Budapest, 2022. október 23. Pánkotai Lili slam poetry elõadása az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által a pedagógusokért meghirdetett szolidaritási tüntetésen a Mûegyetem rakparton 2022. október 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A lányok nem beszélnek csúnyán, kedves Lili


De. De nem. Boldog gyermekkoromban voltak lányok, akik szerettek focizni, de nem szerettünk velük játszani, mert különösen az egyikük, a Vera, iszonyúan keményen játszott. Mondhatni durván. Viszont nem beszélt csúnyán.

Ma nyilván azt mondanák, hogy férfisovinizmusból nem voltunk hajlandóak bevenni a csapatba a Verát, de valójában azért nem, mert ha mi otthagytuk a lábunkat amikor kapura tört (mert csatárt szeretett játszani a szentem, mint mindegyikünk), akkor meg viszont sírt. Ezt se szerettük valahogy. De gólt kapni még jobban nem szerettünk.

A csirketelepen is dolgoztam együtt asszonyokkal, de ők sem beszéltek csúnyán, főleg nem gyerekek, kamaszok, fiatalok előtt. Ha mi fiuk merészeltünk csúnyán beszélni, hát nagyon keményen ránk szóltak. Marika nénivel meg úgy általában nem volt opció ellenkezni, ezt a tsz-elnök elvtárs sem merészelte, pedig a kocsmában nagy volt a szája, ma férfisovinisztának mondanánk. Az elnök elvtárs egyébként úgy járt el, hogy megkérdezte Marika nénit, hogyan szervezné meg az aktuális munkát, majd azt kihirdette a saját utasításaként. Marika néni sem káromkodott általában, kivéve egyszer, amikor kiszakadt a moslékosvödör füle és az egész a nagylábujjára esett, a moslék meg a lábára ömlött. De utána szólt, hogy a jelenlétében soha se merészeljünk így beszélni.

Egy lány ne káromkodjon. Azért vannak lányok, hogy olyanok is legyenek, akik nem káromkodnak, nem beszélnek csúnyán. Azok a régi szép idők, amikor még ciki volt káromkodni. Amikor bármelyik felnőtt rászólt bármelyik gyerekre, ha az káromkodott. A lányokra nem kellett, mert azok nem káromkodtak.

Nézem kik védik meg azt a szerencsétlen pécsi gimnazistát, aki liberálisok közé keveredett. Hát szép társaság. Sose értettem, hogy milyen alapon gondolják a liberálisok, hogy az undorító, az ocsmány a szép. Talán a saját lelkük alapján, nincs más ötletem.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja szerint:

…tapasztalataim szerint a pécsi bölcsészkar szívesen látja az ilyen, szabadságszerető, nyílt beszédű, gondolkodó, a társadalmi kérdésekre és vitákra nyitott diákokat, mert tudjuk, hogy könnyebb változtatni a stíluson, mint a szervilizmuson.

Hát. Mások ezt pont fordítva gondolják, a stílus maga az ember. Mélyen elgondolkoztatónak találom, hogy egyik liberálisban sem merül fel, ez talán egy olyan határ, amelynek az átlépését még politikai és ideológiai okokból kellene támogatni.

Lehetne mondani: egyetértek veled, de kérlek ne káromkodj, ne beszélj csúnyán, mert rossz hallgatni.

Különösen mert az említett „gondolkodó” a trágárságokon és a liberális narratíva felmondásán kívül semmit nem tett hozzá a diskurzushoz. Azt, hogy Lili valójában milyen, azt csak a barátai, az osztálytársai, a tanárai és talán a szülei tudják. Nagyon remélem, hogy nem olyan, amilyennek látszik.

A liberálisok új projektje láthatólag az, hogy egyre fiatalabb gyerekeket küldjenek a politika arcvonalába. Olyanokat, akiknek láthatólag fogalmuk sincs a tágabb kontextusról.

Egy káromkodó 18 éves lány nem több, mint egy olyan 18 éves lány, aki felvett egy rossz férfiszokást. Hát ezzel biztos nem vagyunk most előrébb. Most hallom, hogy szegény lány állítólag LMBTQ+ károsult is, ami némileg mentőkörülmény, hiszen a liberális ideológia LMBTQ+ kiegészítő csomagja sem hagy maga után boldog és elégedett kamaszokat.

Mérhetetlen a felelőssége azoknak, akik ezekben az őrületekben gyerekeket, kamaszokat megtámogatja, megerősíti. Ebben semmi politika nem szabadna, hogy legyen. De csak az van.

 


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A demokraták azért puccsolnák meg Bident, hogy legyőzzék Trumpot

  Biden nyilvánvalóan nem alkalmas az elnöki feladatok ellátására. Ezzel kapcsolatban már első megválasztása előtt is …

32 hozzászólás

 1. Nagy Blanka szájából minden mondatában a lófasz lógott ki. Gyurcsány tojáskeltető fiókája volt ő is.
  De ez már a Gyurcsány klientúrának is sok volt.
  De kinőttek a követői.

 2. Tudományos libsizmus

  Amikor egy fiatal lány káromkodik, az a legalja.

  • István Kopasz

   Ez a lány és az előző nem káromkodott, csak nagyon rondán és gusztustalanul beszélt. Káromkodás az, ha az Istent szidják igaztalanul! Ne keverjük a káromkodást – ami szintén csúnya – és a ronda, ocsmány beszédet össze!

 3. 1964-töl 1966-ig voltam tartalékos tiszti iskolan mint sorkatona.A szazad paracsnokom egy volt AVH-s hatarőr szazados volt. A szazadban az újoncoknak és a kiképző tiszteseknek, tiszthelyetteseknek fenyítés jart a tragar beszédért, karomkodasért! Hihetetlen, de igaz! Na , most akkor hol is tart ez a nőnemű micsoda? Gyalazat, ha még beengedték masnap az iskolaba.

 4. stefan.walter

  Lili a a Római Katolikus Egyház Ciszteri Rend Nagy Lajos Gimnáziumának végzős diákja.
  Valami nagyon nem stimmel . A trágár beszéd összeegyeztethetetlen , elfogadhatatlan ,főleg egy
  katolikus diák szájából. A tanárok, nevelők felelőssége is egyértelmű.

  • A katolikus gimnázium nem sokat tud tenni – maximum elhatárolódni (ha keményebb eszközökhöz folyamodnak – fegyelmi eljárás, eltanácsolás – akkor a libsevik sajtó színe-java fog „diktatúrát” kiáltani) – ha a szülők kommunisták, a gyerek befolyásolható a szélsőbaloldali ideológiák által (amit a fősodratú médiából megtapasztalhat), az ellenzéki senkiháziak meg kihasználják.

   • Most már eső után köpönyeg. Ha nem akarnak durva pereket, nemzetközi médiában meghurcoltatást, ezt a nyomorult lányt nem rúghatják ki.
    Ezek után alaposabban utána kell nézni milyen családi háttérrel veszik fel a gyerekeket az egyházi suliba. Manapság diákot kirúgni szinte lehetetlen. A tanárok, és sajnos sokszor a szülők is eszköztelenek a liberális elvek szerinti nevelés uralma miatt. Lili esetében már döntő a kortárs csoport szubkultúrája. Ezzel viszont nagyon is kell foglalkozni.
    Számomra legalább annyira problémás a liberális jóemberkedés, mint a trágár stílus.. Tele az internet a ” szegény ártatlan kislány, megtámadták a csúnya bácsik” szemforgató védőbeszédekkel. Nem szabad őt szigorúan megróni, nehogy sérüljön a hab tiszta, ártatlan kis lelke. Ez az a kelepce, amibe a naiv jóakarókat húsevő virág módjára becsalják. Ennek az „ártatlan” lánynak a lelkén egy csúnya nagy gennyes fekély éktelenkedik, amin már a simogatás nem segít. Ide bizony sziké kell, fel kell vágni, el kell távolítani. Különben vérmérgezést, majd lelki halált okoz. Nem csak a trágár beszéd, hanem a teljes kontrollvesztettség a gond, az élet minden területén.
    Külön „kiakasztó” hogy ezt költészetnek merik nevezni. Ez a hang csupán valami ocsmány keleties jellegű átkozódás.
    „A szív bőségéből sól a száj.”

    • csakafidesz

     Ha az egyház egy fikarcnyit is meg akar őrizni a renoméjából akkor behívatja a lány szüleit és megkérik őket, hogy vigyék máshová a gyereküket. Ez a minimum!

 5. Kedves Lili! Ennyit sikerült megtanulnod iskoládban? Nos, ne legyél rá büszke! Egyrészt, mert elméletileg egyszer anya leszel. Ezt várod majd a gyerekeidtől? Másrészt sem neked, sem a többi diáktársadnak nincs az egész kialakult helyzethez közöd. Sem az agyad nem érett még annyira, hogy felfogja azt, ami itt történik, életkori tapasztalatod sincs, simán megvezet néhány hataloméhes idióta. Kihasznál.
  És néhány szó az „elhatárolódó” igazgató úrhoz: én is egyházi gimnáziumba jártam. Hát, Kolos atya olyan simán kirúgott volna egy ilyen diákot, hogy a lába sem érte volna a földet. Zárójelben jegyzem meg: igaza lett volna.

  • „Ennyit sikerült megtanulnod iskoládban?”
   Ezt gyaníthatólag nem az iskolában tanulta.
   Inkább a kommunista szüleitől, a libsevik befolyás alatt levő médiából – és ezt használja ki az anarchiára áhítozó, külföldről pénzelt ellenzék: van újabb „katonájuk” a hadszíntéren.

   „Hát, Kolos atya olyan simán kirúgott volna egy ilyen diákot, hogy a lába sem érte volna a földet.”
   Sajnos ebben a nagyon „politikailag korrekt” világban már nem lehetne megtenni – a Független Objektív Sajtó (röviden: F.O.S.) olyan „diktatúra!”-cunamit indítana el, hogy azt Brüsszelből is látnák.

 6. Tóth István

  Pankotai Lilinek atyai féltéssel:

  Káromkodni a fuvarosok is tudnak…
  Ők sem ismerik az időmértékes verselés katarzisát…

  Jaj, Lili, úgy sajnállak, kincsem,
  mint a gimis góréd, de helyében:
  Úgy basználak kintre az ajtón,
  mint macskát szarni, ki a télen…

 7. Pánkotai ezek után reggelenként apukádat szoktad leszopni éhgyomorra. Utánna türöld meg a szádat mert maszatos maradsz.

 8. Ennek a kis gumiszökevénynek teljesen felesleges a pécsi tudományegyetem bölcsészettudományi karára jelentkeznie. Már most olyan szinten van, mint a kar dékánja, semmi újat nem tanulna.

 9. Vannak olyan dolgok, amiket következménytől függetlenül meg kell tenni. Itt azt, hogy ezt a lányt habozás nélkül ki kell rúgni az iskolából. Biztos, hogy a liberális média óriási botrányt csinál majd belőle, de ha nem lépi meg ezt az iskola, akkor hiteltelenné válik az a keresztény tanítás, amit képvisel, és a többi egyházi iskola becsületét is rontja. Ha régebben a vértanúságot is vállalták a keresztény hitért, az iskolának a liberális média dühét is vállalniuk kell ezért a lépésért.
  Lili senki más, mint egy helytelenül viselkedő, majdnem nagykorú gimnazista. Hiába sztárolják baloldalról, akkor is ez a tény. Ilyenkor az a szokás, hogy az osztályfőnök, súlyosabb esetben az igazgató elbeszélget vele, megpróbálja megértetni vele a tettének a súlyát. Aztán megtenni a megfelelő intézkedéseket – gyűlölet nélkül, de határozottan. Ez az ő tisztánlátása és jövője szempontjából a legfontosabb. Nem a liberális tüntetőkre van bízva Lili nevelése, hanem a szüleire és rájuk, ők felelnek érte. Nem a trágárságáért, hanem hogy azt megfelelő módon kezeljék.

 10. „aki liberálisok közé keveredett.”

  Úgy emlékszem,hogy aki korpa közé keveredik….. 🙂
  Ámbár a lényeg egy és ugyanaz. Sőt volt valami üzletszerű kéjelgőkről szóló mondás is,ami pontosabban illik erre a sötét kis libára.

 11. Sajnos ezek a gyerekek nem tudják, hogyha beállnak Gyurcsány és a globalisták mögé, az életüket vetik vissza, minimum 15 évvel, sőt többel, ha ezek hatalomra kerülnének. Én sajnos ezt végig éltem és ezek az idök már nem hozhatók vissza!!!
  Lehet itt szidni a kormányt és Orbánt, be lehet állni tüncikézni, de halkan megkérdezem: feltették maguknak azt a kérdést, hogy melyik érában volt jobb élni?! Mikor javult az életszínvonaluk?!
  Gyurcsányék egy ilyen szituációban simán kiárusítanák egész Magyarországot, kiszolgáltatva mindenféle rezsicégnek, persze olcsó áron, nyugdíjaprémiumról meg álmodni sem merhetnének a nyugdíjasok.
  Annyira jó, hogy ebben az országban ennyien „értenek” a politikához. Egyenlőre még azt látom, hogy ez a kormány próbál kiutat keresni és az ország lakosságát védeni a jó nagy szarkeverés ellenére, amit a baloldalnak köszönhetünk!

  • Pontosan, kedves Angie.
   Ez a lényeg, amit Ön írt. Ezt a kormány iránt támadt eszelős gyűlöletet nem is lehet semmivel megmagyarázni még a felnőtteknél sem, hátmég ilyen tehetségtelen buta diákoknál.
   Bele kell már mennünk jobban az okok felkutatásába és megkérdezni a mai fiatalokat, hogy végül is mi bajuk van velünk a normalitással? Soha ilyen jó életük nem volt a fiataloknak az egész emberi történelem során, de soha nem lesz olyan rémületük, mint mikor pont ez a liberális, nekem csak szabadságjogom van, mindenki másnak kötelessége engem jóltartani és úgy ugrálni, ahogy mi LMBTQ elmebetegek elvárjuk korszak átfordul egy halálos vírusos emberirtó káosz társadalom után a nincssemmid rettenetes rabszolgabirodalomba.
   A tanáraikkal egyetemben végtelenül hülye lények ezek, akik azt hiszik, hogy lesz valaha is jobb dolguk a Kínában, Kanadában, Új-Zélandon már kialakítás alatt álló megfelelőségi pontrendszer világban, és az összeomlás előtt álló nyugatisztánban.
   7 évvel a gyilkos muszlim horda beindítása után még mindig hinni és nyalni a fenekét Sorosnak, nagy szellemi hiányra vall már egy kamasznál is, hogy a tanáraikról ne is beszéljünk!

   • „eszelős gyűlöletet nem is lehet semmivel megmagyarázni” – ó dehogynem. Nekem ezek az emberek segítettek megérteni a szeretet tanításának lényegét, megmutatva, hogy a gyűlölet a gonosz munkája. Sajnos nem egy ember lelkét láttam elbukni a sötét gyűlöletbe. Kivetkőztek magukból, Oda a jó szív, a kedves ember, a gondolkodás. Csak a vakgyűlölet maradt. Magam részéről gyógyulást kívánok nekik.

 12. Kedves Triacus! Elméletben talán egyetérthetnénk. Azonban egy egyházi iskola az oktatáson kívül az etikai nevelést is célul tűzi ki. Aki oda jelentkezik, tudja, hogy bizonyos értékeket nem hagyhat figyelmen kívül, és ezek az értékek bizony messze vannak az „uniós” értékektől. És bizony, vannak helyzetek, amikor át kéne gondolni, hogy a Brüsszelnek és a liberálisoknak kell-e megfelelni, vagy a stabil és valós keresztény értékeknek. Ha egy egyházi iskola „beáll a sorba”, semmivel sem lesz különb, mint az az iskola, amelynek esetleg nem túl jó a híre. Talán ennyit kéne, hogy jelentsen egy egyházi iskola. Hogy nem kezdek trágárkodni, mert kirúgnak. Függetlenül attól, hogy mit szól ehhez a F.O.S.

 13. Heinrich Heine német költő még így nézett egy lányra:

  Mint egy virág olyan vagy, oly tiszta szép szelíd,
  Elnézlek, s szívemhez a bánat közelít.
  S kezem véd könyörögve, meghallgat tán az ég,
  Ilyen maradj örökre, íly szelíd, tiszta szép!

 14. csakafidesz

  Nem tudom miért, de az jutott eszembe, hogy a Rákóczi téri cigány kurvák is hmm. szóval más hangnemben beszélnek a kuncsafttal. Ha a férfi nem mond csúnya szót ők sem mennek a a pöcegödörbe.

 15. Van
  egy ..költőnk..is aki ilyen stilusban
  versel.Sok helyre meghivják még
  az Eucharistikus kongresszuson is
  szerepelt.Akkor miért csodálkozunk.
  De Lili stilusa számonkérő,ami
  nagyon emlékeztet egy másik
  éretlen személyre,aki a média
  darlingja volt egy ideig.
  Az aki még semmit nem tett
  a társadalomért nem jogosult
  számonkérni semmit azoktol
  akik már letettek valamit az
  asztalra.
  az életben.

 16. Mi az, hogy „kedves Lili” ?, ez csak egy szokásos, elöírt megszólítás, jelen esetünkben mégsem kedves. Egy már 18 éves, mindegymi, nem lehet kedves, ha trágárkodik. Magától vagy betanítottan.
  Az egy rossz példát adó selejt, ki kell minden közösségi helyröl rúgni, továbbiakba nem bevenni. Elözö esetben láthattuk, hogyan ragadnak külsö politikusok az ilyen belsö kis kancákra; de aztán leáldoz nekik, mehetnek a fenébe.

 17. Blanka töritanára ötöst adott egy nyilvánvalóan elégtelen töridolgozatra, amit aztán Blanka boldogan rakott fel a netre. Nem vállalta a tanár konfliktust, nem vállatla be, hogy megbuktassa, mert azt mondták volna a liburnyákok, hogy bosszút állt…

  Ilyen egy fejletthaladó világ, a konzervatív értékeknek esélye sincs, megy a hülyeség ezerrel. De ez objektív módon van így, keveset lehet tenni ellene. A tüntetés is azért jött létre, mert tenni próbált valaki a tanársztrájk ellen, de a liburnyákoló világban ez objektív módon lehetetlen. Mert a saját narratívájukat be tudják tolni az emberek fejébe, de a konzervativizmus már régóta nem képes erre. Ez a fő baj. Esik minden szét, megyünk egy totál értelmetlen, antikonzervatív világ felé. Már ott is vagyunk nagyjából, csak még kitart a Fidesz, ellenáll néhány dologban.

 18. Nem keresztényi a káromkodás, az obszcén beszéd, és nem méltó a tiszta, szép, nemes emberi kommunikációhoz, önmagunk kifejezéséhez. Tulajdonképpen erre hívta fel (vagy erre is) a cikk a figyelmet, közben senkit nem megbántva, nem minősítve.

 19. Amelyik csoporthoz ez a lány tartozik, előszeretettel használta még a választások előtt a biodíszlet kifejezést. Bárki rákereshet, az első néhány találatban minden benne van. Nos kedves Lili, kedves élőláncos-tapsikolók, titeket mind-mind biodíszletnek használ a vereségét elfogadni képtelen ellenzék, és a külföldi pénzelőik, parancsolóik.
  A színpadon előadott performanszt végignézve pedig az jutott eszembe, hogy ez a lány az olvasásnál tovább nem jutott. Néha fel-felnéz a kis telefonkájából, de ha ezek a gondolatok önállóak lennének, akkor magától mondta volna el, nem végigolvasta volna. A testbeszéde is árulkodó, hullámzott, táncolt közben végig, mint aki kicsit kínosan érzi magát. Így is kell kezelni, ennél többet nem érdemel.

 20. Puncius Pinatus

  Az sem biztos, hogy lány.
  Manapság a köreikben bármi lehet.

 21. A LÁNYOK NEM, NEM A KURVÁK IGEN….

 22. Kicsit bedrogozva bármi megy, még a csúnya beszéd is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük