Két híres adóemelő és megszorító éppen megérti egymást. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az ellenzék progresszív jövedelemadó-terve a magyar középosztály gyilkosa


Az ellenzék tulajdonképpen eddig csak két dologban értett egyet egymással, illetve önmagával, már persze azon kívül, hogy Gyurcsány Ferenc a vezetőjük és Dobrev Klára lesz a miniszterelnök-jelöltjük. Jelesül abban, hogy ha nyernek, akkor megszüntetik a többgyermekesek-gyermekesek adókedvezményeit és természetesen progresszív jövedelemadó lesz. Csak ez a két intézkedés minimum 30 százalékkal fogja csökkenteni a gyermekesek életszínvonalát; az átlagos magyar család akár még ennél nagyobb életszínvonal eséssel is számolhat, ha a baloldal szokásos áram- és gázáremelését is beleszámítjuk.

Mindent elmond a propagandájuk gátlástalanságáról, hogy ezeket pozitív, az „emberek” érdekében hozott intézkedésként nyomják le a saját, természetesen szintén érintett szavazóik torkán is. A baloldali és liberális politikusok ugyanis a rosszindulatuk mellett, teljesen tudatlanok a magyar átlagember szociológiai viszonyait illetően (is). Soha nem voltak képesek megbecsülni a családok, háztartások teherviselő képességét, mindig a magyar viszonyok között középosztálynak definiálható, éppen felfele tartó csoportok, rétegek rablásszerű megsarcolásával akarták megteremteni az ellopni való pénzt. Hiszen kormányra kerülésük esetén vissza kell adniuk azokat a javakat, közszolgáltatásokat, vállalatokat, bankokat a nyugatiaknak, amiket a Fidesz visszaszerzett tőlük, szavazatokat kell vásárolniuk a szegények és a lumpenek között, és újra gazdaggá kell tenniük azt a hordát, amely hatalomra segítette őket.  És persze „etetniük” kell azt a több száz kisebb-nagyobb oligarchát, akiknek sohasem a termelő szektorokban van tulajdonuk és akikről soha nem ír az ellenzéki sajtó. 

És akkor a pár százezer „menekült” költségeiről nem is beszéltünk, akiket a németektől kelle najd átvennünk, a németek iránti szolidaritás jegyében. A nettó hazaáruláson kívül persze ennek a rémálomnak alapvetően szociológiai, társadalomtörténeti indoka is van. Az ellenzék liberális része csupa olyan emberből áll, akik egész életükben vagy életük nagy részében, általában már családilag mindig a kivételezettek kasztjához tartoztak. Nem egyszerűen jól éltek, hanem a felső-középosztály szintű életmódhoz szoktak hozzá. Ez nemcsak az anyagiakat jelentette, hanem azt is, hogy a családi-baráti kapcsolatrendszerükön keresztül minden elérhető volt a számukra. Olyasmik, amiket nem lehet megvenni, sok pénzzel sem, olyasmik, amikről az átlagember még csak nem is hallott. Ez a kapcsolatrendszer még magasabb életszínvonalat, még jobb oktatást és állásokat szerez nekik, az ő lehetőségeik a szó szoros értelemben végtelenek. A brancson belülieknek természetesen a képességeik korlátai sem szabhatnak határt. Erkölcsi gátakról meg ugyebár nem is beszélhetünk.

Dobrev Klára egész életében végtelenül gazdag volt és soha nem állt semmilyen akadály a vágyai megvalósítása előtt. Fekete-Győr nagypapája is a diktatúra vezető funkcionáriusa volt és a papája sem tartozott a rendszerváltás vesztesei közé. Ezek egymás között házasodtak, egymás társaságát keresték és mindig nagyon megválogatták, kit engednek be maguk közé. Az ellenzéki pártok számtalan névtelen, de a pártok valódi működöséért felelős funkcionáriusa kötődik családi alapon a diktatúra harmadik vonalához, ahhoz a harmadik vonalhoz, amely valójában ellopta, a szó szoros értelmében is, a rendszerváltást. Ezeket a csoportokat megvédte az országos ismeretlenség homálya; ki a fene tudta, hogy ki a tanácselnök, a közepes állami vállalat párttitkára három megyével arrébb, és főleg azt nem sejthette senki, hogy szinte minden fontos pozícióban olyanok voltak, akik több árnyék-kapcsolatrendszerrel is rendelkeztek, rendelkeznek.

Ezek a családok átörökítették ezeket az „ismeretségeket” a gyerekeikre, az unokáikra is. Ezeknek a Joe bácsi, Hans vagy Vlagyimir nem egy külföldi titkosszolgálat ügynöke, hanem a papi, nagypapi barátjának a fia, unokája, aki csak egy üzletember, akivel együtt nyaraltunk valami egzotikus helyen gyermekkorunkban. Az ellenzék vezetői soha nem éltek közöttünk, alapvetően egymás között élték az életüket.

Az ösztöndíjak, a meghívó fél által finanszírozott meghívások, jól fizető állásajánlatok, konferenciák, workshopok világában szinte minden adómentes. Hiszen ez mind ajándék, vendéglátás, projektpénz, támogatás, jófejség, nagylelkűség, baráti segítség, hiszen akiktől kapják, azokkal annyira egy hullámhosszon vannak. Nekik természetes.

Ezeknek az embereknek pont annyi köze van Magyarországhoz, mind Bulgáriához vagy Brüsszelhez, semmi. Teljesen honvágynegatívak, a nemzetközi közeg az otthonuk, ahol senki sincs igazán otthon. Nekik az otthontalanság az otthonuk. Sosem éltek átlagos életet, érthetetlenek számukra azok a korlátok, amelyekkel a normális, „átlagos” emberek kénytelenek együtt élni. Ők az elit, ezt tanították nekik, és most meg éppen azt, hogy az átlag magyar nem elég szolidáris, túlfogyaszt, nem akar osztozni azon, amiért megdolgozott. Tréningen magyarázta el nekik egy CEU-s akárki ezt az egészet. Minden, ami nekik jó, az természetes, minden más diktatúra, elnyomás, rasszizmus, mucsaiság. A nyomorult Jobbik csak pórázon vezetett, direkt ocsmányra tenyésztett fajtakutya ebben a projektben. De fura módon nemcsak a közös ellenség köti őket össze, hanem az elithez való tartozás érzete is. Ugyanis Jakab Péter és társai valami teljesen felfoghatatlan okból azt gondolják, hogy ők is valaminek az elitjéhez tartoznak. Törődjünk bele, hogy van olyasmi, amit tényleg nem lehet felfogni.

Az ellenzék által javasolt progresszív jövedelemadó és a családi adókedvezmények eltüntetése tulajdonképpen egy biológiai fegyver. A középosztálybeli reprodukciós korban lévő, normális életet élő, dolgozó családok költségén akarják felneveltetni a legszegényebbek és a gazdasági menekültek gyerekeit. Meg persze ebből finanszíroznák a transzbudikat, a nemátalakító műtéteket, a hormonkezeléseket, meg gondolom, a melegbárt a budapesti városháza aljában, meg minden hülyeséget, ami még eszükbe jut.

Az ellenzék két bizonyosan megvalósuló programpontja a Bokros-csomag sokszorosát vonná el a gyermeket nevelő családoktól. Miután itt dolgozó és adózó családokról van szó, őket még az ezeknek az őrülteknek az agyában létező alapjövedelem sem érintené, mert dolgoznak. Még csak nem is arról van szó, hogy ezt ők el akarják titkolni, hanem arról, hogy előre menekülve inkább büszkék rá. Azért ígérgetnek könnyű szívvel nagy pénzeket mindenkinek, mert annak a többszörösét akarják elvenni mindenkitől.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A VAR csak tovább rombolta a focit! (Liverpool-Manchester City 1-1)

  Nem abban kívánok állást foglalni, hogy tizenegyes volt-e az az esemény, amelynek során egy City-játékos …

41 hozzászólás

 1. vegre megint egy jo cikk. elhanyagoljatok a tutiblogot a pesti tv miatt… pedig neha jobban irtok, mint…

 2. NA ezt az összefoglalót kellene a választásig óriásplakátokon mindenki számára láthatóvá és olvashatóvá tenni!
  ÉBRESZTŐ Magyarország!
  Ezek a spájzban voltak, vannak.
  Ne engedjük ki őket!

  • Bocsánat Magd@
   Nem kiengedtük,hanem beszavaztuk (természetesen nem én) egyes önkormányzatokba.
   Látható a ténykedésük,de a szavazóik továbbra is ezekre a tolvajokra fognak szavazni. Semmit nem változott az „értékítéletük”,hisze a f@szbuk,a 444,hvg,stb,NAPONTA HÜLYÍTI ezeket,hogy igazuk van és győzni fognak.
   És plakátolhatunk bármit,amíg a szarházi „képviselőjük” odaáll egy festékszóróval,és átfesti. És nem ezt a dögöt viszik el kosárban,illetve ami maradt belőle.
   Szóval ideje válaszolnunk is az utcai akcióikra.
   Egyet mondok. A választókörzetemben Fideszes nyert. A „balos” ragtapaszokat,mindig leszedtem ahol csak elérhettem.
   Tanulság! Nem szabad megvárni,míg megszárad a ragasztó,mert sokkal nehezebb levakarni.

 3. Soha ne forduljon elő, de ha mégis nyernének gondoljunk bele, hogy ezek hatan a kormányzási idő alatt nem kormányozni, hanem egymással hadakozni fognak. Budapest a legjobb példa.

 4. Erről szól az egész kormánypropaganda mutogatás ,hazugság ,lejáratás,ferdítés ,korrupció.
  23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

 5. 25 éven aluliak SZJA-mentessége volt az egyik téma péntek este a HírTV-ben. A Színház- és Filmművészeti egyetem újdonsült tanára, Velkovics Vilmos Deák Dániellel, a XXI. Század Intézet munkatársával beszélgetett arról, mekkora segítség lehet ez a fiataloknak.

  Két perc után videón kapcsolták Bóka Bencét, akit Velkovics úgy konferált fel, hogy „23 éves, és már dolgozik, tehát van önálló bevétele”. Bóka bemutatkozásában elmondta, hogy a veszprémi önkormányzat ifjúsági referenseként dolgozik, de azt senki nem említette, hogy egyben a Fidelitas közép-dunántúli elnöke is. Ez világosan kiderül többek közt a nyilvános Instagram-profiljából.

 6. Bóka tehát úgy dicsérte a kormány intézkedését, hogy közben a nézők nem tudhatták, ő maga is fidelitasos politikus. Mint kiderült, már ki is számolta, hogy az SZJA-mentesség fedezheti a havi benzinfogyasztását vagy a telefonszámláját. „Gyakorlatilag szerintem ez egy komolyabb fizetésemelésnek ér fel”. Néhány perccel később azt mondta:

  „Örülök, hogy ilyen kormányunk van, aki támogat minket, fiatalokat, ellenben a baloldallal, akikre mi soha sem számíthattunk, mi fiatalok, de szerintem az idősek sem.”Velkovics megkérdezte tőle, tervezi-e igénybe venni a többi családpolitikai juttatást. A válasz: természetesen. „Minden fiatal életében eljön az az időpont, így majd az enyémben is, hogy élni szeretnék a kormány adta lehetőségekkel. Így természetesen a csokot és a babaváró hitelt is szándékozunk majd igénybe venni a párommal, ha ennek eljön az ideje.”

  • Bóka Bence volt az, aki 2017-ben fehér festékkel tünette el Simicska Lajos Veszprém belvárosában álló hirdetőoszlopairól a milliárdos által felfestett „Orbán egy geci!” feliratot. „Ilyen obszcén kifejezéssel felírni Orbán Viktorról, a miniszterelnök úrról valamit, az botrányos” – nyilatkozta akkor az RTL Híradónak. Akkor is csak utólag derült ki róla, hogy fidelitasos.
   Erről szól a ti oldalatok,csak az maradhat akinek nincsen saját véleménye,bólogat egyet ért mindenben.
   És ezt még meg is lehetne érteni.Mert a megélhetése forog kockán.De a sok ember aki vakon hisz a kormánynak. Miért nem nézi meg az érme minkét oldalát?
   S lőn világosság! ,hogy hű maradjak a fidesz kdmp-hez.

   • Megdöbbentő. Az erkölcsi érzék mindjárt szétviszi a libernyákok fejét.

   • Ingyenbalek

    Ez a 25 év alattiak SzJA mentessége szerinted csak a Fideszes politikusokra vonatkozik majd?
    Vagy mit szerettél volna mondani?
    Talán csak nem azokat sajnálod, akik harminc évesen is mamahotelban laknak meg zsebpénzt kapnak a papájuktól. Most meg alapjövedelmet kérnek, mert a papa belengette, hogy ilyen idős korában neki már több éves munkaviszonya volt!
    Azt sem értettem, hogy ha a Simicska követett el plakátrongálást, azt miért tartod helyesnek, viszont ha a fidelitas reagálva erre lefesti az odafirkált feliratot az miért elítélendő?

  • A tények tekintetében teljesen irreleváns, hogy a tag a fidelitasban van vagy nincs. Csak az igazat mondta, eddig semelyik magyar kormány nem segítette a fiatalokat ennyi kedvezménnyel. Csak az irígy és elvakult ellenzéki tud belekötni ebbe is! Tudom, hogy fáj a hatalmon kívüliség, kicsinek, elnyomottnak, frusztráltnak érzi magát! Sajnálom, de remélem ez még hosszú időn kereszrül így is marad! 😉

  • Az anyád,már vár a kamionparkolóban a napi bevétellel! Na lódulj!

 7. Kilián elvtárs úr bizonyára egy másik országban élt 2010 előtt.

 8. Csányi!
  Most mi is a bajod tajdonképpen? Hogy adómentesek lesznek a 25 év alatti munkavállalók? Állj eléjük, és ezt magyarázd el nekik!

 9. Egy agyturkász biztosan segíteni tudna a depresszióján!

 10. Királytigris

  Emlékszem a szoci időszakban az SZJA adóm 44%! volt. És ez csak az SZJA adó volt.
  A kölönféle levonások a fizetésem 65-70% tették ki. Komolyan az emberben felmerült, hogy ezeknek a csirkefogóknak a regnálása alatt, dolgozni sem érdemes…

 11. Jakab Csaba

  A tudásuk fordítottan arányos az aljasságukkal.

  Csányi elvtárs!
  Eltévesztetted a házszámot.

 12. Velem vagy ellenem!!!
  Na ezt az egyet tudják a bal-liberális oldalon.
  Számtalan olyan középosztálybeli falubeli vállalkozó fenyegetőzik azzal, hogy elmegy külföldre, akik a Gyurcsány idején a zavarosban halászva szedték össze vagyonukat.
  Mivel most „csak úgymond” szinten tudják tartani magukat , el akarnak menni. Hát Én azt mondom : hajrá, uzsgyi neki, már itt se legyenek!!
  Ez az ál összefogás rettenetesen sántít. Mint ahogyan a szocializmusban is úgy a rendszer váltás után is akiről azt mondták ellenem, na azt alaposan elintézték, Rajkon keresztül a rendszerváltás utáni kisgazdákkal demokrata fórumlistákkal folytatólag. Jó lenne felfognák azok akik Gyurcsánnyal összefogtak, hogy ha netalán megnyerik a választást, Ők is a szemétdombra kerülnek. Senki ne higgye azt, hogy hozzá engedik a zsíros fazékhoz Őket. Ahhoz a zsíros fazékhoz, amit az elmúlt 10 évben a konzervatív oldal megteremtett.
  Az egyszerű választó polgárra is keserű sors várna. Minimum évi négy gáz-áram áremelés. Drasztikus áremelések, visszajönne a vizit díj, hagy pusztuljon a Nemzet!
  Infláció, stb. Holmi ideológia eszmékre hivatkozva Nemzetünket szétvernék és ál demokrácia köntösébe bújtatva be integrálnának bennünket a nagy globális világbirodalomba, ahol válogatni lehetne az olcsóbbnál olcsóbb munkaerőbe! Örülve annak, hogy nem haltok éhen!
  Ez a világkép ismert. A gazdag gazdagodjon- a szegény szegényebbé váljon, ezzel megteremtve az új rabszolgatartó világbirodalmi képet!!

 13. A proli fő programja mindig is a burzoá”, a polgár kiirtása volt.

 14. Ezért kellett volna olyan adóíveket nyomtatni tíz éven át, amelyen az első kérdés, hogy melyik adózást választod, 2010 előtti vagy utáni. Aztán annak megfelelő lapokat kellett volna kitölteni.
  Elég lenne a két adórendszert elindítani egymás ellen minden választáson, hiszen ők is a miénket választották volna minden egyes alkalommal. Nem kétharmad lenne, hanem tíz tized.

 15. Azt ne mondjuk róluk, hogy nincs tervük. NAGYONIS! Vízió meg pláne. Földönfutás, Ifa plató, lámpavas. Persze, ha nem nyernek ők lesznek a platón, földönvizenlevegőben. Mindenki remél.

 16. Akinek megvannak a korabeli bérelszánolási jegyzékei, adatait letakarva fekrakhatná a netre.

 17. Miután, vélhetőleg, más gazdasági témákban, – például: a GDP arányos gazdasági növekedésben, a munkanélküliségi ráta alakulásában – nem tudnak majd fogást találni a Kormányon, nem nehéz kitalálni, hogy 2022-ben a ballibek kedvenc gazdasági témája – az euro mihamarabbi bevezetése mellett – a mindenkinek alanyi jogon járó alapjövedelem lesz! A várható kampánytémájuk nem veszélytelen dolog, hiszen széles társadalmi tétegek számára lehet vonzó ígéret a munka nélkül megszerezhető jövedelem, sőt, rövidtávon még életképes is lehet a dolog, mivel, Soros – jó kamatra – biztosan meg tudna szervezni – mondjuk – egy lejárat nélküli, „örökhitel”, államkötvény kibocsátást! (Az más kérdés, hogy már középtávon is, végérvényesen eladósítanák az országot, de hát, az ő esetükben éppen ez a célja az alapjövedelem tervezett bevezetésének!) A Fidesznek, ha 2022-ben is nyerni akar, akkor nagyon attraktív „ellenajánlattal” kell előrukkolnia, ilyen lehetne, például: a régóta ígért egyszámjegyű SZJA bevezetése! Ha Orbán nem vezeti be az egyszámjegyű SZJA-t, akkor feltöltött államkincstár trezor kulcsát fogja átadni a profi tolvajoknak 2022-ben….

 18. Android, Ön nem is Paranoid, inkább vátesz!

  Nagyon igaza van,
  – ” a politikusok .. teljesen tudatlanok a magyar átlagember szociológiai viszonyait illetően (is)”.
  Hát igen, mintha azt hinnék, hogy aktuálisan az oltás eredményessége tekintetében sem tudnánk tájékozódni, véleményt kialakítani.

  – a több száz kisebb-nagyobb oligarchát, akiknek sohasem a termelő szektorokban van tulajdonuk és akikről soha nem ír az … sajtó,
  Ugye az szoftver fejlesztésre, reklám-marketingre, logisztikára, szállodaiparra, turizmusra, vendéglátásra és temetkezésre gondolt?

  – „A brancson belülieknek természetesen a képességeik korlátai sem szabhatnak határt. Erkölcsi gátakról meg ugyebár nem is beszélhetünk.”
  Ungár Péter mellett, miért jutnak az eszembe a külkeres és diplomata gyerekek, pl Jeszenszky Zsolt?

  – „Az ellenzéki pártok számtalan névtelen, de a pártok valódi működöséért felelős funkcionáriusa kötődik családi alapon a diktatúra harmadik vonalához, ahhoz a harmadik vonalhoz, amely valójában ellopta, a szó szoros értelmében is, a rendszerváltást. Ezeket a csoportokat megvédte az országos ismeretlenség homálya; ”
  Ugye Android Önnek is fáj a lusztrációs törvény és a „spontán” privatizáció vizsgálatának hiánya?
  Netán azt is mulasztásnak tartja, hogy az Antal kormány nem hajtott végre valuta cserét, a lopott vagyon legalizálása helyett?

  – A nemzetközi anacionális elit esetében igaz. „De fura módon nemcsak a közös ellenség köti őket össze, hanem az elithez való tartozás érzete is.”
  Miért gondolok arra, hogy Orbán 10 évet pazarolt a velük való kiegyezésre?
  És arra, hogy követői belesimulhassanak az anacionális, nemzetközi elit életmódjába?

 19. Android, Ön nem is Paranoid, hanem Vátesz!
  Kiegészítés:

  Az ösztöndíjak, a meghívó fél által finanszírozott meghívások, konferenciák, workshopok adómentes világáról, az adózás, jövedelemnek minősülés szabályai?

  – A vagyonosodási vizsgálatok eredményeinek bíróság általi elutasítása egyszerű tudomásulvétele?
  – A statisztikai megélhetési kosárral csökkentett bruttó jövedelem, maradványa, a nettó (háztartásonkénti) jövedelem adóztatása?

  Sőt a bíróságok öntisztulását, bírói felelősség érvényesülését nem hogy nem szolgáló, de gátló bírósági törvény? A millió kiskaput tartalmazó eljárási (törvényszék, büntető, polg, közig, választási, hagyatéki, nem peres, választási, stb) törvények?

 20. Az ellenség progresszív jövedelemadójáról pedig tudom,mint érintett,hogy mit tartalmaz.
  A bukros csomag idején két állásom is volt,és „természetesen” a maximum adósávba tartoztam. Szóval annak a tetűnek,ha a kezembe kerül,meg fogom tekinteni a bajusza valódi-e?
  Ja? annyira meggazdagodtam,hogy egyik napról a másikra éltünk,mert az asszony éppen munkanélküli lett….

 21. Na azért ez kicsit sok volt… nézzük már meg valójában mi is az ún. „dolgozó középosztály”: a sok úrhatnám lelki nyomorék, pont ők nem élnek a valóság talaján, és az ő züllött, drogos, diszkóöltelék ájfónnyomkodó, majd külföldre lelépő, vagy aranylövésben elpusztuló, és ide egy fillér adót nem fizető kölykeiket neveltetik fel a tisztességesen dolgozó, de alulfizetett, azaz a legszegényebb, és így gyereket soha vállalni nem tudó emberek adójából.

  Tudom, én vagyok a komcsi, de pont nem érdekel egy elvakult pártkatona véleménye.

 22. Namond

  Vegye tudomásul, hogy mivel eretnek tanokat hirdet, ezért kirekesztésre kerül Pangloss mester hívei közül.

  • Bukohill

   Hát nem vagyok optimista. és jól tájékozott sem.

   Nem voltam jelen azon a a hét elejei megbeszélésen, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök tájékoztatta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőit, a koronavírus-járvány leküzdéséről, a magyarországi és az uniós baloldalnak az országot támadó magatartásáról, a migrációs nyomásról, a brüsszeli források elosztásáról és a Fidesz néppárti jövőjéről, meghatározva a követendő és hirdetendő álláspontot.

   Meg azt sem értem, hogy miért az ellenzék majdani intézkedéssel kampányol a FIDESZ, miért nem a megígért, de eddig végre nem hajtott intézkedések megvalósításával.
   Persze ígéreteikre, vígan rálicitálhatnának, tetteikkel, mivel nem ígértek sokat.

   Korrupció?
   Gajda-Kránitz-Lackner?

   Gazdaságos és hatékony közpénz felhasználás?
   Karácsony Gergely
   László Imre

   Gyors, hatékony, eredményes és igazságos ítélkezés?
   OBH, OBT
   Szeged
   Debrecen

   Kultúránk, hagyományaink, keresztény elveink védelme?
   Pride
   Pride és a Szent Korona

 23. Kriszta Farkas (fb)!

  És ha nem tudsz parkolni, mert mások elfoglalták, akkor úgy jártál. A pénz előre kérik.
  a házad előtt fizetős parkolót működtetnek.

 24. No most az a helyzet, hogy ha a hatalomnak lenne egy kis esze (aminek ritkán adja bizonyítékát), azonnal bevezetné, amit a baloldal akar. Lenne rögtön sírás-rívás a baloldali, liberális és „egyéb” körökben. Képzeld el hogy csodálkozna a hibbant főpolgármester, a baloldali önkormányzatok vezetői (de a jobboldaliak is) és bandáik a legközelebbi fizetéskor. Egyébként pedig a józan paraszti (vagy munkás) ész is azt diktálja, hogy aki többet keres és jobban él, az nagyobb arányban járuljon hozzá a társadalom működtetéséhez. Egészen másként néz ki ugyanannyi százalék jövedelemadó levonása pl. kétszázezres fizetésből, mint egy milliós fizetésből. A kétszázezresből a levonás már veszélyeztetheti a fűtést, az étkezést is.

 25. Nagyon jo összefoglalás a
  kiváltságosokrol.Nem fogadom
  el az elit szot ezekre, mert
  egy nemzet elitje magára
  veszi népe terheit nem növeli
  őket.Tehát kiváltságosok, akik
  lenézik azokat akik lehetővé
  teszik számukra a világpolgárságot.
  Eladják maguk alol az országot,
  és még Ők nevezik magukat
  elitnek.

 26. Idézet a sírfeliratok bal oldai parcellájából:

  Gyurcsány Fletó mindörökre holt,
  mivel, életében erkölcsi hull a volt.

  No és egy szösszenet a házi áldásból:

  Áld a sarat Viktor,
  Magyar honban, itt, hol
  a sárból van bőven,
  de abból kinövőben
  a kocsányos tölgyek
  uralják a völgyet.

  Ne ítéljetek meg mint Khomejni Rushdie-t,
  mert elparentáltam a gloria mundit.

 27. Szalay Miklós

  Apropó, egy általános összefoglaló a társadalmi egyenlőtlenségekről:

  https://egyvilag.hu/temakep/100.shtml

 28. Száguld a nyúl kifele az erdőből, csak úgy porzik mögötte az út. Meglátja a medve, elkapja a nyuszit, és félmanccsal a szeme elé emelve megkérdi:
  – Hová, hová, nyuszi koma?
  – Ne is kérdezd, jönnek a kommunisták, és akinek három golyója van, annak böllérbicskával levágják az egyiket.
  – Na de az erdőben senkinek sincs három golyója! – így a medve.
  – Ugyan, tévedtek már ezek ennél nagyobbat is…

  Ennyit a vörösök gazdasági képzettségéről.

 29. A terveikben szereplő SZJA változtatás egy következmény. A gazdáikat – akik a hiteleken gazdagodtak meg – meg kell majd fizetniük, tehát kamatot emelnek majd, visszaállítják a régi szintre, esetleg újabb hiteleket is vesznek fel. Az emiatt csökkenő bevételt valahogy kompenzálni kell, tehát ráterhelik a lakosságra. A lakosságnál így kevesebb pénz marad, kevesebbet költenek a hazai vállalkozásoknál, csökken az ország teljesítménye. Jön tehát az adósságcsapda, de nem baj, majd egy újabb Bokros csomag megoldja.

  • Tisztelt Popacsek!
   A gazdaság ismét visszamegy a szürke,vagy fekete szektorba.
   És ismét ügyesen megemelik azoknak az adóját,aki SZEM ELŐTT VANNAK!
   Egyszer már jártam így a büdös rohadt bolsevikbarmok uralkodásának idején.

 30. Ez az! A kulcsszamokat Gyurcsanyek fotoival plakatra, es azokkal teleragasztani az orszagot. A cel felebreszteni a veszelyeztetett ingadozo közeposztalyt, akik, ha erintettnek erzik magukat, majd elolvassak a cikket, es remelhetöleg a helyes iranyba fordulnak.

 31. Szalay Miklós

  Egy általános összefoglaló a társadalmi egyenlőtlenségekről:

  https://egyvilag.hu/temakep/100.shtml

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük