Puzsér Róbert Sétáló Budapest 2019.09.11. fotó: Horváth Péter Gyula

Puzsér Róbert, a “tényező”


Puzsér Róbert egy celeb, aki ezt nem tudja magáról. Puzsérről nem tudja senki, hogy miért került a reflektorfénybe, és azt sem, hogy miért van ott. Olyan celebekkel vitatkozik össze saját kezdeményezésére, akik általában nála egyszerűbb eszközökkel képesek csak kifejezni a gondolataikat. Puzsér ugyanis igazi álértelmiségi is, az ehhez szükséges kelléktár minden XX. századi elemével együtt. 

Puzsér még politikus is, átütőerőben valahol Berki Krisztián és Fekete-Győr András között, pont annyi politikai érzékkel, amennyivel a magyar ellenzék állócsillagai általában rendelkeznek a Gyurcsány házaspáron kívül.  Puzsér viszont nem úgy egyszerű, ahogy egy átlagos ellenzéki az, okosabb, mint egy átlagos belpesti “liberális értelmiségi”, és sokkal kevésbé zavaros, mint Márki-Zay Péter.

Reális elmeállapota mégis abból állapítható meg, hogy most lelkesen támogatja a hódmezővárárhelyi polgármester ámokfutását, mert ő érti miket beszél össze. 

Puzsér titka a megfelelő ellenfélválasztásban, a kérlelhetetlen ellenzékiségben és abban rejlik, hogy soha nem veszi észre, ha kiütik. Miután ebből él, pénzt mindenkitől elfogad, kivéve jobbról, mert akkor tudja, hogy soha többet nem kapna balról.  Bármikor képes egy nézhető tévéműsort vagy hallgatható podcastot összehozni, ami alatt az ember nem unatkozik, mások hülyeségéről, elmebajáról mindig rettenetesen találóan nyilatkozik. Az ellenzéket érintő kritikái frappánsak egyébként, viszont a jobboldalt érintő kritikái egysíkúak, unalmasak és önismétlők. Hiába kérlelhetetlen ellensége a Fidesznek és Orbán Viktornak, a jobboldalnak, még semmi eredetit, relevánsat nem mondott róluk soha. Ebből következően Puzsér a jobboldal szempontjából lényegtelen, nem is nagyon vesszük tudomásul a létezését, csak mint intő példát emlegetjük, hogy a média miként erősít fel bizonyos pszichikai problémákat. Ezt és az előbb említett lényegtelenséget nagyon nehezen viseli. 

Puzsér esküdt ellensége annak a kereskedelmi és közösségi médiának, amelyben él. És ezt az ellentmondást is képes feldolgozni gond nélkül.

Puzsér ráadásul feminista is. Férfiaknál ez a XXI. században egy olyan XIX. századvégi betegség, amit egy vagy több erős nő korai jelenléte, esetleg egy erős nő aktuális jelenléte okoz. Puzsérnál is így van ez, a képzeletbeli patriarchátust valóságos matriarchátusként átvenni kívánó nők tudatalattija csipázza, hogy birtokolhatnak egy alávetett hímet. Ezek a csajok egyébként sok teljesen reménytelen kékharisnya közé vannak keverve, de azért a piaci rést néhány eleve esélytelen, de tesztoszteronnal még rendelkező liberális felismerte, hogy aztán feministaként bukkanjon fel a matriarchátus legkellemesebb pontján. Örömből ez se sok, de sokkal jobb, mint Vadai Ágnes és Szabó Tímea közé szorulni egy ellenzéki rendezvényen. 

Puzsér úgy marad általában a felszínen, hogy beleszáll valakibe minden előzetes jel nélkül vagy esetleg megvéd valakit, akinek ez nagyon kellemetlen. Jelen esetben Majkába és Puskás Petibe szállt bele. Majka az egyetlen, akiről tudom, hogy ki, mert a legelső exhibicionista ostobákat mutogató akármikből pár órát még láttam. Ez a két úriember állítólag sztár. A kereskedelmi televíziózásban és a közösségi médiában bizonyosan. Puzsér általában sztárságban felette álló, nála több botránnyal rendelkező ellenfeleket választ, hogy kedvezőbb környezetet teremtsen a saját gázsiját megállapító tárgyalásra, de arra azért ügyel, hogy a megtámadottak ne tehessenek úgy, mintha Puzsér nem létezne. Pedig ez minden vágyuk. Intellektuálisan egyikük sem nyerhet, ezt még Majkáék is tudják, viszont veszíteni lehet, elég egy rossz mondat és a liberális értelmiség látókörébe kerülhet az ember.

Puzsér karrierje nincs éppen a csúcsponton, még nem egy Bakács Tibor, de már le kell néznie, hogy annak a fején áll-e még. 

Ráadásul ennek a cicaharcnak az Index, az igényességére és olvasótáborának magasröptűségére oly büszke Index biztosította a helyet. Mintha ez valami kulturális esemény lenne. Mintha kulturális tényezők vitáznának a magyar művészet legújabb irányzatairól. A kereskedelmi média legnagyobb   hazugsága, hogy olyan celebeket termel ki, akik nem tudják, hogy ők maguk is csak termékek. Sajnos a nézők sem képesek ezt felfogni és valódi, releváns nézetek képviselőjeként tekintenek azokra a valamikre, amiknek az egyetlen feladata egyedül a kattintásszám növelése. 

Puzsér ráadásul most éppen a Márki-Zay Péter melletti feltétlen kiállást is számonkéri az ellenzéken, egy Majka és egy Puskás Peti között. Persze MZP és az ellenzék is jó helyen van ott, a bulvár alján.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Ukrán véralgebra

  Az ukrán vezetés saját elmondása szerint naponta 100-200 katonájuk esik el a fronton. A sebesültek …

24 hozzászólás

 1. Jajj! Ne már, hogy minden kretén reklámfelületet kap.
  :(((

 2. Ha ez egy senki, akkor itt miért valaki? Miért írnak róla?

 3. György Balogh

  Hazug puzsér =maki szar

 4. Mindig amikor Puzsár akármire jelöltette magát ,mindig alulmaradt.

 5. “elkesen támogatja a hódmezővárárhelyi polgármester ámokfutását, mert ő érti miket beszél össze. ”

  Hülye a hülyének tolmácsa.

 6. Olykor a Sparban téliszalámi leárazás van…
  Csakszólok… :DDDDDDD

 7. Mit írtak ma az Orbán által perzselt disznó hátára?
  Az MP volt a vége, az eleje nem látszik.

 8. A terjedelemért előre elnézést kérek.
  Puzsér jogos megállapításokat tett a magyar “szórakoztató” ipar minőségére, és részben ma is tesz ilyeneket, ezeknek megvan a maguk helye, mivel jogos kritikai észrevételek.
  Amellett, hogy már rég szomjaztam olyan kemény kritikai észrevételekre, amelyeket megtett film és zene viszonylatában a hazai termékekre, három komoly problémám is van vele, plusz ráadásként a hangvétel, amellyel elérte, hogy a közeg, amelyet annyira megvet, részben (vagy egészben) beszippantotta őt, és így már elég tompa a jogos kritika éle is. A három kifogásom a következőkben.
  .
  1. Szerintem arról, hogy mekkora minőséget képvisel Majka vagy Puskás akárki, arról nem annyira tehet Majka, vagy Puskás akárki. Az, hogy adott téren, vagy pillanatban nincs náluk jobb (vagy jobban fizetett), arról nem ők tehetnek. Nagy magyar (ostoba) szokás, hogy Dzsudzsák Balázst, korunk legnagyobb magyar labdarúgóját ekézik, hogy miért nem lett az Inter vagy a Roma, vagy a Valencia, vagy az Arsenal stb. sztárja. Nem lett. De a korosztálya (korszaka…) legjobb magyarja az lett. Tehet ő arról, hogy ebben a körben nem volt nála jobb? Nem volt nála 11 jobb? 111 vagy 1111 jobb?
  Puzsér is olyanokat kritizál nagyon vitriolosan, akik nem tehetnek róla, hogy már ENNYIVEL is reflektorfénybe, sőt tartós magas minőségű (?) megélhetéshez jutottak. Még véletlenül sem szokta megemlíteni Xy Dánielt, vagy Zw Ábelt, vagy Zsj Izidort, a nem annyira közismert produkciós felelősöket, vagy Hans-Jürgen Akárkit, mondjuk a “hazai” kereskedelmi televíziózás tulajdonosi hátterét, hogy mégis miért nem feljebb teszik a mércét, hanem pont ellenkezőleg, ha nem elég alantas és alpári valaki, akkor esélytelen arra, hogy valaha is írhasson róla Puzsér.
  .
  2. És ebből következik a második problémám. Ha ő történelem szakon végzett, KELLENE TUDNIA, hogy mindezen tobzódása a szellemi szemétnek abból adódik, hogy
  A) a magyar politikum nem lett leváltva, különös tekintettel az elmaradt elitváltásra. Ebből következik az a hisztérikus ellenállás, amit ma tanúsít a rákosista gyökerű hazai elit, hiszen ma Orbán már belevágott egy (ha nem is elitváltásba, de) elitmegosztásba, elitkiegészítésbe. Amelyet ugyebár jó kutyaként Puzsér mindig megugat. Miért is? Hát mert ő is besodródott, fene nagy kritikusként, minőségőrként a déká által leuralt elit védelmére felesküdött röfögőkondába. Azaz politizál az elitváltás, vagy legalábbis az elitmegosztás ellen. Az ellen küzd a tollával, ami EGYEDÜL elhozhatja legalább a versenyt, vagy legalább annyit, hogy más is hozzáférjen a magyar közönséghez, ne csak a kozsófélék, majkafélék, rtlklubfélék. Ne magyarázza meg, hogy ő csupán azért csalódott a TV2-ben, mert azt remélte, hogy majd a nemzeti kermédia nem lesz vér, nyál, ondó szentháromsággal kitöltve. Azért volt ő csalódott, mert nem csak a jól ismert és kényelmesen bírált belkretének csinálhatják a prolitömeg agymosását. Mégsem esik neki direktben az RTL klubnak, aki a fő felelős, és nem kárhoztatja azokat, akik ebből profitálnak (ellenzéki erők), hiszen őket tolja az RTL híradó.
  .
  B) A magyar társadalom igényszintje ennyi. A többié is ennyi. Van 50-70%, akinek lagzilajcsi kell, akinek győzike kell, akinek a sötétség kell, pálinkába áztatva, pörköltszaftba tunkolva. Ez van. Puzsér mégsem a buta tömegeket szidja, amiért igénytelenül megfelel nekik Majka szar színvonalú álnéger (álcigány, vagy nem ál…) rap akármije, vagy Puskás akárki nyuzikel akármije, hanem azoknak kéne beszólni, hogy hülye vagy, sötét vagy, akik ezt az igényt tömegesen megjelenítik. Annyira azonban nem tökös Puzsér, hogy a néppel szálljon szembe, mert nem igazi hős. Már így is fél lemenni egy elvivős kávéért, hátha valaki azt szereti, akit ő leköpött, és még eltöri az orrát.
  .
  3. Ráadásul maga Puzsér nem kínál alternatívát, mert valljuk be, amit ír, hogy alternatíva, a Netflix és az HBO fizetős világa, az nem alternatíva. Egyrészt ezek is a piacról élnek, és ha lenne (vagy lesz) ilyen szombat estére való szórakoztató showműsor feltalálva reklám nélkül, előfizetős alapon, annak magyar változatába vajon kiket hívnának meg? Hát sajnos nem a „korpás költőket”, hanem bizony Majkát, meg a hasonlókat. Mert az hozza a nézettséget (a fentiek miatt, 2/B pont). Továbbá ma is lehet látni a két említett szolgáltató kínálatán, hogy mekkora „előrelépés” a világuk. Persze Puzsérnak nyilván tetszik szélsőlibsiként (igen, nehogy már elhiggyük, hogy egy „férfi feminista” ma nem szélsőséges!), hogy a Netflix szépen beégeti a fiatalok fejébe, hogy FEHÉR-FEHÉR HÁZASSÁG = VESZEKEDÉS, GYŰLÖLET, míg FEKETE-FEHÉR HÁZASSÁG= BOLDOGSÁG, JÖVŐ. Nettó szélsőlibsi propaganda a Netflix, aki itt olvasó nézi, az mind tudja. Ez lenne az ajánlata Puzsérnak a kereskedelmi szemét ellen? A posztmodern sztálinizmus? A tech-óriások tulajdonosi körének kortárs piaci maoizmusa? A fehér ember eltörlésének globális cancel culture-ja?
  .
  És a ráadás. Igazán szépen mocskolja Puzsér a hasonlóan kormányelleneseket, ez jó hír. De az már nem, hogy a legszélesebb fiatal közeghez eljutni képes minőséghiány-kritikus egyben az agymosó gépezet része is. Rugalmatlan és buta a regnáló és nagyon erős LEGITIMITÁSSAL rendelkező kormányzat felé, amivel eleve minden jobbos számára lenullázza a jogos észrevételeit is, és erre rátesz a kisember (vagy akár kis sztár, kis celeb) iránti gátlástalan megnyilvánulásaival, amitől joggal hírhedt. De persze ő már a hírhedtségéből él. Ja, akkor értem. Ezt nevezi ő ELVnek.

  • @moliere Moliere egyik kedvenc hozzászólóm.

   Puzsér egy bárdolatlan, sutyerák hordószónok,aki szégyelli,hogy magyarnak született. Mint Alföldi Borika,ö is a nagy berlini kloáka -“magyarok” csapatába akar tartozni.

  • Remek elemzés arról, ami Puzsért jellemzi. Kár, hogy ez a mocsok “entellektüel” ezt nem olvassa…

 9. apro_marosan_petergabor

  Puzsér néha értelmes dolgokat is tud mondani, de ő sohasem tudja, hogy mikor beszél értelmesen.
  Mert annyit beszél feleslegesen.
  Bárkibe beleköt – mert ebből él. Saját szemében a feszített-vasbeton gerendát sem, más szemében a pitypangpihét is észreveszi.
  100 leírt mondatából jó, ha egy felet lehet komolyan venni.

 10. Puzsér, majka, puskás egykutya, csak nyugodtan marják egymást.

 11. Puzsér csak egy nagypofájú kontraceleb. Bárkibe belemar, csakhogy celeb lehessen és ebből hasznot húzhasson.
  Aki – ráadásul sokszor ocsmány stílusban – bárkit, bármit, bármikor csak kritizálni képes, és sajátmagát a nagy cinikus Voltaire- nek képzeli, az maga sem más mint akiket kritizál, vagyis egy bunkóceleb, aki semmivel sem viszi előrébb a világot pusztán csak élősködik rajta.

 12. Puzsér Róber tényleg tényező, hiszen itt is vele foglalkoznak, nem például a kispesti MSZP-s maffia üggyel.

  • Egyetértek!
   Az érdektelenség lenne ennek az embernek a fizikai vége, mert erkölcsi tartása amúgy sincs!
   Kérészéletű celebek, akik úgy hiszik, hogy egész évben repülnek!

 13. Puzsér egy hasadt elme (vagy lélek), néhány éve láttam róla/vele egy riportfilmecskét ami a lakókörnyezetében készült. Ellátogattak egykori iskolájába is, ahol ő volt a kis Nemecsek, az iskola vörös ingesei között, nem voltak barátai, nem szerették és ő sem szeretett senkit. De ez így volt a film készítésekor is, nem volt jóban a szüleivel sem, meg senkivel sem, meg magányos és amúgy sem erre az elcseszett világra való, már-már az öngyilkosság “megváltó” lehetőségén gondolkodott. Ebből a nyavalygó, önmarcangoló attitűdből küzdötte fel magát, a polihisztor, reneszánsz ember kényszerképzetét magára húzó üvöltő dervisnek. Mára úgy tűnik magára talált – dobva a múltat – ebben a számára kíméletlen világban és éppen ez lett a gyógyír sebeire, hogy akkor most már ő lesz kíméletlen és arcátlan és tenyérbemászó és bosszút áll a sérelmeiért akin csak lehet. De ez csak a látszat, a lelke mélyén ugyanolyan vívódó, az életével és a körülményekkel megbirkózni képtelen egyén maradt, mint amilyen volt mindig is. Ezért én valamelyest sajnálom is! Ennek tudatában olvasom a nagy kinyilatkoztatásait és a megfelelő polcra helyezem a mondanivalóját, a többi hasonszőrű társának is fenntartott zugban. (A Majkával és Puskás Petivel foglalkozó dolgozatát nem ismerem, erről így véleményem sincs, a leírtak általánosságban tárgyalja a Róbert énjét.)

 14. “A legvégső hazudozások és bonyolult szerkezetű képmutatás-labirintusok útvesztőjének ideje van.”

  “Mert mindenki annak a bokájába mar, akiébe bír…” Büky Géza II. prófécia/1967/

  A puzsérság egy jellegzetes kortünet. Mondhatjuk még: puzsérol, puzsérkodik, puzsértalanít, elpuzsérol, megpuzsérosodott stb. alakban is.

 15. Én már nagyon régóta nem foglalkozom sem Puzsérral sem Pottyondi Edinával.
  Szellemi kősivatag mindkettő

 16. Puzsér egy szenyfolt a TV. képernyön. Ki a fa…sz nézi ezt a geciládát.

 17. Engem sem érdekel Puzsér pusztító alpárisága. Ezért nem is hallgatom a Hét mesterlövészét, az APu-t, a Rádió Q-t, a Szélsőközepet, az Önkényes Mérvadót, a Megmondót, a Sznobjektívet és a többi szellemi nyomormatinét. Még a Pajorral készült minapi interjúját sem bírtam végig, olyan gyalázatosan alacsony volt a színvonala, hogy kénytelen voltam végighallgatni Tóth Gabi meseszép életművét: https://www.youtube.com/watch?v=N8fnNGuyXIQ

 18. Ez is Puzsér, ez is hozzá tartozik az összképhez:

  https://mandiner.hu/cikk/20160207_puzser_robert_behodolas

  Külön figyelemre méltó, hogy ez az írás alig néhány hónappal a nagy, 2015-ös migráns-krízis, és alig néhány héttel a Dóm téri (Köln) muzulmán állatok által végrehajtott, teljesen máig sem felderített ficki-ficki party után látott napvilágot.

 19. …és itt van annak a female-celebnek a fotója is, akihez/akiről az előző bejegyzésben említett Puzsér-szöveg szól – legalábbis az első látszat szerint.
  Mert – mint tudjuk – Puzsér (sajátságos stílusban) valójában mindig az egész társadalmat, sőt, olykor az egész emberiséget ☺ célozza meg mondandójával.

  https://mandiner.hu/attachment/0586/585517_288693_papprekakinga.jpg

  Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.