, george szarosh ebből a sok csontagyú szarevő kommcsiból ÖREGKORÁRA MEGANNYI FASSZOPÁST PÁRTOLÓ BUZIT FARAGOTT. Köszi, vén kakker!!!! Köszi!!!! 😀

  (Magam a két fülemmel hallottam egy példánytól, hogy a szexuális orientáció (sic!!!! 😀 ) legalább ötven árnyalat, nem kettő. 😀 😀 😀 Öregkorára megkomolytalanodott, rákívánt a répára. 😀 )

 9. Semmit se tudok erről a társaságról, de a neve alapján most rácsodálkoznék:
  Ez most komoly? Egy „szkeptikus” nem abban szkeptikus, hogy kétségbe vonja ama állítást, van több is mint két nem? Vagy, hogy nem azért szkeptikus, mert nem fogad el „védőóóóótást” olyanoktól, akik az emberiség kiirtásán lamentáltak, meg beígérték a járványt és meg is csinálták?
  Hát akkor én, meg itt mind valódi szkeptikusok vagyunk, mert erősen szkeptikusosan azt találjuk, hogy eme szkeptikus társaság tagjai nem normálisak…

 10. Levitézlett,fajankók társasága.Ostobaság,butaság,felkészületlenség és felsőbb rendűség érzés jellemző a társaságra.

 11. A szavazásban nagyjából ezer agyhalott vett részt, ennyi szavazatot még egy lakatlan szigeten is össze lehetett volna szedni…

 12. nothing to see

  Marxista-Maoista tudományizmus egyenest Gyurcsány hátuljából, Alinsky mártással, Vágó módra.

  Ezért remélem tiszta szívemből, hogy eszükhöz kapnak azok a jobboldaliak, akik a pLandémia idején „laposföldesként” kiátkozták az olyan jobboldali társaikat, akik nem fogadták el a háttérhatalom mérgező hazugságait és propagandáját.

  Mert a deep state tervez újabb kommunista társadalmi „járványokat” — és ha mindezek után annak is beugrotok felebarátaim, arra már nem lesz mentség. (Az előzőre is alig van…)

  • Igen, kedves Nothiing to see, nagy élmény volt olvasni, hogy a beoltottak rettegtek tőlünk oltatlanoktól, és ezért a lehülyézés volt a legkisebb sértés az olyan szkeptikus hozzáállásunkhoz, hogy nem tudunk hinni abban a Háttérhatalomban amelyik – előre megmondták sok évvel korábban (!), hogy – ki akarnak irtani, és ezt mérgezéssel meg járványokkal fogják tenni.
   Jó, fátylat rá, és remélhetőleg életre szóló lecke volt azoknak is, akik önként (mert már a 4. oooóóótás nem volt kötelező) elrohantak negyedszerre is beoltatni magukat, és most – konkrét saját ismerősi esetekről van szó – nem értik, hogy a kórházba kerülők covidszerű tüneteinek már harmadszor (megbetegedve !) miért mind a 3-4-szer beoltottak az áldozatai.
   Sokan még mindig nem hiszik el, hogy az mRNS technológia (lehet jó egyedileg mondjuk rákra) nem jó a védőoltásnak, mert az immunrendszert gyengíti és leterheli mikor magunk gyártjuk az ellenséges vírus alkatrészeit, és a védelmi rendszerünk azok után futkosva nem ér rá másfajta baktérium, vírus támadóval elbánni.

   S most jön a lényeg: ugyan végül is befuccsolt a WHO trükk, a covid ÜRÜGYÉN nem sikerült 6-10 oltással megtizedelni bennünket, de a Rothschildok nem mondtak le a kivégzésünkről, mert most meg (nem is titkolja a pofáját tartani képtelen hülye pszichopata bagázs, élén Bill Gates, hogy most meg a tyúkokat és marhákat, sertéseket akarj kötelezően beoltatni, és így juttatni a mi szervezetünkbe!
   S ez még csak egy része az ellenünk szőtt („összeesküvés elméleteknek”) terveknek: Magába az élelmiszerbe akarják, vagy már teszik is rakják bele az immungyengítő adalékot.
   És még mindig nincs vége:
   Nem szabad lebecsülni a Bilderberg aljasságát. A GMO-s és toxinfertőzött gabonának az orosz engedély ellenére is nem Afrikába, hanem a volt szocialista országokba való „átfuvarozása” kettős merénylet a célja. Egyik, hogy mi megegyük és májunkat, vesénket rombolják vele, másrészt a raktározás és összevissza szállítás során a GMO-s vetőmagok elterjedjenek a szántóföldjeinken, és az amcsik így kényszerítsék ránk a GMO-s termelést, mert a Monsandó vetőmag agresszív és nem is kel ki a normál vetőmag, ahol ez a szar megjelenik.
   Arról már ne is beszéljünk, hogy ahol GMO-s növényt találnak a velejéig rohadt háttérhatalom még perelni is akarja azt a gazdát, ahol a szar méregük a gazda legnagyobb megrökönyödésre területet szerzett magának.
   Jó, mi, hogy fizessünk a megmérgezésünkkért mint ukrán termésért, és még azért is mert ők elterjesztik ezt a mérgezett növényt ami kiszorítja a mi őshonosainkat is.
   Na ezzel foglalkozzanak ezek a „szkeptikusok” – merthogy bármennyire is nyalják a Háttérhatalom végbelét – valójában lám őket is mérgezik Sorosék kímélet nélkül!

 13. Az utóbbi hónapokban több beszélgetésben is ugyanoda lyukadtunk ki. A „tudomány” felsőbbrendűsége, a tudomány, mint válasz az ember számára, mint útmutató az élethez: kudarc. A vallás, a hit, a kötődés az útravalóhoz, azok stabil pontok az ember életében. A tudomány? Abban nincs semmi stabil. Lám, a genderelmélet is (állítólag, most) tudomány. Mióta? Meddig? Mi követi? Kifinomultabb tudományos genderelméletek, vagy a teljes elvetésük? „Meghaladásuk”?

  Erre a futóhomokra építsem a házam? Azt nem! A tudományra építhetem a műveltségem, az érdeklődésem, még talán a befektetéseim is, de a házam, a családom, a hitem, az önismeretem, a világnézetem, a magyar, vagy akár kozmopolita, lokálpatrióta, keresztény katolikus, vagy férfi identitásom a tudománynál sokkal de sokkal stabilabb alapokat kíván. Mivel pl. 20 és 50 éves korom között a tudomány, mint alap minimum kétszer fordult feldolgozhatatlan mértékben valami teljesen új felé. (Könnyű Annalena Baerbocknak és a hasonló zseniknek… 🙂 )
  Marad az Isten-Haza-Család hármasság, jön hozzá az emberismeret és a barátság, az elvi hűségre épített kapcsolatok, a bizalom, de a gyanakvás is, és jön a harc az ősellenség ezer arcával szemben.
  A tudományt csak használjuk, nem istenítjük. Olyasmi, mint a demokrácia, vagy az emberi jogok. Nem mi vagyunk ezekért, hanem fordítva. Akik szerint a tudomány mindenek felett, azok Isten ellen harcolnak valójában. És hiába nem hisznek a Gonoszban. Ő hisz bennük.

  • A tudomány lett az új Isten, ezért mindenki a tudománnyal próbálja meg hitelesíttetni magát. A természettudományok úgy fejlődnek, hogy a régi törvény se szűnik meg csak pontosabbá válik, viszont a társadalomtudomány még mindig egy nagy rezgés, egy nagy kilengés hol erre, hol arra. Az új eltörli a régit, még mindig a permanens forradalmi állapotában van . A francia a forradalom volt egy óriási kilengés, de a kereszténység is állandóan farigcsálta saját nézeteit. Rá kellene tapadni a 10 parancsolatra, meg a szeretetkultúrára, mert ezeknél jobbat úgyse fog kitalálni senki.

 14. moliere 19:50
  100/100 !!! ???

 15. Valahol idetartozik ez a jelenség is (merthisz befogadó közeg is kell a terjesztett butasághoz):

  Az angliai Great Western vonattársaság most azt mérlegeli, hogy kivonja a régi, már-már muzeális értékű, de egyébként kiváló állapotú (!) nagy számú vasúti személykocsiját a forgalomból, mert „az ún. Z generáció tagjai (az e században született ifjak) egy ma már nem szokványos, azaz nem automatikus és nem gombnyomásra működő vonat-kilincs kinyitása előtt bambán állnak, nem tudnak vele mit kezdeni, emiatt olykor komoly bajba, baleseti helyzetbe kerülnek”, noha ugyanazon vonatkilincseket immáron cca. 100 év óta MINDENKI kapásból, hibátlanul tudta rendeltetésszerűen használni (kétségtelen ugyanakkor, hogy a mobile telefonjuk trükkjeit egy perc alatt kiismerik ugyanezek a fiatalok – de ez egy más kérdés…).

  Az angol vonattársaság most a következő lehetőségeket mérlegeli:
  • átépíti az egyébként hibátlan ajtónyitó szerkezeteket (nagyon drága megoldás, nem éri meg);
  • külön személyzetet alkalmaz az ilyen kocsikból álló szerelvények üzemeltetéséhez, azaz, a „különleges” ajtónyitás elmagyarázására… (ez sem olcsó mulatság); vagy
  • végleg kivonja a forgalomból a jónéhány mai (főleg Z gen. utas) számára megoldhatatlan gondot jelentő kilinccsel működő, de egyébként még sokáig használható kocsikat.

  A remek fotókkal illusztrált mai cikk linkje:

  https://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-11994097/Historic-train-carriages-taken-service-Gen-Z-passengers-use-doors.html

 16. Winston Taylor

  Elolvastam a hozzászólásokat. Ha ezt Jézus olvasná, ő verné az első szöget a saját kezébe, az biztos.
  Mindenesetre kell még egy özönvíz…

 17. A pszichológusok, a pszichológus szakma meg se szólalt a „díj” kapcsán? Miféle Társaság Ez? Sunnyogó? Hehehe.

 18. Nem szkeptikusok társasága a megfelelő név számukra. Sokkal, de sokkal találóbb az agyhalott, kivénhedt kommunisták bandája elnevezés.

 19. Ez inkább egy szeptikus, azaz fertőzött társaság…

 20. apro_marosan_petergabor

  Sajnos ez a dolog nem vicces. Élet és társadalom veszélyes.
  Bagdy Emőkét minden tisztelet megilleti határozott kiállásáért a normalitás és a tudomány klasszikus elvei mellett. S minden támogatásra szüksége van, ezekkel a nem „elmebetegekkel”, nem is „társadalom mérnökökkel”, hanem egy olyan, lelkiismeretlen erővel, akik a hatalomra jutásért, egyéni karrierjükért képesek emberek egyéni és társadalmi életét tönkretenni. Ugyanis a baloldal mást nem tudod kitalálni(vége az osztálypolitizálásnak), ahhoz, hogy felszinen maradhasson, mint ezt az ál „progressziót”, amely rosszabb, mint a hagyományos értelemben vett inkvizíció – ugyanis már gyermekkorban áldozatai vannak, egész életükre kihatóan, visszavonhatatlanul. Ezzel óriási egyéni és társadalmi tragédiákat okozva. Sajnos sokan vesznek részt benne (orvosok akik lelkiismeretlenül vállaják az átoperálásokat, nagy anyagi haszonért), s mindazok akik beállnak a közös WC-k, az aberrált sportversenyek (férfiak nők helyén)) stb. rendezése mellett, akárcsak kényelemből, rálegyintve.Tehát ez a dolog jóval több annál, hogy kiálljunk Bagdy Emőke mellett, ennél sokkal többet kell tennünk s sokkal hangosabban, erőteljesebben.
  Ezért nagyon fontos a magyar gyermekvédelmi törvény, a felnöttkori normalitás záloga, melyből tapodtat sem szabad engedni.

 21. NEM ANTISZEPTIKUSOK EZEK?

 22. Meghalt Vágó. Van valami jele annak, hogy mit gondolt erről a mostani eseménysorról??

 23. „Nem várható el persze a Szkeptikus Társaság tagjaitól, hogy megértsék, a tudományra és a logikára való hivatkozás nem tesz igazzá egy állítást. ”

  Így van, de csak az ő esetükben!! De miért? Az amire ők hivatkoznak az nem tudomány, és messze nem logikus.
  Tudomány csak az ún. természettudományok között van.
  A tudomány a biztos tudás „mánya”, annak ami adatai s állításai alapján m e g i s m é tel h e t ő. Az ún. társadalomtudományok nem azok, hiszen nem ismétlődő, nem mindig azonos helyzeteket vizsgálnak. Ilyenek a társadalmakban nincsenek is, hiszen azokat változó képességű, változó érdekű, érdekeltségű, változó karakterrel s pszihével ellátott emberek alkotják. Akik változó körülményű helyeken laknak.
  Egyetlen tulajdonság örök az embernél és közös is, a hatalomvágy.
  A hatalom nem finnyás, mindenre képes, sajátos logikája van és ennek megfelelöen azt diktálja a „tudománynak”, amire hivatkozni akar.
  Mindezt felismerve és korlátozni akarva kitalálta az ember az erkölcsöt, az életviteli normákat az erkölcsben foglalt értékeket. Nagyobb közösségen belüli mértékként. A másik felismerés volt, hogy ezek hatékonyságát csak az ugyanazon nagyobb közösségeken belüli rendszabályok érvényesítése szavatolja. Ezt nevezték törvénynek.
  A saját törvényei s erkölcsi értékeik alapján átbukdácsolta a sok nagy közösségböl álló emberiség az elmúlt pár ezer esztendöt. Nem hatalomkiterjesztés, saját érdekérvényesítés nélkül. Hódítások útján.
  Most meg az a helyzet, hogy egy nagyhatalom felfedezte magának az Európa nevü földrészt, létrehozta az uniót teljesen új értékekkel felszerelve, amik által ezen unió a gyarmatává válhasson. Eddig kerülték a meleg, véres háborút, Minek az, ha a gazdasági érdekek szabályozása árán is el lehet érni a gyarmatosítást. Nem feledkezve megfelelő, újabb, nyitással járó globalizálás módján, melyet csak az eddigieknél más értékek kötelező érvényesítésével üthetnek nyélbe. Az mi ha nem működik rögtön, sunyi büntetésekkel kell „támogatni”.
  A siker érdekében létre kell hozni az eddigiektől különböző tudományt, ennek tudósait, társadalom nevelő szervezeteket mint a Szeptikus Társaságot is, meg a Laposföldet, az ngo-kat s azokat jól megfizetni, hogy csinálják is, könyékig benne, keverjék a szart, azt hivén, hogy lesz belölük VALAKI.
  ÉS, természetesen rá kell mászni az oktatásra is, hogy a felnövekvő nemzedék megfelelő értékekkel legyen kitömve.
  Be kell vezetni a demokráciát hogy a nagyobb közösségeket fel lehessen bontani ellentétes érdekű pártokra, amelyek 4 évenként egymást támadva, sehogy se legyenek közös akaraton, külön-külön megközelíthetni s befolyásolhatni őket.
  Régi tapasztalat, hogy a beváltat megélőkkel nincs mit kezdeni, helyes irány a megalkuvó hülyék, ostobák, nyerészkedők, tapasztalatlan fiatalok mozgósítása. (Az okosokkal még Orwell sem operált.)

  Szomorú igazság a cikk befejezö mondata : „Az áltudomány támadása a valódi tudomány ellen Magyarországon is új szakaszba lépett.”

  Pedig azt hihettük, akartuk hinni, hogy Magyarország népe konzervatív. Hát nem az. Keresztényként sem aktív csak lamentál a bajokról és fantasztikus összegeket ajándékoz máshova meg eltartja a rengeteg ukrajnából ide menekülteket.
  Millióan gyültek össze a Pápa elött tiszteletet tenni, DE hányan tüntettek a pedofil iskolai asszisztens megbüntetése miatt!?!?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük