A Magyar Kétfarkú Kutya Párt esete a választópolgárral, avagy egy tragédia margójára


A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a fiatal pártok családjába tartozik. Alfaját tekintve egy ellenzéki összefogáson kívüli, önálló párt. Az értelmező szótár szerint az önálló párt legfőbb jellemzője, hogy döntéseit saját vezetői hozzák, és nem Gyurcsány Ferenc. Ebből arra következtethetünk, hogy ez állhat a hátterében annak, miért nem álltak össze Gyurcsány Ferenccel a választások előtt, és miért nem lettek részesei az ellenzéki összefogásnak.

(Vendégszerzőnk „Rövid élet, drága sör” írása)

Tehát fogta magát ez a párt, és saját maga elindult a 2022-es választásokon, valószínűsíthetően azért – de ez még kisebb elemzésre szorul –, hogy bekerüljön a parlamentbe. A célok eléréséhez, mint tudjuk, programalkotásra van szükség, ezért ez a párt programot alkotott. A párt programját meg kell ismertetni a választókkal is, ezért megismertették a választókkal, akik ebből kifolyólag meg is ismerték. Mindez a választási kampány során történt. Amikor véget ért a választási kampány, akkor jött a választás napja, és választottunk. Ezzel eljutottunk odáig, hogy ez a párt nem jutott be a parlamentbe. És akkor mindenki elkezdett elemezni.

A választópolgár az állampolgárok családjába tartozik. Legfőbb jellemzője, hogy a választás napján választ, sok esetben a győztes pártra szavaz, és kevesebb esetben a vesztes pártra. Ezt hívják demokráciának, de ez még nem biztos. Az a választópolgár, aki nem választ, az nem számít, hiába mondja el hangosan a véleményét. A választópolgár eléggé kiismerhetetlen, mert nem tudjuk előre, kit fog választani, előfordul, hogy titkolózik, sőt, néha a választás napjáig képtelen dönteni vagy bizonytalan. Ez eléggé idegesítő tulajdonsága a választópolgárnak. Így létrejöttek a közvélemény-kutató cégek, akik tudományosan kutatják a választásokat, de butaság tőlük várni az eredményeket is, hiszen csak a kutatás szerepel a nevükben. Marad tehát az, hogy a választásokat követően tudjuk meg, a választópolgárok kiket is választottak. Ilyenkor az történik, hogy a Fidesz–KDNP pártszövetség örül, és a többi párt nem. Onnan tudjuk, hogy a többi párt nem örül, hogy csúnya szavakat használnak a választópolgárra, és ez nem tetszik a választópolgárnak, aki tehát még sértődékeny is. A választási eredményből már ki lehet kutatni, miszerint a választópolgárnak hajlama van arra, hogy az érdekeinek megfelelően szavazzon, ami párját ritkító önzőség, ezért nem elég globális, morális, liberális, szolidáris, fékes-ellensúlyos, hanem vidéki. És akkor meg is fejtettük, hogy mi a baj a sok vidéki választópolgárral.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt állítólag – saját bevallása szerint – vicces. A 2022-es választások azonban nem voltak viccesek, mert sok választópolgár azt gondolta, hogy vannak, akik nem akarnak neki jót, és mivel sok ilyen választópolgár van, aki így gondolta, ezért szerintük az országnak sem lenne jó, ha így lenne, kivéve, ha úgy választanak, hogy jó legyen. Ez végül így is történt. A következő ok, amiért a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nem jutott be a parlamentbe, az, hogy vicces dolog erre a pártra szavazni, de ha mindenki viccesnek tartja, akkor az már nem vicces, mert belegondolni is rossz. És sokan belegondoltak, de a közvélemény-kutató cégek nem gondolatolvasók, főleg, hogy jósolni sem tudnak. Csak kitartók.

A választópolgár rejtett tulajdonsága, hogy alapvetően konzervatív, még azok nagy része is, aki nem konzervatív, csak nem tudja magáról, hogy ő konzervatív. Kivételt képeznek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szavazói, mert ők tudják magukról, hogy nem konzervatívok. A választópolgár ezért azt gondolja, hogy a parlamentbe politikusokat választ be, akik törvényekkel bíbelődnek majd, hogy neki (ti. a választópolgárnak) jobb legyen, lehetőleg azonnal. A választópolgár ezeket hívja elhivatott embereknek. Ebből következik, hogy a vicces emberek szerinte a cirkuszban vannak, mert ott szokott nevetni, és ezért megy oda, de még sosem a parlamentbe ment a cirkusz helyett tévedésből. Akik tévedésből mégis a parlamentbe mennek, azokat hívjuk ellenzéki képviselőknek.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt legfőbb (újrahasznosított) szlogenje az Örök élet, ingyen sör, adócsökkentés. Úgy látszik, hogy ez nem volt elég ígéret a választóknak, sőt, pedig úgy tűnt! Gondoljunk bele részletesen és haladjunk a legegyszerűbbtől a legrosszabbig:

Az adócsökkentés rendben van, ezt mindenki szereti, pipa. A választópolgárok egy része azonban nem szereti a sört, vagy mást szeretne ingyen, például nem sört, és ez megosztotta a választópolgárokat. A harmadik, hogy sokan nem akarnak örök ideig élni. Ezt nem gondoltuk volna, de így van.

Ehhez kapcsolódóan készítettek korábban utcai felmérést egy választókorú férj megkérdezésével, miszerint A: Örökre együtt akar-e maradni a feleségével? vagy: B, és azóta tudjuk, hogy B. Sajnos a Magyar Kétfarkú Kutya Párt itt nem figyelt, és ez is hozzájárult a vereségéhez. Valószínűleg az örök szerelem kényszere mellett a nyugdíjkorhatár fokozatos felemelésével is számoltak a választópolgárok, és az sem volt jó érzés.

Ezzel megfelelően bizonyítottuk, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nem is annyira vicces, sőt, hajlamot mutat a kínzásra, és ezt jobb elkerülni.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a választási kampányban olyan fontos dolgokra is gondolt, mint a drogliberalizáció, mert a liberalizáció általában is nagyon fontos, és ebből ők ezt találták a legfontosabbnak. Ezt nagyon jól kiragadták a lényegből, így maradt a lényeg, és nem a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Az elemzés végére hagytam az egész választási kampány legfontosabb mondanivalóját, és ezért teljesen félre kell tenni a viccet a téma komolysága miatt, az pedig a korrupció. A korrupció az, amivel mindenki le akar számolni, aki nincs hatalmon, így a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is nekiállt leszámolni vele. Mindezt a párt honlapján tudtam meg, hogy nagyon fontos nekik mások átláthatósága, sőt, bírálják a többi párt pénzközpontúságát és elégedetlenek egyes önkormányzatok (itt nem a Ferencvárost kell ikszelni) közbeszerzéseivel. Az Állami Számvevőszék honlapján meg azt olvastam, hogy ők voltak elégedetlenek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt átláthatóságával. Ez nyilván úgy fordulhatott elő, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt meg akarta mutatni, hogy mit ért átláthatatlanságon, és ez jól sikerült az ÁSZ jelentése szerint, viszont ezt mindenki félreértette.

Eredetileg úgy volt, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt lesz az ellenzéki összefogás szavazóinak a menekülőpártja, ha MZP-től kellően megijedve a Fideszre akarnak szavazni első idegességükben. De a szavazók még messzebbre menekültek a teljes ellenzéktől, ami az ilyen háborús időkben végső soron megbocsátható.

Összegezve, lehet, hogy a választópolgár viccelte meg végül a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, hiszen úgy tűnt, hogy bekerülhet az országgyűlésbe, de aztán mégsem. Így aztán marad a következő négy évre az a kérdés, hogy ki a fejlődőképesebb, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vagy a választópolgár?


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A VAR csak tovább rombolta a focit! (Liverpool-Manchester City 1-1)

  Nem abban kívánok állást foglalni, hogy tizenegyes volt-e az az esemény, amelynek során egy City-játékos …

13 hozzászólás

  1. Ungarn über alles !

    ezek se áltatták jobban magukat a Parlamentbe kerülés lehetőségével – mint az összefosás pártiak a saját kétharmadukkal
    félelmetes hogy a mindenféle jövőkép híján levő választóréteg által bármiféle bohóctársulat az ország nyakára ülhet

  2. Ritkanirokide

    Köszi, ez is jó lett!

  3. Juhász ilona

    Valaki kiszámolta már, hogy ez és a többi hasonló megélhetési párt mennyibe került az országnak?
    Biztosan támogatni kell őket, mondjuk 2 cikluson túl?

  4. Az SZDSZ mesügéiből alakult szarcsimbókok játszótere! Viszont nagyon jómódban tartjuk el őket. Négyévente 1-2 hónapot dolgozgatnak és utána ismét jön a láblógatás.

  5. Attól, hogy nem Gyurcsány hóna alól búzlenek ki, attól még az SZDSZ utódpártjainak egyike.
    Nem véletlen, hogy a TASZ-os Schiffer mellettük voksolt.
    Náluk fog visszatérni.
    Nagyon veszélyes társaság. A cinizmus, az ócska, nihilista cinizmus a szadesz sajátja volt
    és maradt.
    A KKP – globalista, Európai Egyesült Államok párti és EU-ügyészség, EU-bíróság párti, migráns párti.
    Köztársasági Koalíció Párt
    Cani Merga

  6. A legundorítóbb alakulat ez a hungarofób ‘belpesti liberális’ kutyapárt. Nem véletlen, hogy Schiffer rajong értük.

  7. Nemtom, de valahogy régen nem nagyon volt esélye annak, aki viccesre vette a politikát. Mert ugyan Torgyán és az az angol képviselő Brüsszelben (most nem jut eszembe a neve) szellemes volt, élvezet volt a felszólalásaikat hallgatni, de azok komoly témákban szóltak hozzá és értették is a feladatukat.
    Tehát a szellemes humort a választópolgár is szereti, de amikor viccből, mert elege van, holmi Chiccolina szajhát juttat be képviselőnek, vagy 5*-os pártról nem veszi észre, hogy nem a Bilderberg vette meg kilóra a humoristáját, vagy pláne egy farokkal zongorázó bohócnak hiszi el, hogy jó szolgája lesz a népének, akkor jön aztán a nagy kijózanodás.
    Bár, ha az ellenzékünket és nyugat vezetői gárdáját nézzük, már a létük is maga a vicc, hogy Soros nem tud összeszedni egy valamire is értelmes csapatot, de azért tudnunk kéne, hogy képviselni, politikusnak lenni egy komoly szakma (kéne, hogy legyen), mert különben a nép azzal szembesül, hogy a vezére(császára) úgy fog viccelni vele, hogy „ettől a kopasztól eddig a kopaszig” kell kivégezni mindenkit, vagy a lovát nevezné ki szenátornak…
    Ilyen mikor a hatalom viccel. Pont most viccelnek így velünk egy országgal arrébb egy helyi négyfarkú komédiás párt…

    • Azért egy farok több célú hasznosításával a szomszédban többre jutott valaki. De isten ments, hogy a kétfarkú kutyák négykezest játszanak egy zongorán, a parlamentben. Mert az már nem vicces.

  8. ezek nem kutyák,hanem idióták.

  9. Valóban jól mondja Rózsa: „az az angol képviselő Brüsszelben szellemes volt, élvezet volt a felszólalásaikat hallgatni” – íme itt van Nigel FARAGE egyik legutolsó brüsszeli felszólalása, alig 10 perc, egyszerre humoros is, meg kegyetlen is.

    ==> https://www.youtube.com/watch?v=1zyHU4SkLMA

    Két rövid mondat:

    (Farage Junkernek – mindjárt megszólításként): Önnek annyi karizmája van, mint egy nedves felmosórongynak, és megjelenése nem különb, mint egy banki kistisztviselőé…!

    Farage: „Az EU megöli az európai demokráciát!”

    [Tanács: Ha lejátszáskor a beállításoknál bekapcsoljuk az automata fordítót (feliratozót), és magyar nyelvre állítjuk; továbbá a lejátszási sebességet visszavesszük 0,75-re (hogy az automata is képes legyen megbírkózni a rendkívül gyors angol beszéddel…), egész jól nyomon követhetjük a felszólalást.]

    A felvétel után olvasható kommentek egyébként a mai napig szuperlativuszokban emlegetik a Farage-jelenséget.

  10. A választás arról szól, hogy egy országnak prosperálnia kell, vagyis működnie kell,
    előre nem látható helyzetekben is. (Pl. egy háború, vagy egy járvány esetében)
    EZÉRT nem engedhetjük meg magunknak, hogy választáskor egy IDIÓTA bohóc-párt
    kerüljön akárcsak az országház közelébe is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük