Angela Merkel német kancellár a német parlamenti alsóház, a Bundestag ülésén Berlinben 2020. július 1-jén. Németország július 1-jétől kezdve hat hónapon át tölti be az Európai Unió soros elnökségét, amelyet Horvátországtól vett át. MTI/EPA/Hayoung Jeon

A német sajtóban már 2017-ben arról ötleteltek, hogy magyar állami vagyont kellene lefoglalni, ha nem fogadunk be migránsokat!

 •  
 •  

A német sajtó már 2017-ben elkezdett arról cikkezgetni, hogy ha a magyar kormány nem teljesíti a brüsszeli parancsokat, akkor az európai normákkal teljes összhangban lehet lefoglalni  a magyar állami vagyont bünetésképpen! Nem tévedés, ez teljesen komoly. Ha Magyarorsszág nem hajlandó migránsokat betelepíteni, akkor, természetesen némi jogállami hercehurca után, mert a jogállam fontos, simán kirabolnak bennünket. Persze ez valójában nincs benne az EU alapszerződésében, csak le lehet vezetni belőle. A levezetést persze azok intézik, akik bármikor bármilyen jogszabályból, akár egy építési szabályzatból is képesek kimutatni, hogy a nemváltoztatás alapvető emberi jog. Mert ilyen a birodalmi jog. És a lelkük mélyén azért németek is németek maradtak. 

És persze ennyit azokról az ellenzéki hazugságokról, hogy a “jogállamiság” nincs összekapcsolva a muszlimok erőszakos betelepítésével. Az EU szervei és persze a magországok liberálisai, folyamatosan keresik azokat a jogi és adminisztratív lehetőségeket, amelyekkel az EU joganyagából levezethetik a saját politikai céljaikat és az EU “jogrendszere” segítségével rákényszeríthetik arra a többi országot.

Napokkal azután, hogy az európai sajtó akkoriban Angela Merkel “Magyarország elleni háborújáról” írt, a Die Zeit német lap arról hozott le egy cikket, hogy le kellene foglalni magyar állami vagyontárgyakat, ha Magyarország nem engedi a migránsok kényszerbetelepítését.

“Az Európai Unió területén a magyar államhoz tartozó földterületeket és ingatlanokat is le lehetne foglalni és el lehetne adni” abban az esetben, ha Magyarország nem fogadja el az Európai Bíróság döntését, és nem hajlandó azonnal megkezdeni a migránsok betelepítését! – állt a Die Welt beszámolójában. A Die Zeit szakértőkre hivatkozva szintén azt írja, hogy “a magyar állami vagyon lefoglalása teljes mértékben összhangban lenne az európai normákkal.”

A beszámoló szerint, bár korábban soha nem volt példa ehhez hasonló intézkedésre, az Európai Uniónak nem lesz más választása, ha Magyarország elutasítja az Európai Bíróság döntését, és nem akar részt venni a kötelező elosztási kvóta programjában. A lap szakértője kifejtette, hogy amennyiben Magyarország nem kezdi meg a betelepítést, az Európai Unió bírságokat szabhat ki; és ha a magyar kormány nem akarja kifizetni a bírságot sem, erre válaszként az Európai Unió megkezdhetné az EU területén lévő magyar állami tulajdon lefoglalását. ez persze ez ebben a formában még jogászkodás, de az EP az elmúlt hónapokban határozottan megfogalmazta azt a hatalmi akaratot, amely rá akarja kényszeríteni a nagyobb magországok akaratát a közép-európaiakra. Ezekben a szövegekben olyan hatalmi gőg testesül meg, amellyel legutoljára nyugati irányból Hitler idején találkozhatott Magyarország. 

És ha nem lenne egyértelmű, miről is van szó, felhívnám mindenkinek a figyelmét arra az idézetre, miszerint “az európai szerződések a tagállamok nemzeti identitását rögzítik és védik nem pedig az etnikai homogentitását”. Teljesen világos, hogy az “etnikai homogenitás” itt a lehető legnegatívabb értelemben, elpusztítandó,lerombolandó állapotként szerepel. Mennyire kell pofátlannak és gonosznak lenni ahhoz, hogy ezt komolyan lehessen gondolni? Tulajdonképpen már maga ez a mondat is egy teljes beismerés. Az EU Magyarország név alatt egy arab országot akar itt létrehozni. 

Idézetek a WELT vonatkozó cikkéből:

Mivel Magyarország megtagadja a menekültek elosztását ezért a szakértők egy olyan ötlettel álltak elő ami erősen érintené Magyarországot. Eddig, egy még nem használt szabály értelmében, egy országnak a vagyonát eltudná kobozni az EU.

Ungarn weigert sich, die Entscheidung des EuGH zur Verteilung von Flüchtlingen zu akzeptieren. Nun zeigen Experten eine Maßnahme auf, die Ungarn hart treffen könnte. Es wäre ihr erster Einsatz in der Geschichte der EU.

„Azok a telkek vagy épületek amik a Magyar Államhoz tartoznak, de az EU területén fekszenek elidegeníthetőek és kisajátíthatóak. Az EU ezt akkor hajthatja be, ha Magyarország nem hajlandó fizetni.” – mondta Stefan Lorenzmeier európai és nemzetközi jogász.

„Grundstücke oder Gebäude, die dem ungarischen Staat gehören, sich aber auf EU-Territorium befinden, können enteignet und veräußert werden. Die EU könnte zwangsvollstecken, wenn Ungarn nicht zahlt“, sagte der Völker- und Europarechtler Stefan Lorenzmeier

„Jogilag egy ilyen lépés megengedett hogyha Magyarország továbbra is megtagadja az Európai Bíróság döntését.” /Lorenzmeier/

(Itt a migránsbefogadásra utalnak.)

„Juristisch wäre so eine Maßnahme zulässig, wenn Ungarn sich weiterhin weigert, die Rechtsprechung des Europäischen Gerichtshofes anzuerkennen“, sagte Lorenzmeier.

Az Európai Bíróság döntése alapján szerződésszegési eljárást és felfüggesztési eljárást lehetne Magyarország ellen kezdeni, de az EU-s forrásokat nem lehetne megvonni vagy csökkentenia, mert akkor az EU is jogsértést követne el. A szerződésben rögzített kifizetéseket nem befolyásolja, hogy Magyarország az Európai Bíróság ítéletét figyelmen kívül hagyja, mert ezek a 2020-as költségvetési ciklus végéig rögzítve vannak.

Die EU könne nach dem EuGH-Urteil zur Flüchtlingsverteilung sofort ein Vertragsverletzungsverfahren und ein Suspendierungsverfahren gegen Ungarn einleiten. Sie habe aber nicht die Option, Subventionsgelder zu kürzen, die aus dem EU-Haushalt nach Ungarn fließen, sagte der Jurist. Dann würde die EU selbst Rechtsbruch begehen. Diese vertraglich vereinbarten Zahlungen hätten mit der Missachtung des EuGH-Urteils durch Ungarn nichts zu tun und sind bis zum Ende der Finanzperiode 2020 festgelegt.

Idézetek a Zeit vonatkozó cikkéből:

Jogi szemmel nézve Magyarországnak engedelmeskednie kell, az Európai Bíróság ítélete alapján. Magyarország a döntést a népszavazás eredményével fellebezte meg, azonban egy jogilag nem érvényes, mivel annak az eredmény az európai alapértékekkel ütközik. Ebben az esetben az országnak, csak az a lehetősége marad, hogy kilépjen az EU-ból. Egyébként az európai szerződések a tagállamok nemzeti identitását rögzítik és védik nem pedig az etnikai homogentitását. Egy à la carte Európai Unió, melyben a szerződéseknek való engedelmesség az ország belátására van bízva, ellent mond az EU-s jogszabályoknak.

Juristisch gesehen muss Ungarn das EuGH-Urteil befolgen. Eine Berufung Ungarns auf den ungarischen Volkswillen greift rechtlich nicht. Falls dieser Volkswille den europäischen Grundwerten entgegenstehen sollte, verbleibt dem Land nur die Möglichkeit des Austritts aus der Union. Im Übrigen umfasst die in den EU-Verträgen geschützte “nationale Identität” der Mitgliedstaaten nicht deren ethnische Homogenität. Und eine EU à la carte, in der das Befolgen von Vertragsbestimmungen dem staatlichen Ermessen überlassen bleibt, widerspricht dem EU-Recht

Magyarország viszont egyáltalán nem akarja elhagyni az EU-t, így ezen a ponton válik a probléma bonyolulttá.

Doch Ungarn will die EU gar nicht verlassen. Und an dieser Stelle beginnen die Probleme kompliziert zu werden.

Jogilag két, egymástól független lehetőség alkalmazható. Az egyik a szerződésszegési eljárás, a másik a 7-es cikkely szerinti eljárás.

Szerződésszegési eljárást (EUMSZ 258-260 cikkely) azonnal kezdhetne az Európai Bizottság. Ennek az eljárásnak az előfeltétele: Az Európai Bíróság ítéletével szembeni engedetlenség. Elméletben ennek az eljárásnak a vége fizetési kötelezettség lenne Magyarország részéről az EU felé.

Rechtlich sind vor allem zwei voneinander unabhängige Möglichkeiten anwendbar: Erstens ein Vertragsverletzungsverfahren und zweitens ein Suspendierungsverfahren nach Artikel 7 des EU-Vertrages.

Ein Vertragsverletzungsverfahren (wie in den Artikeln 258 bis 260 AEUV beschrieben) könnte von der EU-Kommission sofort begonnen werden. Die Voraussetzungen sind im Falle der Nichtbefolgung eines EuGH-Urteils gegeben. Theoretisches Ende dieses Verfahrens: eine Zahlungspflicht Ungarns an die EU.

Még nem állt elő olyan helyzet hogy egy tagállam megtagadta volna a fizetést. Viszont az EU-nak az EUMSZ 280. és 299. cikkelye alapján lehetősége van a tartozás behajtására. /innentől már úgy folytatódik mint a Welt-ben “Azok a telkek…”/

Die EU könnte zwangsvollstrecken, wenn Ungarn nicht zahlt. Interpretiert man Artikel 280 und 299 des Vertrages über die Arbeitsweise der Europäischen Union entsprechend, lässt das EU-Recht es zu, dass die EU ihre Forderungen eintreibt.

Németül egyébként még rémesebbek ezek a szövegek, érdemes néhány fogalomra rákeresni. Még szerencse, hogy legalább a “der Lebensraum”, “élettér” kifejezés nem szerepel bennük.

Facebook hozzászólások

 •  
 •  

A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A németek átprogramozták magukat, jobbak most sem lettek

  Németország a teljes önfelszámolás felé halad. Számtalan példát lehet erre találni, de ezek nem jutnak …

73 hozzászólás

 1. Itthon minden rendben
  Egy fuvarozásra alapított cégnek fizetett a legtöbbet a külügy a lélegeztetőgépek beüzemeléséért.
  De fura módon a nagyobb falatot a megbízásból egy olyan cég kapta meg, aminek korábban alig volt árbevétele és eredetileg fuvarozásra alapították.
  az orvosi diagnosztikai piacon régóta jelen lévő Endo Plus Kft. melett feltűnt az eredetileg közúti fuvarozással foglalkozó Pannon Cargo & Sped Kft is. Az utóbbinak ráadásul két éve még egyáltalán nem volt bevétele, tavaly is csak 450 ezer forintot produkáltak.

  • Sőt! Budapesten minden rendben van! Véletlenül Tüttő Kata alpolgármester élettársa nyerte meg az BKV eszközbeszerzéseit, pedig csak offshor cége van! És ez ugye jogilag semmiféle aggályt nem vet fel? Ugye?

   • A tender leállt!
    És mennyi pénzről is beszélsz?

    • Aha leállt! Nem magától, hanem azért, mert a szakhatóság leállíttatta! És ez csak egy mutyi a sok közül, amit az elmúlt egy évben a ballib vezetés csinált!

  • Sötét, hazug disznó troll!

  • Na figyelj ide Csányi pajti.
   Szóval jössz ilyen valahonnan szedett R É S Z információval, hogy ennek ennyit, annak meg amannyit.
   Persze fogadom, hogy te nagyon is jól tudod, hogy miért is van úgy ahogy, csak persze az már nem jön be agymosásra.
   UGYE PAJTI ?
   Na most figyelj ide te Csányi én viszont azt látom, hogy 2010-óta:

   10 év óta NINCS rezsi emelés
   VAN ellenben családi adókedvezmény
   VAN CSOK
   VAN babaváró támogatás
   – és most a vírus ellenére VAN lakásfelújítási támogatás
   – és igen voltak stadion építések is és most is vannak különböző állami projektek,
   AMIKKEL TÖBB TÍZ EZER EMBERNEK ÉS CSALÁDNAK ADTAK MUNKÁT ÉS MEGÉLHETÉST.

   Igen te Csányi.

   • Ha csányi elvtársnak jobb volt tíz évvel ezelött, akkor mindezt megteheti ma is. Ha a békéws építőmunkát szereti, menjem Észak Koreába, ha viszont a létező szocializmus kell neki, azt is megtalálhatja Nicaraguában, Kubában.
    Nem fogok bánkódni a távolléte miatt.

  • Ez ugye legalább annyira biztos és leellenőrizhető információ, mint a Korózs elvtárs és Németh Athina mentőstiszt videója, továbbá Korózs elvtárs statisztikája, miszerint ma már az első számú halálok Magyarországon a koronavírus!

  • Csányi elvtárs gondosan megszerkesztett ellenzéki dezinformációvak hülyíti az erre fogékony balga lelkeket, mint Korózs elvtárs a kamuvideójával és a kamu statisztikájával!
   Mondjuk ha itt nem is talál termékeny talajra, més ellenzéki sajtó olvasói el is hiszik!

 2. Már most azonnal be kellene jelenteni a HUXIT-ot! Ép eszű emberek nem fogadhatják el, amit az EU-ban a ballibek művelnek!

 3. Ehhez képest a minisztérium mégsem a tapasztaltabb céget részesítette előnyben: a szerződésekből kiderült, hogy amíg az Endo Plus bruttót 1,5 milliárdos keretösszere szerződtették le, addig a Pannon Cargo & Sped már egy 2,7 milliárd forint keretszerződést húzhatott be. A megbízási díjak és a mennyiségek összevetéséből a lap arra jutott, hogy a Pannon Cargo nagyjából ugyanazért az összegért kevesebb mint feleannyi gép felkészítésére és beüzemelésére köteles, mint a régóta a piacon lévő Endo Plus. Az Endo Plus szettenként 768 ezer forintos szolgáltatási díjával szemben a Pannon Cargónál egy teljes szett beüzemeléséért közel 1,8 millió forintot kérnek.

  • Ezt mivel tudod alátámasztani? És ne gyere nekem ballib portálokra való hivatkozással? hanem konkrétumokkal! Hajrá!

   • Közérdekű adatigénylés!
    Aminek az igénylését a különleges jogrendre hivatkozva kitoltak 90 napra.De még így is rengeteg adatért PERESKEDNIKELL a magyar demokráciában.
    Téged barátom hülyének néz a kormányod.

    • Még mindig nem tudtad bizonyítani a hülyeséged. Gondolom ennek is annyi a valóság alapja mint Korózs kamuvideójának!
     Kíváncsi vagyok, hogy mikor hozol egy hvg, vagy telex igazolást :))))

    • Tehát akkor külföldi államok vagy az eu lefoglalhat magyar állami vagyont? Esetleg engedjünk be migránsokat? Hogy kapcsolódik az ideböffentésed a cikkhez?

    • Csányi

     Hol van közzétéve a közérdekű adatigénylés és teljesítése?

     Ugye nincs egy picike képzelődés, hazudozás, exhibicionista szereplési vágy kommentjeiben?

   • Majd a ballibsi migráns imádó szavszók vagyonát vegyek el. A többi marad. Menjenek a b..pia!

 4. Hajrá Magyarország hajrá Magyarok nekünk minde fillér számít.
  A cikkben úgy számoltak, hogy a 15683 lélegeztetőgép majdnem fele már biztosan átmehetett a Pannon Cargo és/vagy az Endo Plus kezén, miközben csak 957 ment ki az intézményeknek, 5318-pedig raktárakba szállítottak. Így arra jutottak, hogy az állam „nemcsak irracionális mennyiségű lélegeztetőgépet vett feleslegesen százmilliárdokért, de a beérkezettek közül szintén észszerűtlenül sokat bontatott fel, nézetett át, állíttatott be és raktároztat közülük”.

  • Pfujj de rossz, hogy mostmár sok gépünk van! Pfujj! Eddig az volt a gond, hogy kevés van!!! Ez nem más, mint a sapka esete. Az is baj, ha van, és az is ha nincs!

   • Igen van sok gép a piaci árnál 3,4×-es áron vásárolva,valyon miért.
    A3,4x ár az akkori piaci árakhoz képest annyi.
    Ha mást is olvasnál sokkal többet tudnál a kormányod “DICSŐ” TETTEIRŐL

    • Ahogy nézem ezt NEM tudod bizonyítani, magyarán rágalmazol.
     Mikori piaci árat számolsz? Tavalyelőttit amikor a kutyának nem kellett és amior ingyen dobták a repülőjegyet mindenki után?

     Elég nevetséges amikor gyurcsány vezéred megpróbál hülyérevenni egy országot

   • Elég drága sapka

    • Na és mennyi a piaci ár az EU-ban? Honnan tudod, hogy mennyi az ára? és honnan tudod, hogy más országok mennyiért szereztek be ugyanennyit? Van valami összehasonlításod, ami alapján szajkózod a hülyeséget, vagy csak ballib propagandaanyagot tolsz? Hmm?

    • A cikk témájához nem tudsz vagy nincs utasításod hozzászólni?
     Mert az eddigi -fizetett- szarkeverésed nem túlzottan releváns…
     ráadásul tök érdektelen…

  • Írta meg a népszava. Köszönjük.

   • Az megvan, hogy egyedül a Népszava felejtett el tájékoztatni a BKV-mutyiról?

    Nyilván ez a tény nincs összefüggésben azzal, hogy a Népszava is Leisztinger Tamásé.

 5. Csányi
  kitűnően bemutattad, hogy milyen a ballib terelés!
  Még véletlenül sem a cikkhez szóltál hozzá, mivel tudod hogy igaz, és ezért inkább más témát vetettél, fel, aminek semmi köze ehhez. Gratulálok! Az Erzsébet körúti képzésed jól sikerült, de itt nem mindenki tudsz megvezetni!

  • Látom ostobaságod határtalan jöttök á migránsokkal sorossal.Pontosan az ilye korrupt ügyletek miatt nem a migránsok miatt fontolgattak ilyen lépéseket.

   • Látom, terelni még mindig nagyon tudsz. Miért nem a cikkhez szólsz hozzá? Jah, mert azért vagy fizetve, hogy terelj, és másról hadoválj! :)) Gyenge vagy!

    • A te kormányod indít kommenképzőt.

     • Ne erőlködj. Szánalmas a terelésed. Még szánalmasabb, hogy pénzért kommentelgetsz itt, ahelyett, hogy a hvg-n maradtál volna az agybeteg társaiddal.

     • Csányi úr gyors idezavarása a legfőbb jele annak, hogy most nagy fogást talált ez a cikk a Soros portáján. Különben nem görcsölne itt, hogy villámsebesen másról szóljon a téma…

     • csakafidesz

      Te “Csányi nevű” Húzz el innen a qrva anyádba, de gyorsan. Teljesen másról van most szó, mint amivel idepofátlankodtál. Te szaros seggű libsi!

     • Takarodj a fajtádhoz, pufajkás szarkupac!

   • Fingod nincs mekkora gond van nyugat Európában, amikor a harmadik generációs arabok sem integrálodnak ! Akik 2015 .n jöttek 400 000 el van utasítva csak éppen leléptek nem találják őket.Nos ezeket akarják átküldeni kelet Európára.Hollandiában mentem nyugdíjba ott sok nagyvárosban nyomokban élnek fehérek !Évente 200 000 nyugdíjas jön el Németországból az erőszakos muszlim hordák miatt .Nagy részük Magyarországra és Lengyelországba megy .10 év és vagy az iszlámot üldözik vissza Afrikába vagy emberek millió halnak meg egy polgárháborúban. Sajnos nem sok esélyünk van ,hiszen Brüsszel még a gázpisztolyokat is betiltja ,az araboknak meg Kalasnyikovijaik lesznek.

   • Örülök, hogy elismerte, hogy terveztek/nek ilyen lépéseket a németek.

 6. Egyre ismét jobban érik a Fidesz 2022-es 2/3 -a. amit ezek a balliberálisok az EU.ban csinálnak. Magyar honfitársaim méjobban összekell fogjunk a választáson, ezek a harácsoló szemetek ellen.

 7. Rakovszky István

  Ideje lenne megalapítani az “Európai szabad, Szuverén Nemzetek Szövetségét” (ESzSzNSz) angolul az “Federation of the European Sovereign Free Nations” (FESFN) kereszténydemokrata alapon‼ Ehhez talán még az UK is csatlakozna.
  Talán több tagja lenne, mint a maradék EU-nak, mely aztán el is tünne‼

 8. Kissé Pozsonyi csatás a dolog!
  Bayern része Németországnak és hát ők is kutakodtak a múltbeli eseményekben!
  Most is volt és még mindig is van hatalmi harc….

 9. Szőke ciklon

  Az ország egy részét már elvették, most a külföldön lévő magyar tulajdonokra fáj a foguk. Csak apró lépésekkel előre, egészen az ország megszállásig! Egyelőre még csak odáig jutottak, hogy beavatkoznak az önkormányzati választásokba, a választási jogosultság megszerzése érekében, az országba rövid időre bejelentkező, ultra liberális Eu-Jugend brigádok szavazataival. Nagy hiba volt ezt elfogadni, mert ugyan mi köze pld. egy szudáni egyetemistának ahhoz, hogy ki legyen Pécsett a polgármester.
  Ez a színtiszta gyarmatosítás. Korábban ezt fegyverrel, most valami, saját maguk által kreált jogra hivatkozva végzik el. És, ahogy a távol keleti és afrikai gyarmatokon, úgy itt is megtalálták azokat a rongyembereket, – ilyeneket, mint ez a csányi féle tróger – akik egy kis baksisért még az anyjukat is elárulnák. A hazát nem említem, mert ezeknek az nincs, számukra ez a szó nem jelent semmit.

 10. Nézzük_magát_a_dolgot

  Petrovics Sándor, a jótollú újságíró anno így látta a dolgokat:

  Mit nem beszél az a német,
  Az istennyila ütné meg!
  Azt követeli a svábság:
  Fizessük az adósságát.

  Ha csináltad, fizesd is ki,
  Ha a nyelved öltöd is ki,
  Ha meggebedsz is beléje,
  Ebugatta himpellére!…

  Ha pediglen nem fizetünk,
  Aszondja, hogy jaj minekünk,
  Háborút küld a magyarra,
  Országunkat elfoglalja.

  Foglalod a kurvanyádat,
  De nem ám a mi hazánkat!…
  Hadat nekünk ők izennek,
  Kik egy nyúlra heten mennek.

  Lassan, német, húzd meg magad,
  Könnyen emberedre akadsz;
  Ha el nem férsz a bőrödbe’,
  Majd kihúzunk mi belőle!

  Itt voltatok csókolózni,
  Mostan jöttök hadakozni?
  Jól van hát, jól van, jőjetek,
  Majd elválik, ki bánja meg.

  Azt a jó tanácsot adom,
  Jőjetek nagy falábakon,
  Hogy hosszúkat léphessetek,
  Mert megkergetünk bennetek.

  Fegyverre nem is méltatunk,
  Mint a kutyát, kibotozunk,
  Ugy kiverünk, jobban se’ kell,
  Még a pipánk sem alszik el! “

 11. Éhes disznó makkal álmodik.Elszólták magukat.

 12. Ezek a legújabb neomarxista “tanok”?

 13. Végül is küldhettek volna egy Edmund Veesenmayer .2 -t is.

 14. Hetvenöt éve is a saját szövetségesünk fosztott ki. Hja, a történelem nem ismétli önmagát. Ki is mondta ezt az ökörséget?

  • csakafidesz

   Németország mindeig barátként jött ide és tele zsebbel távozott. Ennyit a nagy barátságról. Azt meg egyenesen kikérem magamnak, hogy az osztrákok (=labancok) sógorok lennének. Sógoruk a halál, de nem én.

 15. …jól hangzik, de valami hibádzik mégis…:

  “És a lelkük mélyén azért németek is németek maradtak. ”

  … ezt a kijelentést, mondatot a szerző miként érti pontosan…?…faji hovatartozás….?…Politikai netán…?…vagy mi a frász…?…jó lenne ezt előbb tisztázni, és aztán címkézni egy nemzetet, vagy bárkit…mert ugye….:

  …ha faji, akkor igencsak zavaros a kijelentés, miután ez felvet némi ellentmondást, és akár “diszkriminációt”
  …avagy éppen a ma oly divatos “antiszemitizmust”…

  …ugyanis, akik a tárgykörben említett Magyarhon elleni súlyos szankciókat emlegetik biztos, hogy “németek” és a lelkük mélyén is…?…

  …miután Németország kancellárja sem “tisztán” német ha a származását tekintjük…

  …jó lenne nem sugallni ilyen “meghatározásokkal” és szítani a “népek” emberek közti “megelőlegezett” rossz viszonyt, és a esetleges véleményeket rossz irányba torzítani…

  …a kijelentés azt sugallja, hogy a “németek” amúgy ha nem is – feltételezzük – en bloc a magyarok ellenében léteznek, de vannak köztük akik súlyosan magyar ellenesek…ezek, ill. a cikkben leírtak “sugallata” szerint…bár az összegzően többesszámot jelöl…tehát: “a Németek” ilyenek, ill. olyanok…

  …vagy tán mások azok, akik németek ugyan de másként…?…na ne gondoljuk tovább a dolgot, és jó lenne ha az ilyen s hasonló írások nem kevernék a mélyben sunyin a “szalámit” legfeljebb disznótoron…

  …még egyszer: a cikkben foglalt és fenn jelzett idézett mondat, a szerző szerint mit jelent pontosan, s milyen összefüggésben utal egy nemzetre, milyen alapon kell azt – ha nem is vizsgálni – de értelmezni..?…

  …mellesleg Hitler Osztrák volt, és nem Német…vagy olyan, hogy Osztrák nincs is…?…(persze ismert az ide vonatkozó elmélet) kár volt a cikket ebbe az irányba tolni…!…és nem éppen a jelzett személy miatt…!…hanem az emberek véleményalkotásának befolyásolása miatt…ne keverjük az
  “ürüléket” se pedig a tényeket, még ha egy valós ügyleten alapuló cikket szerkesztenek is össze…a lényegnél kell maradni, mert nem az említett kitétel volt a lényeg…!…vagy eldugva mégis…?…vagy csak egyszerűen reflex…?…

 16. Hát bizony ez nagyon csúnya dolog volt.

 17. Aha, tehát, ha nem rakhatják ide ingyen elszállásolásra a muzulmánjaikat, hogy aztán erről a raktárról válogassanak, akkor elkobozzák Magyarországot? És mi van, ha mi a V4-ekkel és még akik társulnak hozzánk állítunk fel bíróságot és megállapítjuk, hogy a többi európai állam a mi hozzájárulásunk nélkül vízum, jogosultság hiányában beengedett, sőt jogtalanul állampolgárosított is tízmilliókat, akiknek szabad átjárást sőt választójogot engedélyezett – a mi akaratunk ellenére – a mi önkormányzatainkban, és kötelezzük őket ezek visszaszállítására, s ha nem teszik, bírságot szabunk ki rájuk nyilvánvaló szerződésszegésért, akkor mi is elkobozhatjuk a németországi állami vagyont?
  Legyen mondjuk Drezda és környéke, például a Zwinger, az megtetszett.

  Amúgy ez az ötlet valahogy emlékeztetett 1939. szeptember-augusztus idejére, ahol a gaz lengyelek nem voltak hajlandók megbüntetni a szegény német határőrök megtámadását. Ja, hogy nem is a lengyelek voltak, hanem öntámadó németek lengyel ruhában? És az kit érdekel nyugati demokráciákban? Akkor is elkobozták büntiből a teljes lengyel állami és magánvagyont…
  Nincsen új a nap alatt, Fritzek meg Ahmedek, csak afféle Jupiter és kisökör jogrend fényességes nyugati “kultúrában”. Amúgy ez az ötlet bizonyítja, hogy nemcsak erkölcsük nincs, de eszük se már a de jure németeknek.

 18. Jelzem, a Die Welt ugyan ötletelhet Magyarországgal kapcsolatosan, de ez nem tekinthető hivatalos EU álláspontnak, sőt még hivatalos német álláspontnak sem. Ez pontosan annyira vehető komolyan, mint a PS cikkei, és az ahhoz fűzött olvasói kommentek. A sajtó ugyan szeret politikacsináló szerepben tetszelegni, de ebben a szereptévesztésében csak megerősítjük, ha úgy hivatkozunk cikkekre, mintha azoknak bármilyen politikai vagy jogi érvényessége lenne.

  • Na itt a másik Soros ügynök. Amikor egy fősodrású, de facto német kormányközeli sajtóban más államok elkobzásáról kezdenek fejtegetni, na azt nagyon is komolyan kell venni. Mi ugyanis Önnel ellentétben ismerjük a történelmet, ahol pont így szoktak kezdődni a más népek elleni támadások, hogy az idegen területre ácsingózók eleinte ürügyet keresnek a lopáshoz, mert különben népüket nem tudnák rávenni a rablóhadjáratra.
   De ezt Maga is pontosan tudja, úgyhogy ne nézzen már minket madárnak, nem tollas a hátunk!

 19. Amit a német sajtó felvetett, nevezetesen, hogy a renitens, azaz a lakosságcserére nem hajlandó államokat vagyonelkobzással kell büntetni, érzékenyítés, és mint ilyen, igen veszélyes. 2017-ben még csak a sajtó emlegette a lehetőséget, szoktatta a népeket a gondolathoz, aztán egy alkalmas időpontban meg is valósítják. Az viszont már háború lesz, mert ki garantálja, hogy mi cserébe nem fogjuk elkobozni a német ingatlanokat? Soroséknak a törvénytelenség soha nem volt akadály.

  • csakafidesz

   Valóban. Mindegy ki vetette fel a gondolatot. Minden gondolat valamikor megvalósulni törekszik mondotta volt apám. Ebben igaza is volt.

 20. A liberális jogfejlődés mindent elpusztít ami az útjában áll. Nem fegyverekkel, hanem szövegértelmezéssel.

 21. …jól hangzik, de valami hibádzik mégis…:

  “És a lelkük mélyén azért németek is németek maradtak. ”

  … ezt a kijelentést, mondatot a szerző miként érti pontosan…?…faji hovatartozás….?…Politikai netán…?…vagy mi a frász…?…jó lenne ezt előbb tisztázni, és aztán címkézni egy nemzetet, vagy bárkit…mert ugye….:

  …ha faji, akkor igencsak zavaros a kijelentés, miután ez felvet némi ellentmondást, és akár “diszkriminációt”
  …avagy éppen a ma oly divatos “antiszemitizmust”…

  …ugyanis, akik a tárgykörben említett Magyarhon elleni súlyos szankciókat emlegetik biztos, hogy “németek” és a lelkük mélyén is…?…

  …miután Németország kancellárja sem “tisztán” német ha a származását tekintjük…

  …jó lenne nem sugallni ilyen “meghatározásokkal” és szítani a “népek” emberek közti “megelőlegezett” rossz viszonyt, és a esetleges véleményeket rossz irányba torzítani…

  …a kijelentés azt sugallja, hogy a “németek” amúgy ha nem is – feltételezzük – en bloc a magyarok ellenében léteznek, de vannak köztük akik súlyosan magyar ellenesek…ezek, ill. a cikkben leírtak “sugallata” szerint…bár az összegzően többesszámot jelöl…tehát: “a Németek” ilyenek, ill. olyanok…

  …vagy tán mások azok, akik németek ugyan de másként…?…na ne gondoljuk tovább a dolgot, és jó lenne ha az ilyen s hasonló írások nem kevernék a mélyben sunyin a “szalámit” legfeljebb disznótoron…

  …még egyszer: a cikkben foglalt és fenn jelzett idézett mondat, a szerző szerint mit jelent pontosan, s milyen összefüggésben utal egy nemzetre, milyen alapon kell azt – ha nem is vizsgálni – de értelmezni..?…

  …mellesleg Hitler Osztrák volt, és nem Német…vagy olyan, hogy Osztrák nincs is…?…(persze ismert az ide vonatkozó elmélet) kár volt a cikket ebbe az irányba tolni…!…és nem éppen a jelzett személy miatt…!…hanem az emberek véleményalkotásának befolyásolása miatt…ne keverjük az
  “ürüléket” se pedig a tényeket, még ha egy valós ügyleten alapuló cikket szerkesztenek is össze…a lényegnél kell maradni, mert nem az említett kitétel volt a lényeg…!…vagy eldugva mégis…?…vagy csak egyszerűen reflex…?…

 22. Talán el kellett volna olvasni az eu-csatlakozási szerződést alaposabban anno 2003-körül.Állítólag több ezer oldal francia szöveg,hja kérem……………………………………………
  Az újságok amit emlegetni tetszenek, az a IV.Német Birodalom és sajtója………………………………………………..

 23. Legalább mindenki láthatja, az ellenzéki – bal és szélső jobb is – oldal részéről, kinek az érdekét szolgálta/szolgálja a privatizáció.

  A Die Zeit a kapzsi, befektetés nélkül gazdagodni akaró, pofára esett, német privatizátorok elmaradt haszna után vonyítók szócsöve.

 24. 3,14csányi neked bizony továbbra is a kamionparkolóbeli k anyádat kellene látogatnod!
  Na takarodj oda te rohadt b.zeráns!

 25. A görög állam vagyonát
  már szétosztották,tehát
  nem példa nélküli ez a
  Die Zeit által leirt
  forgatokönyv.
  Ha ezt megtehetik akkor
  minek a hazudozás hogy
  vannak még jogaik a nemzet
  államoknak?

 26. “egy országnak a vagyonát eltudná kobozni az EU.”
  Itt járt már több ország is,amelyik ezt akarta és próbálta csinálni. Mindegyik ilyen “nagy”hatalomnak vége!
  Ezt jól véssétek az eszetekbe!

 27. Amelyik kutya ugat, az nem harap. Ennek a német kutyának meg már alig vannak fogai. Saját maguk verték szét a saját hadseregüket. Háborút meg egyébként sem javaslok, mert az gyorsan felégetné egész Európát.
  A sajtó kutyáinál maradva: a kutya ugat, a karaván halad.

 28. Kedves Ki Ette Meg,
  Nagyon tettszett a
  sulyemelő nagypapa
  reklám.

 29. Nemgond viszonossági alapon elvesszük tőlük a magyarországi ingatlanjaikat esetleg államosítjuk az itte levő cégeiket, azon az alapon, hogy az EU döntési mechanizmusi nem demokratikusat stb stb ilyen marhaságokat mi is ki tudunk találni elég kreatívak vagyunk…

 30. Rézmüves Gusztáv

  Az európai uniónak a Sengeni egyezményben megfogalmazottak szerint elsődlegesen a muszlim terrorizmus agresszióitól kellene megvédenie.
  Az európai állampolgárságot.
  A kül- és biztonságpolitikai feladatokat nem a közvélemény elvárásainak megfelelően szolgáltatja a polgárság számára.
  Ennek a cikknek az apropóján nyomatékosan diszkriminálja az európai állampolgárok jobboldali meggyőződésű tömegeit.
  Hiszen notórikusan csak a bal-liberális gazdasági, hatalmi és kulturális, monopóliumok érdekeit szándékozik érvényesíteni.
  Angéla Merkel kancellár alkalmatlanná vált a nevével fémjelzet politikai elittel egyűt, hogy ezt a világszemléletű népességét az állampolgároknak.
  Egyáltalán meg emlitség hatalmi presztízsükkel kapcsolatosan.
  Nyomatékosan követeljük a nevezet politikai szereplők azonnali távozását a közpolitikai szférából.

 31. Ni, a németek még mindig nácik!

 32. Tessék? Mi van??!!

 33. Tudományos libsizmus

  A németek mint emberek nagyon rendesek, korrektek, szorgalmasak, és így tovább. A kormányaik azonban bizonyos időközönként teljesen megbolondulnak. Erre az elmúlt évszázadban kétszer is embertelenül rábaltáztunk. Soha többé nem szabad a németek hajójába ülnünk.

  • Tudományos libsizmus
   Sajna abban ülünk, igaz vezetőink most nem a turista, hanem a luxus osztályon.

 34. Csányi elvtársnak jár a frissen alapított “Korózs díj” !

 35. Mit nem beszél az a német?….és a csattanója:Foglalod ám a kurv@nyádat,nem pedig a mihazánkat!(Eb ura fakó!Fegyverbe!)

 36. Názi Gene Nazi Blut = neonazi faschisten Brut !
  A barna sapka,helyett most “vörös-zöld” sapkában álcázzák az örökölt “génüket év vérüket”!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük